X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, kiedyś mignął mi jeszcze laktator lansinoh, tzn. na jakimś blogu zwróciłam na niego uwagę, chyba sroka o nim pisała. Ale nie wiem jaki model, zapamiętałam markę ze względu na lanolinę do cycków od nich ;-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lacze sie w bolu J.S, tez dzisiaj był nieodkladalny niestety przez co nie mialam nawet jak wlosow umyć:/ Przed chwila zasnal, ale nie zdazylam go odlozyc bo sie obudzil...Zaraz bede znowu probowac xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    Tak się działo że nie wiem co się działo
    Najpierw zmiana położnych. Ale coś długo przeciwbolowych nie nieśli...do pionizacji blisko. Mały mi się zsunal, nadal spał, poczulam ból...
    Przyszła koleżanka-poznalysmy się na szkole rodzenia...
    Jak przyszła tak położna mnie spionizowala :) ani lekow, ani czasu na protest :) nie miałam wyjscia-wstałam bez zajakniecia :) pyralginke dali po
    Mały chciał i nie chcial cyca. Położna pomagala. Ale mały śpi. Ma prawo po szczepieniu. Kolezanka właśnie wyszła. Gdzie moja obiecana zupa? No i do tego przystawienia znów leżę a ja się nie chcialam kłaść...bo na nowo musze wstać :) zaraz zacznę kombinowac. Zmiana fajna-laktacyjna i super polozna(z powolania)ale pewnie skończy się na tym że jak będzie spokój to nie zajrza
    A Patryk pochwalony j jest już leniem cycuszkowym

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś wygramolilam się i wstalam ale zabrudzilam całe łóżko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jeszcze jeżeli zamierzasz dużo używać to radze - sprawdź dostępność części zamiennych. Jak w ciąży orientowałam się w laktatorach to jeden - i to właśnie chyba ten z canpola (głowy nie dam)- ma bardzo utrudniony, jak nie niemożliwy, dostęp do części zamiennych, a podobno zdarza się, że psuje się w nim wężyk.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to ja zamówiłam Lansinoh, jeden z dwóch, który poleciła mi doradczyni laktacyjna. Ewentualnie jeszcze z Lovi Prolactis czy jakoś tak. Lansinoh niecałe 300zl.

Ja jestem Lwem, tatuś lew, córcia byczek :)

Zaraz kończę ściągać pokarm, Mała nakarmiona śpi. Idę i ja, bo za 3h znowu to samo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 22:55

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego klocuszka stwierdzono Hipertrofię, czyli duża masa w stosunku do wieku płodu, chociaż uważam że większe dzieci się rodzą..

Cięcie pionowe wykonano właśnie z tego względu i jak to określił lekarz dla bezpieczństwa mojego i dziecka.

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się jaram! :-D Naprawdę trzeba mieć nierówno pod kopułą albo mózg zalany hormonami, żeby cieszyć się gdy boli albo gdy brunatna maź z człowieka wychodzi ;-) że boli cały dzień to się chwaliłam, teraz przed snem poszłam siku a tu niespodzianka, wkładka brudna, 10 minut później jeszcze więcej tego :-) nie jest to na pewno czop, bo galarety żadnej, ale jest plamienie czyli mamy jakiś kolejny kroczek :-D senność mi aż przeszła i przypomniały mi się czasy dawne, bo tak wyglądała końcówka okresu ;-)

Cola87, Fatalita, Wowka, Fermina, Mała Matylda, Feeva, Sela, Kira91 lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna to trzymam kciuki żeby się rozkręciło :) owocnej nocy :D

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja tez trzymam kciuki za to, aby sie cos ruszylo! :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lansinoh też ma dobre opinie. Już jestem głupia :D faktycznie Canpol ma utrudniony dostęp do części, ale można napisać maila do producenta i podobno przysyłają. Muszę się z tym przespać :)

Kattalinna, u mnie brunatny sluz był wieczór przed godziną P. Był fragmentem czopa, ale nie wiedziałam tego do następnego dnia, kiedy było to samo, ale więcej :) oby się coś rozkrecało :) pisz, będę przeżywać jak swój, albo bardziej, bo jako kibic :D

No dobra, Skrzat nakarmiony, trochę odbekniety, trzeba zadbać o szamkę dla niego i iść spac.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo JS, znowu zsynchronizowalysmy karmienia? :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello its me XD

Cycamy się. Po co spać. Można nie spać, cycać i żyć XD

Szykujecie się dziewczynki do weekendowych porodów?

Na cc się nie znam, mogę jedynie współczuć bólu, ból znam, choć nie wiem jak to jest po operacji. I szczerze, nie chcę wiedzieć :/

Efwka spokojnie, nie pożeram ;)

Przy okazji wrzaskunów, Katy, J.S spróbujcie metody Karpa, moje wrzasknięte dziecko od dwóch dni nie krzyczę na niej, nie wiem czy to przypadek czy to działa ale jest cisza!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, no nie moge, dokladnie :D nawet karmimy w tym samym czasue, moj tez juz odbekniety, pionizujeny sie przez 10 min teraz zeby nie ulac :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jeszcze Hoope :)

Niby wszystko jest u nas ok, ale Skrzat trochę marudzi pod nosem. My już po odbeku i pionizacji.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, nawet nie wiedzialam ze dzis na spacerze jak wpadl w szal zastosowalam sama ta metode, tylko zamiast otulacza owinelam go ciasno bambusowym kocem bo to mialam pod reka, fakt to nawet dziala, ale dzisiaj tylko chwilowo. Sproboje dzisiaj jak sie rozkrzyczy w domu na spokojnie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupa Skrzata nie jest godna spocząć w jednej pieluszce z siku. Nie można 2 w 1 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 02:57

J.S, Mała Matylda, kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a co sie chlopak bedzie rozdrabnial

Wkladam malego, wycaluje wyprzytulam i ide spaaaac. Oby spal synu.

Dobranoc moje mile

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

Ja odsysam cyce też już przez sen...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie karmię jeszcze małego ssaka, ale się obudziłam na siku akurat. No i obecnie szybkie sprawdzanie forum musi być, bo nigdy nie wiadomo. ;)

Trochę się przestraszylam tymi częściami do Canpola, ale też wyczytałam że u producenta można dostać i mi lepiej.

Kattalinna, zazdroszczę. Szczerze mówiąc liczyłam na coś takiego idąc do toalety ale muszę się zadowolić bólem brzucha. Zawsze coś. Niech boli. Matki - masochistki górą. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ