Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, współczuję opryszczki :( mi z kolei jedno oko zaszło ropą i martwię się żeby nie przeszło na małą.

U mnie była 20:41 porodu i ostatecznie mała dostała 10 punktów :)

Mała Matylda, super że przejęłaś listę.

Wiki póki co chyba będzie z nami spać. Przytulna do mamy budzi się w nocy co 3 godziny i ze spokojem je i zasypia bez płaczu. W łóżeczku histeria i pobudka co pół godziny. A miało być inaczej... :p

Hoope, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, a co oznacza taki fakt że jakby bladorozowa wkładka i kilka czerwonych skrzepów od wczoraj od 21? Innych objawów brak. Wstałam i znowu się pojawiło.

Na 12 mam wizytę, czekać czy jechać? Jak na złość mąż dzisiaj od 8 do 21 na nadgodzinach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:30

kattalinna lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mała Matylda, dzięki :)
    Aktualizuj tak, jak wrócę do domu to już bbCode się zajmę :) urodziłam 40+3 :)

Poprawiłam informację i pogrubiłam czcionkę, resztę zostawiam Tobie :)
    Mam nadzieję, że wkrótce zamienimy się miejscami - Ty wrócisz do domu i prowadzenia listy, a ja przejmę miejsce na Żelaznej :P

Hoope, poproszę o dwie szpileczki - jedną pod biustem, aby brzuch wreszcie opadł i Mała zeszła niżej, a drugą w okolicy szyjki, niech ta zołza zacznie się skracać i rozwierać :P

Fatalita, uzupełniłam dane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:43

Hoope, Feeva, BrumBrumek lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, to może znaczyć tyle co u mnie, jesteśmy w ciąży donoszonej, możliwy poród w każdej chwili ;-) 12 w sumie zaraz, czekałabym. Ból, skurcze są? A przede wszystkim ruchy dziecka?

Patk lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Kolejne cycanie. Ma któraś trochę snu na zbyciu?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Kattalinna, Patk to teraz kolej na Was :-)

Wczoraj wieczorem miałam spore skurcze ale przez noc ucichły :-(
    Pewnie pojawiły się po tym "masowaniu" sutków, ale dzisiaj za to bolą jak cholera i chyba ich nie dotknę heh.
    Nat daj znać co u Ciebie??

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem jaka jest różnica pomiędzy rzygiem, a zwykłym niewinnym ulaniem :/ masakra, czym to mogło być spowodowane?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skurczy brak... Czekam do tej 12 i zobaczymy co powie.
    Paski mówią, że to wody. Ale nie chlustają tylko wypływają przy zmianie pozycji.
    A idźcie... nie wiadomo o co chodzi.

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda super, że przejęłaś listę. Myślę, że najsensowniej byłoby jakby listę prowadziły "nierozpakowane" mamusie. Z dzieckiem już jest to dosyć trudne. Ostatnia rozpakowana z majówek sama dopisze się do listy ;)

Na Kubę mówimy ostatnio Mały Terrorysta. Przechwaliłam go 3 dni temu, że noc minęła spokojnie (mąż śpiący w innym pokoju zdziwił się, że przespał całą noc) i 2 ostatnie daje czadu. Droga mleczna wciąż wyboista. Wczoraj pierwszy dzień bez mm, samo KP, ale Młody leniwie ciągnie i boję się, że spadnie z wagi, bo nie opróżnia piersi do końca. Kiedy idziecie na pierwszą wizytę do pediatry? Myślę, żeby się zapisac za kilka dni. Położna była wczoraj pierwszy raz ale nie miała wagi.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    No skurczy brak... Czekam do tej 12 i zobaczymy co powie.
    Paski mówią, że to wody. Ale nie chlustają tylko wypływają przy zmianie pozycji.
    A idźcie... nie wiadomo o co chodzi.
    No cóż, najwyżej urodzisz ;-)

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Dobra, a co oznacza taki fakt że jakby bladorozowa wkładka i kilka czerwonych skrzepów od wczoraj od 21? Innych objawów brak. Wstałam i znowu się pojawiło.

Na 12 mam wizytę, czekać czy jechać? Jak na złość mąż dzisiaj od 8 do 21 na nadgodzinach...

Hej, Patk u mnie tak się właśnie zaczęło. O 3 w nocy poleciało trochę podbarwionych wód, więc olałam wizytę (którą też miałam umówioną na ten dzień), bo to podbarwienie mnie zaniepokoiło i pojechałam do szpitala. Tam nie byli przekonani czy to już, ale zostawili mnie, podpięli do ktg, skurcze stopniowo rosły i ostatecznie urodziłam tego samego dnia o 22 :)

I w szpitalu te wody też mi tak podciekały, właśnie przy zmianie pozycji. Koło 14 chlusnęły, ale to była trochę chyba interwencja położnej.

Tak czy inaczej trzymamy kciuki z Olą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:55

Patk lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, zazdroszcze :D a z drugiej strony, dlaczego sie tu pchaja kolezanki w kolejke przede mna?! ;D
    Trzymam kciuki I czekam grzecznie na piatek :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już chce rodzić :( . A nawet brzuch mnie nie boli ;(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, a jak u Ciebie? Masz skierowanie do szpitala,czy masz sie stawic tydzien po terminie (jesli nie urodzisz)??
    Ja w poniedzialek ktg I wizyta, a tydzien pozniej wywolanie. Pewnie tak sie to u nas potoczy....

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ale poszlo nosem takie zwazone mleko? Czy po prostu ustami?
    Ja czytalam, ze to albo od zbyt duzej ilosci i dlatego dziecko zwraca, za duzo nalykalo sie powietrza podczas jedzenia, zla pozycja, zbyt szybkie odlozenie itp :/ Nie wiem czy to wiarygodne zrodlo dlaczego tak sie dzieje, ale naczytalam sie o tym jak szukalam o swoim problemie dlaczego maluszek mi ulewa, odpukac na razie tylko czasami bokiem ale juz zakonczyl te akcje nosowe, mam nadzieje ze to sie juz nie powtorzy bo zawal...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę słuchać serduszka bo ktg nie mają. We wtorek wizyta jak nie urodzę i da mi skierowanie. Na drugi dzień pewno do szpitala i tam wywołanie... Oby jednak samo się ruszyło.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, super ze mala juz na twoim mleku i wszystko idzie juz lepiej :)

Kattalina, wlasnie, melduj nam wszystko :D

Ja dzis sie wyspalam, maly dal pospac, od 6 spalismy jeszcze prawie do 9. Bosko.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czego meldować, jest stabilnie, czysto.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstalam dzis wczesniej na wizyte do poloznej. Malo tego, wybralam sie pieszo. Czekalam pol godziny, a ona sie nie zjawila. Okazalo sie, ze myslala, ze spotykamy sie w drugim miejscu (jej blad, wyraznie mi powiedziala gdzie byc). No i tym sposobem przeszlam 2x2km na marne. A o 15 powtorka

• Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka oby Twoje doświadczenie przelało się na mnie. Tylko dlaczego nie boli?! :)

Dzwoniłam i kazali pójść na wizytę na 12 i wtedy się zobaczy co i jak.
    I czekam na to chluśnięcie XD

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ