X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, współczuję opryszczki :( mi z kolei jedno oko zaszło ropą i martwię się żeby nie przeszło na małą.

U mnie była 20:41 porodu i ostatecznie mała dostała 10 punktów :)

Mała Matylda, super że przejęłaś listę.

Wiki póki co chyba będzie z nami spać. Przytulna do mamy budzi się w nocy co 3 godziny i ze spokojem je i zasypia bez płaczu. W łóżeczku histeria i pobudka co pół godziny. A miało być inaczej... :p

Hoope, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, a co oznacza taki fakt że jakby bladorozowa wkładka i kilka czerwonych skrzepów od wczoraj od 21? Innych objawów brak. Wstałam i znowu się pojawiło.

Na 12 mam wizytę, czekać czy jechać? Jak na złość mąż dzisiaj od 8 do 21 na nadgodzinach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:30

kattalinna lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mała Matylda, dzięki :)
    Aktualizuj tak, jak wrócę do domu to już bbCode się zajmę :) urodziłam 40+3 :)

Poprawiłam informację i pogrubiłam czcionkę, resztę zostawiam Tobie :)
    Mam nadzieję, że wkrótce zamienimy się miejscami - Ty wrócisz do domu i prowadzenia listy, a ja przejmę miejsce na Żelaznej :P

Hoope, poproszę o dwie szpileczki - jedną pod biustem, aby brzuch wreszcie opadł i Mała zeszła niżej, a drugą w okolicy szyjki, niech ta zołza zacznie się skracać i rozwierać :P

Fatalita, uzupełniłam dane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:43

Hoope, Feeva, BrumBrumek lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, to może znaczyć tyle co u mnie, jesteśmy w ciąży donoszonej, możliwy poród w każdej chwili ;-) 12 w sumie zaraz, czekałabym. Ból, skurcze są? A przede wszystkim ruchy dziecka?

Patk lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Kolejne cycanie. Ma któraś trochę snu na zbyciu?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Kattalinna, Patk to teraz kolej na Was :-)

Wczoraj wieczorem miałam spore skurcze ale przez noc ucichły :-(
    Pewnie pojawiły się po tym "masowaniu" sutków, ale dzisiaj za to bolą jak cholera i chyba ich nie dotknę heh.
    Nat daj znać co u Ciebie??

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem jaka jest różnica pomiędzy rzygiem, a zwykłym niewinnym ulaniem :/ masakra, czym to mogło być spowodowane?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skurczy brak... Czekam do tej 12 i zobaczymy co powie.
    Paski mówią, że to wody. Ale nie chlustają tylko wypływają przy zmianie pozycji.
    A idźcie... nie wiadomo o co chodzi.

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda super, że przejęłaś listę. Myślę, że najsensowniej byłoby jakby listę prowadziły "nierozpakowane" mamusie. Z dzieckiem już jest to dosyć trudne. Ostatnia rozpakowana z majówek sama dopisze się do listy ;)

Na Kubę mówimy ostatnio Mały Terrorysta. Przechwaliłam go 3 dni temu, że noc minęła spokojnie (mąż śpiący w innym pokoju zdziwił się, że przespał całą noc) i 2 ostatnie daje czadu. Droga mleczna wciąż wyboista. Wczoraj pierwszy dzień bez mm, samo KP, ale Młody leniwie ciągnie i boję się, że spadnie z wagi, bo nie opróżnia piersi do końca. Kiedy idziecie na pierwszą wizytę do pediatry? Myślę, żeby się zapisac za kilka dni. Położna była wczoraj pierwszy raz ale nie miała wagi.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    No skurczy brak... Czekam do tej 12 i zobaczymy co powie.
    Paski mówią, że to wody. Ale nie chlustają tylko wypływają przy zmianie pozycji.
    A idźcie... nie wiadomo o co chodzi.
    No cóż, najwyżej urodzisz ;-)

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Dobra, a co oznacza taki fakt że jakby bladorozowa wkładka i kilka czerwonych skrzepów od wczoraj od 21? Innych objawów brak. Wstałam i znowu się pojawiło.

Na 12 mam wizytę, czekać czy jechać? Jak na złość mąż dzisiaj od 8 do 21 na nadgodzinach...

Hej, Patk u mnie tak się właśnie zaczęło. O 3 w nocy poleciało trochę podbarwionych wód, więc olałam wizytę (którą też miałam umówioną na ten dzień), bo to podbarwienie mnie zaniepokoiło i pojechałam do szpitala. Tam nie byli przekonani czy to już, ale zostawili mnie, podpięli do ktg, skurcze stopniowo rosły i ostatecznie urodziłam tego samego dnia o 22 :)

I w szpitalu te wody też mi tak podciekały, właśnie przy zmianie pozycji. Koło 14 chlusnęły, ale to była trochę chyba interwencja położnej.

Tak czy inaczej trzymamy kciuki z Olą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:55

Patk lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, zazdroszcze :D a z drugiej strony, dlaczego sie tu pchaja kolezanki w kolejke przede mna?! ;D
    Trzymam kciuki I czekam grzecznie na piatek :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już chce rodzić :( . A nawet brzuch mnie nie boli ;(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, a jak u Ciebie? Masz skierowanie do szpitala,czy masz sie stawic tydzien po terminie (jesli nie urodzisz)??
    Ja w poniedzialek ktg I wizyta, a tydzien pozniej wywolanie. Pewnie tak sie to u nas potoczy....

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ale poszlo nosem takie zwazone mleko? Czy po prostu ustami?
    Ja czytalam, ze to albo od zbyt duzej ilosci i dlatego dziecko zwraca, za duzo nalykalo sie powietrza podczas jedzenia, zla pozycja, zbyt szybkie odlozenie itp :/ Nie wiem czy to wiarygodne zrodlo dlaczego tak sie dzieje, ale naczytalam sie o tym jak szukalam o swoim problemie dlaczego maluszek mi ulewa, odpukac na razie tylko czasami bokiem ale juz zakonczyl te akcje nosowe, mam nadzieje ze to sie juz nie powtorzy bo zawal...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę słuchać serduszka bo ktg nie mają. We wtorek wizyta jak nie urodzę i da mi skierowanie. Na drugi dzień pewno do szpitala i tam wywołanie... Oby jednak samo się ruszyło.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, super ze mala juz na twoim mleku i wszystko idzie juz lepiej :)

Kattalina, wlasnie, melduj nam wszystko :D

Ja dzis sie wyspalam, maly dal pospac, od 6 spalismy jeszcze prawie do 9. Bosko.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czego meldować, jest stabilnie, czysto.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstalam dzis wczesniej na wizyte do poloznej. Malo tego, wybralam sie pieszo. Czekalam pol godziny, a ona sie nie zjawila. Okazalo sie, ze myslala, ze spotykamy sie w drugim miejscu (jej blad, wyraznie mi powiedziala gdzie byc). No i tym sposobem przeszlam 2x2km na marne. A o 15 powtorka

• Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka oby Twoje doświadczenie przelało się na mnie. Tylko dlaczego nie boli?! :)

Dzwoniłam i kazali pójść na wizytę na 12 i wtedy się zobaczy co i jak.
    I czekam na to chluśnięcie XD

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ