X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i czekam i czekam :) Pani położna też mówi że to chyba początek czegoś ale nie zapeszam. Czekam aż mnie Pani profesor przyjmie... swoją drogą stara jak brama portowa (Takie powiedzenie szczecińskie)...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi
    Już dostalam rachunek za hyallobarrier...
    I spytalam ordynatora o stan ogólnie brzucha i jak w razie 4.c.c.
    Zrosty byly. Blizna bardzo bardzo naciągnięta, pecherz to trzymal...Więc ten drugi mówił serio. A gdyby kolejne cc to nie tak późno na pewno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się nie mogłyśmy doczekać tych darmowych Pampersów, a teraz wychodzi, że mało która z nas jest z nich zadowolona. Ja też wykorzystam darmowe i wracam do Dady.

Pawojoszka poród marzenie, ale Ty masz już duże doświadczenie i ciało też przygotowane odpowiednio.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, też chcę taki poród :-) jutro będę 39+2, obie mamy córeczki, chyba jesteśmy w podobnym wieku to może się uda? Różni nas tylko 5 porodów ;-) przy okazji przyznam, że panika doświadczonych rodziców trochę podnosi na duchu. A może to dlatego, że Wy już wiecie o co chodzi, a my zielone i naiwne z ograniczoną wyobraźnią? ;-)

Kamcia, Ty to chyba niezniszczalna jesteś :-D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy!!!!!!!

Kwiatkowa24, Mała Matylda, pawojoszka, jangwa_maua, Sela, D_basiula, malwka08, kattalinna, kamciaelcia, Cola87, Fatalita, Katy, Kira91, Wowka, Mycha666, Hoope, J.S, Nynka, Fermina, pumka1990 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, powodzenia, niech sie tam cos konkretnego rozkreci :)

Pawojoszka, slicznosci

Feeva, super wiesci!

pawojoszka lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojszka, zazdroszczę porodu, też tak chcę! Naniosłam poprawkę na listę :)

Feeva, tak się cieszę :D

Patk, zaciskam za Was kciuki :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, oby każda z nas miała taki poród ;-)

Patk życzę Ci żeby poszło tak szybko jak u Pawojoszki, trzymamy kciuki ;-)

Feeva super wieści ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva super!

Pawojoszka slicznosci!

Patk powodzenia!

To fakt w ciagu ostatnich 3 tyg uroslam duzo, na wadze +14kg, a cyce zawsze byly male teraz troszke urosly ale beda znow male flaczki jak juz nie bede karmic :-(
    Ciezko mi juz chodzic, mala sie rozpycha.

Kamcia dla mnie tez jestes niezniszczalna na prawde podziwiam, chyba w tym calym porodzie czy SN czy CC najwazniejsze jest nastawienie.

U mnie pada od rana i zimno, jak tak dalej bedzie bede musiala wyslac meza po jakis kombinezon dla malej do wyjscia ze szpitala, bo nic nie mam cieplejszego na maly rozmiar..

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Kolezanka mnie pocieszyla ze u pierworodek szyjka sie moze zaczac skracac nawet dopiero przy silnych skurczach porodowych. Takze mowi ze sie w kazdej chwili tak naprawde zaczac. Ona tak w obu porodach miala. Do samego konca szyjka dluga I zamknieta,dopiero silne skurcze rozwarly I skrocily szyjke. Kocham ja za to ze mi to powiedziala, bo juz zlapalam taki podly humor, ze plakalam :)

Ja nie jestem pierworódką a u mnie też tak było :) Dzień przed porodem było pozamykane, szyjka niedojrzała. Skróciła się i rozwarła dopiero pod wpływem regularnych skurczy.

Kira91, Fermina lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak, mocne saczenie wód bez skurczy :/ skierowano mnie na salę porodową

jangwa_maua, Wowka, kamciaelcia, Kwiatkowa24, kattalinna, Cola87, Sela, Mała Matylda, Katy, Feeva, amygdala, Hoope, pawojoszka, Kira91, pumka1990 lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkręci się ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, gratuluję :) słodka córeczka, śliczna :)

Feeva, suuuper. Nie ma jak w domu :)

Patk, niech się dzieje :)

Iron Kamcia ;) ja za dziewczynami-jestes niezniszczalna :)

Nynka, ja kawy nie pije. Ale od początku ciąży nie lubię :P kawa inka za to mi idzie litrami.

Basiula, napisałam że więcej Cię pod względem brzuszka. Na poprzednim zdjęciu był niewielki, a teraz już widać że koncoweczka :) reszta Ciebie bardzo zgrabna i szczupła :)

Dobranoc, idę spać. O ile Skrzat pozwoli. :)

Edit. Nie pozwolił :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:01

D_basiula, kamciaelcia, Hoope, Nynka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    No to kciuki
    Wszystkie cztery

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:04

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, skubańcu, powodzenia :-D niech się skurcze same rozkręcą!

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk powodzenia! :D

Moje dziecko jest strasznym zarlokiem. Aż mi się przed chwilą zachlysnela, tak pazernie jadła :)

Mala Matylda jeszcze będziesz chciała uciec z tego szpitala :D
    Ja po 5 dobach padam. Wyfrune stąd dzisiaj na skrzydłach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:29

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, trzymam kciuku :)!

Dopiero wróciłam.. U mnie sytuacja wyglada następująco: co najbardziej istotne- jeszcze w dwupaku. Dziś miałam ktg, zapisały się 3 konkretniejsze skurcze, wyczuwalne przeze mnie, ale jeszcze bez szaleństw. Szyjka znacznie się skróciła od poniedziałku, rozwarcie na 2cm. Mały napiera już konkretnie główka, czuje jakby miał zaraz wylecieć :o! Ledwo co chodzę. Plamienia jeszcze lekkie są i po dzisiejszym badaniu tez mogą być. Miałam tez usg pod katem „gabarytów” małego. Waga 4100 +\- 70. Główka duża a u mnie dość wąsko.. mam nadzieje ze damy radę naturalnie. Jeśli przez weekend nic się nie wydarzy to w pon na oddział. A jak jakieś skurcze utrzymujące się przez dłuższy czas- dla spokoju jechać na IP. Czyli co.. nadal czekamy, choć dzisiaj już naprawdę ciężko mi w ogóle się ruszać. Mam nadzieje ze przed weekendem coś się podzieje samo z siebie.

Hoope, Mała Matylda, kattalinna, pumka1990 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk oby szybko i lekko :D Który szpital, zdroje?

Pawojoszka śliczna, promienna buzia i takie musi mieć imię, słoneczne ;) Poród jak marzenie.

Feeva hip hip hura!!

Kamcia daj znać jak będą wyniki glukozy, trochę za bardzo już śpi. Czyli czwarta cc niewykluczona ;)

Wowka naiwna hehehe

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira mojej szyjki wieloródki nie ruszyło ani odejście wód, ani skurcze ani grzebanie położnej. Niestety.

Basiula ślicznie wyglądasz ale nie zazdroszczę, nie zazdroszczę.

Jak dobrze, że mam już miesiąc wrzasku za sobą! Jeszcze dwa i zacznę cieszyć się macierzyństwem :P

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ