Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hihi
Już dostalam rachunek za hyallobarrier...
I spytalam ordynatora o stan ogólnie brzucha i jak w razie 4.c.c.
Zrosty byly. Blizna bardzo bardzo naciągnięta, pecherz to trzymal...Więc ten drugi mówił serio. A gdyby kolejne cc to nie tak późno na pewno -
Tak się nie mogłyśmy doczekać tych darmowych Pampersów, a teraz wychodzi, że mało która z nas jest z nich zadowolona. Ja też wykorzystam darmowe i wracam do Dady.
Pawojoszka poród marzenie, ale Ty masz już duże doświadczenie i ciało też przygotowane odpowiednio. -
Pawojaszka, też chcę taki poród
jutro będę 39+2, obie mamy córeczki, chyba jesteśmy w podobnym wieku to może się uda? Różni nas tylko 5 porodów
przy okazji przyznam, że panika doświadczonych rodziców trochę podnosi na duchu. A może to dlatego, że Wy już wiecie o co chodzi, a my zielone i naiwne z ograniczoną wyobraźnią?
Kamcia, Ty to chyba niezniszczalna jesteśkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Wychodzimy!!!!!!!
Kwiatkowa24, Mała Matylda, pawojoszka, jangwa_maua, Sela, D_basiula, malwka08, kattalinna, kamciaelcia, Cola87, Fatalita, Katy, Kira91, Wowka, Mycha666, Hoope, J.S, Nynka, Fermina, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Feeva super!
Pawojoszka slicznosci!
Patk powodzenia!
To fakt w ciagu ostatnich 3 tyg uroslam duzo, na wadze +14kg, a cyce zawsze byly male teraz troszke urosly ale beda znow male flaczki jak juz nie bede karmic
Ciezko mi juz chodzic, mala sie rozpycha.
Kamcia dla mnie tez jestes niezniszczalna na prawde podziwiam, chyba w tym calym porodzie czy SN czy CC najwazniejsze jest nastawienie.
U mnie pada od rana i zimno, jak tak dalej bedzie bede musiala wyslac meza po jakis kombinezon dla malej do wyjscia ze szpitala, bo nic nie mam cieplejszego na maly rozmiar..kamciaelcia lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Kira91 wrote:Kolezanka mnie pocieszyla ze u pierworodek szyjka sie moze zaczac skracac nawet dopiero przy silnych skurczach porodowych. Takze mowi ze sie w kazdej chwili tak naprawde zaczac. Ona tak w obu porodach miala. Do samego konca szyjka dluga I zamknieta,dopiero silne skurcze rozwarly I skrocily szyjke. Kocham ja za to ze mi to powiedziala, bo juz zlapalam taki podly humor, ze plakalam
Ja nie jestem pierworódką a u mnie też tak byłoDzień przed porodem było pozamykane, szyjka niedojrzała. Skróciła się i rozwarła dopiero pod wpływem regularnych skurczy.
Kira91, Fermina lubią tę wiadomość
Matylda
-
Pawojaszka, gratuluję
słodka córeczka, śliczna
Feeva, suuuper. Nie ma jak w domu
Patk, niech się dzieje
Iron Kamciaja za dziewczynami-jestes niezniszczalna
Nynka, ja kawy nie pije. Ale od początku ciąży nie lubiękawa inka za to mi idzie litrami.
Basiula, napisałam że więcej Cię pod względem brzuszka. Na poprzednim zdjęciu był niewielki, a teraz już widać że koncoweczkareszta Ciebie bardzo zgrabna i szczupła
Dobranoc, idę spać. O ile Skrzat pozwoli.
Edit. Nie pozwoliłWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:01
D_basiula, kamciaelcia, Hoope, Nynka lubią tę wiadomość
-
Patk powodzenia!
Moje dziecko jest strasznym zarlokiem. Aż mi się przed chwilą zachlysnela, tak pazernie jadła
Mala Matylda jeszcze będziesz chciała uciec z tego szpitala
Ja po 5 dobach padam. Wyfrune stąd dzisiaj na skrzydłachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:29
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Patk, trzymam kciuku
!
Dopiero wróciłam.. U mnie sytuacja wyglada następująco: co najbardziej istotne- jeszcze w dwupaku. Dziś miałam ktg, zapisały się 3 konkretniejsze skurcze, wyczuwalne przeze mnie, ale jeszcze bez szaleństw. Szyjka znacznie się skróciła od poniedziałku, rozwarcie na 2cm. Mały napiera już konkretnie główka, czuje jakby miał zaraz wylecieć :o! Ledwo co chodzę. Plamienia jeszcze lekkie są i po dzisiejszym badaniu tez mogą być. Miałam tez usg pod katem „gabarytów” małego. Waga 4100 +\- 70. Główka duża a u mnie dość wąsko.. mam nadzieje ze damy radę naturalnie. Jeśli przez weekend nic się nie wydarzy to w pon na oddział. A jak jakieś skurcze utrzymujące się przez dłuższy czas- dla spokoju jechać na IP. Czyli co.. nadal czekamy, choć dzisiaj już naprawdę ciężko mi w ogóle się ruszać. Mam nadzieje ze przed weekendem coś się podzieje samo z siebie.Hoope, Mała Matylda, kattalinna, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Patk oby szybko i lekko
Który szpital, zdroje?
Pawojoszka śliczna, promienna buzia i takie musi mieć imię, słonecznePoród jak marzenie.
Feeva hip hip hura!!
Kamcia daj znać jak będą wyniki glukozy, trochę za bardzo już śpi. Czyli czwarta cc niewykluczona
Wowka naiwna hehehe
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kira mojej szyjki wieloródki nie ruszyło ani odejście wód, ani skurcze ani grzebanie położnej. Niestety.
Basiula ślicznie wyglądasz ale nie zazdroszczę, nie zazdroszczę.
Jak dobrze, że mam już miesiąc wrzasku za sobą! Jeszcze dwa i zacznę cieszyć się macierzyństwem❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka