X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, ze bioderka zdrowe - oba Ia czyli lepiej już się nie da. Kontrola jeszcze w 6 tyg. życia i to wsio :)

Chyba nie pisałam - kikut pępowiny odpadł w 10 dobie - dziwnie mi bez tego, starsza nosiła swój 7 tygodni... Pępowiny miałam grube, więc nastawiałam się na jakiś miesiąc minimum.

Żółtaczki już nie mamy a młoda na cycu od początku, przy wypisie nie miała, w domu w 3 i 4 dobie była lekko żółta na twarzy i tyle. Więc nie zawsze na cycu żółtaczka się przedłuża.

Przewinął się temat pieluszek - my z Pampersów zadowoleni bardzo, zarówno z tych Premium Care (oprócz tych gratisowych miałam jeszcze 2 opakowania), jak i z tych tańszych - zielonych. Przechodzimy teraz na dwójki (kilka sztuk jedynek zostało, do jutra rana zużyjemy) mam już zapas obu rodzajów Pampersa - z promocji i od gości.

Przy pierwszej do trójek też używałam wyłącznie Pampersa, dopiero potem szukałam tańszych bo koszta rosły. Dada wtedy spisała się średnio, wolałam toujoursy z Lidla (stara wersja) a potem Babydream Fun&Fit.
    Jedynie z Pampersów w pomarańczowych opakowaniach nie byłam zadowolona, kiepskie są.

Idę budzić młodą na karmienie, bo cycki pękają a ona śpi już ponad 3h.

D_basiula, Nynka, Katy, Hoope, Wowka, Sela, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mala Matylda jeszcze będziesz chciała uciec z tego szpitala :D
    Ja po 5 dobach padam. Wyfrune stąd dzisiaj na skrzydłach :P

Feeva, przecież ja tam nie chcę zamieszkać ;) – szybki, lekki poród i po 48h wymarsz z bobasem w foteliku XD

Nat, niech się spełni, kciuki!

D_basiula, nat92, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Nie wiem jak z badaniem glukozy dziś, wczoraj miał dobre wyniki. Na pobudzenie dostal 10 ml glukozy. Ale się nie pobudzil. Ani jak przewijalam, ani jak dostawialam :) później chwilę pociumkal. Ale głośno się odkleil i spał. Znów ciumka, wręcz jak należy-ssie, odpoczywa, ssie...ale mi bliżej do nawalu niż jemu do solidnej porcji. On w ogóle nie płacze i to jest cecha moich dzieci...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha
    Wyplul

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam Pampersów i póki co nie mam im nic do zarzucenia.

J.S. ile Twój maluszek wypija?

Pawojoszka gratukacje oczywiście, słodkości :)

pawojoszka lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Feeva, przecież ja tam nie chcę zamieszkać ;) – szybki, lekki poród i po 48h wymarsz z bobasem w foteliku XD

Nat, niech się spełni, kciuki!

Też miałam taki plan :D A wyszło jak wyszło, nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć :)

Nat, ja rozwarcie 2cm miałam w dniu porodu już na ktg, więc może zaraz coś się rozkręci :P i też zapisały się 3skurcze przez 15min.

W Warszawie pada. Paskudna pogoda. A ja muszę w klapkach wychodzić, bo w nic innego się nie zmieszczę. Nogi banie jeszcze gorsze niż w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 15:23

nat92, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka śliczna kruszynka gratuluje :) fajnie się tak was czyta rodzicie karmicie cos tam leci cos się rozwiera jakieś skurcze a u mnie od dwóch dni cisza a chodzę już półtora tygodnia z rozwarciem na dwa palce i tyle moje malenstwo się chyba rozmyśliło :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk no i się doczekalas ,powodzenia .

Nat za ciebie też kciuki .
    U nas mała już przebadali ,zaszczepili, może jutro nas będą chcieli wypisać . Dziewczyna z sali wyszła dziś ,zostajemy same cisza i spokój liczę na to że się wyspimy

nat92, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, sliczne malenstwo ;)

Patk, trzymam kciuki :p

Hoope, pocieszyly mnie Twoje slowa, ze jeszcze tylko 2 miesiace wrzaskow :p
    A mam takie pytanie, do kiedy niemowlaki muszą jesc w nocy?

Kamilek jeszcze dzisiaj nie zrobil kupy ani jednej :/ Troche mnie to martwi..

A w temacie pieluch to Pampersy byly nawet ok, ale i tak czasem plecy byly zasikane, teraz mamy Babydream fun&fit i sa spoko chociaz tez plecy mokre czasem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 15:51

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest super samej na sali :)
    Mały chyba zglodnial

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżymy i czekamy, będą podawać oksy jednak. Nie ma szans na rozkręcenie bez tego. :/

Narazie antybiotyk dostałam.

Hoope jednak Zdroje. Byłam na wizycie i tak to się skończyło. Leżę w sali miętowej

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nie pocieszenie cię ,niemowlaki jedzą w nocy tak długo jak potrzebują niektóre 7,8 miesięcy albo i dłużej . Stopniowo budzą się zadziej z czasem tylko raz w nocy ale to może jeszcze potrwać

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Super wieści z bioderkami. U nas już widać słabsze odwodzenie no i te stopki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Katy nie pocieszenie cię ,niemowlaki jedzą w nocy tak długo jak potrzebują niektóre 7,8 miesięcy albo i dłużej . Stopniowo budzą się zadziej z czasem tylko raz w nocy ale to może jeszcze potrwać

To pozostaje mi miec nadzieje, ze mały nauczy sie spac chociaz troche w dzien bo ostatnio z tym tez ciężko:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaliczyliśmy lawendową i jagodową. Aż mnie korci, żeby wpaść jako saport do Zdroi XD Ale skoro podają Ci oksy, to powodzenia, oby nie bolało i szybko poszło.

I ja to mówię :P

Katy może jeść w nocy tak długo, jak długo karmisz piersią na żądanie. Tylko czas między karmieniami może się lekko wydłużyć. Może, ale nie musi.

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to swietnie, ze dobrze sie czujesz, oby tak dalej. Wiadomo ze boli, ale dobrze ze to najlepsza cc, czyli niewykluczona 4. Duzo zdrowka i szybko wracaj do calkowitych sil :*

Patk, kciuki :)

Efwka od 80 do 100 ml :) czasami mniej, czasami wiecej ale generalnie w tych granicach, ladnie przyrasta bo wczoraj byla polozna

Burza nas zlapala, a mielismy grillowac :P Jutro wizyta w galerii do ktorej trzeba dojechac, w koncu kupie normalne jeansy bo zwariuje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja tam na fotce nie widzę nic ze stopkami, znaczy, że znowu problem z biodrami ? Bu...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biodra sztywne w odwodzeniu. A stopki takie podkręcane do środka z braku miejsca-to ta co tak mocno kopala :) powinno samo minąć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. mój zjada 80-90, a wczoraj skonczył dopiero tydzien...moze dlatego ze wiekszy jest..

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po spoznionej wizycie u poloznej. W sumie cisnienie ok, ale bialko przez trzy ostatnie wizyty wzroslo (slad, potem +1, dzis +2). Wyslali mnie na wszelki wypadek do szpitala na badanie krwi (nie wiem co beda badac). Zaraz ruszam. Szkoda, ze nic innego nie sprawdza..

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ