Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję, ze bioderka zdrowe - oba Ia czyli lepiej już się nie da. Kontrola jeszcze w 6 tyg. życia i to wsio
Chyba nie pisałam - kikut pępowiny odpadł w 10 dobie - dziwnie mi bez tego, starsza nosiła swój 7 tygodni... Pępowiny miałam grube, więc nastawiałam się na jakiś miesiąc minimum.
Żółtaczki już nie mamy a młoda na cycu od początku, przy wypisie nie miała, w domu w 3 i 4 dobie była lekko żółta na twarzy i tyle. Więc nie zawsze na cycu żółtaczka się przedłuża.
Przewinął się temat pieluszek - my z Pampersów zadowoleni bardzo, zarówno z tych Premium Care (oprócz tych gratisowych miałam jeszcze 2 opakowania), jak i z tych tańszych - zielonych. Przechodzimy teraz na dwójki (kilka sztuk jedynek zostało, do jutra rana zużyjemy) mam już zapas obu rodzajów Pampersa - z promocji i od gości.
Przy pierwszej do trójek też używałam wyłącznie Pampersa, dopiero potem szukałam tańszych bo koszta rosły. Dada wtedy spisała się średnio, wolałam toujoursy z Lidla (stara wersja) a potem Babydream Fun&Fit.
Jedynie z Pampersów w pomarańczowych opakowaniach nie byłam zadowolona, kiepskie są.
Idę budzić młodą na karmienie, bo cycki pękają a ona śpi już ponad 3h.
D_basiula, Nynka, Katy, Hoope, Wowka, Sela, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość
Matylda
-
Feeva wrote:Mala Matylda jeszcze będziesz chciała uciec z tego szpitala
Ja po 5 dobach padam. Wyfrune stąd dzisiaj na skrzydłach
Feeva, przecież ja tam nie chcę zamieszkać– szybki, lekki poród i po 48h wymarsz z bobasem w foteliku
Nat, niech się spełni, kciuki!
D_basiula, nat92, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Hoope
Nie wiem jak z badaniem glukozy dziś, wczoraj miał dobre wyniki. Na pobudzenie dostal 10 ml glukozy. Ale się nie pobudzil. Ani jak przewijalam, ani jak dostawialampóźniej chwilę pociumkal. Ale głośno się odkleil i spał. Znów ciumka, wręcz jak należy-ssie, odpoczywa, ssie...ale mi bliżej do nawalu niż jemu do solidnej porcji. On w ogóle nie płacze i to jest cecha moich dzieci...
-
Mała Matylda wrote:Feeva, przecież ja tam nie chcę zamieszkać
– szybki, lekki poród i po 48h wymarsz z bobasem w foteliku
Nat, niech się spełni, kciuki!
Też miałam taki planA wyszło jak wyszło, nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć
Nat, ja rozwarcie 2cm miałam w dniu porodu już na ktg, więc może zaraz coś się rozkręcii też zapisały się 3skurcze przez 15min.
W Warszawie pada. Paskudna pogoda. A ja muszę w klapkach wychodzić, bo w nic innego się nie zmieszczę. Nogi banie jeszcze gorsze niż w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 15:23
nat92, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Pawojoszka śliczna kruszynka gratuluje
fajnie się tak was czyta rodzicie karmicie cos tam leci cos się rozwiera jakieś skurcze a u mnie od dwóch dni cisza a chodzę już półtora tygodnia z rozwarciem na dwa palce i tyle moje malenstwo się chyba rozmyśliło
-
Patk no i się doczekalas ,powodzenia .
Nat za ciebie też kciuki .
U nas mała już przebadali ,zaszczepili, może jutro nas będą chcieli wypisać . Dziewczyna z sali wyszła dziś ,zostajemy same cisza i spokój liczę na to że się wyspimynat92, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Pawojoszka, sliczne malenstwo
Patk, trzymam kciuki :p
Hoope, pocieszyly mnie Twoje slowa, ze jeszcze tylko 2 miesiace wrzaskow :p
A mam takie pytanie, do kiedy niemowlaki muszą jesc w nocy?
Kamilek jeszcze dzisiaj nie zrobil kupy ani jednejTroche mnie to martwi..
A w temacie pieluch to Pampersy byly nawet ok, ale i tak czasem plecy byly zasikane, teraz mamy Babydream fun&fit i sa spoko chociaz tez plecy mokre czasem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 15:51
-
pawojoszka wrote:Katy nie pocieszenie cię ,niemowlaki jedzą w nocy tak długo jak potrzebują niektóre 7,8 miesięcy albo i dłużej . Stopniowo budzą się zadziej z czasem tylko raz w nocy ale to może jeszcze potrwać
To pozostaje mi miec nadzieje, ze mały nauczy sie spac chociaz troche w dzien bo ostatnio z tym tez ciężko:/ -
My zaliczyliśmy lawendową i jagodową. Aż mnie korci, żeby wpaść jako saport do Zdroi
Ale skoro podają Ci oksy, to powodzenia, oby nie bolało i szybko poszło.
I ja to mówię
Katy może jeść w nocy tak długo, jak długo karmisz piersią na żądanie. Tylko czas między karmieniami może się lekko wydłużyć. Może, ale nie musi.Katy lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kamcia, to swietnie, ze dobrze sie czujesz, oby tak dalej. Wiadomo ze boli, ale dobrze ze to najlepsza cc, czyli niewykluczona 4. Duzo zdrowka i szybko wracaj do calkowitych sil :*
Patk, kciuki
Efwka od 80 do 100 mlczasami mniej, czasami wiecej ale generalnie w tych granicach, ladnie przyrasta bo wczoraj byla polozna
Burza nas zlapala, a mielismy grillowacJutro wizyta w galerii do ktorej trzeba dojechac, w koncu kupie normalne jeansy bo zwariuje.
-
nick nieaktualnyJestem po spoznionej wizycie u poloznej. W sumie cisnienie ok, ale bialko przez trzy ostatnie wizyty wzroslo (slad, potem +1, dzis +2). Wyslali mnie na wszelki wypadek do szpitala na badanie krwi (nie wiem co beda badac). Zaraz ruszam. Szkoda, ze nic innego nie sprawdza..