X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, no pewnie niech sie samo ruszy.. zawsze to lepiej niz wywolanie :( chociaz ja sie chyba na to szykuje :/ wiem ze do terminu jeszcze cale 5 dni,ale juz mi sie normalnie plakac chce ze nic sie nie dzieje :/ zaczyna mi padac na mozg..
    HOOPE,powbijaj te szpileczki.. :(

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Patk. Reszta bliżej weekendu ;)
    Patk, Ty już wiesz, że jesteś na trakcie porodowym?

Chciałam w nocy pochwalić dade, ledwo o tym pomyślałam a przeciekła. Ale tylko raz a nie co zmianę jak pampers.

Dziecko się wije, zaraz będzie koniec drzemki. Zepsuł się.

Kira91, Patk lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osluchowo u nas póki co wszystko dobrze. Szmerow brak. Ale mały spi i śpi więc neonatolog zleciła glukoze

Wowka, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Hoope, czym ja Ci podpadłam? :-P

Kwiatkowa, słabo wyszło ale masz zaliczony fajny spacer. Nie pójdzie na marne

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z niedzieli - komunijnie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e68c1843cf2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 11:14

Kira91, Wowka, kamciaelcia, J.S, Katy, pawojoszka, Feeva, kattalinna, Hoope, Kropka88, Mała Matylda, Mycha666, Patk, Sela, malwka08, Fermina, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi podmienil dziecko:( co za wrzaskun, masakra na rekach tylko sen, wszystko inne parzy, gryzie nie wiem co jeszcze, od 1 kupa, cyc, sen, łóżeczko wrzask, wrzask godzine, cyc, kupa i tak w kółko :( zapałek pod powieki potrzebuje...

Czy cycajace pijecie kawe?

Ej co z tymi stanikami?jak dlugo takie miekkie i na noc?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, poszło tylko ustami. Ale nie ten twarożek, tylko czyste mleko. Chyba to takie ulanie z chlustem. Faktycznie zjadł dużo i niedługo od poprzedniego karmienia... może od tego... te nasze chłopaki takie same, umowili się na jeden dzień na wyjście a teraz też podobnie zachowują :D

Basiula, urosłas od poprzedniej fotki :) ale ładny i zgrabny brzuś :)

D_basiula lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wody chlustaly co chwilę. Jak byłam na porodowej i chodziłam w skurczach, bo siedzieć się nie dało to mimo podkładów w gaciach miałam od dupy do kostek mokre legginsy :)

Moje dziecię od wczoraj przybrało na moim mleku ponad 100g <3 Laktatorem już nie muszę ściągać bo się ładnie najada. Ogólnie mega bolą mnie suty, ale daje rade :)
    Czekamy na wyniki z krwi Małej. Proszę o kciuki, żeby bilirubina nie wzrosła i żebyśmy w końcu dzisiaj wyszły do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 11:50

Kwiatkowa24, kattalinna, amygdala, Nynka, Kropka88, Mała Matylda, Sela, D_basiula, Fatalita, Hoope, Fermina, pumka1990 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Kciuki zaciśnięte

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jak sie czujesz?

Feeva, kciuki :)

Hoope, ja chwalilam a mi tez dzis przeciekly XD Jednak bez porownania do pampersa, wole dade bo tak zmisnialam co chwile

Wowka, dokladnie :D To pewnie za duzo zjadl, ja juz sie staram to dozowac bo zauwazylam poprawe jak sie nie przeje, s czasami tak sie niestety zdarzalo i ulewal wiecej

My z zaparciami walczymy, chyba mleko bede musiala zmienic jak tak dalej bedzie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c056cf15ed8e.jpg

Taka słodycz nam się trafiła ,puki co grzecznie spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:02

kamciaelcia, Kwiatkowa24, kattalinna, J.S, Kropka88, Nynka, Feeva, Mała Matylda, Wowka, Mycha666, Patk, Sela, D_basiula, malwka08, Cola87, Kira91, Fatalita, Katy, Mama32, Hoope, Lukrecja, Uli, PixiDixi, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Słodycz prawdziwa
    Mi skojarzyla się ze sloneczkiem. <3

pawojoszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, faktycznie słodycz <3 tylko gdzie ten zapowiadany róż? ;-) Imię wybrane?

Basiula, fajny brzuszek a zazdroszczę wielkości biustu ;-) swój bym zmniejszyła o połowę...

pawojoszka, D_basiula lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Dziękuję że pytasz
    Mam nadzieję że nie grzesze mówiąc że czuję się super. Troszkę snu mi potrzeba ale tego w szpitalu nie zaznam. Boli jak wstaje ale leki przeciwbólowe wzięłam ostatnio o 6przed prysznicem i myślę czy wyciągnąć już wenflon(zbyt pamietam zapalenie żyły). Dostaję pyralgine na zyczenie (tzn nic innego) mimo że mówiły że przy trzeciej cesarce marne szanse na jej dzialanie. Wstaje z utrudnieniem no ale to chyba normalne. Tak dobrze żadnego cc nie przeszlam i to od początku do końca. Niech tylko syn jebo nie zostanę dłużej bo spadl z wagi. Zaraz go budzimy po tej glukozie

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka cudo, a jakie imię będzie?

• Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk mnie też na początku nie bolało :) do tego chluśnięcia było całkiem spoko, ale potem się zaczęły bóle :) nie martw się, nie ominie Cię :D

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka rzeczywiście cudo <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, kciuki aby akcja się rozkręciła, już po dwunastej więc czekamy na wieści z wizyty :)

Mycha, mam nadzieję, że przejęcie listy rozpakowanych nie jest złą wróżbą, nie chcę rodzić jako ostatnia XD

Kamcia, bardzo się cieszę, że badania wychodzą pozytywnie, a Ty tak dobrze się czujesz po operacji :)

D_Basiula – piękna piłeczka, poza tym chudzinka z Ciebie :)

Feeva, trzymam kciuki za wynik zgodny z oczekiwaniami, a zaraz po nim wypis do domu :)

Pawojszka, co za ślicznotka :D

pawojoszka, kamciaelcia, D_basiula lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poród zaczął się niewinnie ,od rana jak tylko wstałam kilka skórczy ale takie bardziej przepowiadające ,za to strasznie mi było zimno trzęsło mnie że myślałam że będę chora . Od około ósmej skórcze zaczęły być regularne i trochę nieprzyjemne ale nadal nie można było powiedzieć że napewno porodowe. Koło dziewiątej zaczęłam mieć lekka pewność że coś jest na rzeczy . Koło 9.30 przyjechaliśmy na oddział. Mój był taki spanikowany że mało nas nie pozabijał po drodze i musiałam mu tłumaczyć że na porodówkę ma mnie dowieść nie na ojom . Doktorka mnie zbadała i stwierdziła 4-5 cm rozwarcie. Zatrzymali do przyjęcia . Zanim wypełnili papiery i podłączyli Ktg to rozwarcie było już 8-9 cm i usłyszałam że zaraz będziemy rodzić . Tak naprawdę nie do przeżycia były tylko może ze cztery ostatnie skórcze.
    Jak zapytałam czy dostanę choćby gaz to pani mi powiedziała że najgorszy okres porodu mam już za sobą i na takie skórcze to już nic nie pomorze więc nie ma sensu . Spanikowana byłam gorzej jak pierworodna ale poszło sprawnie i naprawdę w miarę nie tak boleśnie . Nie nacinali mnie choć z podejrzliwością zaglądałam im w każde narzędzia jakie przynosili koło mnie aż mi pani powiedziała żeby się nie obawiać bo nie ma zamiaru mnie nacinać . Nie popekalam wogole ,nie zakładali ani jednego szwa . Dziś czuje się jakbym nie rodziła każdej z was życzę takiego porodu . Normalnie to już wczoraj wieczorem bym pytała kiedy wyjdziemy ale tak jakoś głupio . Niektórzy lekarze nawet nie zauważyli że był poród o dwunastej przychodząc na obchod pytali kiedy rodziłam i zdziwieni że to był jakiś poród ?
    Do aktualizacji listy mała urodziła się 39+2

Mycha666, Mała Matylda, kattalinna, D_basiula, Hoope, PixiDixi, BrumBrumek, Fermina, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Pawojaszka, faktycznie słodycz <3 tylko gdzie ten zapowiadany róż? ;-) Imię wybrane?

Basiula, fajny brzuszek a zazdroszczę wielkości biustu ;-) swój bym zmniejszyła o połowę...
    W szpitalu urzywaja ich rzeczy cały róż czeka w domu a nad imieniem pracujemy ja mam swoje typy tylko jak pytam męża to on jakoś się miga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:31

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ