X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, no pewnie niech sie samo ruszy.. zawsze to lepiej niz wywolanie :( chociaz ja sie chyba na to szykuje :/ wiem ze do terminu jeszcze cale 5 dni,ale juz mi sie normalnie plakac chce ze nic sie nie dzieje :/ zaczyna mi padac na mozg..
    HOOPE,powbijaj te szpileczki.. :(

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Patk. Reszta bliżej weekendu ;)
    Patk, Ty już wiesz, że jesteś na trakcie porodowym?

Chciałam w nocy pochwalić dade, ledwo o tym pomyślałam a przeciekła. Ale tylko raz a nie co zmianę jak pampers.

Dziecko się wije, zaraz będzie koniec drzemki. Zepsuł się.

Kira91, Patk lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osluchowo u nas póki co wszystko dobrze. Szmerow brak. Ale mały spi i śpi więc neonatolog zleciła glukoze

Wowka, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Hoope, czym ja Ci podpadłam? :-P

Kwiatkowa, słabo wyszło ale masz zaliczony fajny spacer. Nie pójdzie na marne

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z niedzieli - komunijnie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e68c1843cf2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 11:14

Kira91, Wowka, kamciaelcia, J.S, Katy, pawojoszka, Feeva, kattalinna, Hoope, Kropka88, Mała Matylda, Mycha666, Patk, Sela, malwka08, Fermina, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi podmienil dziecko:( co za wrzaskun, masakra na rekach tylko sen, wszystko inne parzy, gryzie nie wiem co jeszcze, od 1 kupa, cyc, sen, łóżeczko wrzask, wrzask godzine, cyc, kupa i tak w kółko :( zapałek pod powieki potrzebuje...

Czy cycajace pijecie kawe?

Ej co z tymi stanikami?jak dlugo takie miekkie i na noc?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, poszło tylko ustami. Ale nie ten twarożek, tylko czyste mleko. Chyba to takie ulanie z chlustem. Faktycznie zjadł dużo i niedługo od poprzedniego karmienia... może od tego... te nasze chłopaki takie same, umowili się na jeden dzień na wyjście a teraz też podobnie zachowują :D

Basiula, urosłas od poprzedniej fotki :) ale ładny i zgrabny brzuś :)

D_basiula lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wody chlustaly co chwilę. Jak byłam na porodowej i chodziłam w skurczach, bo siedzieć się nie dało to mimo podkładów w gaciach miałam od dupy do kostek mokre legginsy :)

Moje dziecię od wczoraj przybrało na moim mleku ponad 100g <3 Laktatorem już nie muszę ściągać bo się ładnie najada. Ogólnie mega bolą mnie suty, ale daje rade :)
    Czekamy na wyniki z krwi Małej. Proszę o kciuki, żeby bilirubina nie wzrosła i żebyśmy w końcu dzisiaj wyszły do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 11:50

Kwiatkowa24, kattalinna, amygdala, Nynka, Kropka88, Mała Matylda, Sela, D_basiula, Fatalita, Hoope, Fermina, pumka1990 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Kciuki zaciśnięte

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jak sie czujesz?

Feeva, kciuki :)

Hoope, ja chwalilam a mi tez dzis przeciekly XD Jednak bez porownania do pampersa, wole dade bo tak zmisnialam co chwile

Wowka, dokladnie :D To pewnie za duzo zjadl, ja juz sie staram to dozowac bo zauwazylam poprawe jak sie nie przeje, s czasami tak sie niestety zdarzalo i ulewal wiecej

My z zaparciami walczymy, chyba mleko bede musiala zmienic jak tak dalej bedzie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c056cf15ed8e.jpg

Taka słodycz nam się trafiła ,puki co grzecznie spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:02

kamciaelcia, Kwiatkowa24, kattalinna, J.S, Kropka88, Nynka, Feeva, Mała Matylda, Wowka, Mycha666, Patk, Sela, D_basiula, malwka08, Cola87, Kira91, Fatalita, Katy, Mama32, Hoope, Lukrecja, Uli, PixiDixi, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Słodycz prawdziwa
    Mi skojarzyla się ze sloneczkiem. <3

pawojoszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, faktycznie słodycz <3 tylko gdzie ten zapowiadany róż? ;-) Imię wybrane?

Basiula, fajny brzuszek a zazdroszczę wielkości biustu ;-) swój bym zmniejszyła o połowę...

pawojoszka, D_basiula lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Dziękuję że pytasz
    Mam nadzieję że nie grzesze mówiąc że czuję się super. Troszkę snu mi potrzeba ale tego w szpitalu nie zaznam. Boli jak wstaje ale leki przeciwbólowe wzięłam ostatnio o 6przed prysznicem i myślę czy wyciągnąć już wenflon(zbyt pamietam zapalenie żyły). Dostaję pyralgine na zyczenie (tzn nic innego) mimo że mówiły że przy trzeciej cesarce marne szanse na jej dzialanie. Wstaje z utrudnieniem no ale to chyba normalne. Tak dobrze żadnego cc nie przeszlam i to od początku do końca. Niech tylko syn jebo nie zostanę dłużej bo spadl z wagi. Zaraz go budzimy po tej glukozie

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka cudo, a jakie imię będzie?

• Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk mnie też na początku nie bolało :) do tego chluśnięcia było całkiem spoko, ale potem się zaczęły bóle :) nie martw się, nie ominie Cię :D

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka rzeczywiście cudo <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, kciuki aby akcja się rozkręciła, już po dwunastej więc czekamy na wieści z wizyty :)

Mycha, mam nadzieję, że przejęcie listy rozpakowanych nie jest złą wróżbą, nie chcę rodzić jako ostatnia XD

Kamcia, bardzo się cieszę, że badania wychodzą pozytywnie, a Ty tak dobrze się czujesz po operacji :)

D_Basiula – piękna piłeczka, poza tym chudzinka z Ciebie :)

Feeva, trzymam kciuki za wynik zgodny z oczekiwaniami, a zaraz po nim wypis do domu :)

Pawojszka, co za ślicznotka :D

pawojoszka, kamciaelcia, D_basiula lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poród zaczął się niewinnie ,od rana jak tylko wstałam kilka skórczy ale takie bardziej przepowiadające ,za to strasznie mi było zimno trzęsło mnie że myślałam że będę chora . Od około ósmej skórcze zaczęły być regularne i trochę nieprzyjemne ale nadal nie można było powiedzieć że napewno porodowe. Koło dziewiątej zaczęłam mieć lekka pewność że coś jest na rzeczy . Koło 9.30 przyjechaliśmy na oddział. Mój był taki spanikowany że mało nas nie pozabijał po drodze i musiałam mu tłumaczyć że na porodówkę ma mnie dowieść nie na ojom . Doktorka mnie zbadała i stwierdziła 4-5 cm rozwarcie. Zatrzymali do przyjęcia . Zanim wypełnili papiery i podłączyli Ktg to rozwarcie było już 8-9 cm i usłyszałam że zaraz będziemy rodzić . Tak naprawdę nie do przeżycia były tylko może ze cztery ostatnie skórcze.
    Jak zapytałam czy dostanę choćby gaz to pani mi powiedziała że najgorszy okres porodu mam już za sobą i na takie skórcze to już nic nie pomorze więc nie ma sensu . Spanikowana byłam gorzej jak pierworodna ale poszło sprawnie i naprawdę w miarę nie tak boleśnie . Nie nacinali mnie choć z podejrzliwością zaglądałam im w każde narzędzia jakie przynosili koło mnie aż mi pani powiedziała żeby się nie obawiać bo nie ma zamiaru mnie nacinać . Nie popekalam wogole ,nie zakładali ani jednego szwa . Dziś czuje się jakbym nie rodziła każdej z was życzę takiego porodu . Normalnie to już wczoraj wieczorem bym pytała kiedy wyjdziemy ale tak jakoś głupio . Niektórzy lekarze nawet nie zauważyli że był poród o dwunastej przychodząc na obchod pytali kiedy rodziłam i zdziwieni że to był jakiś poród ?
    Do aktualizacji listy mała urodziła się 39+2

Mycha666, Mała Matylda, kattalinna, D_basiula, Hoope, PixiDixi, BrumBrumek, Fermina, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Pawojaszka, faktycznie słodycz <3 tylko gdzie ten zapowiadany róż? ;-) Imię wybrane?

Basiula, fajny brzuszek a zazdroszczę wielkości biustu ;-) swój bym zmniejszyła o połowę...
    W szpitalu urzywaja ich rzeczy cały róż czeka w domu a nad imieniem pracujemy ja mam swoje typy tylko jak pytam męża to on jakoś się miga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:31

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ