Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czytam na bieżąco poradnik "pierwszy rok życia dziecka" i tam jest dużo na temat karmienia piersią. Nie wiem na ile wykorzystam to wszystko w praktyce, bo czyta się łatwo z wykonaniem będzie pewnie gorzej
Ale piSza, ze aby mieć pewność E opraozniaja sie wszystkie kanaliki najlepiej karmić na przemian e pozycji krzyżowej, spod pachy, kolyskowej i leżącej.
Feeva jeżeli będziesz zainteresowana, mogę ci porobić kilka zdjęć z książki na temat porad w przypadku obolalych, obrzmialych piersiScarlettKate lubi tę wiadomość
-
Sela, Hoope ma rację. Ibuprofen kategorycznie odpada, choć niektóre szpitale go podają o zgrozo. Tylko paracetamol.
No mi się budyń zrobił większy ;( męża już nawet to nie śmieszy.
Dzięki za wskazówki dotyczące USC
Feeva, mi przy 2-3 dniu też tak bolało. Masowałam przed karmieniem żeby te nierówności na piersi się rozluźniły no i pod prysznicem ciepła woda, to też rozluźniało. Sutek musi się niestety zagoić. Sama mam zmaltretowany w prawej piersi jeszcze jak mała uczyła się sssć. Okazało się, że trochę nierówno chwyta i doradca kazała mi przed karmieniem wyciągać sutek i formować go w symetryczną kulkę, bo się robił taki stożek po jednej stronie. No i gojenie ułatwiło nasadzanie małej do karmienia od góry, a ją na leżaco, wtedy symetrycznie i najmniej boleśnie ssie...
Wizyty do kardiologa dziecięcego luty 2019!
I lecz się człowieku na NFZ.Sela lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ja od laktacyjnej mam ogolnie zakaz uzywania laktatota
Ewentualnie przy nadmiarze tylko 2-3 łyżki ściągać
No i ciepłe prysznice. Ja użyłam teraz termofor bo jak pisalam-uciekalam ze szpitala by tu sobie radzic. W czasie karmienia pezykladalam. Kapuste maz kupi. Rozbijalam i na chwile do zamrazarki
A co do leków
Ketonal daja w szpitalach
Ibuprofenu nie! Ibuprofen w ogóle jest po 3m.z. -
dobrze wiedzieć o tym ibuprofenie, jak dotrę do domu to od razu sobie w notatkach poprawię, żebym kiedyś przez przypadek nie zastosowała.
A wiecie co kiedyś czytałam w książce o laktacji, że na popękane brodawki można stosować świeży sok z aloesu, tam coś pisało, że szybko przynosi ulgę. Nie wiem na ile w tym prawdy i czy naprawdę można stosować, poprawcie jak to jakieś bajki
Kamcia super, że już w domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 13:45
W końcu się udało...
-
Patryczek i Piotruś śpią
Ale fajnie że Piotruś cieszy się na widok mamy
A Patryk tatusia poznaje przecież w szpitalu było mało okazji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 10:33
Saperek, kattalinna, amygdala, Wowka, Mała Matylda, pawojoszka, D_basiula, Kira91, Hoope, Katy, Cola87, malwka08, Sela, Fermina, Uli, Mycha666, Ola_Ola, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Oxy i dopiero po zzo się ruszyło
11:18,3600 g i 57 cm.
Anusias, Ola_Ola, Saperek, kamciaelcia, nat92, kattalinna, amygdala, Wowka, D_basiula, Mała Matylda, Mama32, Kira91, pawojoszka, Hoope, Katy, Cola87, malwka08, Sela, Uli, Mycha666, pumka1990, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Jangwa, gratuluje
Kamcia, cudny chlopczyk
Hoope, u mojego tez trwa to 5 sekund kiedy zaczyna juz wrzeszczec, wszystko zniesie tylko nie jak burknie w brzuchu
My zmienilismy mleko, bo zaparcia byly, teraz zobaczymy jak to dalej bedzie, mam nadzieje ze sprawa kupowa sie unornuhe i mleko malemu bedzie pasowac.
Zmeczona jestem, nie spi ten moj maluszek oj nie spi...kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Jangwa!
Kamcia slodki ten Twoj synio
Kladziesz juz od poczatku na podusi i pod kolderka widze. U mnie doradzaja zeby w rozku na poczatku i ew. pod kocykiem.
A i nie poradzilam sobie z tymi ochraniaczami na boki... jakies strasznie duze i wystaja ponad lozeczko.kamciaelcia lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Kamcia, jaki śliczny jest Twój Patryczek
Jangwa, gratulacje. Macie imię dla córeczki?
Kattalinna, ja też już się niecierpliwię… Uważnie obserwuję swój brzuch i próbuję się dopatrzeć opadania, ale chyba niewiele się zmienia.
Dziewczyny, co myślicie? Obniża się choć trochę czy tylko rośnie jak szalony?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1c665c00cbb.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 15:23
Kira91, kattalinna, kamciaelcia, D_basiula, Wowka, Hoope, Katy, Mama32, Sela, Mycha666, Feeva, efwka83, pumka1990, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Kamcia co za slodziak!!!
Jangwa GRATULACJE!!!!!doczekalas sie
MalaMatylda, brzuszek piekny,ale na moje zaspane oko jest wysoko...
Wiecie co. Meczy mnie dzisiaj okrutny bol pachwin, ud,krzyza, I jakby to ując "krocza". Nie moge chodzic. Skurczybyki przepowiadacze moglyby sie rozkrecic na dobre....kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, śliczny brzuszek ale chyba nic z tego... Jeśli niżej to minimalnie. Tak jak i mój (sprzed 3 dni, ale ciągle tak samo)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/137dc0499501.jpgD_basiula, Mała Matylda, Wowka, malwka08, Katy, Mama32, Hoope, Sela, Feeva, Mycha666, efwka83, pumka1990, XKamaCX lubią tę wiadomość