Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kattalinna wrote:Dzień dobry
Jangwa, super! Kciukam i zazdroszczam trochę
Katy, oryginalna nie będę, jesteś jeszcze w połogu. Żeby to był okres to musiałabyś być superwoman z jakąś nadprzyrodzoną mocą przerabiania hormonów. Bo połóg to nie tylko oczyszczanie i te złogi ale też czas zmian hormonalnych. Nie, szanse na okres poniżej 1%. Kiedy masz tę wizytę u gina?
Chyba faktycznie sie pospieszylam stwierdzajac, ze to moze byc okres :p Dzisiaj sie sprobuje umowic prywatnie bo u mojego gina to nie mam co liczyc jak dostalam termin na 15.06 :p -
Jangwa powodzenia! Trzymam kciuki
Od wczoraj córka nie walila kupy w ogóle tylko bączki, zaczęłam się już martwić, a teraz przy karmieniu tak walnela, że w całym pokoju śmierdzijakie to dziwne, że człowiek tak może ucieszyć się z kupy
Nie mogę jeszcze wypracować stałych godzin karmienia... Mania je na raty, possie cyca, usypia mimo prób rozbudzania, odbekam ją, usypia i do wyra. Za 2min słyszę szamotanie się i ssanie piastek. Więc znowu cycam.
W ogóle to taki glodomor mi się trafił, że hej. Karmilam ja o 1:30 cycem. Za godzine się obudziła i głodna, więc dałam jej butle, bo wieczorem po karmieniu sciagnelam 40ml. Mało, miele ozorem. Jeszcze 20 min cyca i dopiero spanie.
A tak mnie suty bolą, że po ścianach prawie chodzę z bólu jak się przysysa. Potem już spoko. Smaruje lanolina, mlekiem, robie okłady Multi Mom i dupa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 08:09
Fermina lubi tę wiadomość
-
Feeva nawet i trzy miesiące może być różnie z tymi sutami. Mnie jeszcze mocno bolą ale jest lepiej niż było, już mi się oczy do mózgu nie cofają
Staram się karmić co dwie, trzy godziny, nie częściej, no i całą noc cycki są odkryte. To wietrzenie dało mi najwięcej. Ważne też, żeby nie dać zrobić z siebie smoczka. Nie zawsze piąstka w buzi znaczy głód, czasem to tylko potrzeba ssania. Smoczek wtedy pomaga. Jeśli ssie intensywnie, ciamka, to głód. W przeciwnym wypadku to właśnie ssak
Katy ja jeszcze plamię. Trzy dni tylko na żółto a wczoraj znów krew. Tylko niewiele. Ale brzuch mnie właściwie nie boli. Przy pierwszej córce okres miałam po 4 miesiącach od porodu, przy drugiej 1,5 roku a teraz mógłby już nie wrócićKaty lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Jestem po rozmowie z laktacyjna
Kilka rad bo ogólnie super wszystko, tylko mam nie robić za smoczek bo mam w domu drugie dziecko i jestem na mega produkcji(niestety osobiście dotknela ufffff tylko instrukcja przy zastojach) więc max 3h
A znam ją(mama znajomej)i wiem jak jest anty mm(nie nazywa go sztucznym ale chemicznym mlekiem)...Mały dokarmiony na pierwszą i drugą dobę po 2x i po tej drugiej nie spadl z wagi a nawet tyci przybral.
Czekam na pediatre(powinien być)a potem na wypis. A że wypis robi lekarz to może być w miarę szybkoHoope lubi tę wiadomość
-
Jangwa, mam nadzieję że już jesteście po albo bardzo blisko końca.
Kattalinna, no to kciuki, może Ci się trafiło takie punktualnie Dziecię.
Moja macica wczoraj nauczyła się normalnych skurczy i sobie ćwiczyła w nocy i dalej to czyni od rana. Ani to regularne ani intensywne, ale cieszy. Aż zaczęłam liczyć, żeby moc w końcu wykorzystać aplikację ściągniętą już dawno w tym celu.Poza tym ananas mrugał do mnie w sklepie, taki ładny, świeży i dojrzały, że wzięłam dwa i mam zamiar skonsumować.
Sela lubi tę wiadomość
-
Hoope no właśnie zazwyczaj ciamka tą piastke.
Dałabym chętnie smoka ale nie popieprzy jej się? Bo karmie przez kapturek, czasem butlą i jeszcze smok.. . Chętnie bym go jej dała ale się boje.
A w nocy śpisz normalnie bez stanika? Ja śpię w bo czytałam żeby spać w staniku do karmienia ale jak ma to pomoc to spróbuję
Rano mi wisiała 1,5h na cycu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:45
-
kattalinna wrote:Dziś termin z USG... Kira, jak u Ciebie?
Ledwo chodze. Rano bole "okresowe",Maly pare razy mnie dzgnal ostro w szyjke. Boli mnie w krzyzu (nowosc u mnie), biodra,pachwiny, no ledwo chodze. Ale to bardziej bola mnie kosci niz podbrzuszea jak u Ciebie?
ja chyba ide zaraz spac,mimo ze 2h temu wstalam, od wczoraj poziom energii na minusowym pioziomie
a nic takiego wczoraj nie robilam... nogi mi wysiadaja. . Pomarudzilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 10:28