Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva, poprawione
Jaką witaminę D podajesz – sama wybrałaś, czy w szpitalu polecili?
Witch, straszne co piszesz o czuciu podczas operacji. Swoje przeszłaś, teraz pora na wszystko co dobre
Kama, kciuki aby jeszcze samo coś ruszyło!
Najpierw wykonałam kawał dobrej roboty w ramach sprzątania miejsc, do których normalnie nie zaglądam, a potem przespałam prawie 3h. Dziwnie mi z tym, że już ciemno. Co tu robić… chyba spać pójdę
-
Dziewczyny, może coś mi doradzicie w sprawie kikuta pępowiny. Zdecydowałam się na suchą pielęgnację bez użycia Octeniseptu. Oczywiście wszyscy radzili, żeby go kupić. Położna na wizycie też zrobiła dziwną minę, jak się dowiedziała o moim wyborze, więc mąż po jej wyjściu od razu poleciał do apteki. Dla świętego spokoju machnęłam ręką.
Zauważyłam, że przy nasadzie kikuta coś się pojawiło. Znalazłam w necie, że może to być ziarnina pępka. Położna nic mi w tym temacie nie pomogła, kazała skonsultować z lekarzem (wizyta dopiero w przyszły czwartek).
Ale wczoraj wieczorem przy czyszczeniu kikuta pojawiła się na waciku krew. Ropy raczej nie ma. Pielęgnacja kikuta spędza mi sen z powiek, bo młody strasznie się szarpie przy zmianie pieluchy i boję się, że przez przypadek wyrwę kikut. Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego? Próbowałam przyśpieszyć wizytę u lekarza albo położnej, ale się nie udało. Nie wiem, co robić dalej. -
Ja pierd... mam taką chrapaczke że szok... dziecko mi po karmieniu wybudza. Ciągle śpi, w dzień w nocy, przy cycu. 4 dziecko...
Ja mogę w ogóle zapomnieć o spaniu...
Chce jutro wyjść! Ale raczej marne szanse...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e36bc530c5f.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 23:06
malwka08, kattalinna, jangwa_maua, Cola87, kamciaelcia, Hoope, Katy, Mała Matylda, D_basiula, amygdala, Wowka, Sela, Feeva, Kira91, Nynka, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Anusias wrote:Gratluję kolejnym "rozpakowanym" mamusią. Bardzo Wam zazdroszczę. Ja z jednej strony bardzo bym już chciała a z drugiej bardzo się boję. Jak sobie radzicie dziewczyny z lękiem przed porodem, bo ja mam wrażenie, że tylko ja się boję
Miałam kilka skurczów, ale przeszły, były silne takie podobne do kolki nerkowej, którą przeżyłam kilka razy i przypomniało mi się, że nie lubię takiego bólu
Bałam się jak cholera. Starałam się o tym nie myśleć bo urodzić trzeba, tego się nie przeskoczy.Anusias lubi tę wiadomość
Matylda
-
Mycha666 wrote:Dziewczyny, może coś mi doradzicie w sprawie kikuta pępowiny. Zdecydowałam się na suchą pielęgnację bez użycia Octeniseptu. Oczywiście wszyscy radzili, żeby go kupić. Położna na wizycie też zrobiła dziwną minę, jak się dowiedziała o moim wyborze, więc mąż po jej wyjściu od razu poleciał do apteki. Dla świętego spokoju machnęłam ręką.
Zauważyłam, że przy nasadzie kikuta coś się pojawiło. Znalazłam w necie, że może to być ziarnina pępka. Położna nic mi w tym temacie nie pomogła, kazała skonsultować z lekarzem (wizyta dopiero w przyszły czwartek).
Ale wczoraj wieczorem przy czyszczeniu kikuta pojawiła się na waciku krew. Ropy raczej nie ma. Pielęgnacja kikuta spędza mi sen z powiek, bo młody strasznie się szarpie przy zmianie pieluchy i boję się, że przez przypadek wyrwę kikut. Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego? Próbowałam przyśpieszyć wizytę u lekarza albo położnej, ale się nie udało. Nie wiem, co robić dalej.
A jak wygląda to coś?
Dziwne, że położna nie pomogła, od tego w sumie jest.
Krew może się pojawiać. Nasz kikut też krwawił i to dość często świeżą krew wycierałam, położna i lekarz powiedzieli, że może tak się dziać, to nic niepokojącego. Moja też się wiła przy czyszczeniu i pomogło to kikutowi odpaść, po prostu pod spodem jeszcze nie był idealnie zabliźniony tylko taki trochę świeży, jeszcze czasem wylezie trochę jakby ropy, takiej wydzieliny i też na to położna uczulała, że przy takim świeżym pępku będzie tak się dziać, żeby nie panikować tylko wycierać.
Ja też nie robiłam octeniseptem, patyczkiem czyściłam, czasem przetarłam gazikiem nasączonym spirytusem.Matylda
-
Patk współczuję... Ja miałam na sali też typiare która chrapala a na dodatek nie słyszała jak jej dziecko płacze więc zdarzyło mi się ją obudzić aby wstala do dziecka. A w dzień co chwila na fajkę wychodziła. Masakra...
Ja sobie liczę skurcze... Jakieś delikatne są.. ciekawe czy mój uparciuch się szykuje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 00:59
-
Wody mi odeszły
Ola_Ola, kamciaelcia, Hoope, Wowka, Katy, Patk, Mała Matylda, malwka08, Fatalita, pawojoszka, D_basiula, Uli, amygdala, kattalinna, Sela, Feeva, J.S, Kira91, Mycha666, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
O 23 zostalam wybawiona przez polozna i wyniesiona z pokoju dziwnej pani
Malutkiego dokarmiam mm. A w domu gdy juz pokarm sie rozchula chcialabym odciągac i karmic na zmiane piersia i butla.
Co do bolu podczas karmienia to jest miazga... oczy do mozgu nachodzą.
A wczoraj mialam tak ohydne wyplywy z dolu ze myslalam ze watroba i jelita wypadly... naprawdę nigdy nie doświadczyłam bardziej obrzydliwego uczucia....
I mialam az ochote zdjecie zrobic i lekarzowi pokazac ale polozna powiedziala ze to sie zdarza.. fuj fuj fuj...Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Koralowa
Super wieści
Dlatego ja pisałam że bardzo się cieszę z samotności na sali
Dziś pediatra dziwnie na mnie patrzyła jak mówiłam o słodko pachnacych kupacha to pampersy tak pachną
No i jak zwykle-trzecia doba-czeka mnie zastój w cyckach. I nie ważne czy dziecko nic a nic nie ciągnie czy ciągnie po 2h...trudno zacisne zęby i z usmiechem mam zamiar iść do domu -
Jangwa powodzenia
My tez cycamy :p Wczorajsza wizyta u lekarza nic nie wykazala, wyglada na to, ze nic Kamilkowi nie jest wg. lekarki to wina mojej diety i niedojrzalosci ukladu pokarmowego dziecka, ale gdyby wymioty sie nasilily to mamy przyjsc znowu...Nie do konca mnie uspoloila bo dla mnie jest dziwne to, ze tak nagle zaczelo mu sie czesto ulewac jak wczesniej tak nie mialZobaczymy czy zmiana diety cos da, ale jakos w to watpie...
A wgl przy zmianie pieluchy przed chwila Kamil puscil taka złota fontanne, ze nawet wlosy ma mokre troszke hahajangwa_maua, Hoope lubią tę wiadomość