X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, poprawione ;)
    Jaką witaminę D podajesz – sama wybrałaś, czy w szpitalu polecili?

Witch, straszne co piszesz o czuciu podczas operacji. Swoje przeszłaś, teraz pora na wszystko co dobre :)

Kama, kciuki aby jeszcze samo coś ruszyło!

Najpierw wykonałam kawał dobrej roboty w ramach sprzątania miejsc, do których normalnie nie zaglądam, a potem przespałam prawie 3h. Dziwnie mi z tym, że już ciemno. Co tu robić… chyba spać pójdę XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może coś mi doradzicie w sprawie kikuta pępowiny. Zdecydowałam się na suchą pielęgnację bez użycia Octeniseptu. Oczywiście wszyscy radzili, żeby go kupić. Położna na wizycie też zrobiła dziwną minę, jak się dowiedziała o moim wyborze, więc mąż po jej wyjściu od razu poleciał do apteki. Dla świętego spokoju machnęłam ręką.

Zauważyłam, że przy nasadzie kikuta coś się pojawiło. Znalazłam w necie, że może to być ziarnina pępka. Położna nic mi w tym temacie nie pomogła, kazała skonsultować z lekarzem (wizyta dopiero w przyszły czwartek).
    Ale wczoraj wieczorem przy czyszczeniu kikuta pojawiła się na waciku krew. Ropy raczej nie ma. Pielęgnacja kikuta spędza mi sen z powiek, bo młody strasznie się szarpie przy zmianie pieluchy i boję się, że przez przypadek wyrwę kikut. Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego? Próbowałam przyśpieszyć wizytę u lekarza albo położnej, ale się nie udało. Nie wiem, co robić dalej.

• Patk Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierd... mam taką chrapaczke że szok... dziecko mi po karmieniu wybudza. Ciągle śpi, w dzień w nocy, przy cycu. 4 dziecko...
    Ja mogę w ogóle zapomnieć o spaniu...

Chce jutro wyjść! Ale raczej marne szanse...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e36bc530c5f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 23:06

malwka08, kattalinna, jangwa_maua, Cola87, kamciaelcia, Hoope, Katy, Mała Matylda, D_basiula, amygdala, Wowka, Sela, Feeva, Kira91, Nynka, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias wrote:
    Gratluję kolejnym "rozpakowanym" mamusią. Bardzo Wam zazdroszczę. Ja z jednej strony bardzo bym już chciała a z drugiej bardzo się boję. Jak sobie radzicie dziewczyny z lękiem przed porodem, bo ja mam wrażenie, że tylko ja się boję :) Miałam kilka skurczów, ale przeszły, były silne takie podobne do kolki nerkowej, którą przeżyłam kilka razy i przypomniało mi się, że nie lubię takiego bólu :P

Bałam się jak cholera. Starałam się o tym nie myśleć bo urodzić trzeba, tego się nie przeskoczy.

Anusias lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Dziewczyny, może coś mi doradzicie w sprawie kikuta pępowiny. Zdecydowałam się na suchą pielęgnację bez użycia Octeniseptu. Oczywiście wszyscy radzili, żeby go kupić. Położna na wizycie też zrobiła dziwną minę, jak się dowiedziała o moim wyborze, więc mąż po jej wyjściu od razu poleciał do apteki. Dla świętego spokoju machnęłam ręką.

Zauważyłam, że przy nasadzie kikuta coś się pojawiło. Znalazłam w necie, że może to być ziarnina pępka. Położna nic mi w tym temacie nie pomogła, kazała skonsultować z lekarzem (wizyta dopiero w przyszły czwartek).
    Ale wczoraj wieczorem przy czyszczeniu kikuta pojawiła się na waciku krew. Ropy raczej nie ma. Pielęgnacja kikuta spędza mi sen z powiek, bo młody strasznie się szarpie przy zmianie pieluchy i boję się, że przez przypadek wyrwę kikut. Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego? Próbowałam przyśpieszyć wizytę u lekarza albo położnej, ale się nie udało. Nie wiem, co robić dalej.

A jak wygląda to coś?
    Dziwne, że położna nie pomogła, od tego w sumie jest.
    Krew może się pojawiać. Nasz kikut też krwawił i to dość często świeżą krew wycierałam, położna i lekarz powiedzieli, że może tak się dziać, to nic niepokojącego. Moja też się wiła przy czyszczeniu i pomogło to kikutowi odpaść, po prostu pod spodem jeszcze nie był idealnie zabliźniony tylko taki trochę świeży, jeszcze czasem wylezie trochę jakby ropy, takiej wydzieliny i też na to położna uczulała, że przy takim świeżym pępku będzie tak się dziać, żeby nie panikować tylko wycierać.
    Ja też nie robiłam octeniseptem, patyczkiem czyściłam, czasem przetarłam gazikiem nasączonym spirytusem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tanda. Głównie chciałam skonsultować tą krew, bo tak nagle się pojawiła. A to coś (ziarnina), to tak jakby nowa tkanka. Chyba sama nie zniknie, ale to juz może poczekać do wizyty.

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze z kikutem walczymy, tzn. 2 razy dziennie psikam Octaniseptem i oczyszczam patyczkiem do uszu, zobaczymy.

1usa3e5el69vdydq.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zabije babsztyla za chwilę. Płakać mi się chce z tego niewyspania i z tych nerwów.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk współczuję... Ja miałam na sali też typiare która chrapala a na dodatek nie słyszała jak jej dziecko płacze więc zdarzyło mi się ją obudzić aby wstala do dziecka. A w dzień co chwila na fajkę wychodziła. Masakra...

Ja sobie liczę skurcze... Jakieś delikatne są.. ciekawe czy mój uparciuch się szykuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 00:59

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi odeszły

Ola_Ola, kamciaelcia, Hoope, Wowka, Katy, Patk, Mała Matylda, malwka08, Fatalita, pawojoszka, D_basiula, Uli, amygdala, kattalinna, Sela, Feeva, J.S, Kira91, Mycha666, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, Jangwa, to dałaś czadu z tym masowaniem cycków! :D

Kciuki zaciśnięte! Powodzenia!

jangwa_maua lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 23 zostalam wybawiona przez polozna i wyniesiona z pokoju dziwnej pani :)

Malutkiego dokarmiam mm. A w domu gdy juz pokarm sie rozchula chcialabym odciągac i karmic na zmiane piersia i butla.

Co do bolu podczas karmienia to jest miazga... oczy do mozgu nachodzą.
    A wczoraj mialam tak ohydne wyplywy z dolu ze myslalam ze watroba i jelita wypadly... naprawdę nigdy nie doświadczyłam bardziej obrzydliwego uczucia.... :(
    I mialam az ochote zdjecie zrobic i lekarzowi pokazac ale polozna powiedziala ze to sie zdarza.. fuj fuj fuj...:(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa
    Kciuki kciuki kciuki
    Czyli jesteś następną

jangwa_maua lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa
    Super wieści :)
    Dlatego ja pisałam że bardzo się cieszę z samotności na sali :)

Dziś pediatra dziwnie na mnie patrzyła jak mówiłam o słodko pachnacych kupach :( a to pampersy tak pachną :D

No i jak zwykle-trzecia doba-czeka mnie zastój w cyckach. I nie ważne czy dziecko nic a nic nie ciągnie czy ciągnie po 2h...trudno zacisne zęby i z usmiechem mam zamiar iść do domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasz stres porodowy mi się udziela.

Cycamy

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa powodzenia ;)

My tez cycamy :p Wczorajsza wizyta u lekarza nic nie wykazala, wyglada na to, ze nic Kamilkowi nie jest wg. lekarki to wina mojej diety i niedojrzalosci ukladu pokarmowego dziecka, ale gdyby wymioty sie nasilily to mamy przyjsc znowu...Nie do konca mnie uspoloila bo dla mnie jest dziwne to, ze tak nagle zaczelo mu sie czesto ulewac jak wczesniej tak nie mial :/ Zobaczymy czy zmiana diety cos da, ale jakos w to watpie...

A wgl przy zmianie pieluchy przed chwila Kamil puscil taka złota fontanne, ze nawet wlosy ma mokre troszke haha

jangwa_maua, Hoope lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ktg. Skurcze są. Wody się sączą. Oby szybko poszło. Chociaż rozwarcie przy przyjęciu na 1 palec.

Patk, Mała Matylda, Katy, Hoope, kamciaelcia, kattalinna, Sela, Feeva, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, powodzenia! Zaciskam kciuki i jednocześnie zazdroszczę, że się zaczęło ;)
    Niech to będzie lekki poród :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dostalam pierwszy okres :/ Myslalam, ze jeszcze troche naciesze sie "wolnoscia"...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, rzeczywiście szybko, szczególnie że karmisz piersią :/

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ