X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa gratuluję córeczki :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa GRATULACJE!!!

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa gratki!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda poprawka do listy, urodziłam 40+3, nie 41+3 ;)

Gratuluję wszystkim rozpakowanym! Nie pamiętam już ktora urodziła więc hurtowo gratuluję :) Ruszyła lawina :D teraz to już wszystkie po kolei.

Wczoraj miałam mega niespodziankę jak weszliśmy do domu. Cała rodzinka była, balony, kwiaty, tort i prezenty. Wszyscy zakochani w Małej <3

Mam mega nawał. Aż kapie. Cyce bolą. Właśnie sciagnelam laktatorem 130ml mleka :o

Dziś pierwsza kąpiel w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 16:03

jangwa_maua, kamciaelcia, Katy, pawojoszka, kattalinna, D_basiula, amygdala, Fermina, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom.
    Co u Nas - cyc co 2h jak w zegarku , ja już po wyciągnięciu szwów i całkiem ładnie mnie pocieli. Co do tego jak się czuję to jestem istny Frankenstein bo może wrócę do mojego porodu :
    Poniedziałek skurcze fajnie fajnie
    Wtorek decyzja o cc - wkłucie w kręgosłup znieczulenie . Pani doktor podchodziła 3 razy twierdząc że za 3 razem się udało. No to Pani Olgo kładziemy się . Ok no to zaczynamy...O panie doktorze bo ja coś czuje...no dobrze będzie jak u dentysty...ale ja czuje ból Ałaaaaa bardzo boli .... pacjentak nie zareagowała na znieczulenie .Pani Olgo pójdzie Pani spać ....
    Wtorek 17.00 Wracam ...I tak od 20tej już razem ...

To tak po krótce , wracam bo Igor Wrzaskun wstał...

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa gratulacje!:)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, nie szukaj spisku :-P ja mam kartę stałego klienta na IP, kontrolne ktg co dwa dni. Za każdym razem taszczę podręczny ekwipunek w razie wu. Dziś jest lekarka chyba ta, która mnie w piątek zostawiła. Ciekawe jak dziś będzie.

Kira91 lubi tę wiadomość

age.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Pawojoszka, MamaDi, Koralowa, Kamska, Annqa, Patk, Majowa gratuluję <3 dużo zdrówka dla wszystkich :)

na mnie kompletnie nic nie działa, szyjka ani drgnie - jak była twarda, zamknięta i pochylona w tył tak jest dalej. 3xS u mnie do doopy XD uff.. Też mam już dość upierdliwych pytań..

Kattalinna dołączam do klubu ;) też co chwilę kontrole w szpitalu. Tyle że jeszcze ani razu nie brałam że sobą nic oprócz torebki :P

Wczoraj na KTG ani jednego skurczybyka więc jutro mam się już wstawić z bagażem i będą próbować wywołać akcje ;) boję siee! :O poza tym wolała bym żeby mała wyszła sama od siebie, najlepiej w poniedziałek :P taka ładna data :) no ewentualne już się też na tą niedzielę zgodzę ale nie wcześniej XD pytanie czy lekarz da się przekupic żeby zaczekać z indukcja do min. Soboty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 17:04

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, to skandal, że bez torby chodzisz ;-) ja raz poszłam bez i akurat wtedy mnie położyli. Wolę być przygotowana. Doczekałam, w końcu mnie podłączyła. Zupełnie bez sensu: dwa stanowiska a po jednej pacjentce. Już się zorientowałam że od położnej zależy ile bierze na warsztat...

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva myślałam że masz mega zawał XD To ze zmęczenia. Zaczęło się to samo co przy poprzednim dziecku, jestem przemęczona, niewyspana, niezorganizowana więc i kłótliwa, płaczliwa, nerwowa i niecierpliwa. Bardzo trudne są te początki. Za każdym razem. I kiedy już, już wydaje mi się, że znalazłam klucz do niemowlaka, zabawa zaczyna się od nowa :/

Majowa gratulacje! Widzisz, wszystko dobrze :D

Witch swoje przeszłaś.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xkama kolejna, która chce się wstawić XD XD XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąz sklada lozeczko, pozniej pokaze efekt. Ja leze mam taki twardy brzuch ze masakra...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś sobie pomasuje cycki xD seksy odpadają. Schody i spacer zaliczone...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ależ skąd :D

Terminy miałam teoretycznie dwa - skorygowany w 3trym. na 17.05. A według OM na 9.05. A że e szpitalu patrzą na ten z OM to jestem już dawno po :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 17:44

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kira, nie szukaj spisku :-P ja mam kartę stałego klienta na IP, kontrolne ktg co dwa dni. Za każdym razem taszczę podręczny ekwipunek w razie wu. Dziś jest lekarka chyba ta, która mnie w piątek zostawiła. Ciekawe jak dziś będzie.

Noo juz myslalam! ;D jutro juz tam idź ostatni raz a porzadnie! ;D pamietaj, umawialysmy sie! ;D :) chociaz, wybacze jak cos, bo sama chyba nie dotrzymam, nawet przepowiadacze mi minely, jakies zaledwie dwa mocniejsze... ;) takze tego.. :/
    Ale humor mam dzisiaj lepszy jakis. Zrobilam kebaba na obiad,za przeproszeniem nazarlam sie jak swinia I poszlam spac, no to swiat jest od razu piekniejszy :D

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, gratuluję!

Kattalinna, zajrzalam z nadzieją na info od Ciebie, a tu co najwyżej info o kolejce. Nie lubię :/

Witch, dobrze zrozumiałam że miałaś cc w ogólnym znieczuleniu? Współczuję przeżyć, moja imienniczko :)

Kira, mój świat też byłby piękniejszy jakbym zjadła kebaba i poszła spac :D chwilowo zazdraszczam, ale tylko chwilowo :D

Kira91 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś urodzimy wszystkie, mam nadzieję. Ja chyba dziś po raz pierwszy miałam taki prawdziwy skurcz dwa w jednym, czyli i bolało i twardniało. Cały jeden. :D Owacje na stojąco dla mojej macicy!

Feeva, ale uroczą niespodziankę Wam zrobili!

Witch, współczuję! Ja się boję jak ognia znieczulenia a ogólnego już w ogóle, więc dla mnie to brzmi podwójnie strasznie. Na szczęście masz Kogoś, kto Ci to wszystko teraz wynagradza. :)

Hoope, przejdzie. Podejrzewam, że dwa poprzednie razy też przechodziło, w którymś momencie, więc wiesz to lepiej ode mnie. Śpię świetnie, mogę Ci oddać godzinkę drzemki, lub dwie.

Jangwa, masuj cycki, na zdrowie! Ja sobie wczoraj i dziś masowałam punkt nad stopą, który ponoć powoduje wyrzut oksytocyny i może przyspieszyć akcję. Pewnie to placebo, ale brzuch twardniał, nie powiem. Niestety nic więcej się nie działo. Może spróbuję jeszcze wieczorem. Czuję się i tak jak wariatka, brakuje żebym nabyła czarne świece i koguta (kota już mam) i zaczęła tańczyć wokół ogniska. Jak ktoś mi zagwarantuje, że to zadziała, to się raczej nie oprę. ;)

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa oby masaż pomógł ;-)

Mnie biorą jakieś lekkie skurcze ale jak tylko się ruszę to przechodzą. A z tego to raczej dziecka nie będzie hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, jakby Ci to powiedzieć... dziecko jest już od dawna tylko nie z tej strony brzucha :-P

Ja już w domu. Znowu 4 godzinna rozrywka... Dziś w miarę czas minął bo towarzystwo jakieś było fajne w poczekalni, na gadaniu zawsze lepiej. Oczywiście jak w kolejce do kasy w markecie: ostatnia w ogonku, a po mnie żywego ducha. Ale do rzeczy: trafiłam na tę niunię, która mnie w piątek zostawiła. Trzeba mieć farta... Powiedziałam co i jak, przedstawiłam swoje stanowisko, ona swoje ale zgoda między nami pełna ;-) wpisała zalecenie hospitalizacji z inf, że pacjentka nie chce, pacjentka podpisała i wszyscy zadowoleni. Poza położoną bo ta jakaś dziś mocno obrażona na świat. Chyba ją też wcześniej spotkałam i taka nie była. Ale mniejsza o nią. Wv trakcie ktg ucieszyłam się jak zobaczyłam skurcze na wydruku, niestety - okazało się, że są na tym poziomie co zawsze. Szyjka też bez zmian, 2 cm, wchodzi palec. Jak się nic z zaskoczenia nie zacznie to mi się argumenty skończą do wtorku :-| nie wiem co wtedy zrobię...

Fermina, biję brawo Twej macicy :-D

Sela, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna to fakt dziecko jest ale wiadomo z której strony bym chciała żeby już było :-P
    No nic mimo cholernego bólu sutków, trzeba je intensywniej masować, oby coś ruszyło, bo dupa mi już w żadne ciuchy nie wchodzi heh
    Kattalinna a Ty masujesz, czy raczej 3xs???

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ