X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja miałam tak z mamą i bratowa, już się mamy zapytalam czy na prawde myśli, że nie zadzwonimy do niej jaki urodze. Rozumiem Twój nerw

Anqa, Kamcia piękne :)

Majowa kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:02

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa kciuki :) będzie dobrze.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Oczywiście że bedzie dobrze
    Kciuki zaciskamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMama trzymamy kciuki, nie stresuj się, będzie dobrze, zobaczysz ;-)

Kattalinna ja Cie w pełni rozumiem, bo mam tak samo. Też mnie to wkurza, tym bardziej, że telefony są przez cały dzień. A odpowiadam w kółko to samo...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, kciuki!

Kad, zawsze byłam drażliwa i wrażliwa na braki w myśleniu :-) nie denerwuję się na pytania od osób, które nie są informowane na bieżąco. Ale tu wręcz przekaz live i takie szopki... Serio człowiek zastanawia się czy w ogóle ma sens mówienie czegokolwiek, skoro za 5 minut i tak o to zapytają... No i doszłam do wniosku, że lepiej informować mniej niż więcej. Np. o moich plamieniach wiecie Wy i mąż. Reszta nie wie to nie pyta :-D

Kad, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, trzymaj sie cieplutko :) Bedzie zaraz po wszystkim I odetchniesz z ulga :)

Ale sie u nas rozkreca :) :) Ja tez chce niespodzianke :P jutro haha ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas badanie sluchu się nie powiodło. Druga położna kazała pierwszej odpuścić. Znów nas czeka wyjazd po miesiacu do poradni audiologicznej na to badanie
    Poszły na łatwiznę
    A zastanawialam się z czym Patryk wyskoczy a on ze wszystkim na raz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wiem jak brzmią spadki tętna na ktg...

ScarlettKate lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam położna czy mąż może przyjść do mnie na ktg. Zrypała mnie że się nie martwie o dziecko tylko o męża, poryczałam się, ale go zawołała, razem jesteśmy.

• Uli Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa kciuki zaciśnięte będzie dobrze :)
    Mama32 powoli się przestaje spinać będzie kiedy ma być na to wychodzi ze to nie my decydujemy tylko nasze maleństwa :D

Mama32 lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad- u nas główka w normie, na wszystkich genetycznych badaniach itp- teraz tez ma 34cm według usg wiec jak najbardziej w normie. Bardziej zawsze rzucało mi się w oczy ze wartość BPD większa od pozostałych parametrów. Oczywiście wypytałam o to swoją dr. Wyjaśniła ze tu nie chodzi o to, ze coś nie tak z dzieciaczkiem- w sensie jakieś jego parametry, a to ze brzuszek większy od główki to jedynie ważna informacja dla tego kto będzie odbierał poród :). Chodzi o jakiś stosunek HC/AC. Myśle ze przed samym porodem jeszcze będą to sprawdzać i zapadnie ostateczna decyzja czy naturalnie czy cc.

Majowa- zaciskam kciuki mocno!

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kamska, Annqa, Patk, serdeczne gratulacje, wczoraj nie miałam mocy, żeby pogratulować ale witajcie w gronie świeżych mam!

Patk który lekarz Cię operował? W Zdrojach mają cesarki na wysokim poziomie, jedna z lepszych opiek jakie widziałam. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;)

Kamcia pulpecik słodki ❤ jak Wam idzie, zostajesz przy cycu czy mm? Nie śpi już tyle? Ciężko będzie z dwójką malców, mi ze nareszcie ponarzekasz ;)

To nie koniec porodów w tym tygodniu, dwie kolejne gwiazdy są na królikowej liście ;)

Dzisiaj mój gwiazdor pierwszy raz ucieszył się na mój widok, co za zaskakujący i cudowny poranek ❤❤❤ Japona miał otwartego jak krokodyl XD No i jak tu się gniewać za niewyspanie.

kamciaelcia, Mycha666, Kira91, Fermina, Fatalita, kattalinna, Mała Matylda, Sela, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira ja też chcę jutro :P haha. Może wieczorem się zacząć a w nocy urodzić. Chociaż spokój na porodówce w tym czasie jest ;).

Hoope jestem planowana przez królika? xD

Kira91 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Nie mam parcia ani na kp ani na mm, ja się tylko raz nastawilam-przy pierwszym dziecku , nie oplaca się nastawiac...już nie taki pulpecik bo dziś waży 3440, mały limit normy zostal...więc jak cyckiem się nie naje damy mm, byleby do domu
    A w domu tata :) więc nie zakładam tragedii ;)
    Jestem powoli zła-na te uszy, na stopki, po co ja tu w ogóle siedzę skoro poloznej nie chce się powtarzac badania, neonatolog zajść bo przeciez osluchany...maly śpi. Potrafi na każdym cycku ciagnac po godzinie. Jeden plus-zaplakal z glodu więc bywa głodny.ale jak śpi to nie ma mowy aby zechcial panicz jeść!!!
    Chyba mam nerwa
    Dziś też skazana na siebie bo goście wyjechali więc mąż calkiem sam ze starszakiem
    W zalozeniu nadal mam idealne dziecko. Czasem za bardzo tu go chwalą ale to matka chwalić nie może i tego nie robię

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa będzie dobrze, nie zamartwiaj się, zielone wody to częste zjawisko :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, kciuki

Kamcia, a co mowia o tych uszkach? Nie moga zrobic jeszcze raz badania?
    Tlumaczyli mi, ze bardzo czesto wody zostaja w srodku i dlatego tak sie dzieje, u niektorych szybciej schodza a u nientorych dluzej
    Kiedy wychodzicie?

My mamy wycieczke, jedziemy do galerii, wyspani, babcia sie zuczkiem zajela a my spalismy troche, od razu cisnienie spadlo ;)

Fermina, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, zazdroszczę Ci uśmiechniętego pyszczka z rana. :) Mam dziś w planach pielenie marchewki w ogródku - myślisz, że królik może to poczytać za zapowiedź sutej łapówki za rychły poród? ;)

Majowa - kciuki zaciśnięte! Co za głupia baba z tej położnej, nie przejmuj się nią ani wodami, najważniejsze żeby ktg dobrze wyszło. :*

Kamcia, dla Ciebie też dużo spokoju, chociaż rozumiem, że jesteś już zniecierpliwiona. Widocznie Patryczek musi też Cię na początku powystawiać trochę na próbę. Będzie dobrze, przecież widać po nim, że silne, zdrowe, dziecko.

Kad, brzusio ładne, też mi się wydaje nisko, choć to ponoć niewiele znaczy. Z tym oddychaniem - ja przez całą ciążę nie miałam problemów i nadal nie mam, chociaż wszyscy, łącznie z lekarzem, mówili że brzuch mega wysoko. Teraz niby nisko a parcia na mocz zwiększonego nie odnotowałam i w ogóle całą ciążę nie miałam z tym problemu. Nie u każdego symptomy muszą być takie same.
    Odnośnie terminu - ja mam z OM na 26.05, jestem pewna, że wiem, kiedy miałam owulację, ale opiera się to tylko na mojej znajomości organizmu i ten termin mi pasuje. Za to wszyscy lekarze, których pytam, mówią że o niebo bardziej miarodajny jest termin z USG. To niech im będzie, zobaczymy kto miał rację (chociaż cichaczem ufam, że jednak oni i to już niedługo ;) ).

Nat, o wielu takich klocuszkach, urodzonych SN słyszałam. Nie mart się, to o wiele bardziej, niż możliwe. Słyszałam o SN przy ponad 5 kg nawet. ;)

Ja wszystkim mówię, że się nie zapowiada na szybki poród, nie ma żadnych symptomów, lekarz mówi że to jeszcze potrwa, potem na ten fakt sowicie narzekam i jęczę, duużo jęczę i jakoś chyba później już się boją pytać po raz drugi. :D Sami czekają na info.

nat92, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych rozpakowanych :*

Majowa, bedzie dobrze ;)

My z Kamilkiem idziemy dzisiaj do lekarza, moze wyjde na nadgorliwa, ale wole miec spokojne sumienie niz zeby sie okazalo, ze zlekcewazylam cos powaznego..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, wszystko będzie dobrze kochana :* trzymaj się męża i walcz o swoje. Już niedługo będziecie w trójkę :)

Kattalinna, jak doskonale Cię rozumiem. Myślałam że wyklnę pół rodziny i znajomych przez to wypytywanie i 10 telefonów od każdego dziennie. Tym bardziej jak mała była na intensywnej, ja wracałam do pokoju, żeby choć na godzinę zasnąć, a tu z 30 nieodebranych i zawsze te same pytania.

Przez poród i całą ta stresująca sytuację z Wiktoria straciłam przyjaciółkę. Nie zrozumiała, że teraz nie ona i jej potrzeby są najważniejsze. Wybuchnęłam wreszcie i przyjaźń się skończyła. Trochę mi przykro. Trochę czuje ulgę, bo już od dłuższego czasu wysysała że mnie energię i radość życia. Dzisiaj napisał do mnie jej mąż żeby prawić mi morały, że ona teraz przeze mnie płacze i nie zasłużyła na takie zachowanie. Opisałam mu sytuację i mam nadzieję, że zrozumiał, że wina nie leży po mojej stronie. Tak czy siak nie rozumiem ludzi.

Katy, kto ma zadbać o maluszka jak nie mamusia? :* oczywiście idź, przynajmniej będziesz spokojna :)

Kamcia, u nas też problem ze stópkami. Że skręca do środka i masować zewnętrzną stronę. Poza tym już sobie wkręciłam problem z bioderkami, bo małej trudno zgiąć girki. Za tydzień mamy pediatrę to zobaczymy co na to powie.
    A z uszkiem, wierzę że będzie dobrze. Po prostu nasze dzieci lubią nam zapewniać emocje wszelkiej maści...

Katy lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie fatalita, podkrecane do środka, daleko im do konsko-szpotawych, to ulozeniowe, masowac, laskotac, na bioderkach pokazać ortopedzie
    Edit
    Ale bioderka ciężko się odwodza, to ja sama widzę

J.s.
    Z uszami sobie zdajemy sprawę co i jak bo Piotrusia uszy też nie wyszły :) tu prawe tak lewe nie. Zatejestruja fo tej poradni. Do domu na 99% jutro. Zdrcyduje lekarz na dyżurze. Ale ta nie widzi przeszkód. Slad zoltaczki mamy, z tym wypuszczaja

Mega krzyczy bidulek przy pobieraniu krwi z piętki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 12:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ