WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ola
    Piotruś płakał bo płakał Patryk przy rozbieraniu :) starszak nie wie co to placz dzidzi...więc dzidzia płakała to Piotrus zaczynał...dzidzia spokojna na nowo...widać bylo ze Patryk wodę poczuł ze spokojem...ale Piotruś ze łzami w oczach chciał wszystko widzieć. Ciągnął w którymś momencie za wanienke...jutro bedzie lepiej ;)

Mąż przy trzecim dziecku nie rozróżnia flaneli od tetry o.O

Np i Piotrek nie pozwolil tacie trzymać Patryczka...zrobil aferę :) mama przecież(przez ciążę) Piotrusia nie nosila od dawien dawna
    Niestety jeszcze nie jestem w stanie podnieść Piotrka na kolanko :( czuję to bolowo...

Pierwszy dzień zaliczony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Patryk nie robi mi za laktator
    Co raz wiecej produkuje...kapusta wdrożona ale kiepsko to widzę...

Dydus lovi zaakceptowany wstepnie. Patryk i tak zdyscyplinowany(moim zdaniem choc laktacyjna ma inne obawy) bo jak się naje puszcza cyca...

I nie mialam kiedy napisac-super prawie prywatnie z laktacyjna sobie pogadalysmy. A jaka szybka byla akcja naszego wyjścia. Nie mial kto Piotrusia przypilnowac więc mąż na te chwilkę zostawil go w aucie. Piosenki na komórce wystarczą. Auto zaparkowane przed wejsciem. Mąż tylko wbiegl na pierwsze piętro. Wpielam Patryka. Polozna pyta gdzie starszy-w aucie...pol personelu chcialo nam wszystko nieść byle by starszy nie płakał...ale nie płakał. Jaka była radość kiedy mamę zobaczyl...dla mnie bardzo miła odmiana bo mama na co dzień to nudna mama. A dziecko tak szczerze się ucieszyło...mama prawie rozplakala. Patryk pod marketem się rozplakal. Piotruś nawet płaczu nie zauważył. Wkupne dp Piotrusia(duuuuze auto) super sie spodobalo. Wszystko bylo fajnie, jak co dzień...tylko właśnie ta kapiel...narazie plan pierwszy Patryk a pomaga Piotruś, potem mama karmi Patryka a tata kapie i szykuje Piotrusia...teraz tata poznaje Patryczka. Trzyma go. O dziwo malenki nawet nie śpi :) a Piotruś chetnie zasypial widząc mamę...kladl się na brzuszku i czekal na klepanie po dupci przez mamę. Jeden śpi, kot wcisnal się kolo mnie, Patryk od kapieli nawet nie zakwilil... tak u nas
    Ja czasu jesc nie mialam. Ale nie napisze ile slodyczy zjadłam...jutro chcę na spacer nawet jeśli oznacza mm i kapuste pod bluzką

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva u mnie też ryk przy kąpieli. Koleżanka poradziła, żeby najpierw nakarmić a potem wykąpać, bo robiliśmy odwrotnie. Dziś mieliśmy to sprawdzić, ale młody padł po spacerze, więc ominie go kąpiel a nas jego histeria.

Katy sprawdzę z tą temperaturą wodą. Może wdał się we mnie. Uwielbiam gorące kąpiele. Czekam już na taką, ale pewnie trzeba odczekać jeszcze kilka tygodni. Do tego marzy mi się kieliszek wina, ale na to trzeba niestety jeszcze dłużej poczekać.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy błąd-żałujemy że od razu nie kupiliśmy drugiej niani elektronicznej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was będzie chustować? Da się to samemu ogarnąć? Pomyślałam, że to dobry sposób, żeby móc wyjść z domu. Po cesarce nie można dźwigać, więc nie będę mogła znieść wózka z 2 piętra.

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, najwazniejsze ze juz w domu, a Piotruś na pewno sie przyzwyczai i nie bedzie ciagal za wanienke :)
    Idz na spacer jutro, to robi najlepiej
    A jak ze wstawaniem, boli rana mocno czy dajesz rade? Ja te pierwsze dni wyjete, bo nie potrafilam sama wstac, tylko z jakas podporka najlepiej albo zeby ktos mi reke podal

U mnie histeria jest nadal, cieplejsza woda nie pomaga, on po prostu sie drze w nieboglosy.
    Ja musze kapac na glodnego, bo jak jest najedzony i go wykapie, wycieram itp to potem mi ulewa i u mnie sie to nie sprawdza

W koncu zasnal, dzisiejszy dzien to jeden z gorszych, padam na pysk doslownie
    Mam nadzieje ze pospi sam dluzej niz 30 minut, chociaz moglam zjesc kolacje razem z moim na spokojnie jak zasnal, bo tak to nie bylo mozliwosci

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdyby wózek schować w aucie?? Zimą gondole z dziecmi znosilismy a stelaż był w bagazniku. Teraz w maju to i dziecko można od razu na powietrze wystawić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody odeszły jedziemy do szpitala. Nie boli na razie

kamciaelcia, Katy, Patk, Uli, Mała Matylda, Mama32, Cola87, Kira91, Sela, Wowka, malwka08, Fermina, kattalinna, J.S, pumka1990, Fatalita, D_basiula, jangwa_maua, Hoope, Kwiatkowa24, pawojoszka, Feeva lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, kciuki! Powodzenia :)

Ja mam stelaz w aucie, znosimy sama gondole ale sama tez tego nie robie bo gondola+Igorek to juz jest co dzwigac i troche sie obawiam ;)

Ide spac

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, kciuki, żeby wszystko poszło szybko, sprawnie i jak najmniej boleśnie. :)

Czy mi się wydaje, czy jak na statystykę, wyjątkowo dużo porodów zaczyna się u nas odejściem wód?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Wstaję z łokcia :) i całą i ciążę i po każdej cc. Po dluzszym zalezeniu trudniej :) ale w szpitalu moglam poleżeć. W domu taka opcja malo prawdopodobna :) w domu łóżko niższe . Większy problem mam przez cycki.

I też kapie przed jedzeniem. Piotruś nadal ostatnia butlę zjada w łóżeczku juz po ciemku przy karuzeli(projektorze). To ssanie butli go wyciszalo(a Emilke usypialo od razu)

Jakie mm kupiłaś??
    Ja zawsze dawalam(i daje) hipp...ale drogie kiedy prawie dwulatek niezle porcje zjada :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat
    Super wieści
    My tu kciuki zaciskamy a ty sprawnie, szybko i malobolesnie dzialasz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o wózku w aucie. Może z fotelikiem dam radę zejść, choć położna zabroniła. Ale chustą chyba nawet w domu może się przydać. Ciągle mi brakuje trzeciej ręki przy młodym.

• Uli Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat powodzenia

Poród za porodem szybko to idzie
    Jeszcze trochę i się wszystkie rozpakuja :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, ściskam kciuki! Powodzenia, niech będzie szybko i pięknie:)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha
    To i fotelik zistaww aucie póki co

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat powodzenia :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat kciuki zaciśnięte!!! Oby szybko Ci poszło :-)

Kira, Uli oby u Was też się szybko rozkręciło :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 22:06

Kira91 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, kciuki.

Fermina, mam te same spostrzeżenia co do rozpoczynania porodów :) statystycznie to podobno 10%, u nas na pewno więcej :)

Kamcia, dobrze że dzień w sumie udany, oprócz kapieli.

Feeva, u nas pierwsza kąpiel w domu była straszna. Krzyk jeden wielki. Każda kolejna jest lepsza :) pomogło ocieplenie wody więcej niż 37 stopni i nalanie jej po prostu więcej. Za pierwszym razem byliśmy zbyt ostrożni z ilością :D

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat! :D no widzisz, a mowilas ze czujesz ze ja jestem nastepna ;D szybkiego porodu! :D

Sela, u mnie narazie spokojnie :) czekam na regularne skurcze albo odejscie wod ;)

Sela lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ