WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w trakcie kąpieli też się zaczęły nieregularne, dość silne skurcze, bóle krzyża i ud. Na cuda nie liczę ale mam cień nadziei, że to oznacza, że moja pancerna szyjka zaczyna się skracać. ;)

Sela, Mała Matylda, kattalinna, Katy, Wowka, Kira91 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na dnie wanienki kładę pieluszkę i jak maluszek jest już w wanience to przykrywamy go tą pieluszką i się uspokaja, może komuś to pomoże..

Kiedy na pierwszy spacerek najlepiej się wybrać?

A ja się dzisiaj przestraszyłam bo jak byłam na kibelku na 2 to jak się podcierałam to była krew świeża..zaniepokoiłam się..

Dziewczynki śliczne macie brzuszki :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, ja planuję chustowanie, będę próbowała złapać jakieś warsztaty czy coś, ale póki co będę się posiłkować yt. Tylko na razie ani chusty, ani wkładu do niej...

Nat, zajebiście! :-D Może uda się ekspresem na piątek załapać :-)

Koleżanki przed 39 tc proszę nie wciskać się w kolejkę :-P Fermina, Ty możesz się szykować :-)

U mnie skurcze nawet regularne ale co z tego, że co prawie pół godziny... No i słabe do tego, pewnie na poziomie 40-50.

Wowka, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wowka siedzi z cateringiem i tylko klika, że lubi z ukrycia :-D mogę w wolnej chwili zamówić aktualizację Skrzata? :-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pozwolenie Kattalinna. To dużo dla mnie znaczy. :D Jednak my chyba jeszcze nie dziś, niestety, skurcze są, ale bez regularności, zaraz pewnie pójdę spać.

A u Ciebie, skoro są regularne, to dobrze, czas pomiedzy zawsze może zacząć się skracać, przecież, czego Ci życzę. ;) Ja miałam nadzieję przez godzinę bo były co 9-11 minut ale sprawa się rypła. :/

Ja też chcę chustowac, ale nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać. Jako pakiet startowy mam chustę z odzysku. I tyle. ;) Będę zgłębiać temat po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 23:39

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie pomyslalam zeby wstawac z lokcia, tylko sie meczylam probojax rozne pozycje XD w szpitalu lozko na pilota regulowane ale tak czy siak zle mi sie wstawalo

Mleko kupilam hipp wlasnie, dokladnie to hipp bio combotic, licze na to ze po nim wszystko wroci do normy, teraz oczekujemy kupy czy zrobi po nim czy jednak nie :D

Spal, obudzil sie po 3h i znowu poszedl spac, moze jest nadzieja na sen dzisiaj... oby

Kattalina, ja przed mialam nieregularne skurcze, bole delikatne cala noc, takie bole ze jeszcze sie z nimi przespalam od 3 do 7 i dopiero wszystko sie rozkrecalo, takze jest nadzieja

Kamcia, a co do ceny mleka to jak bedzie pasowac malemu, to zobacze w niemczech ile kosztuje bo widzialam, ze tam tez jest wlasnie hipp i moze cenowo sie rozni, bo biore tam chusteczki i wychodzi duzo duzo taniej z hipp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 00:08

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po bardzo długim i bardzo gorącym prysznicu. Na razie ciesza, nie nastawiam się na nic w ciągu najbliższych dni, a godzin to na pewno.

Fermina, proszę bardzo :-D tyle się naprałaś, naprasowałaś, o gościach i porządkach nie wspomnę, że należy Ci się teraz szybki poród :-)

Nietypowe pytanie ;-) kociary, które urodziły, czy Wasze koty zachowywały się inaczej przed porodem? Bo ja mam wrażenie, że mój coś wie i mnie pilnuje ;-) po moim pobycie w szpitalu zaczął znowu spać mi w nogach, ale dziś to pół dnia nie spał, tylko chodził za mną i mnie obserwował. Albo mam obsesję i nadaję się do leczenia :-D

JS, jest bardzo duża szansa, że w Niemczech będzie taniej. Polska jest naprawdę drogim krajem...

Wow! A dopiero było 16% :O :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3535416906d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 00:34

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja mam psa, i mój stary spokojny pies bez agresji, chciał ugryźć smieciarza, którego zna od zawsze, ale jak zobaczył że zatrzymał się i zaczął że mną gadać to tak się wkurzyl, że dwukrotnie na niego ruszył. Mało tego na dworze wieczorem każdy potencjalny żul był zagrożeniem, i pies całkiem inna postawę przyjmował przechodząc obok nich.

Pytałam o to weterynarza i mówił że to całkiem normalne, że zwierzęta wyczuwaja hormony i stąd wiedza co się święci. Ciekawa jestem jak zareaguje na nasz powrót z tym żyjątkiem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/978380471183.jpg

kamciaelcia, Nynka, Wowka, Mała Matylda, Katy, D_basiula, kattalinna, Mama32, Hoope, Cola87, Kwiatkowa24, pumka1990, pawojoszka, Feeva, XKamaCX lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Moim źródłem jest rossmann. Mm w promocji(nie dotyczy hipp1)fajnie tu brzmi. Ale nigdy się nie zawiodlam. Ale czy ty Igorka dopajasz??Piotrek nie chcial pić, kupy były u niego wysilkowe bo wg pediatry musial po prostu nauczyc się je robić. A sprawnie poszło po rozszerzeniu diety.
    Sprobuj dopajac letnia wodą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    Od razu pokocha śliczne zyjatko <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią
    Maleńki również
    Jest źle z cyckami. Idę je ratować...żadnej ciąży pod tym względem nie było mi dane spokojnie kończyć. Chce mi się ryczec. Już nie tylko z bólu. Bo ten minie, wiem jak ostatecznie działać...znam go! Ale moja zmora zawsze zmorą zostaje. Ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 01:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa moje gratulacje!:)

My właśnie skończyliśmy cycac, czekam aż stwór zaśnie z szumisiem ale chyba szybciej ja odpadne :P

Piękne brzusie, ja sie pytam gdzie mój!:P

My pierwsza noc poza domem u dziadków, wyobraźcie że ukradli nam torbe która została koło samochodu, no świat schodzi na psy, cudze gacie kraść....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykończona fizycznie i psychicznie. Zuza nie śpi a ja z nią od 2 nocy. Problem z karmieniem i Mała chce byc ciągle ze mną najlepiej na rękach. Położna mówi że jest wyjątkowo wrażliwa. Rycze od wieczora

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa mamusia
    Ja też słyszałam że nasza pepowina jeszcze nie odcięta
    Choć moje dziecko początkowo w ogóle nie płakało i dało się odkładać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po calodniowych przemysleniach, popoludniowych nadziejach w nocy się poddaję
    Dziecko dostało mm
    Obudzil się kiedy ja jeszcze dzialalam w lazience...decyzja zapadła...zistaniemy na mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czesc :) a ja nawet nie zasnelam. Mecza skurcze dosc mocne, twardnienia, Maly ostro wierzga. Moja szyja chyba tez w koncu mięknie. Rano (o ile dotrzymam) zadzwonie do poloznej, przyjedzie,zbada.
    Wlasnie wcinam. Jakis wilczy glod mnie dopadl. Pierwszy raz o tej porze w ciazy ;)

kattalina I fermina I reszta czekajacych na "godzine 0" : Mam nadzieje ze weekend bedzie nasz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 02:36

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dokarmiania. Serce mi pęka jak patrze jak sie męczy

• Wowka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    A Wowka siedzi z cateringiem i tylko klika, że lubi z ukrycia :-D mogę w wolnej chwili zamówić aktualizację Skrzata? :-)

Kolejny posiłek u nas :)

Zgodnie z zamówieniem Skrzacik. Ostatnio był wycieczkowy, dzisiaj śpiący, bo jest noc

Obydwie panie na K i pani na F- tak bardzo bym chciała żeby weekend był Wasz. W ciąży byłam czarownicą, ciekawe czy moce mi się utrzymały :P literka F już rodziła, i tylko jedna została, ostatnia była Jangwa na J, to teraz pasuje K, w szczególności że już Kamcia zaczęła literkę w ostatnich dniach ;)

Efwka, idź na spacer :) tzn. niekoniecznie o 3 w nocy, ale w dzień już najbardziej. Jedynym przeciwwskazaniem jest mróz, ale chyba jutro nam nie grozi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 07:48

J.S, Katy, Mycha666, kamciaelcia, kattalinna, Hoope, Cola87, pumka1990, efwka83, Feeva, XKamaCX lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dopajam go ale to trudne niestety bo on wypluwa i nie chve, jak sie uda go czasami oszukac to sie uda, ale generalnie nie chce pic wody
    Teraz znowu akcja bo spac nie chce, juz nie wiem czy to kupa czy co :/

Z nawalem walczysz?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ok. 1 Adaś z nami. Po pomiarach mocixh i małego decyzja o cc. Wszystko ubnas ok. Jest najcudowniejszy na świecie. 10pkt, 54cn 4060. Resztę opowiem jak nabiore sił. Dziękuje za kciuki

Katy, Mycha666, Kira91, Nynka, Ola_Ola, Fatalita, kamciaelcia, Mała Matylda, Uli, D_basiula, Wowka, jangwa_maua, kattalinna, Mama32, Hoope, amygdala, ibishka, Sela, Kwiatkowa24, pawojoszka, Feeva, XKamaCX lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ