X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, współczuję masażu, oby pomógł, trzymam żeby to już!

Kira, Uli, Mała Matylda, prezentu na dzień matki w postaci pierwszego krzyku Wam życze

Dla już mam - najlepszego z okazji NASZEGO święta :-D

Mała Matylda, Sela, Feeva, Hoope, Lukrecja, Katy, Kira91, pawojoszka lubią tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki... mam cichą nadzieję, że jednak dostanę dzisiaj ten dłuuuugo wyczekiwany prezent :-) (chociaż znając moje szczęście może być różnie)

Ach i mamusie życzę wszystkiego najlepszego dla Was, oby każdy dzień był piękniejszy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 06:14

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też tak charczą, sapią i w ogóle wydają dziwne dzięki przy ssaniu cyca?

Sela pewnie teraz pójdzie :) powodzenia :)

Wszystkiego dobrego Mamuśki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 06:06

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u Hoope też zażyczyłam sobie na dzisiaj porod ale chyba jej szpila na mnie nie działa albo przez przypadek odleciala.
    U nas cisza, codziennie tylko trochę podbrzusze pobolewa, wczoraj trochę pachwiny a tak spokój.
    To może Ja z okazji dnia matki pomasuje sobie cycki, może cos się ruszy :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina gratuluje!!

Czy Wasze dzieci mają już jakieś ustalone pory nocne jedzenia? Bo mój to totalny haos, zastanawiam się czy jest jakaś szansa na regularnosc.

Dzisiaj mąż przetestował otulacz DZIAŁAAA, cudownie. Mam nadzieję, że to nie jednorazowo

Fermina lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dobry masaż nie zaszkodzi. Mnie wczoraj po masażu złapał silny skurcz, a później ta krew się pojawiła...
    Chociaż na IP powiedzieli, że ta krew to odchodzi czop...a czy czasem czop nie jest gęsty? Bo ze mnie cały czas leci woda z krwią (wczoraj mówili, że to raczej nie są wody. W szpialu nie mieli czym sprawdzić, bo podobno te paski co kiedyś były do spr wód, to już ich nie ma)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka moja je po kąpieli czyli po 21, 1, 5. Potem w zależności jak się obudzi, czasami po 2h,czasami po 4h.

Mania kończy dziś 2 tygodnie! Ale to zleciało o.O

Hoope, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie byłoby urodzić w Dzień Matki. Tylko potem dziecko zabiera mamy święto ;)

Mój charczy chrumka i owszem. Jak mopsik.

Feeva, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze bo myślałam że coś z nią nie tak XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, tak czytalam na stronie producenta wlasnie, ze falszywe alarmy sa w ilus tam procentach. Ja wiem, ze masz racje co do tego marketngu, ze tak to wyglada, uspokaja mnie tylko to, ze maly nie pokazal mi zadnych oznak, ze cos mogloby byc nie tak z tym oddechem. Nie byl siny, nie mial trudnosci zeby zlapac oddech, tylko tak jakby zostal wybudzony z glebokiego snu. Ja jestem przewrazliwiona przez to, ze jednak lezal te dwa dni w inkubatorze wlasnie z powodu oddechu, ze pol godziny po porodzie mial te wszystkie trudnosci zeby go zlapac. Mam nadzieje, ze juz nigdy tego alarmu nie uslysze, chyba ze zapomne przy wyciaganiu.

Dziekuje ze pytasz, bolal w nocy, wzielam o 2 ketonal i na razie cisza, cmi delikatnie, mam nadzieje ze ustapi ten diabel, bo chyba zwariuje.

Nynka, otulilisciw go w nocy? My tez, uwielbia to XD Jestem ciekawa na jak dlugo mu to pozosotanie, to moja tajna bron na niego jak juz nic innego nie dziala.
    Noc mielismy ciezka, tak samo mi sie chyba rozregulowal, wczesniej byla 21-24-3 i 6, a dzisiaj 20-22-1-3-7 z czego cala godzine marudzil, nie mogl zasnac i robil awantury.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jest mu za ciepło? U nas też otulanie pomaga ale nie zawsze, muszę trafić w jego potrzebę.

Jak już mniej dziąsło boli to dobrze, goi się. To teraz proszę o szeroki uśmiech XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira u mnie tak mówiła bo to mój trzeci poród a ostatni od przyjazdu do szpitala do finału trwał 26 min tak ze ten :D
    Sela powodzenia masaż szyjki pamietam z poprzednich porodów nic przyjemnego :/
    W nocy obudziły mnie skurcze od 3:30 nie dawały spać ale niezbyt silne i nieregularne przed 6 wzięłam prysznic bo zmarzłam i pomyślałam ze pojedziemy ale się położyłam i zasnęłam :) teraz nadal się napina ciągnie w krzyżu ale już nie wiem co robić najwyżej urodzę w domu ;)

Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj dzieci solidarnie wstały o 7
    ta godzina dla Piotrusia naprawdę jest nietypowa :) a Patryczek zjadł i dalej spi
    w nocy dwie króciutkie pobudki na jedzonko
    w końcu zamówiłam smoczki do butelek (bo nie szykowałam sie na karmienie mm i mam tylko 1 smoczek, bo butelki w spadku) i pójdzie w nocy jeszcze szybciej
    no i nianie elektroniczną zamówiłam! człowiek uzależnia się od gadzetów, nie ma już modelu Piotrusiowego (bo tak byłby 1 odbiornik)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s. może zaliczacie skok rozwojowy? A co do płytek to powinny być dwie, dobrze rozłożone w łóżeczku. Jedna zawsze może się przesunąć

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina gratulacje :) dziewczyny oczekujące, czytam że u Was coś idzie do przodu, u mnie raczej nic. W końcu z godz bolało mnie podbrzusze ale przeszło.. Na ktg bez szału.. Jutro mamy komunie, chyba jeszcze zaliczymy imprezę w dwupaku.

Fermina lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w końcu tylko w nocy :)

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to wszystkiego co najlepsze mamuśki i te rozpakowane i te jeszcze nie :) a te mamuśki które się będą dziś rozpakowywać w prezencie powinny dostać hiper lekki łatwy poród :D

Kira91, Mama32, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny :*

Ja dostalam pierwszego w zyciu kwiatka z okazji Dnia Matki ;p I dwa sliczne usmiechy od synusia, takie cala buzia :D Tym razem bez niespodzianki bo ostatnio jak sie tak uśmiechnął to sekunde pozniej ulał na mnie xd

Mała Matylda, Hoope, kattalinna, Fermina, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli wrote:
    Kira u mnie tak mówiła bo to mój trzeci poród a ostatni od przyjazdu do szpitala do finału trwał 26 min tak ze ten :D
    Sela powodzenia masaż szyjki pamietam z poprzednich porodów nic przyjemnego :/
    W nocy obudziły mnie skurcze od 3:30 nie dawały spać ale niezbyt silne i nieregularne przed 6 wzięłam prysznic bo zmarzłam i pomyślałam ze pojedziemy ale się położyłam i zasnęłam :) teraz nadal się napina ciągnie w krzyżu ale już nie wiem co robić najwyżej urodzę w domu ;)

Aaa to zmienia postac rzeczy :D kurcze, to rzeczywiscie musisz sie miec na bacznosci i szybko jechac :) trzymam kciuki! :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Mamuśki!!!! :)

kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ