X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli to faktycznie miej się na baczności... ja też jeszcze w domu. Skurcze są niektóre takie, że aż mi słabo ale ciągle jakieś nieregularne. Raz co 10 później 8, 7, 6 i znowu 8 w cały świat. Pociesza mnie to, że są mocne i trwają przeważnie ok. 1 min, brzuch mocno się przy nich napina...

Uli a Ty co ile już masz te skurcze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 09:53

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lekarz straszył szybkim porodem a było jak było... Z dwojga złego wolałabym urodzić w domu niż w aucie XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego mamusie :) dla niektórych mamusiek i dla mnie to szczególny dzień bo obchodzony po raz pierwszy :) dostałam zawieszke złotą do łańcuszka literka M, wzruszyłam się, podziękowałam i męzowi i synkowi :)

A poza tym niuniulek nie spał od 4 do 6..chyba 90 ml mu już nie wystarcza..hmm nie chciałabym go też przekarmiać..

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka
    90ml ktorego mleka?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS u nas otulacz robi cisze, ale chyba za gorąco mu czasami, rano jak go spetalam to musialam mu nogi wyjąć bo by rozerwał :P

Ja to mam wrażenie, że jak mnie czuje to tylko cycki, mojemu mężowi zawsze lepiej i szybciej udaje się go ululac tak żeby po odlozeniu nie wstał.

Bony jak duszno u nas, kręcą się takie burzowe chmury, a ja do rossmana bym chciała:(

Ktoś urodził w dzień Matki?:)
    Wszystkiego najlepszego dla nas:)
    A szczególnie dla Tych co tak jak ja świętują pierwszy raz :)

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    efwka
    90ml ktorego mleka?
    karmię modyfikowanym

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie skończyłam ostatniego posta pisać bo chyba zasnęłam ;-)
    Ja prezent the best ever dostałam wczoraj - moje dziecię z cycofoba stało się cycoholikiem <3 od razu zamówiłam sobie sukienkę, która świetnie da radę jako do karmienia :-)

Czym otulacie? Takie specjalnie poszyte otulacze? Ja próbowałam w kocyki i pieluchę bambusową ale one są takie duże, że nie potrafię jej zamotać żeby się to trzymało. W szpitalu to tak im łatwo wychodziło... Już widzę, że muszę szybko ogarnąć chustę bo to małe lubi być przy mamie i już ;-)

Moja w nocy je kilka razy, średnio co 2 godziny.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, ja mam tez wrazenie ze mojemu nie starcza, a pediatra mowi ze wystraczajaco 90 ml ale budzi mi sie co 2h Juz, a wczesniej 3-4 teraz 3 to max

Ja dostalam piekny album z kazdym zdjeciem usg, zdjeciami brzuszka, pozniej zdjecia malego, pierwsza wyprawa itp bardzo od serca moj zrobil wszystko, bo to reczna robota z kartek, nie wklejal do gotowca wiec sie bardzo wzruszylam :) od malej kropeczki do takiego czlowieczka.
    Zarezerwowalismy stolik w restueacji i dzisiaj jedziemy na obiad w piekne miejsce z jeziorkiem, ciekawe czy moj syn tez poczuje ta aure XD

Przyjemnego i pieknego dnia mamusie :*

Aha i ja tez musze ogarnac chuste, bo moj nienawidzi byc beze mnie i wisi ciagle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 11:53

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. mój też teraz spi max 3 godz, a nawet mniej, czasem widzę jak po wypiciu 90 ml wkłada piąstki do buzi to dorabiam mu 30ml i czasem wypije a czasem tylko 10 ml mu wystarcza.
    Na opakowaniu mleka jest napisane ze 3-4 tydz zjada 120, wiec chyba krzywdy nie robię :) a ile waży Twoj maluszek?bo moj w poniedzialek miał 4300 więc moze potrzebuje wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 12:06

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryś zjada sete mm
    I mu nie bronię
    Dałam się na to ograniczanie nabrać za pierwszym razem. Gadka że w nocy dłuższa przerwa itp
    Córka jadla malo, często i to było moje przekleństwo...wieczne zamartwianie się że dziecko mało je

Piotrek też był stworzony do butli. Dawalam ile chciał...bardzo szybko nauczyl się ile chce jeść
    Patryś dostaje butlę na 3miarki(100ml mieszanki) raz wypije do dna innym razem 40ml. A przyrost wagi od tygodnia odnotowalam dopiero dziś...Narazie stwierdzam że w jedzeniu jest jak córka...nie cieszy mnie to absolutnie :)

No i położna porcjami się zdziwila ale powiedziala że nie rzadziej niż co 3h
    Poza tym na hipp napisane że mm można podawać ile dziecko chce i jak często chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 12:16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela sa nieregularne co 15 10 8 6 5 i na zmianę czasem się robi przerwa na godz czy dwie i odnowa nie są silne ale męczące i widać je jak się spojrzy na brzuch :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysprzatalam dom poodkurzalam pomylam podłogi zrobiłam obiad zjedliśmy a teraz leżę i czekam na rezultaty :D
    Póki co cisza :(

Sela, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka moj wazy 3700, odkad sie urodzil przybral 1 kg
    Tez mysle zeby dawac mu wiecej, bo mi sie wydaje ze on jest glodny, tylko czy jego ulewanie nie jest przyczyna ze je za duzo czy po prostu ulewa bo tak?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Uli a u mnie nie ma dłuższej przerwy niż 14 min od 3 w nocy. Teraz najdłuższa przerwa to 8 min przeważnie mam tak 4,5,6,7,4 itp a ból cholerny. Do szpitala mam 50 km ale nie chce za wcześnie jechać.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie mm dajecie?

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boduszka
    U nas hipp. I starszy i młodszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Kurcze Uli a u mnie nie ma dłuższej przerwy niż 14 min od 3 w nocy. Teraz najdłuższa przerwa to 8 min przeważnie mam tak 4,5,6,7,4 itp a ból cholerny. Do szpitala mam 50 km ale nie chce za wcześnie jechać.[/QUOTE

A próbowałaś je wyciszyć wsiąść No spa ciepły prysznic bo jak są fałszywe to się powinno uspokoić a jak prawdziwe to będziesz wiedziała ze to to :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, prawdziwych prysznic nie wyciszy, nie ma szans :-)

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam i jedyne co to mi się zrobiła przerwa 13 min ale później się zmniejszyły i max przerwa 8 min

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to było 4 h temu. Może jeszcze raz pójdę

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ