X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyłam w przekonaniu, że parę godzin temu napisałam post a, ale chyba mi się nie wysłało. :)

Życzylam przede wszystkim porodów. :) Sela, dawaj znać co tam na IP! Masażu szyjki współczuję, mi się udało na szczęście uniknąć.

My się poznajemy. Jak narazie - cudowne dziecko. Wrzeszczy tylko, jak nie zdążę odpowiednio szybko podać drugiego cycka po tym, jak pierwszy się oproznil. Uspokaja się słysząc kołysanki, które mu spiewalam do brzucha. :)
    Mamy jedyneczke z łazienką, jest komfort, irytują mnie tylko komentarze na temat "diety matki karmiącej". Zostałam już zrugana za sok pomarańczowy i czekoladę, która wczoraj jadłam po porodzie, jako zastrzyk energii. A ulotki laktacyjne rozdają sygnowane przez Hafije. ;) Schodzi ze mnie adrenalina i dopiero czuje, co moje ciało musiało przejść. Ale to nic, kiedy się patrzę na Synka. :)

Sela, kattalinna, Mała Matylda, Feeva, Kira91 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela dasz radę powodzenia otwórz ładnie weekend :D

Sela lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też hipp. Mam wrażenie że woli to od mojego.
    Boję się obciąć pazury mojej córce... nie wiem jak to zrobić.

W ogóle co na bąki? Dajecie coś? Mała się krzywi a potem sadzi takie pierdy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywam sie ostatnio. Opieka nad maluchem przytlacza. Nie wszystko jest tak proste jakby sie wydawalo. Plakac mi sie czasem chce z bezradnosci, ale wierze, ze wkrotce sie siebie nauczymy.

Dzis wrocilismy do domu. Mały jest zdrowy. Jest drobny. 56 sa na niego za duze. Tego sie nie spodziewalam. No i musze dokupic troche rzeczy, bo co chwile cos mokre i mi brakuje.

Porod zaczal sie z nienacka. Rano mialam bóle podbrzusza, ktore odebralam jako potencjalne skurcze (narastaly i byly co 15/20 minut). Pozniej sie wyciszyly, a ja pojechalam na 14:00 na usg. Tam sprawdzili mi szyjke - rozwarcie 4cm. Kazali pochodzic 2h i zglosic sie na porodowke w celu oceny co dalej. Na porodowce ktg, skurcze slabe i nieregularne. Jednak rozwarcie na 5cm. Zdecydowali, zebym zostala, bo glowka bardzo nisko. No i o 18 dostałam silnych skurczy. Nie wiedzialam co ze soba zrobic. Zastrzegalam, ze nigdy wiecej nie bede miec dzieci. Bylam zostawiona sama z chlopakiem, nawet nikt sam z siebie do mnie nie zajrzal. Ciagle oczekiwalam czegos jeszcze gorszego wiec nie wolalam o pomoc. Po 22:00 zadzwonilam, zeby w koncu ktos przyszedl,bo byla zmiana personelu. Okazalo sie, ze jest juz 8cm. Odszedl czop, poszly wody. Dostalam gaz. O 00:12 urodzilam.

Najgorzej wspominam skurcze od 5 cm. Sam porod aktywny byl do wytrzymania.

• J.S Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boduszka wrote:
    Moja mała pręzy się, napina, krzywi i ogólnie bardzo sie meczy przed zrobieniem kupy. Czy to normalne? Czy właśnie zmiana mleka mogłaby tutaj pomoc?

A robi w koncu? Bo moj nie robil, chcial ale prezyl sie, plakal, napinal i w koncu ostatecznie pomagalam mu rurka windi i dlatego zmienilam, bo sam mi sie nie zalafwial, byly tylko gazy i nic wiecen. Teraz tez sie robi czerwony, prezy sie ale kupka idzie bez wiekszej meki, po tym mleku jest super + espumisan i probiotyk

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    A robi w koncu? Bo moj nie robil, chcial ale prezyl sie, plakal, napinal i w koncu ostatecznie pomagalam mu rurka windi i dlatego zmienilam, bo sam mi sie nie zalafwial, byly tylko gazy i nic wiecen. Teraz tez sie robi czerwony, prezy sie ale kupka idzie bez wiekszej meki, po tym mleku jest super + espumisan i probiotyk
    Robi w końcu ale to prężenie itd zaczyna się już do dwóch godzin przed :/

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS co to za rurka?

• Patk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto śpiąca królewna

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b15ffae9fd1b.jpg

Kira91, Nynka, Sela, efwka83, Hoope, jangwa_maua, Katy, Wowka, kattalinna, Mała Matylda, Feeva, malwka08, D_basiula lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina gratulacje :) Sela powodzenia! U nas też HiPP plus cyc wcześniej. I jakoś tak się docieramy :)

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk kochana córeczka!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że w szpitalu nie ma miejsca. Jedyna możliwość jakaś dostawka gdzieś tam. Oczywiście drogą skurcze zrobiły się co 13 min :-( na ktg były na poziomie 60-85. Rozwarcie ponad palec, czyli troszkę się posunęło. Nadal leci ze mnie krew ze śluzem. Teraz po badaniu dużo więcej. Zdecydowałam, że wrócę do domu, bo co mi da leżenie w szpitalu, jeszcze gdzieś się wyciszą. Najwyżej w nocy wróce. Kazali mi się zgłosić jak będą regularne skurcze co 5 min.
    Teraz mam co 6-8 min i nadal strasznie bolesne...
    I nie będzie prezentu na dzień matki :-(

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela dzień mamy się jeszcze nie skończył ;).

Sela lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo miałyście krwawienie po porodzie? Mi jakoś skąpo leciało..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro ze nadal musisz czekać sela ale lepiej było sprawdzić czy wszystko ok , ja mieszkam we Francji i u nas dzień matki jest jutro tak ze tez można skorzystać :D

Sela lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3d3e884e1b0.jpg

Dla Nierozpakowanych :D

kattalinna, Mała Matylda, Mama32, olciabos lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, no żesz kurna :-( na pewno jesteś coraz bliżej, wyobrażam sobie co musisz czuć...

Fermina, piękne chwile macie :-) ja ochrzan za sok pomarańczowy też dostałam (piłam po zjeździe hipoglikemicznym żeby podnieść cukier: jedna położna podawała, druga krzyczała) ale woda z cytryną była codziennie ;-)

Patk, cudna jest :-)

My dziś po pierwszej kąpieli. Dziecko śpi, rodzice z piwem oglądają mecz. Warka radler sponsoruje dzisiejszy wieczór ;-) za nierozpakowane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 20:52

Mała Matylda, Mama32, Kira91, Cola87, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk śliczna śpiąca królewna :) co do paznokietek to masz te nozyczki dla dzieci?bardzo fajnie sięobcina paznokietki, bez obaw paluszków nie poobcinasz :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, masz śliczną córeczkę :)

Sela, przykro mi, zaglądając tutaj spodziewałam się przeczytać, że już tulisz synka.

Mam kiepski nastrój – nie tylko nie urodziłam, ale zupełnie nie mam objawów sugerujących, że to się wydarzy w najbliższym czasie. Skórę na brzuchu mam napiętą do granic możliwości, boję się że jeszcze rozstępy mi wyjdą na koniec. Nawet gofry mnie nie pocieszyły :(

Sela lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ja juz o tym staram sie nawet nie myslec, objawy sa silne I potem znikaja. Wszystko mnie boli tragicznie, Maz musi mi pomagac wstac,nie moge wystac przy gotowaniu, lezenie boli,chodzenie boli, siedze na poduszce. Wylazl mi na koniec hemorojd, jestem gruba brzydka I sandaly mnie cisna tak spuchlam. :D Do szpitala pojade w kapciach.
    Moj gin jest dobrym lekarzem ale slabym prorokiem :) mialam nadzieje ze rzeczywiscie do poniedzialku urodze,ale szykuje sie na wywolanie. Chociaz nigdy nic nie wiadomo. JesCze niedziela.
    Nie doluj sie, jeszcze maksymalnie pare dni I sie doczekamy :) a Dzieciaczki nam to wszystko wynagrodza ;)

TYLKO SPOKOJ MOZE NAS URATOWAC :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela w końcu się ruszy. Trzymam kciuki :)

Moje dziecko dzisiaj kiepski dzień miało.
    Wstała o 9, do 11 był Cyc, do 13 był płacz. O 14 byliśmy u teściów, chwilę pospala, potem na 15 na obiad do moich rodziców, pospala chwilę, zaraz był Cyc, krzyk, wierzganie. Nie chciała spać. Pospala chwilę u mojej mamy na biuscie, ale co ja próbowała odłożyć krzyk.
    Zrobiła dzisiaj kupę 4x. Prezyla się strasznie za każdym razem. Może bolał ją brzuszek? W ogóle była jakaś niespokojna. Spała w ciągu dnia może łącznie z 2-3h. Wróciliśmy do domu, zrobiła kupę, zjadła i padła jak zabita.
    Z dobrych wieści - odpadł kikutek :)

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ