X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela gratuluje wreszcie masz swoje szczęście :) teraz odpoczynek j cieszenie się dzieciątkiem :D

Fatalita mam nadzieje ze z mala ok ze to taki jednorazowy wybryk bedzie dobrze :)

Sela lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita,oby juz wszystko bylo dobrze I znalezli przyczyne, duzo zdrowia!!!

Sela, gratulacje!!!! :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita - jeju to musiałaś przeżyć stres :( . Oby więcej sytuacja się nie powtórzyła. Dużo zdrówka dla malutkiej .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalina o jej współczuję :* taki stres tule mocno :**

a mi odszedł czop ale chyba jeszcze nie cały mniej zielony już taki jak białko jajka ale nie pod barwiony krwią i w nocy przez 2h skurcze co 12 minut średnio ale uchchło i zasnęłam

Kira91, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Sela gratuluje :)

My skończyliśmy pierwszy dzień matki wezwaniem karetki. Mała nagle podczas snu zaczęła dusić się gęsta śliną - która wzięła się znikąd - a następnie zaczęła tracić oddech na 10-15 sekund, krzyk i znów brak oddechu. Zrobiła się cała sina...trwało to kilka, kilkanaście minut.
    Ratownikom udało się... leżymy teraz w szpitalu. Nie wiem co to było.
    My mieliśmy tak samo. Na szczęście stało się to jeszcze w szpitalu i przy położnej, która wiedziała co zrobić. Moja kruszyna robiła się juz sina a ja myślałam ze na zawał zejdę. Wszystko wina tego że dzieci teraz nie odśluzowuja po porodzie i ta wydzielina właśnie ją „zatkala”. To najgorsze zaśluzowanie miała 2 dni po porodzie.

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela gratulacje ;)

Fatalita wspolczuje stresu, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok :*

Wyczuwam ciezki dzień bo jestem strasznie niewyspana, a Kamil od rana marudzi nie wiem czemu :/

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, gratuluję!! Ale super! :) Wspaniałych chwil z Leosiem!
    Ktoś się pisze jeszcze na niedzielę?

Fatalita, nie wyobrażam sobie co musialas przeżywać czekając na karetkę.. Oby znaleziono przyczynę i okazało się, że to jednorazowe, np nieodsluzowana wydzielina, jak pisze Boduszka, po prostu.

Julek dziś cała noc akceptował tylko miejsce przy cycku, zastanawiałam się ile spałam od piątku - rano i wyszło mi, że ze trzy, cztery, godziny. Przyszły dziś wyniki badań krwi, Mały ma nieznacznie podwyższone CRP (8 przy normie do 5), jeszcze jutro będzie kontrola, bo lekarze obawiają się jakiejś infekcji.

Im dłużej się patrzę na to dziecko tym bardziej widzę, że nie ma ze mnie Nic, poza dłońmi i stopami. Jest wierną kopią mojego Męża. Geny śmieją mi się szyderczo w twarz. ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c912b92dfd36.jpg

Patk, kattalinna, Wowka, Feeva, pawojoszka, Nynka, Hoope, Katy, Sela, Cola87, Kira91, J.S, Mała Matylda, D_basiula, MajowaMamusia, malwka08, pumka1990 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, wspieram myślami! Mi Ania też kilka razy tą śliną się krztusiła, pierwszy raz w szpitalu. Na szczęście nie groźnie, pomogła koleżanka i jej mąż. W domu już kilka tak miała, całe szczęście za każdym razem byłam przy niej. Nie wyobrażam sobie ogromu stresu i rozpaczy przy siniejącym dziecku :-(

Feeva, moja też odkładana śpi krótko. Zwłaszcza w nocy. Dlatego na popołudniową drzemkę kładę się z nią i śpimy razem, na noc zostaje w łóżku z nami. W łóżeczku wczoraj przespała mecz. Dzieciaczki potrzebują po prostu bliskości. My mieliśmy założenie, że żadnego spania z rodzicami. Hehe :-) widzimy, że ona tego potrzebuje, dajemy jej więc to. Będziemy się martwić jak 10latka nam z wyra nie wyjdzie ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna ona nie miała problemu do tej pory, cała noc spała w łóżeczku, po karmieniu ładnie zasypiala. Dzisiaj jej się coś poprzestawialo, próbowałam 2h... Zasnęła na godzinę i znowu oczy jak 5zl i się wierci. Więc ja wzięłam do siebie i jeszcze na godzinę usnelysmy.

Na sali współlokatorki dziecko zaczęlo się tak krztusic i pluc takim sluzem właśnie jak ona była w łazience. Od razu go wzięłam na boczek żeby wyplywalo, a ona jak wyszła z łazienki poleciała po położna. To było w nocy. Położna powiedziała że się dziecię właśnie jeszcze oczyszcza.
    Moja nie miała czegoś takiego.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita współczuję stresu ja miałam też akcje ze śluzem w szpitalu ,mała też zaczęła się ksztusic taka flegmą ale potem już się nie powtórzyło.
    Sela gratulację

Kattalinna mała idzie spać koło 22giej budzi się do jedzenia koło drugiej ,trzeciej i śpi do rana . My i tak wstajemy o koło szustej bo dzieci do szkoły ,w sobotę wstajemy koło ósmej to mała wstaje razem z nami .

PodwojnaMamaWdwupaku, Ela84, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka zdradz sekret co robisz że Twoje dziecko tak długo śpi bez pobudki :D XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 11:05

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita współczuję tego co przezyłaś, sama nie wiem czy wiedziałabym co robić w tej sytuacji...robiliście coś do przyjazdu karetki??

J.S. ja też mam takie dni ze co chwila płakałabym..na dodatek kłóce się z mężem..hmm kłóce to moze za dużo powiedziane bo raczej mamy ciche dni..brakuje mi go tak naprawdę..prezlał chyba wszystkie uczucie na małego a ja się czuję troche samotna..:(

1usa3e5el69vdydq.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziekuje :-)

Nadrobię Was jak wrócę do domku.
    A powiedzcie mi czy w pierwszej dobie dzieciaczki prawie w ogóle nie jadły tylko spały? Moj mały dosłownie possał dwa razy tak po 3 sek i tyle. Nie mogę tego śpiocha dobudzić...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela w pierwszej dobie dzieciaczki są mega zmęczone porodem i śpią. Brzuszki maja jeszcze wypełnione tym co nalykaly się w brzuszku i im nie potrzeba :)
    Korzystaj póki śpi i też się wyśpij. Później będziesz tego potrzebować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 11:16

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam karmiacych mm ile wasze pociechy jadly po 1 tygodniu, i jak ktoras odciagala laktatorem to ile na raz sciagala bo juz trace nadzieje

dxomanliinbxhu6i.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dużo po porodzie wisiała na cycu. Teraz ma tak, że jak usnie to nie dobudze jej na opróżnienie drugiego. Jeszcze zawsze wtedy się tak uśmiecha :P matce nie chce ulżyć.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela moj po wyjsciu do domu, czyli 6 dnia jadł 50 ml

1usa3e5el69vdydq.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Zajrzalam do Was na forum na początku, żeby zapisać sie na listę i zaglądam teraz żeby sprawdzić ile z Was się rozpakowało :)

Widze, że jednak nie ma na głównej stronie zestawienia :(

Wszystkich mamusiom serdecznie gratuluje! Mam nadzieje, że trzymacie się super i zdradzicie co zrobiłyście że zaczęlyście rodzić :D:D

U mnie mimo, że drugi porod będzie - a w poniedziałek termin - dalej żadnych objawów zbliżającej się akcji. Mam nadzieję, że uniknę wywyływania. Przy pierwszym dziecku pomogło dopiero przebicie pęcherza płodowego.

Wczoraj wypiłam łyżkę oleju rycynowego i procz rozwolnienia nic tym nie uzyskałam :D:D

Powodzenia i trzymajcie się jeszcze te nierozpakowane!! :)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe słowa.

Szybko zadzwoniliśmy po karetkę i dyspozytor telefonicznie nadzorowała to co robię. Ogólnie ukucnelam w korytarzu a Wiki wzięłam na kolana brzuchem w dół i starałam się wyklepać te flegmę, a z buzi wyciągnąć co się da tetra. Powiem Wam, że to naprawdę było straszne. Mała była cała sina, pół buzi strasznie jej napuchło, z nosa i buźki ciągnęła się flegma jak klej, a ona nie oddychała, a jej buźka była tak wykrzywiona...
    Potem gdy mąż wyleciał naprzeciw karetce to ja tylko się modliłam, żeby dała radę.

W szpitalu wszyscy są strasznie w porządku, bardzo się przejęli małą. Dostalyśmy pokój we dwie, ja jako jedyna na oddziale mam łóżko. Rentgena zrobią jej jutro, bo musi upłynąć 24 godziny od incydentu, osłuchowo jest czysta, nie ma teraz spadków, będą sprawdzać jej mocz czy nie ma infekcji. Wyszła jej tylko póki co znaczna anemia i włączyli jej leki.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka83
    A ty dawalas mm czy sciagalas laktatorem? Jak odciagam i uzbiera sie na porcje to za 1h - 2h jest znowu glodny a jak dam mm to 3h spokoju

dxomanliinbxhu6i.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ