Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina, dobrze że od razu jedziecie do lekarki. Też się nie znam, ale mam nadzieję że to jakaś nieznacząca głupota
daj znać jak będziesz coś więcej wiedziała.
Kattalinna, okna umyte a nie ma deszczu... może jeszcze umyję samochód i wyprostuję włosyA twój mąż taki romantyczny jak i mój
kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość
-
Jest jak Kamcia mówi. Pewnie to nic. Spokojnie.
Nie rozszerzam, daję spróbować. Niech dzieć zadecyduje a nie "specjaliści".
Edit: zapomniałam dodać, mnie mama karmiła mlekiem w proszku (niebieskie opakowanie) z mąką. Także tego... Tym.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28481bf94eb8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 16:41
Fermina lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Fermina kciuki za wizyte. Daj znać jak będziecie po.
Wowka ja wczoraj umyłam jedno okno, a dziś mam zamiar chociaż dwa (tak zebym do soboty zdążyła heh) bo już świata nie widze. Mój dzieć po 25min wyprawie sklep-dom z tego ryku jak weszliśmy do domu to spał jak nigdy 2.5h! Dla nas w dzień to rekord. Ale aż mnie samej chciało się płakać jak wracaliśmy, tak biedny płakał, był aż cały mokry.
Fermina lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Sela my wtedy wracamy na rękach, dzieć zadowolony, ja mniej bo mi pot po doopie spływa ale co tam. Nie będę go nosić do 18tki.
Chyba.
Wózek mam bez skręcanych kół, serio się poświęcam.
Kattalinna u nas nigdzie już nie można dostać a właśnie wczoraj robiłam andruty. Jakie to pyyyyyszneeeeee.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26fb741c7410.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 17:37
Wowka, Katy, Sela, Feeva lubią tę wiadomość
-
Fermina, trzymam kciuki! Czekamy na info.
Fatalita, sproboje tego szamponu, choc ja juz tyle specyfikow zakupilam...
Umowilam sie na wizyte do gina i jesli nie mam zadnych przeciwwskazan, to zaloze sobie spirale.
Kattalina, pozdrowie juz jutro i przekaze informacje
Kurcze ja tez uwielbiam to mleko na sucho, mniam mniam
Ja tez przygotowalam sie, zeby maly sprobowla jak skonczy cztery miesiace. On tak patrzy na mnie jak jem, pewnie oczy mu wyjda z orbit.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 17:21
kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość
-
Hoope,
1. Sprecyzuj "andruty", najlepiej przepisemdla mnie andruty to takie wafelki? jak duże opłatki. Nie wiem czy to jeszcze funkcjonuje w sklepach, to słodycz mojego więc i pewnie Twojego dzieciństwa
2. Że jak kogel mogel z mlekiem w proszku? Szybko, szybko pisz co i jak -
Dla mnie andruty to też takie duże okrągłe opłatki, sprzedawali je w sklepiku szkolnym, do kompletu z oranżadą w woreczku
A to zrobiła Hoope to w moim języku wafle
Kogel mogel z mlekiem w proszku? Też nie kumam
A co do mleka i jego wersji, to są do kupienia gdzieś jeszcze tubki mleka słodzonego? To dopiero był rarytas -
nick nieaktualny
-
Ja to chyba bede nosic Kamila do osiemnastki jednak xd Tylko w takim razie niech juz nie tyje :p
Fermina, trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok
Mleko w proszku tez jadlam na sucho czasem, ale nie wiem czy akurat to :p
Wowka, oo te w tubkach to dopiero pyyycha :p Widzialam je gdzies niedawno xdFermina, LadyInna lubią tę wiadomość
-
Nie wafle tylko u nas się mówi andruty. A, że nie chce mi się pisać, to wrzucam Wam przepis, identyczny z tym, który robię ja z tą różnicą, że ja jeszcze dodaję wiórki kokosowe. W lewiatanie mają wafle do andrutów najbardziej zbliżone w smaku do tych prlowskich. Mleko, margarynę, cukier, kakao i wiórki można kupić w netto. Wiórki też w lewiatanie są niedrogie.
https://www.mojegotowanie.pl/przepis/andruty
A kogel mogel z mlekiem w proszku to nasz przysmak z dzieciństwa. Teraz łatwiej bo jest blender ale zostałabym przy kubku i łyżeczce. Żółtko utrzeć na puszystą masę z cukrem (2 łyżeczki cukru) i na koniec dodać 2 łyżeczki mleka w proszku. Dobrze zamieszać. Masa ma być jasna, niemal biała, gęsta, bez grudek mleka i wyczuwalnych grudek cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:25
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Aaa mleko w dupce można nadal wszędzie kupić. To jest to samo mleko co słodzone, skondensowane z puszki, z której robi się mase krówkową.
A te chude andruty wafle znaaam, znaaam, ale to inna bajka.Wowka, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Jak piszecie o andrutach i waflach to moja babcia robiła masę i przekładała waflami ale nazywamy to piszinger
Mała Matylda ja zamówiłam takie kulki gejszy https://secretdelivery.pl/b_swish_bfit_classic_kulki_gejszy_niebieskie.html Mają dobre opinie i na stronie sklepu i na Ceneo. Na jakimś blogu babka też sobie chwaliła
Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Nie ogarniam tego dziecia...Marudzil, wszędzie wkoncu na rekach sie uspokoil i zasnal, czyli marudzil bo mu sie spac chcialo czy zasnal od tego marudzenia? Swoja droga super pora na drzemke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:55
-
Małżonek wręczył bukiet kwiatów i chciał zabrać do lokalu ale waćpanna ucięła sobie drzemkę. O 17 i śpi dalej. Normalnie pół godziny jej wystarczy... Nic to, pójdziemy jutro, już ja ją przypilnuję żeby nie spała
przy okazji trzeba będzie zasięgnąć języka w kwestii chrzcin.
Wowka, Sela, Fermina lubią tę wiadomość