Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas o 2 jedzonko mini i o 5:30 mini mini. Po co zatem wstaje po 5?? Potem się wierci. Najbardziej przeszkadza mu przykrycie
wzięłam do siebie i dalej butle wciskalam. Więc już nie wiem czy się wiercil przez brzuszek, spiworek czy niechcianą butlę
butlę odpuscilam zasnął bez wiercenia. Ale teraz to ja wyspana się czuję
I mam wrażenie ze całą noc gryzly mnie komary. Ukatrupie! -
A u nas bardzo ładnie
odpadła o 19:20 po 10 minutowym posiłku, co jest rekordem ostatnich dni. Pierwsze karmienie 00:20, potem 3 godziny przerwy, 1 godzina bo byłam nadgorliwa
i o 6:40 już pobudka na kupę. Z lekkim brzuszkiem poprzytulała się z tatusiem, posmiała się, zjadła, pogadała, posłuchała muzyki klasycznej i stwierdziła, że to juz ona pójdzie spać i proszę wyłączyć te fortepiany. Bit do snu zapodała więc dj sowa i młodzież chyba odpłynęła bo słyszę nic
pralka chodzi, śniadanie zjedzone, kawa jest pita, na dworze podobno 15 stopni. 4 lata temu o tej porze załatwialiśmy ostatnie formalności w kancelarii parafialnej i leciałam do fryzjerki na upięcie a potem na makijaż ślubny. Dziś rocznica
Feeva, Nynka, Katy, Mała Matylda, Wowka, Fatalita, D_basiula, Anusias, Patk lubią tę wiadomość
-
Kattalinna wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!
swietujecie?
U nas nic 20:50-5:15, potem drzemki do 7:30 i kręcenie i już nie spimy
J.S udanego wyjazdu
Mi włosy lecą strasznie. Są wszędzie. Po myciu tyle z wanny wyjmuje że można by było spokojnie peruke zrobić. U Mani w rączce tez znajduje.
Moje dziecię nauczyło się ssac swoją wargęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:10
J.S, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
U nas pobudka co niecałe 2h...
Teraz cycamy na śpiocha heh.
Kamcia co do komarów to jak rano zobaczyłam jak mi dziecie pogryzły, to myślałam, że wyjde z siebie. Szukam ich ale żadnego nie ma. Wieczorem przed snem też szukałam i nic nie było. A rano na buzi 5 ugryzień i na rączce 3 no szokW końcu się udało...
-
Dzień dobry.
Kattalina wszystkiego najlepszego ,miłego świętowania.
Nynka z tym kciukiem to śliska sprawa bo dziecko się nauczy na początku nawet słodko wygląda z tym paluchem a potem oduczyć nie można ,moja córka ma 7 lat i palec w buzi ciagle to gorsze niż smoczek, bo smoczek można zabrać,a mi dodatkowo ludzie mówią że ona zalękniona musi być bo palec w buzi i sepleni no i o zeby się obawiam żeby krzywo nie wyrosły bo to już stałe idąWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 09:16
kattalinna lubi tę wiadomość
-
ok
ale ja w sypialni na wieczor i na noc mam zamkniete okno,swiatla tam nie zapalam-rolety niemal cały dzień opuszczone
wiec skad dziadówy???????
kilka lat nie było w sypialni komara
a wczoraj jeden zamordowany, dzis chyba nie upolowałam kolejnego
dzieci moze nie pogryzione bo maja gr krwi ojca????mnie wszystko gryzie, zwłaszcza to, co uczula
córki grupe znam, synów nie -
a co do włosów-chcę uczulić, choć to znów nie z mojego doswiadczenia (i na szczęście)
trzeba bardzo bardzo uważać, dokładnie dziecko ogladać
jedno dzieciątko z wrześniówek miało zabieg usunięcia włosa, który cieniutki i ostry dyskretnie paluszek (chyba u stopy) zawiązał
mnie włosy nie lecą
ale normalnie to mi leca
własnie w ciązy i po zrobiły się super, czekam kjiedy wrócą do swojej nieszczęsnej normy
uwielbiam wtedy te "pajączki" w praniu -
nick nieaktualny
-
Wracamy od neurologa, wszystko jest ok, proba trakcji tym razem lepiej poszla :p Pani kazala mu dac troche czasu wiecej i duzo na brzuch klasc bo on juz powinien na wyprostowanych przedramionach sie trzymac, a jemu sie dalej raczki rozjezdzaja...Także od dzisiaj nie ma, ze boli bedzie spędzał duzo wiecej czasu na brzuchu:p
Kwiatkowa24, Fermina, Hoope, kamciaelcia, Nynka, Mała Matylda, Sela, kattalinna, Fatalita, Cola87, pawojoszka, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, najlepszego
jakieś plany rocznicowe?
JS, udanego wyjazdugdzie jedziecie dokładnie?
Katy, cieszę się że wizyta u neurologa udana
Ja tu tylko przelotem, bo mnie okna wzywają. Wczoraj ogarnelismy niecałą połowę...Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie dzis poprawa po dwoch nocach pobudek co 3h.
Standardowo cyrki z usypianiem (mimo ze zmeczony, nie spal 2,5/3h). Zasnal o 22. Pobudka o 1, przed 6 i o 9. Teraz dosypia po 50 minutach (az tylu? Wydawalo mi sie, ze tylko 10 minut nie spal).
Chodzimy spac pozno i tak samo wstajemy. Jedyny plus -
Tak sobie myślę, że z osiemnastolatkami będzie o tyle łatwiej, że znajdą sobie inne cycki do usypiania.
Nynka, napady na glodu też mam i nie wiem jak z tym wygrać.
J.S. wspaniałej podróży i wypoczynku!
A mi włosy nie lecą. Pewnie niedługo zaczną.
Katy, bardzo się cieszę z takiego przebiegu wizyty.
Wszystkiego najlepszego, Kattalinna!
Feeva Julo też od kilku dni ssie wargę. Na początku nie wiedziałam o co mu chodzi.Oczy jak pięć złotych, buzia w ciup i mlaszcze.
Baloniki ze śliny też już w asortymencie.
Byliśmy dziś na pobraniu krwi.. Nigdy więcej, tyle Wam powiem.Po raz pierwszy jechałam też sama gdzieś z Julkiem autem ale to był pikuś przy tym co działo się w gabinecie. Biedne dziecko..dopiero po dwóch godzinach się do mnie uśmiechnął.
No i ma biedny tak pokłute rączki.. Mam nadzieję że wyniki będą dobre i zapomnimy o sprawie. Crp, zbadane na miejscu, w normie.
Katy, kattalinna, Anusias lubią tę wiadomość
-
Biedny Julek
Kattalinna najlepszego
J.S milego wyjazdu:)
Doczytalam teraz bo wczesniej tylko na chwile wpadalam xd
W ogole z Kamcia to niezly grubasek, kolejne spodnie dzisiaj odkrylam za ciasne, a na dlugosc dobre₩
Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość