WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, trzymam kciuki aby ta zmiana okazala sie niezlosliwa i aby sie nic nie powiekszalo. Rezonans robila profilaktycznie?

A co do uauwania jajnikow, to po prostu idziesz so gina i cie kieruje czy jak?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, mi z kolei suwaczki się nie wyświetlają od kilku dni, ale nie wszystkie ;)

My spacerujemy nad morzem w chuscie. Wiki strasznie płacze przy motaniu, ale potem jest super. Dziś spała w niej prawie dwie godziny.
    Ale powiem Wam, że bardzo dużo niemowlaków widziałam w tych wisiadłach. Aż mnie boli patrzenie jak wiszą na tym kroczu. Wczoraj nawet taki ok. 2-3 tygodniowy maluch był niesiony takim wisiadłem przodem do świata :(

Anusias duży już Twój synuś :) zdecydowanie możesz poczekać z rozszerzaniem. Co nie pasuje mamie, przecież podwoił wagę już w trzecim miesiącu, a ma na to czas do pół roku ;) (?)

Katy mi się wydaje, że jeżeli chcesz przejść na mm to warto to robić stopniowo. Może jak będziesz u pediatry to przy okazji poprosić o wskazówki?

Wowka, Anusias, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia, ale Ty masz dziewczynkę toć dba o linę a mój to po tacie bo mój to ma 190 cm i 100 kg żywej wagi...Olaf nawet nie to, że gruby tylko duży. Nie pamiętam ja tu się dodaje zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 20:54

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    swoich suwaczków tez nie widze...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka też mogę być obciążona, bo mama miała nowotwór piersi i miała mastektomię :(

Fatalita przykre, jaka ogromna jest niewiedza rodziców na ten temat :(
    Ja szukam nadal doradcy chustowego, bo chciałabym też chustowac.

Ja mojej Mani od czasu do czasu uskrobie trochę jabłuszka. Oblizuje się po nim jak opętana :D

Też się właśnie zastanawiałam nad przechodzeniem od 6mca na mm.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już pisałam, ze prawdopodobnie zaczniemy od 4.m.
    z Piotrusiem było nawet ciutke wcześniej, to była dobra decyzja, poniewaz lepiej (mniej wysiłkowo) robił kupy

chyba idę spać, mam do odespania 2 dziwne noce i ten wieeeelki stres

nie usuwajcie jeszcze zdjęc :D może odzyskam mozliwość podglądu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę jeszcze raz może się któreś przyda. Dostałam skierowanie do poradniki genetycznej od lekarza 1 kontaktu, który mi je wystawił na podstawie mojego wywiadu. Następnie wizyta u genetyka, który rozpisuje tak jakby takie drzewo genetyczne rodziny, czyli w wywiadu kto i na co chorował plus ankieta. Genetyka kwalifikuje do badania genet z krwi, wynik za ok kilka miesięcy. Jak się ma wynik to dla pewności jeszcze raz się pobiera krew. Potem się jest pod opieką poradni genet i co ok 3 mies badania profilaktyczne, tj usg, rezonans, mammografia, markery. Siostrze na takim 1 z profilaktycznych wykryli. Genetyk cały czas namawia na usunięcie piersi i jajników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ile ma Twoja Emilka? W ogole to szkoda, ze niektore z Was nie maja suwaczkow. Lubie na nie spojrzec

• J.S Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, czyli musicie byc chyba bardzo obciazeni, skoro genetyk namawia na usuniecie piersi i jajnikow, masakra :(

Ja wgl nie widze suwaczkow, cos sie schrzanilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 21:19

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja uzywam google, a i suwaczkow tez nie widze...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie widze suwaczkow, a jeszcze niedawno widzialam..

Ehh u nas tragedia sie stala bo Kamcio sobie podrapal na odmiane kolo drugiego oczka az do krwi..A mialam mu obciąć dzis pazurki i zapomnialam...Biedny juz zasypial i taki placz byl :( Na szczescie juz spi, ale nawet cycka nie chcial pozniej...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci jak zwykle cudne i jakie zdolne! Fryzura Igorka szałowa! A u Kamilka widzę podobieństwo do mamy. :)

Zapomniałam co pisalyscie, przepraszam że się nie poodnosze do wszystkiego, jakoś mnie przetargal ten dzień. Julek też od dziś pluje i nauczył się prychac. Po kąpieli akurat.. i bardzo się cieszył z nowej umiejętności, tak bardzo, że nie dawała mu zasnąć. ;) No i pierwszy raz się rozplakal z powodu brudnej pieluchy, a już się martwilam że ma jakiś nieczuly ten tyłeczek. ;)

A, wiem, Anusias Julek ma ponad 8 kg, nie wiem ile dokładnie bo nie mam wagi niemowlecej ale na normalnej, jak się waze z nim i bez niego, wychodzi nam 8,5. Nie zamierzam rozszerzac przed 7 miesiącem. Nie wygląda jakby się nie najadał. ;)

Laurka, współczuję. Mam nadzieję że zmiana będzie łagodna a u Ciebie nic nie wykryją. Też muszę sobie zrobić badania genetyczne na nadciśnienie płucne ale bardzo się boję, bo to straszna choroba. Przeraża mnie myśl, że jeżeli ja mam mutacje to może ją mieć też Julek.

O i przypomniało mi się jeszcze: z ciekawości- ile drzemek w ciągu dnia mają Wasze pociechy?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fatalita no właśnie mama moja uważa, że on jest za duży na samo moje mleczko i że potrzebuje więcej...

Przykre, że nieświadomie robią krzywdę swoim dzieciom wisiadłami. Wystarczy trochę poczytać. Przeraża mnie też jak maleńkie dzieci rodzice biorą na plażę w ponad 30stopniowe upały i smażą je na pełnym słońcu...

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie djecia normalnie sie otwieraja.
    Rozszezanie diety mam zamiar zaczac najwczesniej po4 miesiacu i nie mam zamiaru sie z tym spieszyc na zasadzie probowania . Patryk karmilam piersia osiem miesiecy on uwielbial jesc i probowac nie potrzebowal wczesnego dokarmiania mimo ze byl sporym chlopcem od urodzenia i szybko przybieral

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3-4 drzemki ale niezbyt długie. Mi też się już suwaczki nie wyświetlają.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wspolczuje siostrze musi byc niezle teraz wystraszona skoro macie takie obciazenia trzymam kciuki zeby to nie bylo nic groznego

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest ale od wczoraj moje dziecko ma niespokojny sen. Przebudza się, nie wiem co jest grane. Przed chwilą obudził się chwytał się za nóżki, pouśmiechał się i teraz znów zasypia. Pytanie na jak długo...dawno już tak nie było, ładnie spał przynajmniej do 2.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zazwyczaj jest jedna dluzsza drzemka i dwie krótsze :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obciążenie jest duże, więc jestem zdecydowana na usunięcie, nawet piersi, mam dla kogo żyć

Emilka w sobotę kończy 4 miesiące, narazie będę powoli wprowadzać bez szaleństw bo narazie cciezki z niej zawodnik do jedzenia, ale z synem jeśli chodzi o mleko było identycznie

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz od 2 dni mamy dwie polgodzinne drzemki i jedna ok 2- 3 godz. Wcześniej były 3 pół godz i jedna 2-3 godz

Katy biedny Kamilek, ja jutro też obcinanie pazurki mlodszej i starszemu

A moja pato sąsiadka swojego 8 mies synka co jeszcze dobrze nie siedzi co chwilę w chodzik wkłada żeby mieć spokój. A ostatnio się chwalila że mały jadł chleb ze smalcem i solą a na obiad cytuję "opierdolil żeberko".Brak słów.

‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ