Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLaurka kciuki za siostrę.
U mnie w rodzinie od strony taty jest obciążenie, mój tato zmarł na raka, jego brat i siostra
Musiałabym się zainteresować takimi badaniami.
Moja ma 3-4 drzemki po 30 min, wczoraj miała do południa 1 (30 min) i popołudniu coś jej się stało spała 2h z hakiem i potem do wieczora już nie. Na siłę jej nie uśpię, czekam aż oczka trze, marudzi, ryje nosem o mnie
Zdjęcia na komórce widziałam, teraz na laptopie nie.
Katy spojrzałam na Twój suwaczek i .... szok, Kamilek ma już 4,5 miesiąca? Przeraża mnie czas, który tak szybko leci, nie mogę uwierzyć, że już koniec sierpnia, ostatnie dni, kiedy jestem 29-latką, czuję się na max 26.Katy lubi tę wiadomość
-
Laurka no niezly patolog squad
Mania w dzień ma drzemke ok 10-11, śpi ok. 1h, dzisiaj na spacerze spała 2h. A potem to zależy. Czasem śpi kilka razy po 15minut, albo po pół godziny, albo i godzinę. Ostatnio spała 2h po południu, ale na mnie. Ogólnie w dzień mało śpi, ale wolę żeby funkcjonowała w dzień niż w nocy. Po aktywnym dniu śpi mi przynajmniej 8h ciągiem bez pobudki, mniej więcej jest to 20:30-5 w łóżeczku, a po 5 biorę ja do siebie na cyca i tak śpimy jeszcze do 8-9.
Umówiłam konsultacje domowe z certyfikowaną doradcą chustonoszenia na 10.09Nie mogę się doczekać.
A tak btw to mi też nie działają niektóre suwaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 22:30
kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Ufff, nie pamiętam wszystkiego, ale...
Nie widzę wszystkich zdjęć i wszystkich suwaków. Te zdjęcia, które widzę przedstawiają boskie bobasyteż bym mogła się pochwalić trzymaniem główki ale mam na filmach. No i żadna nowość u nas
Drzemki to zależy jak liczyć, ale powiedzmy że od mojego wstaniato najczęściej 3 po 30-40 minut. Było kiedyś dłużej...
Jak już przy śnie, to Anusias, moja Ania głównie na brzuszku w nocy. Układam ją tak gdy już śpi, bo jeśli jeszcze jest świadoma to zaczyna podnosić główkę i nici ze spania. Też jest duża (jak na dziewczynkę) i uważam, że świadczy to o tym, że się jednak najada tym mlekiem. Pokolenie naszych mam jest złym doradcą w kwestii karmienia niemowląt, one miały inne wytyczne, ustaliłyśmy to tu z dziewczynami jakiś czas temu. Przytakiwać, a robić swoje
ja karmię z taką częstotliwością jak Ty widzę.
Nie wiem czy coś jeszcze, najwyżej wrócę. Teraz się trochę pożalę...
Kiedyś wspomniałam o szwagierce... Tej, która potrafi na miesiąc przyjechać. Myślałam, że nic mnie już nie zaskoczy, a jednak... Dziś przyjechała teściowa (zapowiedziała się w sobotę wieczorem późnym) i się okazało, że szwagierka dziś przyleciała do Polski. Zatrzymała się u kuzynki, ale jutro już przyjeżdża do nas (w jej, szwagierki, mniemaniu to przyjeżdża do domu). I teraz najlepsze: na dwa tygodnie. A nie zadzwoniła bo się bała i nie wiedziała jak to powiedzieć bo już z bratem kłótnia na ten temat była. No to przyjechała bez zapowiedzi. Kobieta, biała, lat 39, wykształcenie wyższe, kończy doktorat (i skończyć nie może). Kto przebije?
Anusias lubi tę wiadomość
-
Kattalinna, ubiłabym.
To, że to rodzinny dom, ok. Ale kurde zwalać się Wam na głowę, tym bardziej jak macie małe dziecko i to jeszcze bez zapowiedzi, w jej wieku, zupełnie bez pomyślunku... Brak słów. Nie dość, że się jedna zwalila, to jeszcze druga.
Drzwi na kłódkę i niech śpi na dworze, może się nauczy, że bez zapowiedzi to można co najwyżej w ryj dostać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 01:41
-
Dzień dobry.
Czytam na bieżąco. Lajkuje.
Bardzo się cieszę z badania chłopaków Kamci
Dzieciaki piękne.
Kattalinna, fakt że jest to jej macierzyste mieszkanie nie zwalnia z dobrego wychowania. Można zapytać, teraz to wy tam mieszkacie.
Moje dziecko ma baterie słoneczne na Mazurach.
Dziś Skrzat kończy 4 miesiące. Swoje 3 skończył na Mazurach i 4 też kończy na Mazurach.
Postaram się wrzucić jakieś ładne zdjęcie jak uda nam się zrobić Z tej okazjiKaty, kattalinna, Kwiatkowa24, Sela, Fatalita, kamciaelcia, J.S, Feeva lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Majowa, no zaraz nam stuknie 5 miesięcy :o Nie wiem kiedy to zleciało :p
Wowka, wszystkiego najlepszego dla Skrzata
Kamil teraz wyglada jak rasowy lobuz z tym zadrapaniem kolo oka
W ogole dzisiaj mam rocznice zrobienia testu ciążowego :o Mam go nawet w domu jeszcze:p Pamietam jak schodzilam z trzesacymi sie nogami na dol do kuchni zeby chlopakowi pokazac wynik :pWowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim,
Dzieci jak zwykle pięknościrosną szkraby na potęgę
Ktoś pytał o spanie na.brzuchu, u nas jest yo nie wykonalne, nawet jak śpiącego połoze to pobudka natychmiast.
Kattalina współczuję szwagierki, ja bym chyba nie wytrzymala i powiedziala co myślę.
Mój śpi średnio co godzine dwie gdzieś koło godzinki na spacerze dłużej, czyli mamy tych drzemek ok 4-5.
Ja zdjęcia widzę, ale suwaczki rzadko.
Nie wiem co się dzieję, ale moje dziecko oszalalo. Płacz jest mam wrażenie bez przerwy, najlepiej przytulać, jak spać to tak zeby cycek byl w zasiegu paszczki, jak nie śpi to patrzeć. I płacz, zasypia i budzi się z płaczem, mam wrażenie że z dnia na dzień coraz gorzej. Głowa mnie już od 3 dni boli...jak to nie skok, to zglaszam na reklamacje...
-
Kattalina, masakra
Nie wiem jak tak mozna, trzeba w ogole nie miec taktu.
Wowka, gratuluje Skrzacikowi czteromiesiecznicy, my dzis tez swietujemy
Laurka, u nas tez dwie pobudki, jestem cudownie wyspanakamciaelcia, Katy, Fatalita, Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
Nynka, pasuje na skok. Ile to tygodni?
Wowka, buziaki dla Skrzata
Wczoraj Anna też zaczęła pluć, taka rozrywka młodej panienki: bekać, pierdzieć i pluć
O mojej szwagierce się już nie wypowiem. Wszystkie macie rację, wszyscy to wiedzą i się dziwią. Ona to wie i dziwi się zdziwieniem. Tu jedynie może pomóc wyprowadzka. Ja chcę uciekać w moje rodzinne strony ale to duża rewolucja w życiu. A my z tych bojących, choć ja kilka lat temu zrobiłam ten ruch. Tylko byłam sama.
Edit: najlepszego dla Igorka! Zapomniałam, że oni w tandemieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 08:26
Wowka lubi tę wiadomość
-
Katy, u mnie rocznica zrobienia testu była 26.08
Nynka mi też się wydaje, że to skok.
Mania od kilku dni leżąc na brzuszku wydaje dźwięki "abuuuu" "pfuuuuuu" i wtedy ślina leci jej strumieniamiczy to jest to plucie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 09:32
Katy lubi tę wiadomość
-
To my mamy 5.520 kg. Duże te Wasze bobaski
Drogi Janie oraz Igorze najserdeczniejsze życzenia dla Was :* rośnijcie zdrowo i zapewnijcie swym mamom same pozytywne chwileżyczy - nie plująca jeszcze - Wiktoria.
Kattalinna, tak jakby...brak słówJ.S, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyAsix 8200, kawał kawalera
Wszystkiego najlepszego dla kończących 4 miesiące, rosnijcie zdrowo i grzecznie :*
U nas 17 tydzień leci. Dzisiaj jeszcze szczepionka oszaleje na bank.
Jeszcze wszystkie ciuszki chyba w noc się zrobiły za małe. Został mi jeden pajac 5 bodziakow na.krótki rekaw 2 na długi, i pierdylion spodni. A tu 16 stopni.
Zaraz zaczne płakać razem z nim. Juz mam dość tego dniaJ.S, Wowka lubią tę wiadomość