Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
wiedziałam
stało się jak zwykle
była pielęgniarka środowiskowa, zrobiła szybki wywiad (bez budzenia małego, choć ten i tak wstał), ale znów trafiła na meeeeega bałagan, Piotrek dał popis w każdym pokoju
w sypialni wszystkie skarpetki mamy i taty wywalone na środek
w salonie podobnie
u niego w pokoku i skarpetki i sliniaki i zabawki
fajna babkai na pewno wyrozumiała
Fermina lubi tę wiadomość
-
Wpadam na chwilę dać znać, że żyjemy
Staram się czytać i być na bieżąco co u was.
Na pisanie ostatnio nie mam weny ani czasu.
Na początku sierpnia byliśmy na urodzinach, jedni rodzice przyprowadzili dziecko z herpanginą. Zaraziło wszystkie dzieci prócz Matyldy i jej kuzynki 6-cio miesięcznej.
Niestety maluchy złapały od swojego rodzeństwa. Kuzynka od brata a Matylda od Anastazji. Miałam 2 tygodnie wycięte z życia, najpierw Anastazja a jak wyzdrowiała to 2 dni przerwy i objawy pojawiły się u Matyldy. A już się cieszyłam, że udało się ją uchronić. Ale i tak przeszła najłagodniej, bo 6cio miesięczna kuzynka w szpitalu skończyła. Mieliśmy zabukowane wakacje i już byłam przekonana, że nie pojedziemy i stracimy kasę za rezerwację ale udało się wyjechać. Dzień przed wyjazdem byliśmy jeszcze na kontroli i dostaliśmy zgodę na wyjazd.
W niedzielę wróciliśmy. Było super, dzieci grzeczne, Matylda w górach super spała.
Po chorobie dzieci i urlopie czas wrócić do codzienności.Matylda
-
U nas starania były 2-3 wrzesień wiec już tuż tuż rocznica a test 18.09, wiec jeszcze troche.
Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych jubilatów!!!Wowka lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego dla solenizantow
Ja wczoraj mialam straszny wieczor. Myslalam, ze wieczor jak co dzien i problemy z usypianiem, ale malego nie dalo sie wczoraj uspokoic. Po jakichs dwoch godzinach usypiania powiedzialam chlopakowi, ze mam dosyc i zeby on uspal. Lezeli w pokoju przez jakis czas. Poszlam sie umyc, a po chwili straszne wrzaski. Mały plakal, ze az sie zanosil. Chlopak oburzony, ze ja zakluczona w lazience. Dzis twierdzi, ze mały sie go bał.. No ciekawe. U mnie sie troche uspokoil, ale nadal plakal. Usypialam go na rekach, ale odpowiadalo mu tylko w pionie...nawet cycka nie chcial.. Nic. Tylko plakal. W koncu jakos o 23 udalo mi sie go uspac.... W nocy spal OK, ale budzil sie co 2-3h na jedzenie.
A w ogole to sluchajcie tego. Jestem dzis na spacerze i rozmawiam z moim przez telefon i jakas norwezka zaczyna mnie opierdzielac, ze gadam przez telefon na spacerze z dzieckiem. Ja tam norweski rozumiem slabo, więc nic jej nie odpowiedzialam. Nienormalna. Nic jej do tego. -
Kwiatkowa było jej po polsku powiedzieć PIERDOL SIĘ, może by zrozumiała
zadziwiające jest to ile ludzi za granicą zna polskie przekleństwa
Ale serio, co ją to obchodzi. I co się stanie, że przez telefon rozmawiałaś, bo nie pojmuje?Sela lubi tę wiadomość
-
Feeva widze, że czeka Cię spotkanie z doradcą. Ja już bym chciała nauczyć się plecaka prostego. Już dwa razy małą miałam na plecach, ale zwątpiłam
.
Dziś zrobiłam zdjęcie małej jak pierworodnej i mam prawie bliźniaczki w domu
No i chyba nadchodzi do mnie @. U mnie rocznica testu 8.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 13:42
-
Ja bym w Norwegii nie podskakiwała, oni mają pierdolca na punkcie dzieci, chętnie odbierają za byle goofno.
Nie macie petszopów na zbyciu? Moja siedmiolatka ma pierdolcana ich punkcie. Odkupię. Najlepiej te stare bo te nowe brzydkie. Chude i małe.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope no idealnie się składa. Zapraszamy do nas na żeberka
Ach i wszystkiego najlepszego dla Przystojnych Kawalerów :*********
Faktycznie w Norwegii lubią zabierać dzieci za byle co. Mam tam znajomych i opowiadali różne dziwne historie.
O matko, oglądałyście wczoraj UWAGE? Debile zamykali dziecko 2 letnie do pralki. Jak obejrzałam to nagranie wystraszonego i płaczącego dziecka to aż mi łzy w oczach stanęły. No co za debile to nie wiem. Podobno po necie ten filmik krąży. Ale aż spać nie mogłam. Tak strasznie mi szkoda tego dzieciątka, takie przerażone było...Wowka, Hoope lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
A właśnie, powiedzcie mi czy Wam nadal pękają sutki?? mnie od paru dni tak cholernie boli, ale jakoś żadnej rany nie widziałam. Dzisiaj rano zmieniam pampkavdzieciowi, a tam w kupie takie ciemnobrązowe kropki, nitki. Zaraz się zestresowałam, bo Mąż powiedział, że to wyglada jak niestrawiona krew... oczywiście zaraz google i wyczytałam, że krew może się pojawić przy uszkodzonych skutkach. Oglądam i faktycznie mam rozwalone z jednej strony. Codziennie smaruje lanomaścią lub tą z medeli, a mimo to sutki poranione i to tak na środku bardziej...W końcu się udało...
-
Właśnie w tym okresie jesienno-zimowym najbardziej się będę bała ze Filip będzie jakieś chorobska przynosił i Emilke zarazal.
Poszłam dziś do pediatry z oczkiem, przrpisala krople z antybiotykiem i tak myślę dawać czy się wstrzymać jeszcze, zawsze zaropiale oczko po nocy ale nie tak bardzo mocno, oko otwiera.
Słyszałam o tym chłopcu w uwadze, bez komentarza
Jadą dziś do mnie goście, ta szwagierka co wam o niej pisałam. Ehh zobaczmy jak będzie, już samo to że będą koło 22, 23 a to pora mojego snu, czyli jutro będę niewyspana -
Niech se norwedzy swoje dzieci robią, a nie innym debile zabierają.
Co do uwagi, to niektórzy ludzie nie powinni mieć w ogóle dzieci. Powinno się takich od razu sterylizowac/kastrowac.
Sela polecam na sutki maść Maltan. Mi krwawiace sutki wyleczyla w ciągu dwóch dni. Polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 16:31
Sela lubi tę wiadomość
-
Slyszalam o tym dziecku, masakra co trzeba miec w glowie
Mi sutki pękaly tylko na samym poczatku wiec nie pomoge :*
Jedziemy do lekarza zeby sprawdzil to przekrecanie glowki Kamila bo wtedy nam lekarz dal skierowanie chociaz wydaje mi sie, ze to juz sie wyrownalo :p -
Sto lat, sto lat dla Jubilatów!!
Kattalinna, ode mnie również wyrazy współczucia. Teoretycznie, jak Ty, mieszkam w domu teściowej i rodzinnym szwagierek, ale nikt nie pomyślałby nawet o odwiedzinach bez zapowiedzi. Jesteśmy u siebie i tak to wszyscy traktują.
Tanda, dobrze że się obyło bez szpitala, ale pewnie stresu się najadłaś.. :*
O dziecku zamykanym w pralce słyszałam, tym tragiczniejsze to jest, że niedaleko mnie dziecko tak niedawno zginęło, tzn samo się zamknęło, chowając przed bratem lub siostrą w czasie kiedy rodzice spali.
Też bym się bała Norwegów, przeróżne historie słyszałam od koleżanki, która tam mieszka. Ale baba faktycznie dziwna.
Dzięki za odpowiedzi.Pytałam o drzemki, bo my mamy od 5-6, półgodzinne i zastanawiałam się, jak to wypada na tle innych maluszków. Ja liczę od momentu, kiedy Julek już nie usypia automatycznie po karmieniu, przeważnie następuje on koło 6-7. Wychodzi na to, że Klusek lubi sobie pospać częściej, gdyby jeszcze tak lubił zasypianie.. a w nocy znowu ciągiem 5 godzin.
Wowka lubi tę wiadomość
-
Kurczę trochę mnie nie było. Straszna tragedia się wydarzyła mojej przyjaciółce z Berlina (niedawno pisałam że taki dziwny wózek kupiła). Jej córeczka urodziła 25.08 W 8 miesiącu z niewydolnością wielonarzadową, nie wiadomo jak to dalej będzie. Naprawdę straszna historia czekam na wieści od jej męża ale on tylko po niemiecku i ciężko mi się z nim dogadać w takich kwestiach. A przyjaciółka w bardzo złym stanie psychicznym, chyba po chrzcinach do niej pojadę. Ale nastrój mam kiepski i nie bardzo wiem co jej mówić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 19:08
-
Skoro wszystko już działa mogę pochwalić się nowym tronem ksieciunia za całe 15zl (widać że nawet nie używany)
Byliśmy dziś też na działce. Widać efekty suszy tego lata...ja tam bylam drugi raz w sezonie...Patryk chce być poza wózkiem a w upały nie było fajnie. W następnym roku nadrobimy. Chlopcy będą starsi i mądrzejsi.
Piotrek jak zwykle nie chce pozowac, Patryk marudzi, ja mam zawsze minę"już skonczyles robić to zdjęcie?" (Nienawidzę zdjęć)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 22:26
Wowka, Nynka, Katy, D_basiula, Patk, Cola87, Hoope, Sela, Fatalita, Kwiatkowa24, kattalinna, pawojoszka, MajowaMamusia, Mycha666 lubią tę wiadomość