X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, dzieki, popatrze czy u mnie sa :p

J.S u nas tez tak bylo niedawno, ze spal nawet do 3 i dopiero go do lozka bralam, a teraz nie ma szans:/ Przez to jestem ciagle obolala...

Co do seksow to u nas przez te bolace zeby chlopa i moj wczesniejszy okres juz troche nie bylo..A tak to troche boli, ale nie jest najgorzej :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva u mnie był cały 1raz i szczerze tak jak piszecie ochoty i czasu brak.
    A jak byłaś u gin to mówił/a, że już wszystko ładnie wygojone?? Moja znajoma mówiła, że podczas sexu długo ją bolało. Była niby sporo nacięta ale krwi nie miała. Kurcze obserwuj może trzeba iść jeszcze raz do gin. A długo leciała ta krew? Bo może to tylko jakiś mały jednorazowy uraz.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie boli, blizna nie ciagnie.

Katy, to nasz jak ma dzien to tez pospi do 1-2, ale np wczoraj od 20 do 22 pospal w lozeczku i plakal, musialam wziasc.

Tez mnie wszystko boli, plecy w szczegolnosci...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania dopiero wstała. I tak mnie pięknie przywitała na "Dzień dobry!" <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a83203bbfe88.jpg

Ja okresu jeszcze nie dostałam :P

Sela, na wizycie kontrolnej po 6tyg było wszystko super.
    Pierwszy raz po seksach była krew, ale tylko troszkę.
    Pytałaś jeszcze o wkładki, ja używam z NUKa. Są cienkie, ale nie przeciekaja :)
    Na Gemini za w fajnej cenie, 14zl za 30+30 gratis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:25

J.S, kamciaelcia, Fatalita, D_basiula, Sela, Katy, Mycha666, Wowka, kattalinna, Cola87, pawojoszka, Nynka, Hoope, Fermina lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było plamienie i się skończyło... Więc jeszcze nie @ .

Seksy lepsze niż przed porodem, albo jest ich tak mało że ciało lepiej odczuwa coś czego dawno nie czuło hahaha xD . Kupiłam sobie te kulki i będę ćwiczyć Kegla :P

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, cudne usmiechy <3

Feeva lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na szczepienie. Prosimy o kciuki;-) ale mam stresa

kamciaelcia, Feeva lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KCIUKI ZACISNIETE!

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Witam się po dłuższej przerwie. Któraś z Was ostatnio pisała, że czekałyśmy na koniec trzeciego miesiąca, bo niby miało być lepiej. Hmmmm....

Gdzieś z miesiąc temu przestałam wchodzić na forum. Chciałam nadrabiać później, ale nie dało rady. W końcu ostatnio stwierdziłam, że trzeba wrócić. Cofnęłam się kilka dni, zorientowałam w tematach ;) Widziałam, że Wowka mnie przywołała.

W telegraficznym skrócie:

1) Skończyliśmy przygodę z cyckiem równo z zakończeniem 3 miesiąca. Przez zastoje. Chciałam powoli przechodzić z kp na mm, ale znowu pojawiły się zastoje, więc zamiast ograniczyć karmienia musiałam znowu karmić częściej. Wzięłam Bromergon. Bardzo się go bałam, naczytałam się o częstych skutkach ubocznych. U mnie się żadne nie pojawiły. Teraz jest dobrze. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Tylko Kubuś jakoś ostatnio ciałka dostał ;) (potem wrzucę jakieś zdjęcie). No i tęsknię za kupą po kp. Ta po mm jest fuuu ;) Mąż się nawet do niej nie zbliża.

2)Drzemki u nas sporadyczne. Głównie 15 minut, czasem 30. Jak jakaś trwa dłużej, to sprawdzam czy oddycha. Najchętniej tylko na rękach u rodziców. Łóżeczko bee. Absorbuje strasznie. Z jednej strony chciałabym, żeby już był starszy, ale z drugiej nie chcę stracić żadnej chwili jego dorastania.

3) U nas też Oball i pielucha rządzi. Po co kupować drogie zabawki ;) o Oballu dowiedziałam się w zeszłym roku z jakiegoś posta Ani Lewandowskiej. Kupiłam wszystkim dzieciom moich koleżanek, a teraz Kubusiowi. Nie ma nic lepszego.

4) Kupiłam też matę edukacyjną, bo miałam nadzieję, że ugram trochę wolnego czasu. Zapomnij... Najbardziej cieszą się moje koty z nowego legowiska.

5) Wczoraj wróciliśmy z pierwszego rodzinnego wyjazdu. Krótkiego, bo na 3 dni. Wróciliśmy już drugiego. Umęczeni strasznie. Jeszcze dochodzę do siebie. Za wcześnie dla Kubusia.

Jeszcze z kilkanaście punktów bym dodała, ale muszę iść po młodego do teściów. A było tak pięknie :D Nie chciałabym z nimi mieszkać, ani z moimi rodzicami i na szczęście nie mieszkam, ale mogę na nich liczyć zawsze, jeśli chodzi o zajęcie się Kubusiem.

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:36

kattalinna lubi tę wiadomość

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czesto obcinacie maluchom paznokcie? Ja musze ze dwa razy w tygodniu tak szybko rosna. A dzisiaj tak sie znowu na buzce zadrapala ze az nieladnie wyglada. Sadystka mala chyba lubi sobie bol zadawac.

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama. Mojemu synowi tez tak szybko rosną

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 ja obcinam jak urosną nie liczę ile razy ale tak z raz w tygodniu na pewno, czasem się drapanie mimo obcinania bo nie obcinam za krótko bo się boję żeby jej nic nie zrobić .

Feeva ja bym poszła do gina z tym krwawieniem nie powinno już po takim długim czasie krwawić możesz mieć tam jakaś nadzerke lepiej sprawdzić.

My też dziś po szczepieniu mała waży 6700 ,dziś dostała tylko pneumokoki więc jedno wkłucie a i tak żaliła się dłuższy czas co to za krzywdę jej zrobili następna wizyta na koniec września.

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    waga podobna jak u nas :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, no niestety z tym koncem 3 miesiaca to bujdy :p Chyba potrzeba troche wiecej czasu ;) Chociaz szczerze mowiac jak podczytuje inne watki to nigdy nie jest idealnie :p

Kamil lezy na lozku i skrzeczy :o Ubralam mu body 68 z Pepco i sa idealne :)

Paznokcie tez obcinam dosyc czesto, a i tak sie drapie :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ te Wasze dzieci dorodne:)

Mamy powiedzcie jak robicie słoiczki dla dzieci? Z tego co pamiętam Pawojoszka i Fermina robiłyście,mam na działce jabłka i gruszki( ale chyba nie nadają się dla malutkiego dziecka, czy też można podawać?). Jabłka są kwaśne ale nue chce dodawać cukru, jak zrobić żeby się nie zepsuły bo mama mówi że samo zagotowanie nie utrzyma bo cukier konserwuje ewentualnie żeby zamrozić takie rozgotowane. Napiszcie co i jak robicie.

Okresu tez nie mam jeszcze. Wczoraj w poczekalni u lekarza rozmawiałam z taką dziewczyną, ktora urodziła w lutym i była tak chuda że przegięcie. Mówiła że nic nie ćwiczy, że po ciąży bardzo szybko schudła, nawet bardziej niz przed. Zero brzucha,nic. I właśnie ona mówiła że jej koleżanka nie miała okresu przez rok przy kp, a potem się dowiedziała że jest w ciąży, także uważać trzeba :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, mnie też tak boli. Zresztą, bez seksow też czasem. Czasem wątpię czy to wróci do normy... A libido u mnie standardowe jak na wątku widzę, mniej niż zero.

Ten mój okres to dziwny na maksa. Wkładka wystarczy i to jedna bo krwawienie jak jest to takie jednorazowe w ciągu dnia. Za miesiąc się zweryfikuje.

Ed: pazurki też często.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:17

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam kitu z 3.m.ż. nie wciskałam ;)
    mogłam napisać o ewentualnej uldze jak dziecię posiedzi ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa kupiła Kubusiowi kurteczkę na jesień w Pepco. Niebieską. Z różowym ekspresem i w kwiatki. I obraziła się jak powiedziałam, że to dla dziewczynki. Oczywiście zripostowała, że w takim razie już nic nie będzie kupować. I że faceci nie powinni nosić czerwonych ubrań, bo to babski kolor, a noszą. Kill me

Pazurki obcinam często, bo też się boję za krótko przycinać.

Edit: zapomniałam dodać, że dziś dostałam pierwszy okres po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:44

• Sela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Płacz okropny ale na szczęście już mu przeszło. W aucie zasnął ale podczas przenoszenia się obudził.
    Waży 6100g ;-)

ja też okresu jeszcze nie mam ;-)

Pazurki często obcinam ale tak jak u Was, mimo wszystko podrapany.

Kupiłam ten maltan i jak docycamy to posmaruje. Od wczoraj odstawiłam lanomaść i smarowałam mlekiem i przez pół nocy było wietrzenie. Wydaje mi się jakby rano było lepiej.

Fermina lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz bede miala trzeci okres od porodu takze Wam zazdroszcze :p

W ogole to Kamil zaczyna się podnosic do siedzenia jak go opieram o siebie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ