Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kamcia tylko pisze to co mowił mi pediatra i teraz alergolog.

Mi kazywali robić próby podania mleka przez kilka dni. Jak syn dostal wymiotów dusznosci i drgawek powiedziałam ze nigdy juz tego nie zrobie.
    W koncu doczekałam sie skierowań na badania z krwi.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka 💩 moje od wczoraj ale brakuje mi jeszcze emotki żygającego kota.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam nad odlozenien Kamila do lozeczka 🤔 Moze pospi chociaż troche 🙊

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te emotki to pewnie po ostatniej aktualizacji forum zaczęły działać.

Cola fajnie że udało ci się wyrwać z domu i odpocząć . Facei niedomyslni bo jak uslyszal że obiadu nie ma bo dziecko nie dało zrobić to normalne że po drodze zajeżdża i kupuję coś na obiad choćby głupia pizze albo kubełek w KFC. Myślałam że tylko mój taki niedomyslny ale widzę że to kwestia genetyki.

Co do testów to ja słyszałam że nie robi się dzieciom przed drugim rokiem życia bo małe dzieci różnych rzeczy mogą jeszcze nietolerowane jak mleka czy białka lub czekolady lub innych rzeczy i próby wyjdą dodatnie ale nie dlatego że to alergia tylko że dziecko jeszcze nie dorosło do przyswojenia tych produktów. Ja testów nigdy nie robiłam tak że nie znam się tylko tak słyszałam.

Berbecia zdrówka .
    U nas Ula ma katarek nie wiem czy to od zębów ale męczy ja bo oddychać nie może i śpi niespokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 21:59

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za odp. Kurcze to teraz sama nie wiem czy robić te testy czy nie. Bo jak ma wyjść fałszywe, a to jednak ponad 200zł i szkoda dziecka stresować... eh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja emotki też zauważyłam, któraś "brawo" wrzuciła i aż kod sprawdziłam 😉 potem u Jangwy się potwierdziło. Ale nie wszystkie mi się wyświetlają Wasze 😖

Nynka, u nas podobnie z obrotami. Z tym, że obstawiam brak doświadczenia bo Bożenka więcej czasu przesypia ze mną w ogromnym łóżku i to czasem jej ciasno. A jak jest Tata to w ogóle 😉

Dziś padła o 19:20, o 20 był płacz bo siku, o 21:30 jedzenie. Ja już też leżę ale póki co nie zabieram z łóżeczka. Delektuję się prawym bokiem 😂

🐾

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, a u dermatologa dziecięcego byłaś?

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk musi spać odlozony idealnie na srodku lozeczka
    Wtedy daje radę spać i 6h ciagiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo emotki🤘🤘🤘🤘🤘 jeah

Cola dobrze, że wyszłaś!
    A Na męża pasuje to:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ff312c856f8.jpg

Mania umie robić papa, brawo, pokazuje gdzie są rybki, światełko, kwiatuszek, tuli się jak mówię do niej "Przytul tatę" jak np jest u niego na rekach, jak pytam "co masz?" albo "pokaż co masz" to pokazuje 😁
    I robi coś takiego

https://youtu.be/4bUcGH08mME

Mama❤️❤️

https://youtu.be/Q80qnBSqxVo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 22:17

Cola87, Berbecia, kamciaelcia, jangwa_maua, Nina83, pawojoszka, Sela, Wowka, Katy, J.S, Hoope, Mama32, Tanda, D_basiula lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja się tak delektuje lewym bokiem ;) mi też się większość emotek wyświetla ale też nie wszystkie... Kamcia jak na królewicza przystało Patryś nie będzie spał po kątach :D

kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Adaś robi identycznie :D może uda się nagrać to też się pochwale. Tego nauczył go mój brat ;) Maniula pięknie mówi mama ❤️

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Mania poprostu po swojemu puszcza całuski.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa jak Mania ślicznie mówi mama, oj biorę się jutro za Leona hehe
    Mój nauczył się klaskać i pomału wstaje, a u Was takie szaleństwa!!!! Zazdroszczę

Kattalinna nie byłam jeszcze u dermatologa, bo ten co jest u nas w ośrodku to lipa totalna. Muszę poszukać jakiegoś prywatnie, bo może faktycznie lepiej się udać do dermatologa. Ostatnio chciałam skierowanie od pediatry to mi nie dała, bo nie widzi potrzeby, a Leo już cały jest w plamkach. A ta dala leki antyhistaminowe, które nie pomagają (w sensie jest chwilowa poprawa, a później znowu nawał)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się pochwalę że kupiliśmy wycieczkę na Lanzarote. Jeszcze niecałe 2 tygodnie!
    Ja jestem wykończona. Staś maruda 2 górna i dolna idą.

kattalinna, kamciaelcia, Feeva, jangwa_maua, Sela, D_basiula lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma-sa-kra. Chyba zaraz się wezmę za pranie i obiad, bo bez sensu takie leżenie 🤨

Mania super 😘, chociaż oglądałam bez dźwięku 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) chociaz na razie średni bo Kamil od 6 chcial wstawac, ostateczna pobudka 6.25, nie pamiętam kiedy tak wczesnie wstalam:/

Mania pieknie mowi mama 😍

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Cola, dziekuje ci za wczorajsze zyczenia dobrej nocy, balam sie podziekowac bo wiem jak to zazwyczaj sie konczy, ale spal! Wyjatkowo spal. Zasnal o 19:15, obudzil sie na jedzenie o 2, o 5 i spal do 7. No dla mnie bajka, mi tak wystarczy, nie oczekuje dluzszego spania, dla mnie wazne aby pobudka nie trwala zbyt dlugo nocna, czyli te 1-2h.
    A jak u was?

Wowka, wiesz ze ja tez nie moglam, ale ja mam tak zawsze tydzien przed okresem tak plus minus. Nie zauwazylas moze, ze w tym czasie slabo ze snem?

Mania boska <3 Slicznie mowi mama, u nas ciagle tata i baba 😬

Wowka, Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    u mnie dzis niemal podobnie
    zasnal jakos 19:45, w nocy dwie pobudki na mleczko o...2 i 5
    wstał 7:05 ;)

ale mi zadne dziecko nie zrobilo nocnej przerwy nocnej chyba ze goraczka (a ja obudziłam mierzeniem temp)

gratuluje nocy

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. super że noc się udała :) u nas powiedzmy że też nie najgorzej. Ale dziś od rana znowu jazda, ja się wykończe :( a na męża mam takie nerwy że nie pytajcie. Poprosiłam żeby z głupia zmywarka zrobił wczoraj. Dziś wstaje, oczywiście nie zrobiona. Już widzę jak mi mówi że on ma tyle roboty innej...no ryczeć mi się znów chce z tej bezsilności. Jejku w ogóle sorry że tak Wam smęce ostatnio, ale nawet nie m się za bardzo komu tak wygadać :/
    Asix ale Wam dobrze z tym urlopem, super że jedziecie :)

• Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u mnie podobnie.

Rekordowo. Start około 20, bardzo wcześnie jak na nas. Mikro pobudka ok 3. I jeszcze dosypia, a ja mam chwilę dla siebie 😊

Niech te dzieciaki umawiają się w ten sposób 😋

JS, a faktycznie, wiesz, że może tak być, że przed okresem źle śpię? Nie mam regularnego, bardziej w przybliżeniu i to przybliżenie mówi że pewnie na dniach przyjdzie 🙂 muszę zaobserwować. Na pewno to jakaś kwestia hormonalna, skoro w ciąży też nie spałam ☺

Cola, wygaduj się. Po to jest to miejsce. Te chłopy to nieprzytomne... Mój nakupował teraz jakiś gąbek i będzie je wtykał do wentylacji, ciekawe ile czasu będzie się za to zabierał. Ale za brak zmywarki miałabym myśli kryminalne 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 08:15

Cola87, J.S lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ