Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva, to juz nastepnym razem ☺️
Katy, tez mnie to nie dziwi Ostatnio listonosz mi obudzil malego, ja wzielam go na rece i otwieram, a on
„Przepraszam slicznotko, ze cie obudzilem, bo widze ze dopiero wstalas” 😅 Tez u nas myla go z dziewczynka, choc ubieram go calkowicie chlopieco, teraz jak nosi czapki z daszkiem to juz mniej tych pomylek.
Pawojoszka, mojej znajomej corka miala przebite uszy i dobrze ze w pore zareagowala, jak dziecko juz mialo kolczyka w rece i nim obracalo w dloni, dobrze ze nie polknela. Ja bym nie przebila bo wiem jak dzieci potrafia sie krecic, moja psycha by mi na to nie pozwolila 🤪 Ostatnio odpiela mi sie bransoletka z charmsami i dziekuje, tyle bylo zachodu zeby znalezc w lozku a i tak niby liczylam ilosc, ale mialam schizy ze zaraz znajdzie i polknie.
Oczywiscie nie odbierz tego jako atak, ale ja tak mam, za bardzo schizuje 😅
Hoope dziekujemy 😘
Olcia jaka ty sliczna dziewczynka jestes 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 14:36
Katy, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Katy, JS ludzie tak dziwnie mysla ze niemowle z dluzszymi wloskami to dziewczynka a z krotkimi lub bez to chlopuec. Mojego od urodzenia biora za dziewczynke. Nawet ostatnio kurier powiedzial na niego Ona wiec mowie ze to chlopiec a on na to: "z takimi wlosami? Z takimi lokami?".
-
Nie zawsze. Julek łysy a też go za dziewczynkę biorą.
J.S., może ta "ślicznotka" to do Ciebie?
Ale śliczna panna z Oli. W oczach można zatonąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 14:55
D_basiula, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
J.S ja też zawsze shizowalam na tym punkcie więc cię rozumiem ale Ulcia dostała takie śliczne kolczyki od chrzestnej ,no i rozmawiałam z kosmetyczka i ona mi powiedziała że te pierwsze są specjalne ,że nie ma opcji żeby same spadły ,pozatym Asia miała przebijane uszy i w jednym zrobiła się infekcja na sorze jak z nią poszłam pielęgniarka musiała obcęgami go wyjmować bo nie dało rady tak się trzymał ,pozatym znam kilka dziewczynek które miały przebite uszy jako malutkie dzieci i nic złego się nie działo. Tak że mimo shiz dałam się przekonać, choć pewnie i tak będę te uszka sprawdzać milion razy dziennie
-
nick nieaktualnyApropo kolczyków, ciocia ostatnio mówiła, że kupi Zuzi na roczek, powiedziałam, że to za wcześnie i na razie nie chce, może jak będzie miała 3 latka mój jak to usłyszał to mówi, że absolutnie się nie zgadza, że sobie przebije jak będzie sama chciała
U nas też leje od rana, a ja byłam na wychodnym u fryzjera, to mi od razu lepiej -
Melduję się, że żyjemy
Święta upłynęły nam pod znakiem chorowania, mąż przywlekł jakieś dziadostwo z pracy, najpierw on chorował, potem dzieci a najdłużej mnie męczyło bo poszło mi na zatoki. Teraz mąż ma urlop to staramy się wykorzystać wolny czas maksymalnie.
Jutro Matylda kończy roczek, ale świętujemy na spokojnie, w domowym gronie, bo oficjalna impreza za 4 tygodnie dopiero.
Chodzi już całkiem samodzielnie. Od miesiąca puszczała się i robiła po 2-3 kroki, w zeszłym tygodniu zaczęła pozwalać sobie na więcej co przypieczętowała podbitym okiem. Wyrżnęła w stół, trafiła koło oka, była spuchnięta powieka i rozcięty kącik oka, a teraz jest siniak we wszystkich kolorach, od bordowego przez fiolet po żółć. Akurat tego dnia co przywaliła byliśmy u lekarza na kontroli po chorobie, na szczęście lekarz mopsu nie powiadomił, wyraził zrozumienie i pochwalił za maść z arniki
Bałam się, że się zrazi do chodzenia, ale wręcz przeciwnie - zaczęła chodzić
Teraz ma ksywkę Rambo
Na większość zdjęć się nie załapałam, ale widziałam ślicznego łysolka
Sto lat dla kolejnych roczniaków, którzy świętowali w ostatnich dniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 16:04
Nynka, Wowka, MajowaMamusia, D_basiula, olciabos, Hoope, Kwiatkowa24, wariancja, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
Matylda
-
Dziękujemy, dziękujemy za życzenia 😘
Ola faktycznie wyrosła i wypiękniała, nie poznałabym jej 🤩
Rambo Matylda także słodka, brawo za chodzenie 🤗
Z tym rozcietym okiem to mogą sobie przybyć piątkę ze Skrzatem 😃
Mój łysolek też jest czasem brany za dziewczynkę 😲 czyli to nie kwestia owłosienia bądź jego braku 😋edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Dziwnie mi z tym nie karmieniem piersia insama się dziwię za mała nawet nie szuka.
Niby tylko 4 dni byłam w szpitalu a mam jakby inna corke.
Momentami poplakuje bo tak mi szkoda ze już nie ciągnie cycuszka, sama nie wiem co mi jest bo jeszcze zanim trafiłam do szpitala już się zastanawialam Jak ja odstawi bo planowałam do roku tylko karmić a to taki cycocholik.
Eh...
Ale w ciągu dnia widać że brakuje jej mleczka, dzisiaj obiadku zjadła bardzo bardzo mało, czekala na mleczko (170ml) wypiła. Dawalam jej butle i łzy mi płynęły. Jestem nienormalna? Może mnie źle Zdiagnozowali😉
Dzisiaj byla tez pierwsza wspólna noc, myślałam że w nocy bedzie szukać cycuszka, Ale gdzie tam... Poszła spać o 22. O 1.30 się obudzila, maz troche pobujal odlozyl do nas do łożka i zawsze za każdym razem odlozona odwracala się do mnie, do cycuszka...
Teraz się nawet nie obróciła, nie drgnela.
Później pobudka ok 5.30, myślę sobie chyba wkoncu coś zje. Maz zrobił butle, nie chciała, bujana przez męża, nie chciała zasnąć. Wzięłam ja przytulilam, nie szukała cycuszka, chwyciła butle, wypiła 120 ml, mamusia pobujala i zasnęła. Wstala 8.30.
Powinnam sie cieszyć, a jest mi przykro, zalewam się łzami.
A może to nie płacze ja, może to hormony szaleją, może wkoncu dostanę pierwszy okres od porodu.
4 dni mnie nie bylo a tyle się pozmieniało. Moja córka się zmieniła. -
Sliczna Olcia i Matylda Brawo za chodzenie
Ta babka jeszcze stwierdzila, ze Kamil ma taka delikatna buzke, no chyba kazde dziecko w tym wieku ma :p Nie wiem co ci ludzie sie tak uparli na naszych chłopaków xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 17:37
edwarda20, D_basiula, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama32 pamiętam jak chyba Ty pisałaś jakiś czas temu jak to będzie z tym odstawieniem od piersi i ja wtedy pisałam, że z dzieckiem na mm jest inaczej i że nie budzi się co chwila na jedzenie. Nie Ty jedna płaczesz jak dajesz dziecku butelkę, ja przepłakałam niejedną noc, taka kolej rzeczy, dzieci dorastają Karmiłaś prawie rok, to naprawdę kawał czasu, możesz być z siebie dumna
Moje dziecko też robi postępy, dzisiaj pierwszy raz płakała bo chciała pić! Szok, bo u nas picie tylko z łyżeczki po jedzeniu, ostatnio jak było ciepło i ją na dworze przysuszyło, to piła z niekapka.
Dziwnie się czuję, czyżbym miała 3 raz w życiu przeczucieMama32 lubi tę wiadomość
-
J.S takie małe nie takie jak budowlańcy mają ,poprostu chciała wyjąć kolczyk żeby dobrze oczyścić ranę i nie mogła zdjąć tej zawleczki z tyłu.
Mama 32 odstawianie od piersi boli czasem bardziej mamę niż dziecko . Tak jest ze wszystkimi etapami rozwoju, jak Wojtuś szedł do przedszkola to on się cieszył a ja płakałam.Mama32 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Majowa. Ona na noc zawsze dostawala mm. A i tak czasami Po 1.5-3h budzila się już na cycuszka, na przytulenie.
Wiem że taka kolej rzeczy, ten czas tak pędzi jak szalony.
Dzisiaj byłam u lekarza po recepte.
Bo przez kilka dni muszę brać jeszcze leki.
Wie, że myślimy o drugim dziecku. I pyta sie mnie czy teraz podejmujemy terapię 3-letnia i później dziecko czy odwrotnie od razu drugie dziecko i po porodzie terapia.
No nic tylko w ciąze co chwile zachodzic i rodzić i będę się całe życie dobrze czuła😂
Pawojoszka masz racje, matkę to chyba boli najbardziej🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 17:57
-
Pozdrawiamy
W dzień było na prawdę ciepło, na krótki rękaw, ale teraz się schlodzilo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 22:50
pawojoszka, Nynka, olciabos, Katy, MajowaMamusia, kamciaelcia, Berbecia, J.S, edwarda20, Fermina, D_basiula, Feeva, Hoope, Kwiatkowa24, wariancja, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
https://youtu.be/f43jjsAGX2o
https://youtu.be/z6n4iPNU_kc
Sorki za okrzyki podjaranej matki 😂 Mam nadzieje, ze mi nikt nie zarzuci, ze moj syn raczkuje jak 5 miesieczne dziecko 😉
Mama32, jestem chyba w stanie zrozumiec Twoj bol bo juz drugi raz sie przymierzam do odstawienia i nie daje rady...edwarda20, Berbecia, Fermina, kamciaelcia, Nynka, D_basiula, J.S, Tanda, Wowka, olciabos, Kwiatkowa24, kattalinna, Nina83, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość