Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sela, ta manna na samym mleku? Jakim? Jak dajesz? U nas manna często ale na wodzie z dodatkiem tylko mleka, tak dla koloru niemal i łyżeczką. Potem i tak cyc...
Wkładka do fotelika to na pewno aero moove, możliwe że ja pisałam 😉 ale do wózka chce oddzielną żeby nie bawić się w przekładanie a nie zależy mi na super antypocie bo w tym wózku to i tak siedzi nie za długo, ma przewiew itp.
Ps. I właśnie standardowo wezwanie po 40 minutach... To się nigdy nie zmieni. Nigdy. -
O! Bożenka 💖💖💖 śliczna jest, z dnia na dzien pięknieje 💖 pizza zacna, Skrzat wyjada same brzegi, pewnie byłby zachwycony takim daniem 🤤
Patryczek widać że zajadał coś przepysznego. Dziecko brudne, dziecko szczęśliwe 😁 przystojniacha nawet z brudną buzią 😍
Kamcia, kuzynek jaki domyślny, szok. Zazwyczaj to kobiety mają taką intuicję 😋
Ja nie Sela, ale mannę na mleku robię. Na kozim od dawna, od niedawna na krowim. U nas nie sprawia, że noc przespana, no niestety 😐
Dziś był spacer po parku przy pałacu w Radziejowicach. Urokliwe miejsce, polecam. Szkoda tylko, że po 20 minutach dziecko z lubością wytaplało się w kałuży, a nie miałam zapasowego ubranka... 😬
kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, myślałam dziś też o tym, że u nas się nigdy nie zmieni.. Julek się budzi dwie godziny po zaśnięciu i potem jeszcze kilka razy przez całą noc. A dziś na angielskim na studiach dziewczyna z 4,5 mczną córeczką została zapytana przez prowadzącą czy jej dziecko przesypia całe noce i tak, oczywiście. Można się załamać. Ja daję kaszę na noc, tylko na wodzie i nie pomaga. Sela przy okazji, gratulacje nocy - okraszone zazdrością.
Cola, ale dobrze, że Adaśko czuje się lepiej. Byłaś bardzo dzielna, ja bym pewnie od razu była na IP..
Berbecia, impreza udana?
Kamcia, mi koleżanka na studiach powiedziała, że widać PO TWARZY!! A zawsze miałam kompleksy na tle okrągłej buzi!
Kamcia, Julo nienawidzi wycierania buzi i prawie zawsze tak wygląda.
Kwiatkowa, gratulacje kroków! Nerw przeszedł?
Kattalinna, Julo już w pełni zdrów, zagoiło się wszystko. Słodka Anula a pizzę sama bym wciągnęła.
Ja miałam zjazd, w czwartek przyjeżdża cała chałupa gości na weekend , w sobotę mam egzamin a w ogródku spod chwastów nie widać warzyw a w pokojach u góry remont ciągle trwa. Czuję się dość przytłoczona tym tygodniem..
kattalinna lubi tę wiadomość
-
najpierw jadł lody (wycieraliśmy skarpetkami stopkmi więc duzo materiału nie było) potem ciacho
ale i tak najlepsze było przejscie po (zapiaszczonym) placu zabaw na czterech bez skarpet i butów
tata na szczescie kapie
fermina
kolezanka pewnie przez doświadczenie przemawiałaWowka, Fermina lubią tę wiadomość
-
Ledwo napisałam poprzedniego posta i zaraz płacz. Nie dojadla chyba... Po tych 40 minutach jest zawsze siku albo przytulenie tylko, cyc bardzo rzadko, dopiero po ok 3 godzinach od zaśnięcia. Czyli 22-23. To tyle w kwestii przesypiania.
Fermina, jak spikniemy Bożenkę z Julem to może razem nie będą spać i nam dadzą spokój 😉Fermina lubi tę wiadomość
-
Ja to mało domyślna jestem, odgadłam ciążę koleżanki po tym, że nie piła piwa 😃
Chciałam jeszcze napisać, że mam nowego kota. Przyszedł sobie i zamieszkał na tarasie. Ładny, czarny, puchaty. Lubi się z Janem i nie ucieka przed nim, wręcz przeciwnie-wzajemna miłość kwitnie.Nina83, kamciaelcia, Katy, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Mam sklepikarza, we wsi obok, który po oczach przewiduje płeć dziecka. Jula odgadł!
Kattalinna, to jest myśl! Niech balują całą noc, byle matek nie budzili.
Wowka, może to nowa miłość Jana?kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Napisałam i usuneło.
Wyjazd udany dzieci szczęśliwe taplały się w basenie i zjeżdżały na ślizgu. Smiechu było co nie miara.
Jazda gorsza bo mała nie nawidzi jeździć i musze się na gimnastykować żeby się nie darła.
Wracając mijaliśmy rozwalone na autostradzue auto Porsze. Piękne było ale teraz nadaje się tylko na złom.
A tu moja wojowniczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 08:16
kamciaelcia, kattalinna, Sela, Wowka, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Kattalinna, myślałam dziś też o tym, że u nas się nigdy nie zmieni.. Julek się budzi dwie godziny po zaśnięciu i potem jeszcze kilka razy przez całą noc. A dziś na angielskim na studiach dziewczyna z 4,5 mczną córeczką została zapytana przez prowadzącą czy jej dziecko przesypia całe noce i tak, oczywiście. Można się załamać.
Mój jak miał 4,5 miesiąca to też przesypiał całe noce. W zasadzie ciągiem przesypiał 8h do 5-6 mż, a potem dopiero zaczęła się jazda, także nie ma jeszcze co zazdrościćFermina lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Mój jak miał 4,5 miesiąca to też przesypiał całe noce. W zasadzie ciągiem przesypiał 8h do 5-6 mż, a potem dopiero zaczęła się jazda, także nie ma jeszcze co zazdrościć
Leira lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Dziewczyny, szukam kogoś kto szyje wkładki do wózków dedykowane albo wkładek do valco. Patk, JS, Asix - macie coś? Miałam namiar na babeczkę z fejsa ale nie przyjmuje zamówień, rodzi chyba czy coś. Niby google mi coś wypluło ale bym chciała sprawdzone.
Polecane są wkładki Beztroska i Małpi Shop - te dwie chyba najczęściej na grupie fb. Znalazłam jeszcze Tuli Baby, która cenowo dużo bardziej mi odpowiadała, ale Pani nie przyjmuje na razie nowych zamówień - dopiero za 2-3 miesiące... No i mam wrzuconą wkładkę Beztroskiej do koszyka już od miesiąca chyba, ale wciąż mnie boli jej cena aha, jeszcze jest Milutek Handmade, ale tam mi się nie podoba opcja podnóżka, bo ja chce mieć ortalionowy, a tam jest tylko możliwość wzięcia takiego jakby pokrowca, który się doczepia na napy do wkładki.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Eh i nici z wina, tchórz ze mnie hehe
Kattalinna gotuję na wodzie i dodaje normalne krowie mleko na koniec, tam na oko. Ogólnie Leo ma noc zjada cały talerz na zupe (wody daje 210 i mleka tak na oko ale sporo mi się leje, manny ponad dwie duże łyżki, wychodzi dosyć gęste).
Normalnie jak był cyc 19:30 czy nawet kaszka z mm to się budził mac o 23, a teraz śpiii (nie zapeszam, bo aż się boję)
Berbecia ja mieszkam w okolicach Zawiercia.
W końcu się udało...
-
Sela, ale tego mleka drugie tyle czy tak mniej? Ile procent? Chociaż myślę, że i tak i nas nic nie pomoże...
White, jeszcze znalazłam taką stronkę: http://jelonekdecor.pl/pl/p/WKLADKA-DO-WOZKA-Zaprojektuj-swoja/158 tylko nie miałam czasu zgłębić już opinii itp. -
Jelonek ma ponad 500 kolorów bawełny... Ich minus: trzeba potwierdzić które wzory dostępne. Z kolorami już też mam dość. Na pewno nie chcę łowickich ani tych wszystkich motywów dżungli. Nie za różowo i nie na białym tle, no ale żeby też dziewczyńskie to było... Bambusowa byłaby fajna tylko wzorów mało i jakieś takie... Albo w sumie to jakość słaba zdjęć 🤔