X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospamowałam ;p dobranoc :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    [...] i ta wysypka dziwnie schodzi, takie jakby małe wybroczynki mu się robią, jakby naczynka pękały. Nie wiem co to za cholera :/

Wiem, że wysypka z wybroczynami to dość charakterystyczna cecha zakażenia meningokokami - tak mi się teraz skojarzyło jak to napisałaś. Wejdź sobie w google grafikę i zobacz wybroczyny meningokokowe i porównaj z tym co ma Adaś. To tylko taka luźna myśl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 00:57

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, ten wieczór Ci należał 😁 i dobrze zrobiłaś z pracą 🙂 przy okazji, ta Twoja promotor to jaki ma stopień naukowy? Może jej tak zależy nie ze względu na Ciebie tylko potrzebuje jej do własnego dorobku naukowego?

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki sliczne 😃
    Kattalinna Zosia ma taki sam kapelutek. Częściej laduje ns ziemi niz na głowie 😂 Cola oby bylo juz tylko lepiej 😘
    Milej niedzieli. My w trasie, Zosia drzemie po krotkim postoju 😉

kattalinna lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kurcze tydzień mnie nie było i już dwa dni nadrabiam

Cola co ty musiałaś przejść z adasiem, biedny tyle z gorączka się męczył. Dobrze że jest lepiej i niech już całkiem minie

Widziałam śliczne dzieci i Bożenke kaskaderke ☺ było blisko zawału.

Katy trzymam kciuki za mieszkanie , oby udało Wam się iść na swoje

Majowa według mnie każde dziecko się rozwija po swojemu. Moja Zuzia z rączki je tylko to co lubi innych rzeczy nie ruszy

Leira przestań straszyć memingokokami one rozwijają się w ciągu 24 h. Po tylu dniach z wysypką nie było by już kogo leczyć

White Innocent, Katy, kattalinna, Nina83 lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina właśnie ma dr i robi habilitacje i często chce publikować pracę mgr które piszą dziewczyny. Noc udana, były pobudki ale krótkie i nie plakal, może trochę jęczał bardziej żeby mleko szybciej robić ;)

Eva85, kattalinna, Nina83 lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira u nas inaczej to wygląda. Jest jak kropeczka po pękniętym naczynku. Na szczęście dziś już jest wszystko dużo bledsze więc mam nadzieję że będzie już ładnie schodzić.

Nina83 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goście właśnie pojechali
    a ja przez te 1,5 dnia mogłam sobie poleżeć / posiedzieć ;)
    ale ciązy nie udało nam sie utajnić XD XD XD
    wieczoerem kuzynek do mnie: Kamilka, chyba troche ci się przytyło????
    ale sie z mężem roześmialiśmy-jedna godzina w jednym pokoju, ja szeroko ubrana, nie wstawałam, a on taki spostrzegawczy-az jego zona sie zadziwila :D

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknej niedzieli życzę 😄

My w podróży do Tarnowskich Ģór,chrześnica męża ma urodziny.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Leira u nas inaczej to wygląda. Jest jak kropeczka po pękniętym naczynku. Na szczęście dziś już jest wszystko dużo bledsze więc mam nadzieję że będzie już ładnie schodzić.

Oby! Adaś już wystarczająco się umęczył - mam nadzieję, że teraz już tylko będzie lepiej. Dużo zdrówka!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, czyli pani promotor ma parcie na tytuł. Koniecznie napisz jak zareaguje 😉 noe ona pierwsza i nie ostatnia publikuje prace studentów, o ile nie robi tego tylko pod swoim nazwiskiem to nawet fajnie. Ale niech nie świruje tak...

Udanych podróży!

My czekamy na mojego brata, w końcu się na urodziny chrześnicy wybrali bo bratanek wcześniej katar zębowy miał. Ciekawe czy będzie interakcja dziś dzieci 😊

Kamcia, no dziwne, że facet zauważył 😮 chociaż mój szwagier kiedyś do siostry rzucił też tekst, że chyba w ciąży bo taki brzuch i okazało się, że trafił choć brzuch był jeszcze po poprzedniej 😉 skoro kuzyn widział brzuch to my też chcemy 😁

Asix, pokaż brzuch, póki zajęty 😁 wszystkie grudniówki też raz raz 😁 i jeszcze jedna mamą w dwupaku ale mam zaćmienie i nie pamiętam która...

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzielny post, żeby lepiej widać było.

Fatalita, jeśli czasem zaglądasz to daj znak życia, my Cię tu pamiętamy i trzymamy miejsce 😘

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulli
    ale ulli dawno dawno nie było ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, Ulli! Ona zawsze rzadko zaglądała

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione życzenia z okazji Dnia Dziecka 😘 dla wszystkich naszych dzieci 💞💐

Bożenka cudna 😍😘 pizza mniam 🤤 Kattallina, podsunęłaś mi pomysł z tą pizzą 😜

Chłopcy Kamci ❤️❤️

Cola, całe szczęście, że Adaś już lepiej 👍🤣 biedak się umęczył a ty razem z nim, teraz będzie już tylko lepiej 😊 życzę dużo zdrówka!

My wczoraj cały dzień spędziliśmy na dworze. Były basenik dla Zośki i pieczenie kiełbasek na ognisku 😃 Zosia była przeszczęśliwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 14:19

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szukam kogoś kto szyje wkładki do wózków dedykowane albo wkładek do valco. Patk, JS, Asix - macie coś? Miałam namiar na babeczkę z fejsa ale nie przyjmuje zamówień, rodzi chyba czy coś. Niby google mi coś wypluło ale bym chciała sprawdzone.

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka jaka śliczna dama... oj też chcę taką pizze!!!

Wiecie co, od 4 dni podaję na noc Leosiowi manne z mlekiem i od 4 dni przesypia caaaasłe noce! Aż jestem w szoku. Tylko jak już nie karmie 4 dzień to nie wiem czy mam jeszcze pokarm. I aż się boję nocy, kiedy się obudzi i coś trzeba dać. Masakra.
    Ale mam ochotę na winko... tylko obawy o przebudzenie są większe i niż ochota na %. To by był pierwszy alkohol od ciąży hehe chyba 2 łyki i lulu.

Kattalinna nie wiem kto szyje wkładki do wózków, ale właśnie coś mi się obilo o uszy aeromove? Podobno są do fotelików i wózków, żeby dzieć się nie pocił i właśnie chce taką kupić, bo Leo po 30km jest mokry (a tyle mam so pracy/żłobka) i muszę coś z tym zrobić. Mimo, że jeździ na krótki rękaw.

Cola super, że Adaś lepiej!

Kamcia po foto widać, że grillowanie udane :-*

Berbecia udanej imprezy (widzę, że musisz blisko nas mieszkać, zapraszamy na kawe!)

Kamcia co jak co, ale kuzyn mega spostrzegawczy, prędzej bym się spodziewała po kobiecie, a tu proszę.

kattalinna lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela a ty nie gdzieś koło Rzeszowa mieszkasz?

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela
    Daj sobie tydzień na leosiowe zmiany ;)
    I uważaj na kaca😉

No właśnie
    Kuzyn baaaardzo spostrzegawczy-żona i szesnastoletnia córa nic nie zauwazyly 😂

I z wyznania mężczyzny po 17latach-powiedział żonie że nigdy(nawet w czasie@) nie była tak okropna jak w ciąży 😂 więcej już nie chce

I te ciekawe pytania 😂
    To ostatnie (dziecko)?
    Odp męża-Patryk miał być ostatni 😛

A co z autem?trzeba zmienić 😂😂

I takie pół żartem
    Przy trójce to gdzie my będziemy spać jak przyjedziemy?! 😱

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak wygląda(szczęśliwe)dziecko, kiedy starzy nie mają czym wytrzeć po jedzeniu 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 11:56

Katy, edwarda20, Nina83, kattalinna, Wowka, Fermina, Berbecia, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2425 2426 2427 2428 2429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ