X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi goście jadą ;) tzn zaraz pewnie dojadą 😂😂

m.agnes.z lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze tylko, ze Patryk dziś zaczal stawiac powazniejsze kroczki. Wczesniej zdarzyly mu sie jakies trzy z doskoku, polswiadomie, ale dzis juz z pelna swiadomoscia przemaszerowal sie kilka razy.

Poza tym mam super nerwa i nie mam sil czytac forum. Na ten temat nie bede sie jednak wypowiadala

kattalinna, Katy, kamciaelcia, Wowka, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna właśnie się okazało, że kadrowa nie dopuści mnie do pracy, dopóki nie zrobię badań;-)
    Także na pewno poniedziałek Leo pójdzie na 3-4 h do żłobka i we wtorek pewnie też. Chyba, że będzie spoko to we wtorek zostawię dłużej. Ale to zależy od niego;-)

Cola dobrzr, że już lepiej. Oby tak dalej!

Kurcze Katy mam nadzieję, że narzeczonemu poprawi się w pracy i wyprowadzicie się jak najszybciej.
    Też o tym marzę, ale narazie jestem na etapie urabiania męża...

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, gratuluję kroczków!

Sela, to niech będzie duży problem ze zrobieniem tych badań bo przecież medycyna to kolejki i w ogóle 😉

Cola, jak po nocy?

Fermina, Julo już ok?

Asix, jeszcze w dwupaku? 😁 Teraz te pytania będą coraz częściej... Na koniec mnie to już zaczynało denerwować

Asix, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, gratuluje kroczkow

My mielismy okropna noc. Od 00:30 zaczal sie bawic, wstawac, marudzic, wysiadlam o 2, poszlam po tate zeby sie nim zajal bo ja juz mialam nerwy, ile mozna. Poszlam spac do salonu, jeszcze po 2 zanim sama zasnelam slyszalam jak radosnie piszczy, wiec nie wiem o ktorej zasnal. Ja spie w salonie przy otwartym oknie, tak ptaki spiewaly ze az mnie obudzily :P
    Chlopaki jeszcze spia, a ja korzystam.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jeszcze jestem gruba.
    A dziś od 5 się bawimy ze Stanisławem;p

Skąd to dziecko ma tyle energii?

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pobudka o 6. Mała się zepsuła. Płacze tylko ciągle i tak wymusza. W ogóle nie chce za bardzo nic innego pić jak mleka z piersi . Jak chce zamiast dać jej wodę czy coś to krzyk, awantura i histeria. Ech... Nawet w tym swoim szale nie mogę jej przystawić, bo się wygina itd. ☹️ i ciągle najlepiej na rękach... 😣

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,

Jestem, co prawda w ciągłym biegu, ale czytam zza krzaka 😉

Cieszę się z końca choróbsk, zaciskam kciuki za nadal zainfekowanych i gratuluję nowych skillów 😊 kciuki też za Zuzię, ale uważam jak Kamcia-taka uroda, ale też jak Fermina-diagnostyki nigdy za wiele 😉 kolejne kciuki za pracę narzeczonego Katy, tu też jestem dobrej myśli 😊

Widziałam Bożenkę kaskaderkę, moje nerwy już się przystosowały do takich wyczynów 😃 Bożenka sliczna i czarująca, jestem zachwycona 😍

Widziałam chorowitka Adasia, przystojniak jak zawsze 😀

I widziałam księżniczkę Zosię, pięknie 🤩

Zęby-u nas nadal 6. Mam wrażenie, że wyszły jakoś dawno i proces ząbkowania został wstrzymany 😉

Smycz-prawie codziennie odgrażam się, że powinnam kupić. Po czym nachodzi mnie refleksja, że to u nas nie rozwiązanie. U Skrzata nadmiar energii musi być spalony w biegu i koniec. Moje dziecko góruje sobie drogę między ludźmi-wszyscy schodzą, jak widzą takiego komandosa, który leci i nie patrzy 😁

Basen-mamy już nabyty. Nawet został napompowany i napełniony na razie kulkami. Zajął prawie pół pokoju-dobrze, że nieuzywanego do innych celów. Ma być ciepło, więc trzeba wystawić na zewnątrz. Dziś za to w planach termy!

Drzemki-jedna. Polubiłam już ten stan rzeczy. W nocy 10-11h snu. Od 21-21:30 do 7:00-8:00. Drzemka konkret, przynajmniej 1,5h, a bywa nawet pod 3 godziny 😴

Samochod-Olcia, my sporo jeździmy. Roznie-dlugie trasy czasem na noc (ale przed Skrzatem też tak jezdizlismy), czasem w dzień. Ogólnie nie zajmuję Skrzata niczym szczególnym, czasem podam ciasteczko lub chrupki i picie. Drobne zabawki leżą w foteliku. Skrzat zazwyczaj robi się śpiący, nawet jeśli nie jest to czas drzemki i przycina komarka, albo łapie stand-by patrząc na świat. Jak jest trochę cieplej to rozbieram do samego body, w foteliku jest gorąco. A, nie jeżdżę już z tyłu. Skrzat już wie, że może jechać z jednym rodzicem, albo dwoma i na prawdę jesteśmy obok.

Wczoraj byliśmy na zakupach, ale się obkupiłam 😎 od razu samopoczucie +100 😊 poznałam też nową dyrektorkę i ten powrót do pracy nagle stał się realny... aż mnie brzuch rozbolał, a raczej nie miałam takich objawów psychosomatycznych. Trzymajcie kciuki, żebym nie musiała wracać przez kolejne dwa lata...

A dziś, tak jak pisałam, plany wyjazdowe. Trzymajcie kciuki za niewielką kolejkę do wejścia 😉

Miłego dnia Wam życzę, i oczywiście wszystkim dzieciom-najlepszego, spełnienia marzeń i samych pogodnych dni! 😘😘😘

Zapomniałam-tez mamy nowego skilla. Plucie na odległość jedzeniem. Muszę kupić też dla siebie śliniaki z rękawami. Rany, jak mnie to wkurza. Nie dość, że nie je, to jeszcze pluje 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 09:06

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj naj wszystkiem naszym dzieciaczków ❤️ Kwiatkowa gratuluję kroczków! Sela dobrze że te pierwsze dni Leo będzie mógł być krócej, będzie dobrze. Ja sobie tak próbuje cały czas mowić , bo już druga a do sierpnia jeszcze trochę czasu ;p Kattalina dzięki że pytasz. Adaś w nocy nie płakał, przebudził się że trzy razy ale tak w miarę spoko. Rano jak się obudził to płakał trochę, ale w miarę szybko się uspokoił. Mam nadzieję że będzie to mijać wraz z upływem czasu. Nie ma gorączki, humorek lepszy, ale jest mocno osłabiony. Wstał po 7 a już ma drzemkę. Też mam wrażenie że jak idzie za rękę to się bardziej chwieje, wcześniej tak już stabilnie szedł za reke. Wysypka nadal jest.
    Wowka zazdroszczę Ci tych term, też bym się gdzieś wybraklła z rodzinką, ale nie wiem kiedy nam się uda...

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc super. Od 19 do 5.20 zero pobudek, spala tak twardo, nic sie nie wiercila, ze az chcialan wstawać patrzec czy oddycha. Ostatnie noce pobudki na pogaduchy i takie tam wiec dzisiaj super,pomimo wczesnej pory wstania, ale tato w domu to sie zajął. 😉😃 Teraz drzemala po zakupach a ja pakuje nas.. Ile tego jest... Ratuunku

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dzieciaki! 😊

U nas noc tragedia, ciągle jeki kwęki przez sen, więc za każdym razem cyc i tylko to działało. Na kolację dostała pierwszy raz pół kromki z serem żółtym. Zatem albo to ten ser, albo zęby, albo jestem przed okresem, albo wszystko.

Cola, takie wpisy cieszą 🙂

Wowka, krótkiej kolejki 😉

Olciabos, udanej podróży! U nas z reguły początek drogi jest ok i najczęściej wtedy szybko drzemka, potem muszę się przesiadać do tyłu i robić za błazna bo jest nuda i zabawki same nie działają, jest marudzenie narastające.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciakow 😘

Narzeczony twierdzi, ze damy rade z tym mieszkaniem, a najwyzej pojdzie do jeszcze jednej pracy..

My dzisiaj jedziemy do szwagra tam bedzie kuzynka Kamila młodsza o 5miesiecy i kolega młodszy o 8 miesiecy :p Pozniej jeszcze podjedziemy na chwile do mojej mamy, a tam malutki kuzyn:p Takze Dzien Dziecka pelna para xd

Wowka, też bym sie przejechala na jakies termy, udanego wypoczynku :p

Olciabos, dla Was rowniez ;)

Kattalinna, wspolczuje nocy, mam nadzieje, ze dzien bedzie lepszy :p

Cola, Adas zaraz nabierze sil i znowu bedzie lobuzowac ;)

Wczoraj na placu zabaw, Kamil podrywal starsza dziewczynke, a ona uraczyla nas opowiescia o zeschnietej dzdzownicy 😂

kattalinna, Nina83, olciabos lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, że dla Zuzi jeszcze nie pora na jedzenie kawałków i to się zmieni z czasem, ale wiecie, jak to jest jak lekarka się doszukuje, zaraz się nakręcam.

Zuzia w podróży jakoś specjalnie się nie męczy, ale do tej pory jeździliśmy max 2,5h i wyjeżdżaliśmy w porze drzemki, zobaczymy jak wyjazd nad morze zniesie. W drogę bierzemy zabawki i jakoś dajemy rade.

Wowka, kciuki za pomyślny rozwój sytuacji :) obyś nie musiała wracać do pracy. Udanego wypadu :)

Wczoraj była u nas 1 drzemka przed południem, a później spać nie chciała. Marudziła okropnie, o 18.40 już była w łóżeczku.

Wowka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My grillujemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 19:03

Katy, Berbecia, Nina83, pawojoszka, kattalinna, Cola87, olciabos, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum sie zawiesilo czy co??

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zdążyłam . Najlepszego dla wszystkich maluchów . My jesteśmy na wyjeździe ,byliśmy dziś u dziadka ,widział Ule pierwszy raz ,byliśmy na dniach Radomska ( mała porcja frytek 15zl,toż to szok) . Wróciliśmy do hotelu tuż przed 22 dzieci tak wymęczone że padły jak kawki tuż po myciu. Byliśmy na lodach i na pizzy i przeszliśmy pół miasta na pieszo w obie strony . Tak że dzień dziecka spędziliśmy aktywnie . Jutro mój M startuje w półmaratonie a ma być upał ,już widzę jak tam płuca wypluje na trasie , ale jak chce to co mu będę bronić.

Gratulacje nowych umiejętności . Co do smyczy to żałuję że dziś kilku nie miałam bo upilnować ta gromadkę w tłumie ludzi to był hardkor.

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pizza domowa, z okazji dnia dziecka tatuś zrobił córeczce jej pierwszą 🙂 zjadła prawie całą i poprawiła truskawkami 😮😁

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ef619d1e313.jpg

A to po konsumpcji w trakcie wspinaczki parapetowej 😉
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b808c58d708.jpg

Edit: wkleiłam linki jak potłuczona...

A, wrzucę jeszcze ze spaceru i zabawy w ogrodzie sensorycznym. Bożenka lubi bębenki, na 2 z 6 chyba może robić swoje bam bam 😀
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3a79d896e46.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 23:32

Cola87, olciabos, pawojoszka, Berbecia, kamciaelcia, Katy, Mycha666, Nina83, D_basiula, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja też chcę tak pogrillować, jeszcze z takimi przystojniakami 😍 no a Bożenko pizza też bym nie wzgardzila, jak zawsze Ania urocza ❤️ my dziś trochę spędziliśmy czasu w cieniu. Adaś miał aż trzy drzemki. Dalej jest słabiutki, jak wcześniej chodził parę kroczków ode mnie to taty i z powrotem tak teraz raz przejdzie a potem już nie chce :( ale mam nadzieję że będzie odzyskiwał siły. i ta wysypka dziwnie schodzi, takie jakby małe wybroczynki mu się robią, jakby naczynka pękały. Nie wiem co to za cholera :/

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka podziwiam męża! Ja nie lubię biegać a co dopiero półmaraton, ale zazdroszczę ludziom którzy lubią i mają kondycję ;)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to miałam dziś miły wieczór. Najpierw kąpiel, potem film i winko. Dzieć się przebudził tylko dwa razy i wystarczyło go położyć z powrotem ( po ostatnich napadach płaczu dla mnie to i tak spoko). A promotor wysłałam pracę i napisałam że w mojej ocenie to ostateczna wersja pracy. Pewnie się wkurzy ale ja już mam dość. Wiecie że dzwoniła do mnie codziennie od pon? A wiedziała że dziecko mam chore i grozi nam szpital. W czw mi napisała kiedy pracy może się spodziewać i napisałam jej że nie jestem w stanie jej powiedzieć i że nie dam rady się tym teraz zająć ze względu na dziecko. Napisała ok po czym w pt też dzwoniła, ale już nie odebrałam . Świruska 😱 a praca jest zrobiona tylko ona się co chwilę nowej rzeczy czepia na zasadzie będę drążyć aż coś znajdę.

kattalinna lubi tę wiadomość

‹‹ 2424 2425 2426 2427 2428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ