X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Adas, oby to wszystko minelo jak najszybciej. A ja sie martwie byle katarem u Patryka...

12 zebow! My mamy tylko dwa. Jeden wyszedl 01.04, drugi kolo 01.05, zbliza sie 01.06. Moze jakis nam wyjdzie?

Wow, Asix, zaraz bedziesz mama..
    Współczuję straty dziadka.

• Asix Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Dziś byliśmy na kontroli że stasiem już jest całkiem dobrze. Do niedzieli inhalacja i będzie ok. No jeszcze pewnie max 2 tygodnie. Staś zaczął próbować samodzielnie stawać;)

kamciaelcia, kattalinna, Katy, Fermina lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, o takie, wlasnie przyszly i sa ciut wieksze ale normalnie w nich maly chodzi, bez zadnych problemow, sa bardzo lekkie
    https://50style.pl/nike-sunray-protect-td-dzieciece-sandaly-czarny-903632001?gclid=Cj0KCQjwocPnBRDFARIsAJJcf95u24TS0I2uoYhe7AqmrggMscl9gazrtwNa7qbScgF8VYYlq5Hkd7IaAhGaEALw_wcB

No mamy tych zebow, ja sama w szoku jestem ze tak wychodza. Obstawiam ze to nie koniec, bo takie potoki sliny ze ja piernicze.

edwarda20 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej 8 zębów już od lutego czwórki idą i idą.. Mycha my też mamy do kardiologa iść i mam nadzieję że będzie tak jak u Was, że przygodne tylko. Pierwsze wyniki badań mam, mocz ok, crp ok, nieznacznie podwyższone próby wątrobowe. Czekam na morfologię która jest decydującą, jeśli coś tam będzie podwyższone tzn że mononukleoza. Przy niej też próby wątrobowe są podwyższone. Ale Adaś dziś mimo że bardzo słaby i śpi co często czuje się lepiej. Ma lepszy humor, troszkę lepiej je i nie ma gorączki. Wysypka za to okropna, strasznie wygląda :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 13:31

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS ja zamowilam takie: butki

Jeszcze nie przyszly wiec nie wiem co z tego będzie ale wygladaja ok :)

Edit: cos faktycznie link nie wchodzi...
    Takie https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6eabd12f695d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 19:59

kattalinna lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola no nie wygląda mi to z tego co piszą u wujka google ,to trochę inne objawy mieliście i wysypka się do tej mononukleozy ma nijak ,pozatym mieliście sprawdzane węzły przecież na początku jak ta gorączka się zaczęła a przy tym są powiększone i bolesne niby . No i gdzie by to złapał ,do żłobka nie chodzi ,jakby ktoś z domowników to by już przeszedł to wcześniej, no ale ja lekarzem nie jestem jak wam przyjdą wyniki będziecie mieć pewność . Najważniejsza że już z Adasiam lepiej i nie męczy się tak biedaczek

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, jejku, oby się już w końcu wyjaśniło od czego ta wysypka.

Byliśmy u pediatry, tak jak myślałam twierdzi, że nie zarazimy się od dziecka po szczepieniu MMR, ale nie zaszczepiliśmy jej, bo jak powiedzieliśmy, ze wyjeżdżamy nad morze to lekarka sama powiedziała, żebyśmy przyszli po urlopie.
    Waga 9820g. Po wywiadzie lekarka stwierdziła, że Zuzia pije za dużo mleka (tak jak myślałam) powinna do 500ml dziennie i żeby jej dawać herbatkę do butelki na spanie XD hehe nie u nas takie numery. Mamy też się zgłosić do neurologopedy, bo Mała niechętnie je większe kawałki i nie bardzo jej idzie jedzenie z rączki + fakt, że nie chce pić wody z butelki/niekapka. Ehh już się martwię. Jak wcześniej mówiłam lekarce przy każdej wizycie, ze nie chce pić, to mówiła, że widocznie butelka kojarzy jej się z jedzeniem, a nie z piciem, teraz się okazuję, że to jest problem :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    I ta pewne sprawy są po prostu normy"wiekowe"
    Jestem pewna że u was taki urok z tymi kawalkami czy niekapkami
    Ale nigdy za dużo diagnostyki ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, jak mozesz to wstaw w linku, bo nie moge skopiowac do przegladarki bo ciagle mi nie wchodzi, cos mam chyba z telefonem ze tak dziwnie jest, ze nie moge -.-

Majowa, a nie chce pic z bidonu czy nie umie?
    Moj tez jakos chetnie nie je z raczki, rzadko kiedy wezmie, teraz jak uczymy sie sztuccami to jedyne co mu wychodzi, to stukanie lyzeczka w miseczce. Ja sie nie martwie, nauczy sie, a widac nie kazde dziecko chetnie je z raczki tez

Moje dziecko to normalnie biega jak szatan, on lata doslownie
    Dzisiaj w brico uciekl mi do kasy, wzial sobie klamerki i zwiewal kolo basenow, ma sa kra, niczego sie nie boi, wszedzie wlezie, torpeda taka, tylko chodzic a jak chce do wozka wsadzic to histeria na osiedle cale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 16:08

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, mam nadzieje, ze juz lepsze samopoczucie juz z Adasie zostanie ;)

Kamil dopiero niedawno zaczal jesc z rączki i tez latalam po lekarzach niepotrzebnie...

Byloby zbyt pieknie gdyby sie cos nie spier...narzeczonemu sie z praca sie zrobil problem i nie wiem co bedzie z nasza przeprowadzka...normalnie wyc mi sie chce

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce pić z niczego, bidon, niekapek, butelka, jak jej przykładam do ust to odpycha, teraz się napiła z niekapka jak przyszłyśmy z dworu. Bidon jak próbowałam ją nauczyć niby załapała, ale co wypiła to wypluła, a teraz nie chce wcale. Na widok wody w szklance, aż się trzęsie i buzie sama otwiera.

Też się tym jakoś specjalnie nie martwiłam, nie wiem może mam złe podejście, bo dla mnie to ciągle maluszek, który ma prawo nie chcieć jeść jak dorosły. Z drugiej strony jak widzę dzieci w jej wieku, albo młodsze jak wcinają same chrupki i piją same wodę z butelki, to się zaczynam nad tym zastanawiać. Warzywa i osoce dane do rączki ją jakby obrzydzają, zaraz puszcza na tacę i jeździ nimi dla zabawy.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, ja planuję kupić młodej szelki ze smyczą (takie super są ze skrzydłami nietoperza 😁) albo plecak ze smyczą bo też mi zaczyna zwiewać. A do domu chyba uprząż wspinaczkową...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, trzymam kciuki żeby było dobrze!

Cola, coby nie było, niech w końcu będzie diagnoza. Dobrze, że Adaś lepiej się czuje.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, gdzie jesteś?

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, widzialam babeczke wczoraj z takimi szelkami
    Mowi do mnie, ze przynajmniej nie zwieje, a tak to roznie bywa :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Edwarda, jak mozesz to wstaw w linku, bo nie moge skopiowac do przegladarki bo ciagle mi nie wchodzi, cos mam chyba z telefonem ze tak dziwnie jest, ze nie moge -.-
    Zrobilam edit :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, kciuki za rozwiązania zagadki, co się przyplątało i za coraz lepsze samopoczucie Adasia. :*

Katy i niech Wam problemy pouciekają!

Majowa, sprawdzić nie zawadzi ale pewnie tak się po prostu Zuzia rozwija, że nie ma ochoty na niekapki i jedzenie z rączki. Przyjdzie czas to polubi. :)

Julek dziś wlazł na sofę. Jeszcze nie chodzi ale wspinać się ma ochotę. Do tej pory zdobyty był jedynie bujaczek.

Haha, J.S. moja Mama ostatnio oburzona mówiła, że są ludzie, którzy prowadzają dzieci na smyczy a ja sama chciałam kupić w przyszłości. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:08

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to raczej nie mononukleoza. Ogólnie wyniki wskazują na wirusowówke jakaś. Nie są najgorsze. Dziś bez gorączki, spał dużo, ale zdecydowanie lepiej. Mam nadzieję że już nie będzie napadów płaczu w nocy. Mamy tylko dużo go poić i dawać dicoflor i wapń też. I spacerowac jak najbardziej tylko w cieniu.

kattalinna, Berbecia, Katy, Nina83 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, super, daj znac jak sie sprawuja :)

Fermina, brawo dla Julka za wspinaczke na sofe :D
    No powiem ci, ze ogolnie dziwnie to troche wygldalo, moja znajoma byla tym nawet oburzona (ma 5 miesieczne), ale ja powiedzialam ze naprawde jak ktos nie ma sily biegac za takim malcem, to nie jest glupie rozwiazanie.
    Mojej znajomej tesciowa opiekiwala sie jej synkiem, ale miala powazne problemy z kregoslupem a tutaj trzymala, nie musiala ciagle sie nachylac, wiec to jej duzo dalo.

Cola, trzymam kciuki zeby te napady placzu sie skonczyly i zeby Adas czul sie juz calkowicie dobrze.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, lubię bo jeszcze nie dobrze ale już lepiej. Niezmiennie kciuki i spokojnej nocy!

age.png
‹‹ 2423 2424 2425 2426 2427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ