Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę Wam zazdroszczę tego zapisywania po prostu w żłobku... Dziś rozmawiałam z jedną mamą dziewczynki miesiąc młodszej. Ona obeszła chyba wszystkie okoliczne żłobki i udało się jej w jednym zapisać dziecko a tak brak miejsc. I mowa o prywatnych... Ja jeszcze nie zaczęłam nawet. Nie wiem co to będzie. Niby od września mają być miejsca przez miasto wykupione w prywatnych żłobkach na warunkach państwowych. Ale skoro nie ma miejsc to czy będą płatne czy nie to i tak miejsc więcej nie będzie. Budowa nowych żłobków w planach. W państwowym co dziennie jesteśmy niżej na liście. Nie wiem co to będzie 😐
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Cola87 wrote:Kurwa mam ochotę krzyczeć. Na męża jestem wściekła, zawiedziona. Mówię mu teraz żeby wracał po pracy prosto. Wie że na 16.30 do lekarza jedziemy i jak wygląda sytlacja, a ten że on do serwisu rowerowego chciał jechać. Wcześniej mi pisze czy mam zajęcia w sobotę bo on na rower chciał pojechac. Kurwa jego synowi grozi szpital a on o takich rzeczach myśli. Bardzo się zawiodlam.
Kuźwa, jak ja Cię rozumiem.
U nas jeszcze dochodziły teksty, że za bardzo panikuję (dziecko miało zmiany na oczach, które mogłyby przyczynić się do utraty wzroku), że dzieci tak mają, że jeszcze nie jedna taka sytuacja będzie, albo nawet gorsza, etc, etc. Myślałam, że białej gorączki dostanę, zawsze to ja załatwiałam wszystkich lekarzy, badania, drążyłam problemy małego całymi nocami, a on wyjebongo, bo przecież ja ogarnę -
nick nieaktualny
-
Jutro jedziemy na badania, będzie poszerzona diagnostyka. Antybiotyk odstawiamy. Bardzo możliwe że on pogorszył stan. W sumie odkąd go bierze to jest gorzej...wysypkę ma okropna na całym ciele, inna niż tamta i nie znika jak tamta. Po badaniach zobaczymy co dalej. Narazie temp w normie. 36.4. Biedny co chwilearudzi i płacze, tak mu jest już źle
Jeśli chodzi o żłobek (my to dokładnie klub malucha) to zapisywałam Adasia w styczniu. Chciałam od czerwca/lipca. Pani powiedziała że dopiero od sierpnia ma jedno wolne miejsce bo dziewczynka będzie szła do przedszkola ( też przedszkole mają). U nas w mieście też mało tych miejsc w żłobkach, do miejskiego to w ogóle cud się dostać. -
leira
jesli chodzi o oczy to ja u nas zawsze trzymam sie tej wersji, ze moje dzieci ida do okulisty na nfz około 4.m.z. i wtedy okulistka zawsze podkreslała, ze skierowanie wazne 2 lata i mamy przychodzic natychmiast gdyby cos niepokoiło
no ale własnie nastawiemie lekarza najwazniejsze by szło szybko i sprawnie -
nick nieaktualny
-
Jeju cola trzymam kciuki. Wiem ze boisz się tego szpitala, ale może tam wszystkie badania na cito by zrobili. Specjaliści na miejscu. A tak jezdzisz i sie denerwujeazsz i tak naprawdę nic nie wiadomo. Mocno trzymam kciuki, duzo wytrwalosci ♥️♥️♥️
Nynka to poszalal dzisiaj ze spaniem 😃
Zosia będzie w zlobku państwowym, mieszkamy w bogatej gminie, wszystkie dzieci chetne sie dostaly 😉 a my dodatkowo tez od sierpnia.
Będzie kolo 8 godzin.. U nas Panie wyznaja zasade zeby noe przeciągac tego przyzwyczajenia nq początku. Wiec pierwsze dwa dbi bedzie krocej bo mam jeszcze urlop
Potem maz weźmie tacierzynski i tez bedzie ja wcześniej odbierac. Zobaczymy jak to bedzie. 😉
-
Nynka u nas nie ma takiego szpitala nawet. Właśnie nie wiem czy go swędzi, za te uszka się łapał trochę nerwowo, ale ponoć może być też przez gardło że go boli. Bo po rączkach, nóżkach ani brzuszku się nie drapie. my już leżymy razem, bo biedny się co chwilę przebudza i płacze temperatury nie ma narazie.
-
Cola, jaki biedaczek, okropnie fa wysypka wyglada...
nie puszczam kciukow, mysle o was ♥️♥️ Duzo zdrowka dla Adasia
Majowa, u nas mleko na drzemke obowiazkowo, no ja chyba go nie oducze tego
Je raz na drzemke, a potem dopiero wieczorem, chyba ze sie drze na druga drzemke a inaczej niz z mlekiem nie zasnie -
U nas mleko na noc 240 ml i w nocy tez kolo 200. W ciagu dnia baaaaardzo rzadko. Oststnio nic nir chciala jesc na komunii jak byliśmy to mleko wypila. Aaa to z niedzieli ♥️ zapomnialam zdjąć tej chustki, akurat byl dzien slinotoku 😂😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 11:21
kamciaelcia, pawojoszka, D_basiula, Berbecia, Cola87, kattalinna, Sela, Katy, Nynka, jangwa_maua, Wowka lubią tę wiadomość
-
U nas mm na noc i po drzemce (czasem przed-zależy od godziny)
W nocy było raz, po ostatniej infekcji jest 2-3 razy
I na pewno w masę nie idzie
Myślę że max 500ml mm na dobę
Ale Patryk nie ma takich muskulow jak królewna powyżejolciabos lubi tę wiadomość
-
Cola wysypka może być od antybiotyku mój Wojtek tak kiedyś zareagował na erytromycynę pozatym brzuszek te, źle to u was znosił . Crp było wysokie więc była bakteria . Nie jest gorzej choć może tak wyglądać ,crp spadło,temperatura też już tak wysoko nie skacze ,poprostu antybiotyk wam nie posłużył jak odstawisz wysypka powinna zejść . Oby lekarze szybko doszli co to za paskudztwo się wam przyplątało