X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja również życzę wszystkiego dobrego! Udanej uroczystości, grzecznej Mani i wspaniałego urlopu 😃

Feeva lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva od nas również najlepsze życzenia, oby Wam się żyło jak najlepiej!!!! Trzymamy kciuki za piątek!!!

Bożenka jaka akrobatka :-*

Adasiu dużo zdrówka! Cokolwiek to jest, oby szybko minęło!

Kamcia masakra z tą wizytą. Dość, że spóźniony to jeszcze brak sprzętu!

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Zapowiada się ładny dzień może w końcu.

Feeva powodzenia i udanego wypoczynku.

Cola biedny ten Adaś mam nadzieję że dziś już lepiej.

Feeva lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Od rana słonko świeci 🤣 liczę, że będzie tak cały dzień.

Cola jak Adaś?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, wspaniałego Waszego dnia! Niech będzie tak, jak sobie wymarzyłaś. :)

Bożenka! Muszę to szybko wyprzeć ze świadomości. :D Ale dobra jest!

U nas skok pełną gębą. :) Czuję, że dziś tez gdzieś zasnę.

Jak Adaś?

Pawojoszka, a jak Wasze zdrowie? Też pisałaś, że coś Ci rodzinę rozkłada?

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wszystkiego najlepszego, pięknego dnia ślubu i udanej podróży poślubnej :)

Kattalinna, ło matko, zawału bym dostała, jakby mi moja takie akrobacje odstawiała. Odważna kobieta z Twojej córki :D

Nie mam konta na yt, także filmików nie dodam.

Tanda, robiłam przegląd w swojej szafie w komodzie dziecka raczej mam ogarnięte :)

Adaśko uroczy.

Pawojoszka, nie narzekaj, ciesz się, ze masz pomocnika :D

Sela, nie martw się o jedzenie w żłobku, skoro w przedszkolu pomaga się dzieciom, kroi, a jak trzeba to karmi, to zapewne tym bardziej w żłobku panie są do tego przyzwyczajone. Moim zdaniem nie ma opcji, żeby po prostu zabrały talerzyk jak dziecko nie zje, a jak masz obawy, to powiedz, że prosisz o karmienie dziecka, bo sam jeszcze nie je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 08:55

Sela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje słabe serca, Bożena gdzie Ty wlazisz. Ale agentka❤ 😂 lubie takie dzieci lobuziaki byle nie moje😂 moi rodzice mówią "ma diabła w oczach"😂

Jak tam nasze chorowitki? Lepiej już?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julkowi została już tylko maciupka ranka na siusiaku, ale objawów nie ma żadnych, śmiga sobie i bez problemu może przeżywać skok rozwojowy w pełni. :D

kamciaelcia, Nina83, Nynka, kattalinna, D_basiula, olciabos, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIECI NIE RAZ WAS JESZCZE ZSZOKUJA XD
    JA DZIS TYLKO NP PIOTRA SPOD ŁÓZECZKA WYCIAGAŁAM, TYLKO GŁOWA SIE NIE ZMIESCIŁA ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o północy 38 stopni więc dałam ibufem. Spał do 9 prawie. O 9 36.8 stopnia więc super iam nadzieję że już gorączki nie będzie dziś. Ale noc okropna, starsznie płakał :( budził się z krzykiem, jakieś tam pierdki szły. Myślicie że może to być kolka z tych leków? To już trzecia taka noc ale ta była najgorsza.
    Dobrze że Julek już dochodzi do siebie i nie ma żadnych przykrych objawów :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wszystkiego dobrego i miłego odpoczynku 😊.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola dobrze że już lepiej, gardło to paskudna infekcja ,oby już tylko lepiej było . Jeśli mały tak reaguje na leki to może poproś o zmianę antybiotyku na inny .

Fermina fajnie że Julo już lepiej bo się chłopak nacierpial u nas większość zasmarkana ale nie ma tragedii kiedyś muszą pochorować w końcu to dzieci,mnie narazie omija próbowało mnie wziąć ale jakoś przeszło mimo tych wiatrów i deszczu na wycieczkach rowerowych. Dziś nigdzie nie jadę już mnie dupsko boli od siodełka , człowiek się odzwyczaił.

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, duzo szczescia dla Was, zeby sie impreza udała ;)

Cola, oby juz gorączki nie bylo, biedny Adas sie wymeczyl ta choroba :(

Dobrze, ze u Julka juz lepiej :)

Kattalinna, faktycznie Bozenka nawija podobnie do Kamila 😂 Niezła z niej akrobatka :)

U nas pupka juz prawie zagojona (dzieki Edwarda za namiar na ta masc bo ona pomogla) i to nie od Lupilu bo uzywalam teraz i nic sie nie pogorszylo na szczęście:)

Czekam az sie odezwie facet od mieszkania bo sie mieli z zona zastanowic czy moze byc pies...Takze prosze o kciuki :p.

Znowu leje u nas :/

edwarda20, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:

Tanda, robiłam przegląd w swojej szafie w komodzie dziecka raczej mam ogarnięte :)

XD XD

Nie wiem czemu bez zastanowienia założyłam, że o dziecięcą garderobę chodzi XD

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że chłopaki lepiej.

Julo udanego skoku💪😂

Feeva i Wam życzę wszystkiego najlepszego! Udanych imprez i udanego wypoczynku😘

Sela u nas Panie jak np nie zje bo coś tam, podają np za pół godziny. Tak jak mówi Majowa nie zostawia dziecka bez jedzenia. Mój dzisiaj zjadl już jakieś kanapeczki

Sela lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Cola może podaj biogaje i Sab na noc.

Fajnie że dzieci już lepiej.

Feeva wszystkiego najlepszego. Zabiegany masz weekend😉

Ja dzisiaj pozbylam się 1100zł na małego ząbka i przeżywam ze tak dużo i co bym za to miała. Szkoda ze nie poszłam na stomatologa😕

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem czy to jednak nie ten rumień. Od 12 h nie daje leków a wysypka gorsza niż jak miał co 4 godziny dawane. Eh masakra. Nynka a jak Filipek się czuje w żłobku? Bardzo płacze? Ja mam stresa, a to za dwa miesiące dopiero.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ogólnie to tak na dwa razy, dzisiaj juz chetniej poszedl do cioci, nie rzucil mi sie tez na szyje jak po niego wyszła.
    Troche wisi ciociom na rękach. Wczoraj nie płakał wcale, dzisiaj troche jak byly zmiany, szli na stołówkę, myć zęby to wtedy.
    Ogólnie wszyscy mi mówią, że dobrze, że im mlodszy tym lepiej.

U nas są dwa problemy, Filip spędza czas głównie ze mną, tata po poludniami, ale ostatnio często go nie ma. Ciocie, dziadkowie wszyscy daleko przez cały rok został sam z dziadkami może 2x, z czego raz jak był malutenki. Więc w ogóle się nie dziwie, że idzie mu to trudniej ( ale uważam, że jest dzielny, przecież to dopiero 4 raz dziś, a 3 beze mnie).

A kolejny problem to drzemki, młody jest spiochem, ja go budze o 7:30, (więc jest awanturka zazwyczaj) i nornalnie jak wstal o tej porze to 9/9:30 była drzemka, więc on jest tam śpiący, przez co marudny.

I tu moje pierwsze pytanie do Was, ile wasze dzieciaczki śpią w dzień? Ile razy i ile godzin? Ja muszę mu to mocno poprzestawiac...

W ogóle to zostałam sama znowu na miesiąc....

• Tanda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, Matylda od dawna śpi już tylko raz dziennie 1-1,5h. Wstaje rano ok 7:30, kładzie się 12:30, śpi do 14:00 a potem na noc idzie spać ok. 19:30.

Tak w ogóle to byliśmy wczoraj po fotelik dla młodej, mieliśmy jedną rzecz do załatwienia w Dąbrowie Górniczej, a że akurat jest promocja na dzień dziecka w 8* to podjechaliśmy za jednym zamachem bo i tak w najbliższym czasie by trzeba było o tym pomyśleć.

Miało być coś tyłem 9-25 (celowałam w axkida lub britaxa) ale żeby nie skasować z przodu miejsca na nogi trzeba było je montować dosyć pionowo, zbyt pionowo dla takiego malucha. Stanęło więc jednak na 0-18, miało być mega bezpiecznie, padło więc na Maxi Cosi Pearl Smart na bazie FamilyFix One i-size.
    Przymierzaliśmy do niego starszą i też elegancko wchodzi, więc Matylda na pewno pojeździ nim min. 2 lata. Potem wskoczy do Axkida po starszej, która teraz ma 3,5 więc te 2 lata zapasu jest w zupełności wystarczające.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda skąd ty jesteś?do Dąbrowy też mam nie daleko

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ