X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, trzymam kciuki, ściskamy Was,oby Adasiowi się polepszyło i szpital nie był konieczny.

Gratuluję udanych wizyt,Kamcia ja już jestem nastawiona, że to dziewczynka 😀

Zuzia dzisiaj miała dzień(i noc) wyjątkowy,przespała całą noc bez jedzenia (z jedną pobudka godzine po zaśnięciu) spała 12h. Cały dzień robiła po klika koroczków,a popołudniu przeszła aż 9 😀 czułam,że coś się świeci i akurat ją nagrałam.

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Nina83, Wowka lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira dziś miał crp już tylko lekko ponad 10 także dużo spadło. A jak nie przejdzie gorączka do pt to znów cro i szpital j tam będzie poszerzona diagnostyka. Oby nie była konieczna. A ktoś pytał, bierze augmentin. Majowa ale super że Zuzia przepala cała noc i że już tyle kroczków robi. Najbardziej tej mocy zazdroszczę 😁 moje dziecko po tej chorobie będzie tak rozpuszczone że pewnie długo na to poczekam. Nawet jak śpi w łóżeczku to potem biorę go do łóżka bo jakoś tak czuję że jest bezpieczniejszy, do mierzenia temp w piłce obowiązkowo puszczona bajka na tel bo inaczej wierzga okrutnie i dużo więcej czasu spędza na rękach, cuda na kiju robię by zjadł parę łyżeczek, biegam za piłką podaje. No normalnie jak pan i sługa. Będę miała przerywane ;p

MajowaMamusia, Leira lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, będziesz miała 😂 Bożenka śpi z nami od czasu jakiejś "choroby" kiedyś dawno, nawet nie pamiętam co to było. Dziecko w wyrku zostało. Mało tego, ona ma wbudowany zegarek, że śpi ok do max północy a potem to już musi być łóżko rodziców bo inaczej co 3 minuty kwekanie i płacz z ryzykiem obudzenia... To tylko kilka lat, a kiedyś i tak będą nam trzaskać drzwiami do pokoju przed nosem. Ale jak teraz jest potrzeba to jest 😘

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, gratki za kroczki i noc!😃

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ☺ tyle radości daje człowiekowi możliwość patrzenia jak dziecko robi postępy 😀 z drugiej strony jestem świadoma, że już nie posiedzę 😆
    Gratulujemy wszystkim dzieciom nowych postępów ☺

Ide robić porządki w szafie, dojrzałam psychicznie do tego, musze przejrzeć letnie ubrania,a że pogoda nie wymusza zmiany garderoby, tak biore sie za to od miesiąca 😀

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa,gratulacje już niedługo wszystkie dzieciaki będą biegać a jeszcze niedawno były takie maleńkie. Ulka jeszcze nie chodzi a i tak z oka spuścić jej nie można. Jak ciepło to dzieciaki latają po podwórku i po domu ,nie zawsze drzwi zamykają bo przecież tylko na moment wyszli i zaraz wracać będą a ta menda mała tylko czeka jak drzwi się uchylą i już na schodach siedzi . Ile ja razy miałam stan przedzawałowy to nie policzę. No i ulubioną zabawą to wywalanie z szaf no moment tylko nie patrze, jak już słyszę że coś cicho to wiadomo że Ulka w szafie układa.

Cola będzie ok daj antybiotykowi chwilę na zadziałanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 21:12

Nina83 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, Majowa pokażcie filmiki 😃 na dobre zakończenie dnia 😋

Majowa, zazdroszczę przespanej nocki 😊

Pawojoszka, rozwaliłaś mnie tym układaniem w szafie 😂😂😂

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dopiero teraz poszło spać :O i powiem Wam że normalnie bym już pewnie byla wnerwiona że nie śpi, tak dziś się cieszę bo widziałam że ma więcej siły do hasania. Temp była po 19 37.6,nie dałam p/gorączkowych i po 21 37.3. Będę monitorować w nocy ale mam nadzieję że to dobry znak. A i zapomniałam z sunia dużo lepiej, nie musi mieć operacji :) jedynie jakby nawracali to wtedy. Ale narazie się cieszę. Może się wszystko powoli znów poukłada.

Nina83, kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka też bym chciała żeby mi Adaś w szafie układał bo burdel już mam nieziemski ;p

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, na własną odpowiedzialność 😉

https://youtu.be/9EQe-cphtOc

https://youtu.be/SQ7xp9LDlPs

Nina83, edwarda20, pawojoszka, jangwa_maua, Cola87, Sela, kamciaelcia, MajowaMamusia, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, na pewno wszystko się ułoży 😊
    Niedługo zapomnisz o tych chorobach i znów będziesz się wściekać, że Adaśko bryka zamiast spać 🤣

Cola87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, Bożenka wymiata! Ona jest taka słodka nawet jak łobuzuje 🤣🤣🤣 Uwielbiam!
    Oj matka, masz przechlapane 🤣🤣🤣

kattalinna lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina toż to cyrkowiec,kaskader zgadzam się z Nina masz przechlapane.

Cola uwierz nie chcesz, takiego układania , ja w tych szafach już kilka razy układałam w ostatnim czasie ale Ulka przychodzi z kontrolą jakości i wszystko znów ląduje na podłodze, ewentualnie jeszcze buty z szafki wywala . Jak mi się uda to wam kiedyś zdjęcie wyślę tej niewinnej i zdziwionej miny jak ja pytam "i co żeś zrobiła? Kto to będzie teraz układał?"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 22:07

Nina83, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, koniecznie zdjęcie Uli 😊 Ona też jest słodka 😍 zresztą... wszystkie nasze dzieciątka są urocze ❤️ uwielbiam oglądać zdjęcia i filmiki 😍

• Tanda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, trzymam kciuki żeby temperatura już nie rosła &&

Ja też ciągle odkładam przegląd ubranek. Sukcesywnie chowam te za małe i komodę już mamy prawie pustą XD Ale nie mam jakoś sił na przekopywanie tych wszystkich toreb z ubrankami po starszej i tak jak majowa pisze - pogoda też nie zachęca do zmiany garderoby. Choć głoszą upały u nas na weekend.

Na dzień dziecka kupiliśmy dziewczynom plac zabaw do ogrodu - zjeżdżalnia i belka na huśtawki. Muszę tylko ogarnąć jakieś farby, bo chcę pomalować go na kolorowo (na razie jest w kolorze impregnowanego drewna) oraz odnowić drewnianą huśtawkę po kuzynce, taką dla maluszków, żeby na razie Matyldzie zawiesić.

Cola87 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina Bożenka po prostu kota naśladuje :) nie może być gorsza, a co, też wejdzie 😂

kattalinna lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobranoc mój chorowitek Adaś. Najlepszy mus i jogurt naturalny. Stałe pokarmy za bardzo nie wchodzą.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d303d00c9b3.jpg

Tanda, Sela, pawojoszka, kamciaelcia, Berbecia, Katy, MajowaMamusia, kattalinna, Mycha666, Wowka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooohh 😍😘 śliczny Adaś 💞

Moja Zośka przed Wielkanocą miała zapalenie jamy ustnej i też tylko tubki i mleko piła ale to z wielkim trudem i kilka razy podchodziła do tego 😟 Za to po chorobie nadrobiła 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 22:45

• Feeva Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Tak długo nie wchodziłam, że mnie wylogowało🤣

Dziewczyny, ja tylko na chwilę zameldowac, że żyje.
    Pochlonely mnie przygotowania, to już w piątek!! 😱Nie mam czasu na nic.
    W sobotę z kolei mamy wesele kuzynki Męża, w niedzielę pakowanie, sprzątanie, a w poniedziałek Bieszczady.
    Mój dostęp do internetu może być utrudniony, bo tam słabo z zasięgiem, więc przez najbliższe 2,5tygodnia mogę być tu sporadycznie lub wcale. Ale mam nadzieję że uda mi się jakoś zajrzeć i zdać relacje 😁
    Trzymajcie się i do napisania! ❤️❤️

Leira, Cola87, Nina83, Sela, pawojoszka, kamciaelcia, MajowaMamusia, Katy, kattalinna, Mycha666, Wowka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina mójemu właśnie też nawet to ciężko wchodzi ale dużo lepiej niż coś stałego. Feeva to już teraz życzę Wam wszystkiego co najlepsze, udanego ślubu, wesela, pakowania i w końcu urlopu😍 ale Wam fajnie, zazdroszczę! Wpadnij choć na chwilę zdać relację. Powodzenia w pt :)

Feeva lubi tę wiadomość

‹‹ 2418 2419 2420 2421 2422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ