X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, trzymam kciuki, ściskamy Was,oby Adasiowi się polepszyło i szpital nie był konieczny.

Gratuluję udanych wizyt,Kamcia ja już jestem nastawiona, że to dziewczynka 😀

Zuzia dzisiaj miała dzień(i noc) wyjątkowy,przespała całą noc bez jedzenia (z jedną pobudka godzine po zaśnięciu) spała 12h. Cały dzień robiła po klika koroczków,a popołudniu przeszła aż 9 😀 czułam,że coś się świeci i akurat ją nagrałam.

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Nina83, Wowka lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira dziś miał crp już tylko lekko ponad 10 także dużo spadło. A jak nie przejdzie gorączka do pt to znów cro i szpital j tam będzie poszerzona diagnostyka. Oby nie była konieczna. A ktoś pytał, bierze augmentin. Majowa ale super że Zuzia przepala cała noc i że już tyle kroczków robi. Najbardziej tej mocy zazdroszczę 😁 moje dziecko po tej chorobie będzie tak rozpuszczone że pewnie długo na to poczekam. Nawet jak śpi w łóżeczku to potem biorę go do łóżka bo jakoś tak czuję że jest bezpieczniejszy, do mierzenia temp w piłce obowiązkowo puszczona bajka na tel bo inaczej wierzga okrutnie i dużo więcej czasu spędza na rękach, cuda na kiju robię by zjadł parę łyżeczek, biegam za piłką podaje. No normalnie jak pan i sługa. Będę miała przerywane ;p

MajowaMamusia, Leira lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, będziesz miała 😂 Bożenka śpi z nami od czasu jakiejś "choroby" kiedyś dawno, nawet nie pamiętam co to było. Dziecko w wyrku zostało. Mało tego, ona ma wbudowany zegarek, że śpi ok do max północy a potem to już musi być łóżko rodziców bo inaczej co 3 minuty kwekanie i płacz z ryzykiem obudzenia... To tylko kilka lat, a kiedyś i tak będą nam trzaskać drzwiami do pokoju przed nosem. Ale jak teraz jest potrzeba to jest 😘

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, gratki za kroczki i noc!😃

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ☺ tyle radości daje człowiekowi możliwość patrzenia jak dziecko robi postępy 😀 z drugiej strony jestem świadoma, że już nie posiedzę 😆
    Gratulujemy wszystkim dzieciom nowych postępów ☺

Ide robić porządki w szafie, dojrzałam psychicznie do tego, musze przejrzeć letnie ubrania,a że pogoda nie wymusza zmiany garderoby, tak biore sie za to od miesiąca 😀

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa,gratulacje już niedługo wszystkie dzieciaki będą biegać a jeszcze niedawno były takie maleńkie. Ulka jeszcze nie chodzi a i tak z oka spuścić jej nie można. Jak ciepło to dzieciaki latają po podwórku i po domu ,nie zawsze drzwi zamykają bo przecież tylko na moment wyszli i zaraz wracać będą a ta menda mała tylko czeka jak drzwi się uchylą i już na schodach siedzi . Ile ja razy miałam stan przedzawałowy to nie policzę. No i ulubioną zabawą to wywalanie z szaf no moment tylko nie patrze, jak już słyszę że coś cicho to wiadomo że Ulka w szafie układa.

Cola będzie ok daj antybiotykowi chwilę na zadziałanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 21:12

Nina83 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, Majowa pokażcie filmiki 😃 na dobre zakończenie dnia 😋

Majowa, zazdroszczę przespanej nocki 😊

Pawojoszka, rozwaliłaś mnie tym układaniem w szafie 😂😂😂

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dopiero teraz poszło spać :O i powiem Wam że normalnie bym już pewnie byla wnerwiona że nie śpi, tak dziś się cieszę bo widziałam że ma więcej siły do hasania. Temp była po 19 37.6,nie dałam p/gorączkowych i po 21 37.3. Będę monitorować w nocy ale mam nadzieję że to dobry znak. A i zapomniałam z sunia dużo lepiej, nie musi mieć operacji :) jedynie jakby nawracali to wtedy. Ale narazie się cieszę. Może się wszystko powoli znów poukłada.

Nina83, kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka też bym chciała żeby mi Adaś w szafie układał bo burdel już mam nieziemski ;p

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, na własną odpowiedzialność 😉

https://youtu.be/9EQe-cphtOc

https://youtu.be/SQ7xp9LDlPs

Nina83, edwarda20, pawojoszka, jangwa_maua, Cola87, Sela, kamciaelcia, MajowaMamusia, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, na pewno wszystko się ułoży 😊
    Niedługo zapomnisz o tych chorobach i znów będziesz się wściekać, że Adaśko bryka zamiast spać 🤣

Cola87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, Bożenka wymiata! Ona jest taka słodka nawet jak łobuzuje 🤣🤣🤣 Uwielbiam!
    Oj matka, masz przechlapane 🤣🤣🤣

kattalinna lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina toż to cyrkowiec,kaskader zgadzam się z Nina masz przechlapane.

Cola uwierz nie chcesz, takiego układania , ja w tych szafach już kilka razy układałam w ostatnim czasie ale Ulka przychodzi z kontrolą jakości i wszystko znów ląduje na podłodze, ewentualnie jeszcze buty z szafki wywala . Jak mi się uda to wam kiedyś zdjęcie wyślę tej niewinnej i zdziwionej miny jak ja pytam "i co żeś zrobiła? Kto to będzie teraz układał?"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 22:07

Nina83, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, koniecznie zdjęcie Uli 😊 Ona też jest słodka 😍 zresztą... wszystkie nasze dzieciątka są urocze ❤️ uwielbiam oglądać zdjęcia i filmiki 😍

• Tanda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, trzymam kciuki żeby temperatura już nie rosła &&

Ja też ciągle odkładam przegląd ubranek. Sukcesywnie chowam te za małe i komodę już mamy prawie pustą XD Ale nie mam jakoś sił na przekopywanie tych wszystkich toreb z ubrankami po starszej i tak jak majowa pisze - pogoda też nie zachęca do zmiany garderoby. Choć głoszą upały u nas na weekend.

Na dzień dziecka kupiliśmy dziewczynom plac zabaw do ogrodu - zjeżdżalnia i belka na huśtawki. Muszę tylko ogarnąć jakieś farby, bo chcę pomalować go na kolorowo (na razie jest w kolorze impregnowanego drewna) oraz odnowić drewnianą huśtawkę po kuzynce, taką dla maluszków, żeby na razie Matyldzie zawiesić.

Cola87 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina Bożenka po prostu kota naśladuje :) nie może być gorsza, a co, też wejdzie 😂

kattalinna lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobranoc mój chorowitek Adaś. Najlepszy mus i jogurt naturalny. Stałe pokarmy za bardzo nie wchodzą.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d303d00c9b3.jpg

Tanda, Sela, pawojoszka, kamciaelcia, Berbecia, Katy, MajowaMamusia, kattalinna, Mycha666, Wowka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooohh 😍😘 śliczny Adaś 💞

Moja Zośka przed Wielkanocą miała zapalenie jamy ustnej i też tylko tubki i mleko piła ale to z wielkim trudem i kilka razy podchodziła do tego 😟 Za to po chorobie nadrobiła 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 22:45

• Feeva Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Tak długo nie wchodziłam, że mnie wylogowało🤣

Dziewczyny, ja tylko na chwilę zameldowac, że żyje.
    Pochlonely mnie przygotowania, to już w piątek!! 😱Nie mam czasu na nic.
    W sobotę z kolei mamy wesele kuzynki Męża, w niedzielę pakowanie, sprzątanie, a w poniedziałek Bieszczady.
    Mój dostęp do internetu może być utrudniony, bo tam słabo z zasięgiem, więc przez najbliższe 2,5tygodnia mogę być tu sporadycznie lub wcale. Ale mam nadzieję że uda mi się jakoś zajrzeć i zdać relacje 😁
    Trzymajcie się i do napisania! ❤️❤️

Leira, Cola87, Nina83, Sela, pawojoszka, kamciaelcia, MajowaMamusia, Katy, kattalinna, Mycha666, Wowka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina mójemu właśnie też nawet to ciężko wchodzi ale dużo lepiej niż coś stałego. Feeva to już teraz życzę Wam wszystkiego co najlepsze, udanego ślubu, wesela, pakowania i w końcu urlopu😍 ale Wam fajnie, zazdroszczę! Wpadnij choć na chwilę zdać relację. Powodzenia w pt :)

Feeva lubi tę wiadomość

‹‹ 2418 2419 2420 2421 2422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ