X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam moją corke Zosia 🥰🥰🥰

76025ece504c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 13:43

kamciaelcia, Katy, Mała Matylda, J.S, Berbecia, kattalinna, pawojoszka, MajowaMamusia, Nina83, jangwa_maua, Cola87, Wowka, Nynka lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia
    i ty na półmetku??!!
    śliczna Zosieńka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ba, już 21 tydzień 😂😂😂 leci czas jak szalony, dziewczyna duża i zdrowa

kamciaelcia, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje zdrowej dzidzi Ewcia ;)

U nas tez ok, dzidziuś wazy juz 290 g :p W poniedziałek mam polowkowe :p

No moze i te 4kg to nie tak duzo, ale jakos szybko tyje xd

Mała Matylda, Ewciaa83, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, przepraszam ze przypisanie Ci wypowiedzi Wariancji. Już poprawiłam :)
    Brawa dla dzielnego pacjenta, cieszę się że Twoje obawy się nie potwierdziły, synek wraca do zdrowia i znajduje małe plusy obecnej sytuacji ;)
    Rozumiem trudności z czekaniem aż znajdzie się ochotnik do składania łóżka – godzinę temu w asyście Zosi złożyłam stoliki kawowe, które dzisiaj przyniósł kurier, bo mąż miałby cza dopiero jutro. Stoliki to znacznie prostsze zadanie niż łóżko, ale i tak jestem siebie dumna :D

Cola, siły dla Ciebie, zdrówka dla Adasia :*

Ewcia, gratuluję serdecznie zdrowej córki! Piękny ma profil i imię też piękne ;)

Katy, Tobie też gratuluję udanej wizyty. Jak tam postanowienie z czekaniem na poznanie płci do porodu?
    Co do przyrostu wagi – nie bluźnij XD

Gdzie się podziała Wowka, Feeva,Kwiatkowa, Sela, Mama32? Patk i Fermina też powinny się już zameldować :P
    Kogoś jeszcze na pewno pominęłam…

Katy, Ewciaa83, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi akumulator siadł pod przedszkolem...juz wózek wyjmowałam z bagaznika...jakims cudem o tej porze ktos jeszcze był na parkingu-i to był facet-wiekszy cud
    przeciez ja nawet w mazdzie maski nie umiem otworzyc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinna zamówiłam z Mary berry, grafitowym ortalion i odwinięcie w kwiaty,jak przyjdzie pochwale się.

Ewcia, gratuluję córci ❤ imię już macie wybrane,a my dalej myślimy ale chyba jednak będzie Lilianka 😁
    Ewcia na kiedy masz termin wyznaczony? Bo my suwaczki mamy identycznie ☺

Cola,teraz jeszcze taka pogoda depresyjna,ściskam 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:03

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, wciaz sie go trzymam chociaz lekarz dzis sobie sprawdzil i troszke kusilo zeby zapytac, ale trwam w postanowieniu:p
    No moze nie jest to jakis straszny przyrost faktycznie, ale wolalam swoja wage sprzed ciazy 😂

Bylismy u mojej babci, Kamil zjadl takie ilosci ciasta ze sliwkami, ze bylam szoku xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 19:30

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa termin mamy na 18 luty najpierw mówili 21 teraz na 18 . Jak kiedyś sprawdzałam gdzieś na necie też wychodził18 luty, więc na to licze

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 11 luty

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt,sowaczki pędzą jak szalone a ja ciągle w ciemnej dziurze a przecież zaraz trzeba będzie torbę pakować

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Majowa termin mamy na 18 luty najpierw mówili 21 teraz na 18 . Jak kiedyś sprawdzałam gdzieś na necie też wychodził18 luty, więc na to licze
    moje urodziny ;)

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia gratuluję zdrowej córeczki 🥰

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa no zobaczymy jak nam to wyjdzie w rzeczywistości😊😊

Kamcia Ty będziesz świeczki dmuchać, a ja będę pufac trochę inaczej 😂😂

kamciaelcia, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się wywołana do tablicy 😊

Dzięki Mała Matylda za pamięć. Czytam Was czasem w tle, wieczorem. Niestety, często brakuje mi już czasu na odpisanie.

Po za chronicznym brakiem czasu, ostatnio zmierzyliśmy się ponownie ze śmiercią w bliskiej rodzinie. Ten rok nie jest łaskawy dla moich bliskich...

Aby zbilansować nieszczęścia życie zesłało mi kota. Zesłało i jest 😉 jest niewielki, czarny i ma literacko na imię Wito/Witold/Witek 😀

Dodatkowo, wczoraj obchodziłam swoje 32 urodziny. Do dziś mam depresję urodzinową, tak niewiele zrobiłam przez ten rok 🙄 liczyłam na prezent w postaci dwóch kresek na teście z tej okazji, ale nie udało się.

Na szczęście wszyscy jesteśmy zdrowi, a wobec plagi zarazów o których słyszę i czytam tutaj, życzę wszystkim tego samego 😊

Życzę Wam wszystkim, małym, większym i całkiem dużym-zdrowia. Z radością czytam o sukcesach żlobkowych oraz rozszerzaniu zdolności przez nasze dzieci 😊 Nie mogę uwierzyć jak suwaczki ciążowe gnają, coś musicie koło nich majstrować 😂

Mała Matylda, ostatnio o Was myślałam, chodząc po Twoim mieście zamieszkania, a moim pracy 😊 że powinnam obserwować osoby z dziećmi i/lub wózkami, bo to możesz być Ty 😂

Pozdrawiam, do następnego 😘

Katy, Nina83, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Wowka miło Cię tu widzieć 😊 Wszystkiego naj z okazji urodzin 🍰 Napisz coś więcej o synku, Skrzato zawsze zachwycał skillami 😉

U nas kiepsko, siedzę na zwolnieniu, bo Mała koszmarnie kaszle. Lekarka potwierdziła moje przypuszczenia, korona pierwszej piątki się przebija. Osłuchowo czysto. Przy ząbkowaniu żłobkowe wirusy mogą bardziej dawać w kość. Trzeba przetrwać jakoś.

Ale powiem Wam, że jak Mloda nie ogarniała łyżeczki i w drodze do buzi zawartość zawsze lądowała na ubraniu, tak kilka dni temu chwyciła łyżeczkę i kontrolowanie, bez obrotu zaczeła ładować jedzenie do paszczy. Szok!

Ewcia, gratuluje coreczki 😊

Grudniówki, Wy zaraz rodzicie! Ciekawe co u Ferminy się wykluje 😉

Wowka lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka najlepszego ,ty zawsze przypominasz o tobie nie miał kto . Z prezentem to się nie przejmuj jak nie teraz to za miesiąc ,wpadaj do nas tu jest tyle wirusów że nie ma zmiłuj musisz się zarazić.

Wariancja ty nie strasz ja mam jeszcze masę czasu, tak sobie powtarzam zawsze jak widzę w jakiej ciemnej dziurze jestem a kalendarz z dnia na dzień chudszy o portfelu nie wspomnę nawet .
    Gratulacje kolejnych ząbków ,już niedługo i będzie po problemie z ząbkowaniem potem to już tylko wróżka zębuszka będzie przychodzić . Ulka ma już wszystkie poza trójkami, nie ma ani jednej ani na górze ani na dole.

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, spelnienia marzen ;) Następnym razem zarzuc jakims zdjeciem Skrzata :p

U nas na wylocie gorne trojki :p Jeszcze brakuje dolnych i wszystkich piątek xd

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy aktualizację;)

83241b845bb0.jpg

jangwa_maua, Katy, wariancja, kamciaelcia, Nina83, Ewciaa83, Mała Matylda, kattalinna, MajowaMamusia, Berbecia, White Innocent, pawojoszka, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jak miło Cię widzieć! Brak czasu doskonale rozumiem, sama zaglądam tutaj dzięki temu, że infekcja Zosi zatrzymała nas obie w domu.
    Współczuję straty bliskiej osoby, podziwiam za siłę i radość widoczne w Twojej wiadomości.
    Gratuluję kotka, Jano i Wito pod jednym dachem, ha😄
    Przesyłam najlepsze życzenia urodzinowe, niech się zrealizuje Twoja własna wizja szczęścia😘, ze szczególnym uwzględnieniem upragnionych dwóch kresek 😊
    Nadal tutaj pracujesz czy kiedyś pracowałaś? Jeśli to aktualne szkoda byłoby nie wykorzystać okazji jaką stwarza los😉

Majowa, mieszkam tuż pod Warszawą, przenieśliśmy się ze stolicy 3 lata temu🙂
    Imię dla drugiej Kruszynki bardzo ładne, dobrze komponuje się też z Zuzią ☺️

Katy, a Wy już wybraliście imiona?

Dzisiaj identyfikuję się ze wszystkimi doświadczającym i konserwencji bolesnego ząbkowania. Chwilami mam ochotę wysokczyć przez okno. Wy tu piszecie o trójkach, piątkach, a Zofia ma w paszczy tylko jedynki i dwójki 🙈
    Właśnie śpi na mnie, nie pamiętam kiedy poprzednio tak było. Po kilku nieudanych próbach odłożenia odpuściłam. Tylko kawy żal - stoi biedna w kuchni, nawet nie spróbowana, na pewno już zimna😓

Wariancja, zdrówka dla Darii! A nowej umiejętności gratuluję, to niesamowite gdy czasami tak nagle pojawia się nowy skil😊

Asix, sklonowałaś Stasia? Oba egzemplarze śliczne 😍

MajowaMamusia, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 2615 2616 2617 2618 2619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ