Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A wlasnie jak u Was z myciem zębów. U nas Zosia nie daje sobie wyszorowac przez nas, chce sama, jak wiekszosc ostatnio. U niej mycie zebow wygląda tak ze zjada pastę i tyle. A u nas 13 zębów.. W zlobku tez myja ale pewnie podobnir to. Wyglada
-
nick nieaktualnyPróbowałam elektryczną, ale się wystraszyła. Mycie zębów to w 90% przypadków awantura, ale nie ma zmiłuj, nie uznaje mycia przez dziecko bo tak jak piszecie zje pastę i trochę pogryzie szczoteczke. Mam nadzieje że z czasem jej to przejdzie, próbowaliśmy myć w każdej pozycji i nic to nie zmienia.
-
Szczoteczki mamy dwie, zwykłą i soniczną. Obydwiema myje chętnie i sama, ja czasem coś pomogę. Pewnie jestem wyrodna bo nie ciśnieniuję jakoś bardzo. Pasty nie używamy, póki nie ogarnie jako tako plucia to myje bez. W tym wieku i tak chodzi o nawyk bardziej, wolę zatem żeby myła teraz rzadziej ale chętnie.
Nina83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia piękny brzunio😍
U nas najpierw troche na siłę myjemy my, później Filip sam. Mamy zwykłą ale planuje soniczna. U nas pasta jest tak mi stomatolog polecił.
Bony zlapalam jakiegos rota, wczoraj wymiotowalam caly dzien po wszystkim (czasy ciąży mi sie przypomnialy😳) dzisiaj od rana glod zjadlam troche i znowu, a moje ratujace czopki zostaly w domu. Masakra...zdecydowanie wole biegunke.
Na szczęście młodego ominelo (odpukac🙏)kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż używamy pasty elmex dla dzieci, lekarz zalecił. My się staramy zabawić Zuzie przy myciu zębów, zawsze trzyma coś w rączce, tacie mycie lepiej wychodzi bo się wygłupia i rozsmiesza,zeby otworzyła buźke, ja czasami śpiewam i mówię,że pięknie myje ząbki, a jak uda się myć bez awantury to bije jej brawo i chwale 😁. Później obowiązkowo Zuzia musi dostać szczoteczke, żeby sobie pogryźć ☺
Kamcia, piękna piłeczka ☺
To my, świeża fota z wczoraj, wrzucam na chwilę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 16:41
Nynka, jangwa_maua, Katy, kamciaelcia, Nina83, Berbecia, wariancja, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJest w miarę gruba, wersja jesienno/zimowa, jedynie co to mam wątpliwości co do mocowania, bo jest na paski na rzep, mam nadzieje, że będzie ok https://maryberry.pl/kategoria-produktu/do-wozka/kocyk-okrycie-na-nozki-do-spacerowki/
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kamcia podziwiam :p
Ja dzisiaj mialam polowkowe, dzidzia zdrowa, młodsza o 3dni niz termin z OM :p Wazy jakies 300g +/-Kamil najlepszy, jak lekarz puscil bicie serca to zaczal tanczyc 😂
kamciaelcia, kattalinna, MajowaMamusia, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość