X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje!!! Cudna jest:* zdrowka dla Was.

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się napatrzeć na Małgosię 😍 wszystko takie malutkie, słodkie☺ Zapomniałam już jaki malutki jest noworodek. Kamcia zdrówka dla Was, fajnie że już masz Małgosie przy sobie.
    Powodzenia przy pionizacji, ja ją bardzo źle zniosłam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionizacja poszła super
    Ale po jakimś ekstra leku przeciwbólowym...
    No dostałam jakiegoś bólu-coś jak kolka w wielu miejscach i ketonal nie pomógł
    I mam spadki cukru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina szczęście w nieszczęściu ze tylko tyle ma zrobione.
    Chodzi i mówi że to jego najgorszy dzień w życiu,aż mu karę odwołała.

Jutro jadę do Krakowa na kontrolę z małą. Mam nadzieje ze będzie wszystko w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 23:41

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pionizacje bardzo zle znioslam 🥴

Kamcia, jak dzisiaj? Jak Malgosia?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok u nas
    Wiecie, nazywają mnie weteranka 🤣
    Ból znosny, ruszam się, właśnie dostałam śniadanko, chociaż cukier nie będzie spadał
    Małgosia dobrze
    Ale uparta do cyca
    Przystawiamy się co 2h ale spadek mamy duży
    Więc czekam na wizytę pefiatryczna

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ja również nie mogę się napatrzeć na Małgosię 😍 aż mi się chce dzidziula takiego małego 😱

Kamcia, moja Zośka też byla uparta na cyca... pierwszy dzień co chwilę ją przystawiałam ale nie chciala, ale w domu się rozkręciła 😉
    Ciekawa jestem jak chłopcy zareagują ba siostrzyczkę 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 11:28

MajowaMamusia, Katy, D_basiula, kamciaelcia, kattalinna, Wowka, jangwa_maua, wariancja, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, bardzo fajnie wyszła poprawa ☺ cięcie tez poprawiła? Jak Ty młodo wyglądasz, nie wierzę że masz prawie dorosłego syna.

Dacie wiarę,ze przed braniem żelaza miałam hemoglobine 11.9,a po 3 tyg łykania mam 12.0😵 Odstawiam i mam to gdzieś, jest w normie, a ja się męczyć nie będę skoro praktycznie nie wzrasta.

Nina83 lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa dziwne, że przy takiej hemoglobinie w ogóle kazali Ci brać żelazo, przecież to praktycznie norma, miałam niższa i obylam się bez tabletek, sama fizjologiczne wzrastała od 3 trymestru.

Nina, bardzo Ci ładnie i rzeczywiście młodziutko. :)

Berbecia, to kciuki za jutro.

Byłam dziś w przychodni na badaniach i starsze baby, siedzące przed drzwiami, kazały mi zostawić Jula samego i wejść na badanie "żeby się się męczyć". Na moją odpowiedź, że nie zostawię go samego, wśród obcych, bo nie będzie wiedział co się dzieje i zacznie się bać, usłyszałam, że mam rozpuszczone dziecko. 😂 Dobrze, że teraz są inne standardy wychowania..

Nina83 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina też się zdziwiłam jak mi lekarka kazała brać, bo w ciąży z Zuzią nigdy nie brałam nawet jak miałam niższą. Ta moja lekarka przewrażliwiona jest i co wizyta mi zaleca coś. Powiem jej że brać nie będę bo jak mam w normie to po co.
    Baby bez komentarza. Kiedyś to była wolna amerykanka 😁 dzieci inaczej traktowano, dobrze że czasy się zmieniły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, tak cięcie też poprawione. Kazałam jej końcówki przerzedzić i odrazu się włos układa 😃
    Dziękuję za komplementy, wydaje mi się, że ta fryzura dodała mi lat.

Fermina, co do bab to brak słów...ja ostatnio zrobiłam zadymę starszym panią u lekarza, bo chamatwa mam już dość. Mam wrażenie, że straszym ludziom bije na łeb, wydaje im się, że moga wszystko, że jak mają swój wiek to wypada im robić i mówić co tylko chcą 😠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia śpi, a ja obiad robię i podczytuje zaległości..
    Jeeej Katy! Ty juz nie jesteś panna a Pani 😃 Wszystkiego co najwapanialsze wam życzę! Żebyście wytrwali w tej miłości do końca życia 💞

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, pięknie! Teraz chce mi się i dzidziusia, i nowej fryzury 😉 a jak finansowo skończyła się historia fryzjerska?

Fermina, kiedyś dzieci i ryby głosu nie miały... Mnie to strasznie szokuje, gdy widuję czasem wózek z dzieckiem przed sklepem czy przed żłobkiem. Nie mogłabym zostawić dziecka z kimś obcym albo zupełnie samego.

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna,finansowo niestety bez zmian 😟 ale wybaczm bo się zreflektowała 😉 tłumaczyła się, że drogo ponieważ mam dużo włosów i dużo produktów poszło na moje włosy no i dużo pracy. Fakt, że za pierwszym razem przy dekoloryzacji 6 razy dorabiała rozjaśniacz plus 4 razy farbę 😬 i siedziałam tam 6h 😱 wczoraj tez dorabiała farby no i 3h roboty. Produkty ppdobno z górnej półki, co prawda włosy przy takiej dekolonizacji są w dobrej kondycji. Ahh trudno, kasa poszła ale już jestem zadowolona 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 13:25

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, dobrze, że jesteś zadowolona i że pani tym razem się postarała, tylko pytanie za 100 punktów dlaczego za pierwszym razem dała ciała. Teraz fryzurka widać, że ładnie sie układa i kolor lepszy. Trochę się przeraziłam tymi cenami fryzjerów, ciekawe, czy tu uda mi się znaleźć jakiegoś przyzwoitego nie za miliony.

Uporałam się ze zdjęciami i wysłałam zamówienie, uff, raz w roku muszę się zmobilizować, żeby później nie mieć zaległości, a i tak chyba ze 2 miesiące się a to brałam i albumy zamówiłam.
    Jak dobrze, ze wymyślili smart na allegro, teraz można zamówić bez obawy i jak coś jest nie tak to odsyłam za free :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 14:46

• Katy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina dziekuje 😙 bardzo ladnie wyglądasz;)

Fermina, masakra, ja mam opory przed zostawieniem wozka z Kamilem w sklepie idac metr dalej po coś i majac go na widoku, a co dopiero go zostawic...dobrze, ze sie czasy pozmienialy ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia cudowna, u mnie dookola rodzą się wszystkoe ciazunie co mnie dolowaly...a moja wewnetrzna matka rodzicielka az krzyczy że też chce drugiego takiego😂

Ja to w ogole wariatka, mysle ze minim raz dziennie fantazjuje jakbym chciala tak jak Kamcia mieć dwoch takich szatanow😁😂

Nina zmiana ogromna, jak ona te wlosy uratowala?😳 jakby dwoch innych fryzjerów to robiło. Pięknie wyglądasz

Ja cierpie na odmozdzenie, caly czas zapominam czegos, wszedzie mam kartki z lista rzeczy, wszędzie przypomnienia w telefonie a i tak zapominam...wolne mi potrzebne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa 😙

Kamcia, co u Was dziewczyki? Jak się czujesz? Jak maleńka?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze się czujemy
    Zobaczymy jak jutro ze spadkiem wagi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu my z rana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 17:50

olciabos, kattalinna, J.S, MajowaMamusia, Nina83, Wowka, wariancja, Katy, Mała Matylda, Berbecia, Nynka, jangwa_maua, pawojoszka, Cola87, D_basiula, Feeva lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2652 2653 2654 2655 2656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ