Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Małgosia 💕💕💕 śliczna jest, cudowna 💗 na pierwszych zdjęciach podobna do Patryka a na tym ostatnim do Kamci. Za to nie podobna do Piotrusia, który jest podobny do Kamci, pokrętna ta genetyka 😁
Też mi tęskno za noworodkiem, tylko w moich myślach/słowach zazwyczaj bywa to chłopak 😂
Z którą z brzuchatek mogę zawrzeć umowę na przejęcie po niej ciążowych wirusów? 😀
Nina, włosy jednak super, bardzo Ci do twarzy! Fryzjerka się postarała odbudować Twe zaufanie do niej 😊
Fermina, ehh starsi ludzie 🤯 też nie wyobrażam zostawienia dziecka za drzwiami z obcymi ludźmi. No nie.
kamciaelcia, Nina83 lubią tę wiadomość
-
Kamcia, Ty na pewno jesteś na położnictwie, a nie w spa?😉
Wyglądasz promiennie, piszesz że dobrze się czujesz - gdyby nie to że u Małgosi widać podobieństwo do Ciebie i do Patryczka prosiłabym o zdjęcie przy "Klanie"😜
Maleńka jest śliczna 😍
Jak Wam idzie karmienie?
Nina, pięknie wyglądasz! Fryzjerka zrehabilitowała się po pierwszej wpadce. Słono sobie liczy za usługi, ale przy takim efekcie można przełknąć cenę ☺️
Przekonanie, że jeśli dziecko czuje się niepewnie w otoczeniu obcych i woli być blisko mamy to jest rozpieszczone nie mieści mi się w głowie.
Też marzę o drugim bobasie, oglądanie zdjęć ślicznego noworodka dodatkowo mnie nakręca. Wyobrażam sobie jak pachnie i jaką ma delikatną skórę...😍. Nie mam preferencji odnośnie płci drugiego dziecka, ale łatwiej mi sobie wyobrazić dziewczynkę. Zwłaszcza na przewijaku 😜Nina83, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Wowka, ja Ci moge oddac ciaze juz teraz 😂 Nie no zaczyna mi dawac sie we znaki ten stan coraz bardziej, z drugiej strony juz nie duzo mi zostało..
Kamilowi zaraz stuknie 20 miesiecy, a dalej to chodzenie jest bez szału u niego, ale najważniejsze, ze z dnia na dzien więcej jest na dwoch niz na czterech:p
Kamcia, promieniejeszMalgosia jest przeurocza :p Az nie moge uwierzyc, ze sama za niedługo bede tulić takie malenstwo 😮
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Karmienie idzie w moim mniemaniu srednio
Tzn dostawiamy się co 2-3h, mm nie było, ale dla mnie mała ssie nieaktywnie, spadek wagi dość duzy (190g), siusia, smolki brak, nie płacze z głodu, ale cukier w normie, pokarm mam, dobrze chwyta, niech tylko ciągnie -
Kamcia, a istnieje możliwość spotkania z doradcą laktacyjną?
Dostałam na maila zdjęcia z dnia pluszowego misia, który w poniedziałek obchodzono w żłobku Zosi i z zaskoczeniem stwierdziłam, że mojej córce rosną włosy 😋
Do fryzur większości Waszych pociech (i dzieci z grupy) jej daleko, od pierwszej wizyty u fryzjera dzieli nas kilka miesięcy, ale skóry głowy już nie widać 😜
Fermina, Nina83, pawojoszka, Katy, J.S, wariancja, kamciaelcia, Berbecia, Cola87, Wowka, kattalinna, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, w porównaniu do Julka Zosia ma prawdziwą strzechę na głowie. 😂 Śliczne foto.
Kamcia, może potrzebuje chwili, żeby załapać, że jedzenie jest całkiem istotne w zyciu. 😉 W ogóle ma śliczne usteczka.
Katy, wow, 20 mcy! A my tu dopiero po 1,5 roczku.
Do mnie nadal też nie dociera, że w brzuchu czeka na mnie, nie dośc, że drugie dziecko, to jeszcze dziewczynka!
Ciążowymi zarazkami dzielę się bez oporów, tylko brać!
Jeszcze wracając do bab z przychodni, ja pamiętam dokładnie, kiedy miałam 2,3,4 lata i byłam gdzieś zostawiana sama, to był emocjonalny koszmar. Czasami mam wrażenie, że im przeszkadza, że matka się opiekuje dzieckiem i zwraca uwagę na jego uczucia. Może je sumienie gryzie. 😉Katy, kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Kamcia normalnie nie mogę oglądać tych zdjęć bo mnie zazdrość od środka skręca . Malgonia jest przeslodka ,w tym ubranku wydaje się jeszcze mniejsza ,wogole nie wygląda jak swierzo po porodzie ,nic dziwnego że ci cukier spadł, Małgosia cała słodycz z ciebie wyssała.
Berbecia biedny ten twój chłopak ostatnio ledwo operacje zaliczył ,teraz reka oby limit przykrych zdarzeń już wykorzystał.
Woowka brzuszek możesz brać mój ,ale ostrzegam ostatnia ,która wzięła ma bliźniaczki,chociaż moje ciążę szybkie i bezproblemowe( no prawie)więc możesz zaryzykowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 21:50
-
nick nieaktualnyKamcia obyscie mogły wyjść jak najszybciej. Jak powiesz, że nie chcesz kp to muszą Ci dać mm. Swoją drogą to dziwne że w niektórych szpitalach puszczają po 2 dobrach, ja wyszłam w niedziele a urodziłam w czwartek.
Położne są różne, pamiętam jak drugą całą noc Zuzia budziła się co 15 min, ja nie wiedziałam co mam robić bo byłam wykończona, obolała, a położna zamknęła za sobą drzwi i tyle co ja widziałam całą noc. Rano jak przyszła zapytała się czemu nie śpię😣 i mi powiedziała co ja robię, że płacze jak mam zdrowe dziecko. Porażka. Zamiast pomóc dołować. Jak sobie pomyśle że za 2 miesiące znowu mam iść do szpitala to już mi słabo na samą myśl. -
Z tym dokarmianiem to naprawde zalezy od szpitala
Tu zależy od pediatry
No i byla bezsensowna dyskusja na ten temat
Ech szkoda gadać
Mam mega nerwa
Znów udowadnianie że nie jestem wielbladem
Ja zazwyczaj znam wersje że porod sn to 2 doby, po cc 3 doby
No i mamy coś niepeawidlowego w usg brzuszka. Informacja typu "nie oznaczona miedniczka nerkowa ", "będzie miała Pani w wypisie ", "usg zrobić za 2-3"
Zajebista informacja
Wiem że nic nie wiem
I tyle
Dobrze że badanie sluchu poszlo dobrze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia, nie stresuj się i nie denerwuj 😟
W szpitalach wśród personelu panuje znieczulica. Przekazują informacje nie wyjaśniając nic, a jak człowiek dopytuje to jest lekceważony, niestety.
U nas żółtaczka pojawiła się w trzeciej dobie, juz w domu. Położna która nas odwiedzała monitorowała intensywność, gdyby się nasilała to szpital i naświetlanie, na szczęście obylo się bez szpitala 😃
Też byłam w szoku, że 15-go urodziłam przez cc a 17-go przed południem bylam już w domu, ale bardzo mnie to cieszyło. Bez tych wszystkowiedzących pielęgniarek i położnych człowiek radzi sobie dużo lepiej i przede wszystkim bez stresu ☺️