X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie spotkało dużo złego ale od ordynatorki z neonatologii. Gdybym miała dowody to oskarżyła bym ją. Wmawiała mi najgorsza chorobę córki ze będzie potrzebny przeszczep i ze to jest moja wina ze zdecydowałam się na dziecko.

A jak się okazuje to była ich wina bo odwodnili bardzo mocno mała nie dając jej picia i nagrzewa jąć ją w inkubatorze.

Także teraz patrze na ręce lekarzą

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja wyszyszłam. Widziałam, że część ludzi zostawała. Na bis super bo zagrał sam z dwie piosenki. Mega ❤️

J.S lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, buziaki dla kontuzjowanego Skrzata od ciotkeczkk!
    Przepraszam dopiero doczytalam.

Jangwa, a mezowi sie podobalo?

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział, że ponad połowa koncertu mu się podobała. Najbardziej na nie gdy były największe hity 😜. Ale ogólnie nie zanudził się 😁

J.S lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domku
    Bilirubina fizjologiczna jak na tę dobę choć mega żółto wyglada
    Przybrala od wczoraj ciut ciut tzn 15g (czyli butla przed dzialala)
    Usg-zaznaczona miedniczka A więc powiekszona, usg powtórzyć za jakiś czas bo wystarczy często wysiusianie porzadne
    Szmerow na sercu brak

jangwa_maua, Katy, Nina83, Wowka, olciabos, Feeva, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Biedny skrzacik
    Zdrówka

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, super, że do domku :) chłopaki pewnie nie mogą się doczekać, ciekawe czy zazdrośni będą. Moja będzie na pewno, jest zazdrosna nawet o mnie w sensie, jak się przytulam do męża to zaraz przybiega i włazi na tatę :D

Berbecia biedny synuś :( Historia poporodowa niefajna, ale różne cuda się dzieją, ze mną leżała dziewczyna, która urodziła duże dziecko i jej neonatolog wmawiała, że jakie duże, to pewnie ma wadę serca. Ta dziewczyna biedna się denerwowała, a się okazało, że dziecko całe i zdrowe.

Skrzacik to prawdziwy kaskader, zbiera na ciele oznaki prawdziwego mężczyzny. Moja też szaleje, podsuwa pudło na zabawki i staje na ławę, wszędzie wejdzie.

Padło pytanie co kupić młodej pod choinkę i tak sobie pomyślałam rowerek. Przejrzałam różne i tak myślę nad biegowym na wiosnę, bo teraz i tak nie ma gdzie jeździć. Myślicie, że 2 latek da sobie rade z takim? Niby są takie 2+ i 3+. Bo takie 3-kołowe to mi się wydaję, że może już za duża będzie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka z sali miała niemal depresję bo się okazało że urodziła syna A miała być Marysia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, jak to możliwe, że przy dzisiejszych możliwościach usg jeszcze się takie przypadki zdarzają.
    Jak chce coś kupić różowego, to mi mąż mówi, a jak się urodzi chłopiec? XD Już mam zapowiedziane, że nie pozwoli na żadne róże na ścianach w pokoju Zuzi XD XD

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Skrzacik :(

Kamil wczoraj sobie otarl brode, teściowa akurat byla przy tym i sie na nia obrazil na chwile 😂

Na mnie w szpitalu nikt nie krzyczal, mm dawali chetnie az za chetnie moim zdaniem, ale wtedy tego nie wiedziałam i chcialam tylko zeby Kamil w koncu zaczal przybierać na wadze...Doradczynie laktacje pomagaly, ale kazda mowila co innego i juz mialam metlik w głowie chwilami...

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze to gadanie-każda co innego
    Mówię np że mnie tak uczono-a ona że nie jestesmy w..., tu ma być tak 🤣🤥

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się szybko Skrzacikowi goi! 😘
    Julek też z tych, co muszą mieć ciągle jakiegoś guza, ostatnio z upodobaniem pada prosto na twarz i puszczam zakłady, który ząb pójdzie pierwszy.😉

W szpitalu spotkałam jedna niemiłą położoną, była ostatnia przy porodzie. Poza tym, jestem bardzo zadowolona, ale też nie było u nas problemów z wagą, karmieniem itp.

Majowa, oni tak wszyscy mówią. Mój Mąż ostatnio wybrał dla córki znajomych maskotkę-pol syrena, pół jednorożec, z ogonem w cekiny. :D Śmieję się, że jego, wyhodowana już w ciąży z Julkiem, mentalna macica, ciągle rośnie i dojrzewa. 😂

A tak serio, oddaje brzuch, mam dość. Wowka, wyślę nawet na swój koszt. 😛

Edit: jeszcze nie zrezygnowałam z przeczucia, że będzie syn, też mnie dziwi, że jeszcze zdarzają się pomyłki, ale równiez o takich słyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 10:48

Wowka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, super ze do domku 😃 Koniecznie daj znać jaka była reakcja chłopców na mamusię z dzidziusiem 😍

Wowka, o ludu😱 biedny skrzacik ☹️

Berbecia, dużo zdrówka dla synusia a dla ciebie dużo sił ☺️

A co do pomyłek, to ostatnio moja znajoma urodziła 4 dziecko, całą ciążę się cieszyła bo miała być córka... urodziła zdrowego i dużego chłopca 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 12:18

Wowka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam ciągle na swój wypis. Koleżanka już od godziny w domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dobrze że już zaraz będziesz w domku :) daj znać jaka reakcja chłopaków była ;) Wowka Skrzat z Adasiem mogą sobie podać ręce. Też miał cztery szwy. Dużo zdrówka!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, no właśnie pamiętam, że Adasiowi też nie otworzył się spadochron 😉

Powiedz mi, jak teraz wygląda miejsce po szyciu? Smarowalas czymś lub naklejałaś jakieś plastry? Chciałabym, aby nie było blizny, bo to jednak policzek... 😑

Fermina, adres podać? 😂 biorę brzuch, możesz nawet za pobraniem wysłać 😁 byle tylko kurier u sąsiadki nie zostawił 😉

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka biedny maluch oby mu się szybko goiło.

Kamcia ciągle nie mogę uwierzyć że ty już z mała do domu a przede mną jeszcze tyle tygodni,ale biorąc pod uwagę moj poziom przygotowań to może i dobrze jutro mam wizytę może się dowiem czegoś konkretnego w końcu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:07

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak chcesz czekać do lutego to mogę Cię zarazić ciążunią 😁

Fermina, końcówka najgorsza, idź auto posprzątaj 😁 ja wzięłam się z mężem za porządki mojego,a na drugi dzień rano wody mi odeszły.
    Mój jest strasznie anty na róż. Najlepiej jak byliśmy po śniegowce, a on wybrał trapery musztardowe r.34 i mi mówi, że takie weźmiemy😆

I co myślicie z tym rowerkiem? Wiem że Wowka ostatnio pytała. Rozglądać się za biegaczem?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziś mylam podłogi na kolanach, byłam na spacerze po wszystkich możliwych wzniesieniach ale auto to jest jakiś pomysł. 😉

Majowa, nie mam doświadczenia, my teraz mamy taki trzykolowy i jest idealny ale na teraz, ostatnio myślałam, że Julo do wiosny z niego wyrośnie, ale i tak używa codziennie po domu. Wydaje mi się, że dwulatka spokojnie ogarnie biegowy, hulajnogi już są dla dzieci w takim wieku.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 19:16

Katy, Berbecia, White Innocent, wariancja, Cola87, jangwa_maua, Ewciaa83, Nina83, Feeva, edwarda20, kattalinna, D_basiula, Nynka, olciabos, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2655 2656 2657 2658 2659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ