X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie spotkało dużo złego ale od ordynatorki z neonatologii. Gdybym miała dowody to oskarżyła bym ją. Wmawiała mi najgorsza chorobę córki ze będzie potrzebny przeszczep i ze to jest moja wina ze zdecydowałam się na dziecko.

A jak się okazuje to była ich wina bo odwodnili bardzo mocno mała nie dając jej picia i nagrzewa jąć ją w inkubatorze.

Także teraz patrze na ręce lekarzą

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja wyszyszłam. Widziałam, że część ludzi zostawała. Na bis super bo zagrał sam z dwie piosenki. Mega ❤️

J.S lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, buziaki dla kontuzjowanego Skrzata od ciotkeczkk!
    Przepraszam dopiero doczytalam.

Jangwa, a mezowi sie podobalo?

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział, że ponad połowa koncertu mu się podobała. Najbardziej na nie gdy były największe hity 😜. Ale ogólnie nie zanudził się 😁

J.S lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domku
    Bilirubina fizjologiczna jak na tę dobę choć mega żółto wyglada
    Przybrala od wczoraj ciut ciut tzn 15g (czyli butla przed dzialala)
    Usg-zaznaczona miedniczka A więc powiekszona, usg powtórzyć za jakiś czas bo wystarczy często wysiusianie porzadne
    Szmerow na sercu brak

jangwa_maua, Katy, Nina83, Wowka, olciabos, Feeva, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Biedny skrzacik
    Zdrówka

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, super, że do domku :) chłopaki pewnie nie mogą się doczekać, ciekawe czy zazdrośni będą. Moja będzie na pewno, jest zazdrosna nawet o mnie w sensie, jak się przytulam do męża to zaraz przybiega i włazi na tatę :D

Berbecia biedny synuś :( Historia poporodowa niefajna, ale różne cuda się dzieją, ze mną leżała dziewczyna, która urodziła duże dziecko i jej neonatolog wmawiała, że jakie duże, to pewnie ma wadę serca. Ta dziewczyna biedna się denerwowała, a się okazało, że dziecko całe i zdrowe.

Skrzacik to prawdziwy kaskader, zbiera na ciele oznaki prawdziwego mężczyzny. Moja też szaleje, podsuwa pudło na zabawki i staje na ławę, wszędzie wejdzie.

Padło pytanie co kupić młodej pod choinkę i tak sobie pomyślałam rowerek. Przejrzałam różne i tak myślę nad biegowym na wiosnę, bo teraz i tak nie ma gdzie jeździć. Myślicie, że 2 latek da sobie rade z takim? Niby są takie 2+ i 3+. Bo takie 3-kołowe to mi się wydaję, że może już za duża będzie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka z sali miała niemal depresję bo się okazało że urodziła syna A miała być Marysia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, jak to możliwe, że przy dzisiejszych możliwościach usg jeszcze się takie przypadki zdarzają.
    Jak chce coś kupić różowego, to mi mąż mówi, a jak się urodzi chłopiec? XD Już mam zapowiedziane, że nie pozwoli na żadne róże na ścianach w pokoju Zuzi XD XD

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Skrzacik :(

Kamil wczoraj sobie otarl brode, teściowa akurat byla przy tym i sie na nia obrazil na chwile 😂

Na mnie w szpitalu nikt nie krzyczal, mm dawali chetnie az za chetnie moim zdaniem, ale wtedy tego nie wiedziałam i chcialam tylko zeby Kamil w koncu zaczal przybierać na wadze...Doradczynie laktacje pomagaly, ale kazda mowila co innego i juz mialam metlik w głowie chwilami...

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze to gadanie-każda co innego
    Mówię np że mnie tak uczono-a ona że nie jestesmy w..., tu ma być tak 🤣🤥

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się szybko Skrzacikowi goi! 😘
    Julek też z tych, co muszą mieć ciągle jakiegoś guza, ostatnio z upodobaniem pada prosto na twarz i puszczam zakłady, który ząb pójdzie pierwszy.😉

W szpitalu spotkałam jedna niemiłą położoną, była ostatnia przy porodzie. Poza tym, jestem bardzo zadowolona, ale też nie było u nas problemów z wagą, karmieniem itp.

Majowa, oni tak wszyscy mówią. Mój Mąż ostatnio wybrał dla córki znajomych maskotkę-pol syrena, pół jednorożec, z ogonem w cekiny. :D Śmieję się, że jego, wyhodowana już w ciąży z Julkiem, mentalna macica, ciągle rośnie i dojrzewa. 😂

A tak serio, oddaje brzuch, mam dość. Wowka, wyślę nawet na swój koszt. 😛

Edit: jeszcze nie zrezygnowałam z przeczucia, że będzie syn, też mnie dziwi, że jeszcze zdarzają się pomyłki, ale równiez o takich słyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 10:48

Wowka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, super ze do domku 😃 Koniecznie daj znać jaka była reakcja chłopców na mamusię z dzidziusiem 😍

Wowka, o ludu😱 biedny skrzacik ☹️

Berbecia, dużo zdrówka dla synusia a dla ciebie dużo sił ☺️

A co do pomyłek, to ostatnio moja znajoma urodziła 4 dziecko, całą ciążę się cieszyła bo miała być córka... urodziła zdrowego i dużego chłopca 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 12:18

Wowka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam ciągle na swój wypis. Koleżanka już od godziny w domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dobrze że już zaraz będziesz w domku :) daj znać jaka reakcja chłopaków była ;) Wowka Skrzat z Adasiem mogą sobie podać ręce. Też miał cztery szwy. Dużo zdrówka!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, no właśnie pamiętam, że Adasiowi też nie otworzył się spadochron 😉

Powiedz mi, jak teraz wygląda miejsce po szyciu? Smarowalas czymś lub naklejałaś jakieś plastry? Chciałabym, aby nie było blizny, bo to jednak policzek... 😑

Fermina, adres podać? 😂 biorę brzuch, możesz nawet za pobraniem wysłać 😁 byle tylko kurier u sąsiadki nie zostawił 😉

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka biedny maluch oby mu się szybko goiło.

Kamcia ciągle nie mogę uwierzyć że ty już z mała do domu a przede mną jeszcze tyle tygodni,ale biorąc pod uwagę moj poziom przygotowań to może i dobrze jutro mam wizytę może się dowiem czegoś konkretnego w końcu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:07

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak chcesz czekać do lutego to mogę Cię zarazić ciążunią 😁

Fermina, końcówka najgorsza, idź auto posprzątaj 😁 ja wzięłam się z mężem za porządki mojego,a na drugi dzień rano wody mi odeszły.
    Mój jest strasznie anty na róż. Najlepiej jak byliśmy po śniegowce, a on wybrał trapery musztardowe r.34 i mi mówi, że takie weźmiemy😆

I co myślicie z tym rowerkiem? Wiem że Wowka ostatnio pytała. Rozglądać się za biegaczem?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziś mylam podłogi na kolanach, byłam na spacerze po wszystkich możliwych wzniesieniach ale auto to jest jakiś pomysł. 😉

Majowa, nie mam doświadczenia, my teraz mamy taki trzykolowy i jest idealny ale na teraz, ostatnio myślałam, że Julo do wiosny z niego wyrośnie, ale i tak używa codziennie po domu. Wydaje mi się, że dwulatka spokojnie ogarnie biegowy, hulajnogi już są dla dzieci w takim wieku.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 19:16

Katy, Berbecia, White Innocent, wariancja, Cola87, jangwa_maua, Ewciaa83, Nina83, Feeva, edwarda20, kattalinna, D_basiula, Nynka, olciabos, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2655 2656 2657 2658 2659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ