Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra z tymi chorobami, oby to jak najszybciej sie skonczylo, pogoda sie zmieni to I dzieci beda zdrowe.
Dziewczyny, jak odpieluchowac dziecko? Obiecalam sobie ze jak juz bede w domu siedziec na maciezynskim wezme sie za Wojtka heh I minal miesiac a ja nic.
Mam go puscic z gola duuupaaaa I co? -
Ja zakladalam majtki
Pierwszy tydzień wysadzalam np co godzinę
Z kupą trzeba uważać-jak się dziecko zablokuje to mogila
U nas np kupa była tylko do kibla, nigdy do nocnika
od razu uczymy poza domem bez pampersa wiec musi byc ku temu okazja
Na początek proponuje 10 par gaci (na dzien 😉 )
Z Piotrem robilam 5 podejść
Od razu bylo widać że to nie moment
Gorszy bywa pierwszy tydzień
Potem mogą być kryzysy
Po miesiącu czułam się pewniej poza domem
No my zdecydowanie jeszcze czekamy z patryczkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 16:08
-
No zastanawia mnie tylko jak to robisz Kamcia jak zostajesz sama z 3?????
Tzn ja jestem z dwoma Wojtka mam na oku caly czas I jak kupe robi idzie do kuchni do okna ogrodowego I tam sie chowa zawsze, tak jakby sie wstydzil I tego sie troche boje ze on sie chowa I bede potem kupy znajdowac😁😁 wiem jak to brzmi ale tak jest.
A druga sprawa no jak karmisz Np Malgosie I co jak drugi chce siku lub kupe?? -
Piotrusvsam sie obsługuje, nie woła a idzie
zawoła, ale to nie ma znaczenia-sam idzie, ale tez woła jak nie chce ale pralka wiruje
Patrys w pampku
na tym froncie spokój
no i ta roznica-Piotrus nie mówi, nie wołał
i znam 4-latka w pampersie róznie bywaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 17:32
Ewciaa83 lubi tę wiadomość
-
Od jakiegos czasu jest taki krzyk jak mu pampersa zmieniam ze szok, dlatego wolalabym zeby juz sie uczy I zaczal wolac.
A z drugiej strony smierdziec zygiem czy kupa co za roznica 😁😁😁
Moja kwarantanna napewno, zamieniamy dom na troche wiekszy, moj tam odswierza I maluje a ja w sumie drugi tydzien sama, ale plus ze fajna spokojna wiocha, przy tej obecnej zarazie jak znalazl😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 18:40
-
ewcia
z ta kupą moze byc róznie, nie przewidzisz jak nie spróbujesz, to nie dzieje sie tak, ze robi w pampersa to zrobi w majty...moze nie chciec w majty, to nie jest fajne'moze bardzo nie chciec i dziecko sie blokuje (znam historie ze bez kupy tydzień), albo zawola, albo(jak u Piotrusia) po zachowaniu wiedziałam ze chce-jakby bał sie, panikował, trzymał sie za ptasiora, on nigdy w majty nie zrobiła, wiedziałam ze potrzebuje zatem sadzałam na kibelek, nocnika na kupe absolutnie nie tolerował
z czasem "u" to było siku, a "a" kupa
dzis na działce robil, biegał trzymajac sie za ptasiorka pewnie miejsce mu nie odpowiadało wiec chciał przemilczec ale bez wpadek ta sprawa -
Wojtek mial troche egzemy juz jest ok ale pamietam czasami puszczalam go wlasnie w samym bodziaku z gola duupa zeby sie wietrzyl no na poczatku nie wiedzialam co to jest. I wcale mu nie przeszkadzalo wrecz przeciwnie lał gdzie popadnie. Co prawda kupy nie bylo, wlasnie z ta kupa sie boje troche bo u nas sa dwie dziennie I poza tym ze robi je w jednym miejscu praktycznie to calkiem bez wiekszego wysilku tylko smrod go zdradza jak do salonu wraca 😁 ale tez wiem ze jak sie z niego smialismy jak cisnal of tego momentum zaczal sie chowac wlasnie, I I faktycznie zeby mi sie nie zablokowali.
-
ewcia
próbowac mozesz, jak zobaczysz ze ewidentnie to nie moment, na jakis czas zapomnicie o temacie odpieluchowania
bo jak pójdzoe, to z górki, tydzień tragedii, potem tylko lepiej
ja jak poczatkowo próbowałam, to do tematu kupy nawet nie przeszlismy z sikaniem nie szło, obustronna nerwówka, nie warto było ciagnąc dalej czekałam na nastepny moment -
Zapytam was o drzemki naszych prawie 2 latkow.. Obecnie Zosia ma trudności z zasypianiem na drzemke i wieczorem.. Nie wiem o co chodzi.. W dzien nawet jak rano wyjdziemy na dwor i jest zmęczona to zaśnięcie zajmuje jej dlugo czasu. Wstaje okolo 6, chodzi spac kolo 12. Wieczorem kladziemy ha po 19, ale zasypia po 20
. Jak u was wyglada sprawa spania.. -
U nas spanie bardzo sie popsulo odkad urodzilam, mam nadzieje, ze kiedys wroci do normy...
Ogolnie chodzi spac kolo 20, wstaje kolo 5 lub o 6 jak mi sie uda go jeszcze uspac co ostatnio sie udaje tylko przy pomocy suszarki z yt 🙈
Drzemka kolo 11 i zazwyczaj 1.5-2h chociaz dzisiaj tylko 40min i juz spi xd
To siedzenie w domu plus kolki Kacperka nie wroza nic dobrego... -
katy
bedzie lepiej i po prostu dobrze
mając czwórkę, nie wiem co to kolki, mocno współczuje
jednak "te" czasy mijaja, jest fajniej z kazdym dniem, serio! dwoje to juz jazda bez trzymanki ale pelna radości , wiecej jest tej radości niż przy jednym dzieciątku
jestes silna babka, silna matka