X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o sandałach a śnieg zapowiadają za parę dni. 🙂

Też jestem na etapie kupna butów.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buty kupuje od zawsze normalne, pierwsze były zimowe z Lidla ,które zresztą sama sobie wybrała miałam też butki firmowe ale to dostaliśmy w spadku. Sandałków też mamy już trochę też że spadku ale jak nam coś wpadnie w oczy to pewnie dokupimy na razie czekam na wiosnę,choć dziś jeszcze u nas ciepło tylko pochmurno

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu znowu mam szpital,wszystkie kaszlą jak gruźliki ,żeby było ciekawiej to żadne nie ma kataru ,nawet ich podejrzewałam o tego sławetnego wirusa bo nic poza kaszlem, zresztą jak zwał tak zwał. Tyle że ta kwarantanna narodowa wykończy mnie prędzej niż ten ich wirus a ostatnio mały dwa dni nic tylko płacz ,całymi dniami ,mój w pracy ,dom ogarnąć i jeszcze za nauczycieli robotę odwalać to serio jak wyszłam na chwilę pranie powiesić to miałam serio ochotę nie wracać 😅. Najgorsze że pewnie 25 to się nie skończy, pewnie najprędzej po świętach wrócą,a ja sobie nie wyobrażam przygotowań do świąt jeszcze do tego wszystkiego.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas był tylko kaszel
    dwoje antybiotyk
    troje sterydy
    ja 4 tyg kaszlałam
    najgorzej było z Małgosia i jej zapaleniem...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja mam pytanie o to odpieluchowanie. Adasia czasem posadzę na nocniku lub nakładce ( ostatnio to tylko nakładka, tak polubił) i często się wysika czy kupę zrobi. Nawet mnie wtedy z toalety wywala 😂 ale tak jak mu nie założę pampersa to nie zawoła, ani mu to nawet chyba nie bardzo przeszkadza że jest posiekany. Za wcześnie? Nie wiem czy jak się za to zabrać to tak delikatnie, powoli czy od razu ściągać pampersa na całe dnie?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    ty masz zapas papieru!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam pytac jak wam idzie odpieluchowanie????
    bo ja na pewno poczekam...choc na kibelek(tez miekka nakłada ;) ) chetnie robi
    ja sie zabieram na zasadzie-wsztstko albo nic(pampers tylko na spanie) wiec nie ma mowy na nauke sikania na spacerze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze odpieluchowania nawet nie ruszylam 🙈
    Musze sie za to powoli zabrac.

Buty mamy geoxy, takie wkladane adidasa i wlasnie wczoraj jeszcze dokupilam vansy na wyjscie, ale to zobacze jak przyjdzie, czy sa ok, bo jeszcze nie mielismy vansow.

Musialam zmienic garderobe, powoli wszystko na nowo zamawiam, bo wskoczylismy w rozmiar 98, co prawda z h&m nadal 80, ale jednak zara to 98 leggi. Szok jak rosnie, niedawno na 50 kupowalam 😶

Granice maja byc podobno do polowy kwietnia zamkniete, ja w poniedzialek ide normalnie do pracy, takze mnie #siedznadupie nie obowiazuje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia bez pieluchy, tylko na spanie. Majtki albo nic bo zdejmuje. Wczoraj cały dzień pielucha, dziś dwa razy założyłam, dwa razy zdjęła. Nie mówi przed, dopiero jak trochę suknie, kończy w nocniku. Przedwczoraj ciągle były kałuże, dziś zdecydowanie lepiej. Póki siedzimy w domu to nie myślę już, nie chce pieluchy to nie będę walczyć. W ogóle teraz najchętniej rozbiera się do rosołu...

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola jaki duży przystojniak😍. No i teraz wiadomo kto ten papier tak wykupywał😂

Cola87 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ile masz okresu wypowiedzenia? Szukasz czegoś teraz? Koleżanki mąż wczoraj miał rozmowę o pracę przez telefon. Może to jest nowy sposób 🤔

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak decyduje o odpieluchowanie to zdejmuje wszystko i puszczam z goła pupa potem stopniowo zakładam

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tak myślałam że zwrócicie uwagę na moje zapasy 😂 a ja się przyznam że jak byłam tydzień temu w Kauflandzie to mi się tak udzieliło, że jak zobaczyłam puste półki z papierem to kupiłam ostatnie sztuki 😂 a w ogóle nie miałam w planach takiego zakupu ;p

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak się zastanawiam nad tym odpieluchowanie bo jak siedzimy tyle w domu to jest okazja. Z drugiej strony jakoś mam przeczucie że on tego jeszcze nie czuje... Może jakaś próbę podejmę ale nie sądzę że się uda. Kattalina to w sumie fajnie że Bożenka już nie chce pieluchy i sama ściąga, jest większa motywacja :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, ona to chyba bardziej żeby zdjąć co się da 😉

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina 3 miesiące, do końca maja...

Na razie przeglądam oferty ale jeszcze nigdzie nic nie wysłałam bo słabe oferty.
    Od kwietnia biore siew za to intensywnie.

Bardzo dużo jest informacji, że rekrutacja online...ale nie w mojej branży więc nie wiem nawet kiedy te rozmowy skoro teraz zamknięte...no i od tygodnia prawie zero ofert w moim zawodzie...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za plan B!

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie chyba kolki zaczynają, dzisiejszy wieczor byl mega ciezki :( Cud, ze sie Kamil nie obudzil...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, o rany, jaki przystojniak 🤩😁

Katy, wspolczuje, jak sobie przypomne te kolki to jedyne fo zycze, to wytrwalosci... 😘

Cola87 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciągle epidemia nawet starszaki się pozarazali byłam w przychodni z młodszą czwórka ,przyjmują godzinę dziennie ,niby każą dzwonić najpierw zanim się przyjdzie ale nikt nie odbiera telefonu ,przychodnia nie działa normalnie tylko w trybie pomocy nocnej . Wszyscy dostali antybiotyk,nawet się lekarka nie bawiła w inchalacje itp. od razu przepisała antybiotyk żadnego probiotyku nic . Miałam wrażenie że wizyta w stylu "przepisuje co musi być na receptę a z resztą radźcie sobie sami"dobre jest to że w przychodni nikogo nie było i nie czekaliśmy między ludźmi .

cf409fc7e7.png
‹‹ 2757 2758 2759 2760 2761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ