Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja dzisiaj byłam juz w nocy sama z dziecmi (maz pojechał słuzbowo na granice) i były dosc litosciwe
Piotrek mi chyba lunatykuje
Patryk spał idealnie
Małgosia 2x jadła(było juz 1x ale po zapaleniu nadal "nadrabia")
dzis pierwsza wstala malutka , tylko 5:20 -
Drzemka- drzemki bronię jak niepodległości. Ja też potrzebuję się przespać 😂
Skrzat wstaje około 7, drzemkę łapie ok 12:30 na dwie-dwie i pół godziny i później hula do wieczora. Sygnał do spania pada o 21, ale usypianie czasem trwa i godzinę, ale szczęśliwie czasem mniej, wczoraj z 15 minut. Pobudka zazwyczaj jest jedna, ok 5 i wtedy przychodzi do nas, do łóżka. Czasem śpi u siebie nieprzerwanie do 6, ale wtedy już obwieszcza dzień.
Odpieluchowanie-Skrzat nie kuma o co chodzi. Kilka prób poczyniliśmy, to nie jest nasz czas. Ja odkładam temat do lata, będziemy wtedy dużo na podwórku, będę mogła puścić w majtkach, albo nawet bez.
Wielorodzicielstwo- ja uważam, że sprytna żonglerka czasem i uwagą, która cechuje mamy, wymaga kolejnych leveli wraz z kolejnym potomkiem. Podoba mi się zdanie Kamci, że z czasem jest coraz lepiej-na pewno 😊
Buty-nie wiedziałam że tak trudno kupić buty dla dziecka przez internet 😁 ogarnęłam w końcu, łatwo nie było. Kto wymyślił żeby każdy producent miał inną tabelę z rozmiarami...?
Kamcia, co robi Piotr lunatyk przez sen? Mi też się zdarzały w dzieciństwie takie jazdy 😁 i drugie pytanie-ten w jakiej konfiguracji wózkowej teraz wychodzicie? -
ja tez lunatykowałam jako 3-4 latka
mąz podobno tez
raz nie usłyszałam jak wyszedł, znalazłam go spiacego na kanapie...nie wiem ile czasu tu był, nie był lodowaty (okno uchylone)
nastepnej nocy usłyszałam samo wybiegnecie, wziełam za raczke i zaprowadziłam do łóka, dalej spał
kolejnej nocy były 3 wedrówki...za trzecia mi sie musiał obudzic, lezelismy razem 3h
nastepna noc-otwarte drzwi od pokoju, Piotrek w łózku
potem noc bez przygód
i dzis-byłam sama w nocy wiec i sen bardziej czujny
usłyszałam bieg (bosze, jakby stado słoni), ile mi zajeło wybiegniecie? 10 sek?
drzwi od pokoju chłopaków otwarte, Piotr chrapał (10 sek po przebiegnięciu mieszkania), rano wniosek-był na kanapie bo myszka od komputera lezała na podłodze
mam tez wrazenie ze to dzieje sie o stalej porze
najgorsze, ze siedzi w domu i cwiczy do perfekcji brojenie
w tym otwieranie okien...w mig dokupilismy reszte klamek na kluczyk
drzwi wyjsciowe tez umie otwierac
kiepska wersja do lunatykowania
spacer
hmmm
ja sama z nimi nie spacerowalam choc i na te ewentualnosc mam pomysl
spacerujemy (poza pandemia) na 2 wózki, ja gondolkę, mąz pcha spacerówke z Patrykiem (lub Piotrem) a drugi na nogach/dostawce
z przedszkola odbieram sama(autem), czesto związane jest to z przechodzeniem przez jezdnię więc Malgosia w nosidlo, nosidło na stelaz, przy stelazu dostawka, wiec jeden na dostawce a drugi za reke
ewentualna opcja-ten nasz wózek podwójny, Małgonia lezy, Patrys siedzi, Piotr na dostawce...ale kto upcha 34kg samego dziecia?
dziecko ma mój telefon wiec sie nie pochwale spacerkiem
sama z nimi bede chodzic na działkę tam jest płot, ferajna opanowana
przez inernet dobrze się kupuje juz marki stałe
albo sklepy z darmowym zwrotem (zalando czy eobuwie) za duze pół biedy (beda na zas) ale za małe...heheWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 12:57
-
Kamcia, no to ja też podobno takie rzeczy robiłam przez sen. Na szczęście nigdy nie wpadłam na pomysł otwarcia okien lub drzwi 😱 ale na koloniach kiedyś zwiałam przez sen na jakieś schody i mnie bardzo szukali 😂 Piotrkowi teraz się to zaczęło? Cała noc na nasłuchu...
Logistyka spacerów świetna. Jaką masz dostawkę? Ja też myślę, że będę potrzebować do wózkowania. Skrzat prawie nie jeździ wózkiem już, więc podwójnego na razie nie widzę dla nas. Jeśli nagle by mu się odwidziało mam spacerówkę parasolkę. Chyba za bardzo wybiegam myślami 😂
Buty z zalando, będę odsyłać w razie co 😁 ale jednak wolę stacjonarne zakupy butów-wolę pomacać, zobaczyć jak się zginają itd 😊 -
mamy tę dostawkę
https://allegro.pl/oferta/lascal-buggyboard-maxi-dostawka-do-wozka-platforma-6880921957?snapshot=MjAxOS0xMi0xMVQxMTowOTo1MC4wMDhaO2J1eWVyOzk3ZTM4ODQ4ZTc1ODA4MWJiYzY1ZjYzZDkzMDQ4OGM3OGU5NWUzMDk1ZjM1M2VjNGI2YzNkZmNhMWNjNTc5ODc%3D
chcie;lismy stojacą, z czystym sumieniem polecam, w ogóle nie koliduje z prowadzeniem wózka (spacerówki, gondoli nie wypróbowałam), Patryk lubi, Piotrus tez, takie "podwózki"Wowka lubi tę wiadomość
-
Wowka nie dosc ze kazdy ma inną rozmiarowke, to nawet jeden producent ale inne modele maja inne dlugosvi wkladek. Np befado. A dodatkowo przychodzi cos w innym rozmiarze.. Jak geoxy. Roz 25 na pudelku producenta 16.7, wkladka w rzeczywistosci 16.. 0.7 cm u takich małych dzieci to duzo
-
Berbecia, kamciaelcia, Ewciaa83, kattalinna, wariancja, Wowka, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
i dziś było nocne maszerowanie
dalej jestem sama i wyjatkowo spałam z otwartymi drzwiami...
Piotrus wybiegł z pokoju (a usłyszałam w niani wczesniejsze poruszenie i nie spałam), przystanął przy sypialni, wbiegł i sie połozył, chrapał od razu
juz miałam go zostawic, ale właśnie-chrapał i szybko sobie uswiadomiłam ze ani nie usne ani nie przespie
zaniosłam do pokoju i spokój do ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 09:49