X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wersja wydaje mi się lepsza. Z pampersem wyrobi się do osiemnastki A z nauką niekoniecznie 🤣

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my testujemy nowy sprzęt. Moje buty takie "wyjściowe" heh

5a131335cbcd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 17:41

kamciaelcia, wariancja, Ewciaa83, Katy, Berbecia, pawojoszka, Wowka, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaix
    wy jeszcze w gondoli?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix i przypomniałaś
    Nasza wersja spacerowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 22:33

Ewciaa83, wariancja, Katy, Berbecia, pawojoszka, Wowka, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    aaix
    wy jeszcze w gondoli?

Tak coś Tymek niechętnie chce siadać więc czekamy

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony super-ze daje tak rade 👍

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze Kacper jak najdluzej pojezdzi w gondoli bo Kamil raczej niechetnie odda spacerowke 😂

Ale zdolne i sliczne dzieciaczki 😍

Kamil umie liczyc do 5, ale od 2 😂 No i czasem liczenie wyglada tak "dwa, trzy, dwa, cztery" xd

Odpieluchowanie zaczne gdzies w maju i mam nadzieje, ze na jesien temat pieluch bedzie juz zapomniany xd

Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie ciesze ze udowodniłam Patryczkowi ze nie jego czas na odpieluchowanie XD
    niech tylko jutro o tym pamieta przy zmianie pampersa XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam nadzieje, że wszytko u Was dobrze :)
    My na szczęście zdrowi, a to najważniejsze. Cała sytuacja w jakiej teraz jesteśmy jest trudna i myślę, ze nam wszystkim daje dużo do myślenia i przewartościowała pewne rzeczy- mi na pewno. Troche spraw nam się pokomplikowało i mamy teraz trudny czas, ale najważniejsze, że jesteśmy razem cali i zdrowi.
    Zuzia zdobywa nowe umiejętności, ale daleko jej do froumowych słodkich bystrzaków czytających i liczących :) Lila rośnie jak na drożdżach, nie wiem ile waży, ale jest już ciężka XD
    Czas szybko leci, Małgosi już pannica :)

Lila ma asymetryczną główkę, wiem, ze to może się samo "naprostować" w pierwszych miesiącach, ale nie wiem, czy mogę jakoś to wspomóc? Kładę ją na boczki. Miała któraś taką sytuację? Teraz jak na złość epidemia i nawet do lekarza jakbym chciała to nie ma jak iść, a w internecie można przeczytać cuda i się jedynie nakręcić.

Używałyście po porodzie pas brzuszny, albo owijałyście się bandażem elastycznym, żeby brzuch się troszkę zgubił? Po pierwszym porodzie nic takiego nie stosowałam, ale pamiętam jak mi kiedyś ekspedientka w sklepie powiedziała, że ona się owijała i jej to pomogło. Trochę o tym poczytałam i mam mieszane uczucia, nie wiem czy coś takiego stosować, czy tylko ćwiczenia pomogą? a na nie nie mam czasu, a tym bardziej siły, bo są dni, ze marzę o wieczorze, żeby wziąć prysznic i pójść spać.

Dwoje dzieci, to dla mnie wyzwanie i myślę, że max moich możliwość ogarniających XD Pawojoszka, myślami jestem z Tobą, wirtualnie Cię wspieram, Kamcia, trójka to mega wyzwanie, piwko Ci się należy, albo i dwa :D

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam filmiki i zbieram szczękę z podłogi, Ewcia mój sześciolatek jest mniej więcej na takim etapie a dwa lata chodzi do przedszkola. Ula tyłu słów nawet wypowiedzieć nie umie.

Dziś byłam w mieście( znowu😎), czuję się jak na wakacjach, zauważyłam że dentysta ma czynne ,udało mi się Szymka wbić w kolejkę bo dolna jedynka rosła mu bokiem ,mleczak jeszcze nie wypadł i bałam się że krzywo mu urośnie ale w tej sytuacji nie wiedziałam gdzie z nim iść . Okazało się że to jedyny dentysta w mieście i co przyjmuje tylko prywatnie bo podobno nie ma kontraktu z NFZ (taaa ,jasne) głupie wyrwanie dwóch mleczakow 150 zł. Zaczyna się zerowanie na ludziach z okazji tego wirusa, masakra co to będzie dalej.

Ewciaa83, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do rachunku za dentystę muszę doliczyć jeszcze podwójna marzę dla wróżki zębuszki😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 21:21

Wowka, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami puszczam Wojtusiowi taka bajka
    CHARLI I numerki albo literki I sie zaczelo 😁 potem w Lidlu chyba byly magnesy na lodowke z literkami I cyferkami. A ze Wojtek wogole nie siada tylko caly czas biega z kuchni do salonu I tak wkolo o przynosil z lodowki po jednym magnesia I zgadywal😁😁 no I w koncu mu sie udalo, no ale powiem wam po angielsku nie chce powtarzac, a musze tez powoli go uczyc zeby potem cos w przedszkolu kumał od 3 roku bede go wysylac, wiec czas na odpieluchowanie I angielski🙂

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj miesiecznica, dopiero co rodzilam przeciez 😂

e59012f75356.jpg

kamciaelcia, Wowka, edwarda20, wariancja, Berbecia, Ewciaa83, kattalinna, jangwa_maua, Nina83, pawojoszka, Cola87, Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci słodkie te małe jak Kacperek i Małgonia, i te zdolniachy większe, jak Zosia i Wojtuś. Jestem pod wrażeniem 😊

Widziałam też przystojniakow Kamci i Stasia prezentującego wehikuł. Nie przeszkadza ta dostawka w prowadzeniu? Jak się podbija wózek?

Majowa, ciesze się że u Was zdrowie, a dziewczyny rosną 😊 ja nie używałam tego pasa. Wydaje mi się, że on tylko maskuje problem, tak jak bielizna wyszczuplająca. Ale to że ja nie używałam nie oznacza że jest zły, być może komuś pomógł. Skrzat miał asymetryczną główkę, kładłam na drugi boczek i jakoś tak się wyrównało. Kamcia polecała poduszkę-head care.

Kamcia, to ile tego męża nie było...? Pisałaś ostatnio że na noc nie ma, to on tak ciągiem był w pracy? 😑

Pawojoszka, może wróżka zębuszka potraktuje to już jako hurt a nie detal i zejdzie trochę z marży 😂

Nina, cieszę się że samopoczucie już lepsze 😊 który to tydzień u Ciebie?

Mała Matylda, oprócz tego, że oczarowała mnie Zosia na filmiku, to jeszcze zwróciłam uwagę na Twój glos-jak miło brzmisz 😊 dzięki że pytasz, moje samopoczucie całkiem niezłe. Dni mijają jeden po drugim, na szczęście bez przygód. Jutro mam wizytę, w czwartek prenatalne, o ile nic się nie zmieni... wszystko oczywiście sama, nie można zabierać osób towarzyszących. Trudno, przeżyję. Mąż tylko chciałby zdjęcia czy jakiś filmik, bo to w sumie on jest poszkodowany 😃
    A Ty jak się czujesz?

Miłego dnia Wam życzę.

Nina83, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warta dzienna 12h (zaczynał prace 4:30-22 zjazd na jednostke) i dostał kolejna wartę ale 24h czyli zaczął prace 4;30 a skonczył 10 nastepnego dnia ;) w wojsku inaczej się liczy prace 12h itp
    dzis jest w domu, jutro nocna warta czyli jedzie na 17 wróci o 10 rano

nasza dostawka absolutnie nie koliduje z wózkiem, podbicie swietne, jest wysoka, że stopy męza pod nią wchodza
    ale nasza tylko stojaca
    te siedzace zawsze sa prowadzone z wózkiem z boku ;) inaczej nie widywałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 08:54

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, jak to odstawienie? Nie zostawiaj mnie samej 😉 jak Wam idzie, jakie metody, jest współpraca?

Wybaczcie, nie odniosę się teraz do niczego więcej bo piszę ukradkiem spod kołdry jak nastolatka. Muszę ukrywać telefon przed Bożenka

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jak miesiąc? Kiedy? 🙈 Czemu ten czas leci jak oszalały

Katy lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa nie wiem 🙊

Kattalinna, nie zostajesz sama, Kamil na cycu bedzie do osiemnastki xd

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek jaki okruszek 🥰😘

Wowka, 9t 3d. Po wizycie daj znać jak dzidziuś 😚 Ja prenatalne mam 16 kwietnia 🙂

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a jak tandem?

age.png
‹‹ 2761 2762 2763 2764 2765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ