X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam majtki z Pepco, mamy aż 5 par, dziś jedne w użyciu, wpadek zero 🙂 była też mokra pielucha bo wyszlysmy na spacer a przed jakoś siku się nie chciało 😉 dodam, że wyjątkowo te majciochy były cały dzień na pupie, bo zazwyczaj po kilku minutach się rozbiera. Dziś kilka razy już próbowała zdejmować ale reagowałam odpowiednio szybko 😉

Wariancja, dajesz nadzieję 🙂 jeszcze niecałe dwa miesiące wytrzymam, obiecałam do drugich urodzin to chcę wytrwać. Zacznę jednak przygotowanie terenu 😉

wariancja, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie mogę pochwalić osiągnięciami mojej latorośli to pochwalę się nowymi umiejętnościami
    0e364f575d58.jpg
    Jeszcze nie ostygły a już znikają ,pierwszy raz drożdżowe tak ładnie mi wyszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 20:44

wariancja, kamciaelcia, Wowka, Berbecia, Ewciaa83, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to trzymam kciuki za wszelkie rewolucje u waszych maluchów ,czy to za odpieluchowanie czy odstawienie oby dzieciątka wykazały chęć współpracy

wariancja, Berbecia, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę bułeczkami. Pawojoszka, Twoje wyglądają smakowicie 🤤

b35405175cfd.jpg

W temacie odpieluchowania i odstawienia od cyca też trzymam kciuki 😊

Majowa, myślę że u Skrzata asymetria znikła ok 6-7 msc. To tak po zdjęciach się wydaje, bo proces stopniowy.

wariancja, pawojoszka, Ewciaa83, Katy, kattalinna, jangwa_maua, Nynka, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze! Panna D. mnie rozwaliła 😂

W późniejszym czasie to się nazywa pushup 😄

wariancja lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakie wypieki 🙂 wlasnie mi przypomnialyscie ze lubie drozdzowki,a juz kocham z makiem no uwielbiam, a zawsze jak mialam ochote to bylam w ciazy😁😁 no a teraz to siedzenie w domu ehhh znowu nie zjem no do Polskiego sklepu kawal drogi

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka super wyglądają ale ty jesteś zawodowcem w tej dziedzinie dla mnie drożdżowe to jedyne które mi nie wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 23:18

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Jak się nie mogę pochwalić osiągnięciami mojej latorośli to pochwalę się nowymi umiejętnościami
    0e364f575d58.jpg
    Jeszcze nie ostygły a już znikają ,pierwszy raz drożdżowe tak ładnie mi wyszło

Na miniaturce w telefonie, myslalam, ze kolejne bobo, a to zdjecie usg😁😁
    Na mózg mi pada...

kattalinna, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwaliłam się suchymi majtami to dziś trzy pary poszły, od dwóch kropelek do wielkiej wody 🤣

Wypieków zazdroszczę w oczekiwaniu na drożdże...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bede robic pierwszy raz bulki, trzymajcie kciuki zeby wyszly 😂

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Nynka ja tak szczerze mówiąc też myślałam na miniaturce że to zdjęcie USG ;) ale staraczki to tak mają ;p a wypieki super, ślinka cieknie, jadłabym 😁

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojszka, Wowka, co za pyszności, slinka mi cieknie🤩
    Nynka, Cola, ja też w pierwszej chwili myślałam, że to zdjęcie USG😋

Kattalinna, a jak u Was przebiega odpieluchowanie? Od jak dawna próbujecie, jak zmienia się liczba wpadek w ciągu dnia?

U nas dzisiaj jak dotąd trzy wpadki, Zosia siusia znacznie rzadziej niż wczoraj. Noszenie majtek nadal ją cieszy, mokre przeszkadzają ale nie są samodzielnie zdejmowane, mimo że w łazience obsługuje się sama. Zapał do korzystania z nocnika opadł, Zosia nie zgłasza potrzeby, dopiero awarię. Jestem ciekawa jak to się rozwinie.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciotki 😊

315c58475363.jpg

Mam prawie 5cm, a serce bije 169 😊

pawojoszka, MajowaMamusia, wariancja, kamciaelcia, Ewciaa83, kattalinna, White Innocent, Katy, Mała Matylda, Berbecia, Nina83, Asix, Nynka, jangwa_maua lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ,bez jaj, ja rozumiem że kwarantanna i z nudów to ludzie różne rzeczy robią,ale są granice brawury. Jakby mi teraz przyszło jeszcze ciąża to bym się chyba tępa żyletka pocięła i tak mi doby brakuje .

Gratuluję wszelkich sukcesów na polu odpieluchowanie. Ula chciała kiedyś zdjąć pieluchę ,co wzbudziło moje nadzieję ale się okazało że to chwilowa zachcianka przewietrzenia pupy. Tak więc na nadziejach się skończyło. Ja nie mam parcia na odpieluchowanie (wielomamy pewnie mnie w tej kwestii zrozumieją)poczekam jak się już na dobre zrobi ciepło i dzieciaki do szkoły wrócą, będę mieć trochę luzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 15:38

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka piękne zdjęcie , dzidziuś w serduszku 😍 ,wysokie tętno wróży dziewczynkę

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, co za cudowne zdjęcie małego człowieka 😍
    Wysokość tętna też skojarzyła mi się z dziewczynką 😉. Wprawdzie to nie metoda naukowa, ale według mnie tym razem trafnie przewiduje 😋

Wowka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat miał 174 w 11+4 😂 także tego...

A, i masz rację Pawojoszka, wcześniej jakoś nie zauważyłam tego serduszka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 18:13

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, cudny mały człowiek 😍
    W poniedzialek ( byłam pewna, że wizyta we wtorek 🤦‍♀️) ja zobaczę swojego dzidziusia ☺️. Od wczorajszego wieczora wróciły wymioty, samopoczucie okropne 🤢

Wowka, jak Twój brzuszek? Mi już się zaokrąglił 😮 aż jestem w szoku, że tak szybko. Wyciągnęłam ciążowe spodnie bo moje jeansy mnie cisną w brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 19:47

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, chyba od początku kwarantanny na dobre lecimy z tematem. Ale wcześniej były podejścia luźne. Na początku marca 1,5 tygodnia siedziała w domu to już biegała częściej bez pielo. Po powrocie do żłobka (dwa dni i zniknęli) pierwszego dnia była jedna pielucha tylko mokra po spaniu, bo cały dzień panie wysadzały. Skorzystała bo to był pierwszy dzień jej kolegi w majtkach, a że Bożenka od początku w żłobku z nocnikiem to teraz też współpracowała. Ta jedna pielucha mnie przekonała. Ale po tygodniu miałam kryzys. włożyłam pieluchy z powrotem i stwierdziłam, że to za wcześnie. Na jeden dzień, bo zdejmowała. Wpadki są przeróżnie, nauczyłam się rozpoznawać moment "przed". Wołanie jest w trakcie lub po. Sama nie siada, będzie sikać stojąc koło nocnika, sama z siebie nie siadzie. Pytam więc. Milion razy dziennie. Pytam i od razu proponuję. Bardzo rzadko jest tak, że nic nie ma albo że w ogóle nie chce siadać. Wpadki największe są wtedy, gdy zrobi dużo siusiu i jestem zadowolona, że na długo spokój 😉 czasem potrafi co 10 minut, czasem przerwa jest dłuższa. Oczywiście po piciu moja czujność wzrasta 😉 ogólnie po drugim tygodniu widzę, że jest lepiej.

Pisałam wywód na raty, mam nadzieję, że zrozumiałe to😉

Wariancja, jak było u Was w nocy z kp? Często jadła? Jak teraz po? Ja mam taką tragedię, że to nie ma szans się udać 😕

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina zmotywowałaś mnie do podjęcia odpieluchowania.

Uszyłam stasiowi majty. 10 sztuk czek na wciągnięcie gumek;p
    3cdb926df537.jpg

A tu longi dla synka koleżanki
    5996932f7122.jpg

I krótkie baggy
    f720d55facc8.jpg

kattalinna, kamciaelcia, wariancja, Cola87, pawojoszka, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
‹‹ 2763 2764 2765 2766 2767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ