Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pucio też ratuje ale ile można 😉 już nawet bajki chciałam puszczać ale okazuje się, że zainteresowanie trwa 30 sekund. W sumie to się jednak cieszę 😉 jaka Peppa jest głupia... 😂 Za to cały dzień mogłyby lecieć "dzieci" czyli koncerty arki Noego na YT. Ciężko to przebić, ratunku! 😅
Ewciaa83 lubi tę wiadomość
-
Heheh Pepa chrum chrum😂😂 jak ja sie ciesze ze Wojtek juz tego nie chce hahaha. Ja najczesciej puszczam 4 fan tv jest tam od 11 chyba do 18 piosenki dla dzieci mieszanka wszelakich, I niektore takie zyciowe 😁😁 pan policjant uczy o swiatlach, strazacy jaki numer alarmowy itp najwazniejsze ze zmieniaja sie co 3 minuty wiec to zajmuje dzieci
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Nie mam kablówki 😄 najważniejszy dla młodej jest yt, wyparł Spotify (w ogóle to dwie z trzech aplikacji muzycznych, które musiałam ukryć w telefonie...). Wczoraj odkryłam alternatywę - aplikacja w tv z filmami z Facebooka i kanał "same koty" jest czad 😂
-
Aaaa no to na YT " spiewajace brzdace" czad😄😄
Moj sie za tel na razie nie bierze, ale pilot od tv i owszem. No ale mamy w salonie wiekla skrzynie z jego zabawkami I on poprostu wyciaga wszystkie po koleji oczywiscie mowiac co wyciaga😂😂 wiec zanim przerobie ta skrzynie plus wszystkie magnesy z lodowki z alfabetem I cyferkami jest kapiel I spanie.
Aha miedzy czasie karmienie I guganie do Zoski bo juz tez ciekawa swiata.. jak to mowi Wojtek.. dzieje sie😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 23:01
-
U nas spiwajace brzdace tez, i na yt piosenli po angielsku taka rodzinka rysunkowa spiewa i to tez lubi oraz inne z yt. Ogolnie bajki jej sie nie podobaja..tylko pare odcinkoew. Maszy. A Masze sama lubie. Ale dobrze wiedziec ze nie tylko moje siedzi i oglada. 😂
-
Moja Gwiazda przez pierwszy tydzien w domu sie nie nudzila, z kazdym kolejnym dniem jest troche gorzej 🤣
U nas na topie sa wszelkiej masci puzzle i ksiazeczki Kicia Kocia, Pucio poszedl w odstawke. Ostatnio wzroslo zainteresowanie maskotkami, uklada je, przeklada, karmi, przewija, usypia. Sa dni, ze ladnie sie bawi, a sa tez takie ze sama nie wie czego oczekuje od zycia...
Z zabaw manualnych, czasem cos rysujemy, ja wycinam ona przykleja, na farbki jeszcze sie nie odwazylam 🤣 Przesypywanie kasz, sztuczny snieg i te inne badziewia zajmuja ja na max 2 minuty 😭
Przykleilam na podlodze wielki arkusz papieru do malowania, powyklejalam kolka do skakania na podlodze, zbudowalam tipi czyt. walka o przetrwanie level hard 😂🤣
Dzieki za wypowiedzi w sprawie staran, ja sie boje glownie paralizu sluzby zdrowia, ograniczonej dostepnosci lekarzy... Kazda z nas ma w tej kwestii indywidualne podejscie i dobrze, ja tez nie chcialabym zwlekac. Co ma byc to bedzie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 11:36
-
nick nieaktualnyHej,
U nas aktualanie wszystko sie znudzilo...😳 łącznie ze spiewankami na yt....
Mam w planach kupic jakas nowa zabawke...
Teraz podchwytuje zabawy który młody wymyśli...później tego żałuję ale zabawa jest na chwile😁
Co do starań, ja sie staram i mam w planach zajść, mam nadzieje ze do konca maja bedzie już troche lepiej...kattalinna lubi tę wiadomość
-
Śpiewające brzdące że trzy kawałki tylko...
Ewcia, też mamy w dużym wszystkie zabawki (ja nie mam salonu tylko duży pokój 😉) ale stoi wszystko nieruszane.
Kredki lubi, ale za szybko pojawia się ognik w oku i jest rysowanie po ścianach i meblach. Mamusia w przypływie braku cierpliwości wysłała większość kredek za kanapę. Zostało kilka, jedno ostrzeżenie, drugiego nie ma tylko bam za kanapę. Wiem, mało wychowawcze ale działa. Już mi po kanapie nie rysuje 😉
Kupiłam papier kolorowy, bibułę i nożyczki. Nożyczek nie ogarnia, z resztą nie mam pomysłu co robić. Może jakieś ozdoby świąteczne dam jej kleić. Ja nie jestem plastyczna... Malowanka wodna się podobała, najlepsze próby wylania wody z kubka. Farbki do malowania palcami ze stempelkami czekają na moją odwagę 😉 jak wymyślę w czym zaserwować piasek kinetyczny to jej dam, dostała na urodziny i czeka 😉
Puzzle i układanki są najlepsze 🙂 kupiłam kici kocię 4w1 i muszę szybko kupić jakieś inne. Co polecacie z większą ilością niż 6 elementów? Myślałam, że trochę czasu zajmie jej nauka a tu zonk, układa jak leci, chociaż oczywiście czasem uparcie próbuje dopasować do siebie coś, co nie pasuje i się wścieka.
Memo się na razie nie sprawdza. Macie jakieś gry planszowe czy coś takiego żeby całą rodziną grać?
Powodzenia staraczkom! Bociany przyleciały 😆Nynka, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
My mamy puzzle progresywne czu czu basniowa kraina.
Z clementoni sa ciekawe :
https://allegro.pl/oferta/moje-pierwsze-puzzle-animal-friends-8445662294?utm_medium=app_share&utm_source=facebookWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 13:04
-
Ja tez polecam Czuczu, u nas sie sprawdzaja, ostatnio ulubionymi sa „Moja wies” takie duze puzzle i ten autobus z lodami, gdzie sie dopasowuje tez te mniejsze elementy.
Ja tez nie mam juz pomyslow na zabawe, wszystko szybko sie nudzi, wlasnie sie rozgladam za jakimis zabawkami, ukladankami innymi niz te co mamy.
U nas lekko kryzysowo, przez to ze zamkneli calkowicie granice prawdopodobnie strace prace.
Ma ktoras z was moze czytnik na e-booki? Rozgladam sie ale jestem taka zielona w temacie, moze ktoras ma i moze mi jakis polecic? Bo ja im wiecej czytam, tym bardziej glupieje. -
Moje dziecko tak bardzo nie lubi puzzli, że negocjował wymianę ich na latarkę 😂
Piasek kinetyczny można wsypać do blachy do pieczenia, do wanienki, do dużej miski...
JS, no właśnie zastanawiałam się co u Ciebie w związku z zamknięciem granicy. Przykro mi, że taka groźba nad Tobą wisi, ale być może jednak pracodawca da się przekonać, że sytuacja jest kryzysowa?