X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, jak czytnik to tylko Kindle 🙂 ja mam starocie już chyba z 5 wersji temu, teraz ta podstawowa wersja już jest z podświetleniem więc wypas. Jak ja kupowałam to podświetlenie dopiero wchodziło i dla mnie była zaporowa różnica w cenie. A jednak się przydaje. Co do samego czytnika: czyta się jak normalną książkę, nie należy nawet myśleć o podobieństwie do tableta czy smartfona. To zupełnie inny wyświetlacz. Kindle są niezawodne, strony wczytują się błyskawicznie, obsługa intuicyjna, wygodna wielkość, bateria długo trzyma, mieści bardzo dużo książek. Odradzam sprzęty, co to mają radyjka, MP3, przeglądarki itp. od tego są tablety np a książka od czytania 😃 no i im więcej bajerów to muszą być lepsze bebechy żeby to działało niezawodnie, zatem cena nie może być niska... Kindle ma coś w swojej ofercie na mega wypasie ale to kilkaset dolarów już jest. Jeśli zależy Ci na czytaniu, podstawowa wersja, chyba Kindle 10 jest już ok. Jeszcze kwestia reklam, jak kupowałam to była to dla mnie zagadka. Ostatecznie kupiłam wersję z reklamami ze względu na cenę. I nie żałuję 😃 te reklamy są tylko przy wygaszonym czytniku, po włączeniu nic nie ma, czyli nie masz przerwy na reklamę przy czytaniu. Dodatkowo ja mam zawsze włączony tryb samolotowy dla oszczędności baterii więc reklamy nawet się nie zmieniają 😉

Sytuacji z pracą współczuję. Pozostaje przeczekać...

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa
    wracając do sandałów-na limango geoxy, w sumie się kończą...ja dalej walczę z pokusą XD XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS bardzo mi przykro, rozumiem co czujesz....

Dokola mnie bardzo dużo osób traci pracę, moja branża leży, nie wiem kiedy sie skonczy to, ale mam nadzieję, ze do maja będę szczesliwa ciężarówka🙏💪

• J.S Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, nie wiadomo nic, bo jutro powinnam sie stawic w pracy ale kilka osob juz dostalo wypowiedzenie. Oferuja nam hotele, noclegi itp ale wiadomo ze nikt sie nie zgodzi opuscic rodziny, tym bardziej ze nie wiadomo ile to potrwa. Nie zalamuje sie, jakos to bedzie, jedynie ratuje mnie ze mam jeszcze ten urlop wychowawczy wiec zobaczymy jak prawo to reguluje, moze jest jakis kruczek, ktory nie pozwala na zwolnienie.

Kattalina, a korzystasz moze z tej biblioteki Legimi? Bo wlasnie zastanawialam sie jak to dziala na Kindle. Ja myslalam nad tym pocketbookiem bo niby super wspolpracuje, ale nie ukrywam, ze wzielabym cos ciut lepszego, zeby sie nie wkurzac.

Nynka, tego ci zycze 😘
    U mnie tez wszyscy znajomi traca prace, masakra... a ogladaliscie dzis dokument na tvn24 Ewy Ewart o tym wirusie? Przerazajacy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniam temat (Mąż codziennie na granicy) na farbkowy. I ja kupilam w desperacji 🤣🤣🤣i plasteline i inne

I szkoda że po sobie nie sprzątają
    Nowy rowerek kupiony, z wiadomych powodow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 14:01

J.S, wariancja, Wowka, kattalinna, Ewciaa83, pawojoszka, Katy lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja znam leżenie na ziemi... 🤔

Fajny ten rowerek. Bo Patryś to wiadomo 😉

JS, to trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej 😊

Nynka, za Ciebie nawet na chwilę nie puściłam 😊 q

Serduszka były jako pierwsze, robimy teraz różne kształty. Moją rolą jest smarowanie klejem 😉

Smaruję też klejem pod nalepianie rozdrobnionych wacików, a Jano robi śnieg. Wszędzie 😉

Piasek kinetyczny można zrobić w domu jadalny. Nawilża ręce, tak przy okazji.

Ciecz nienewtonowska u nas działa. Myślałam ostatnio nad większą ilością, nawet w wannie, ale nie będę lecieć specjalnie do sklepu. Kiedyś 😉

Mi to ręce opadają na "jedzenie" mojego dziecka. On żyje powietrzem, fotosyntezę wykluczam z powodu braku słońca 🤨

Edit. Farby-polecam plakatowki, w wyciskanych tubkach. Każda farba w słoiczku po jednym malowaniu wygląda brunatnofioletowo 😉 a z tubki wyciskam troszeczkę na tackę i można mieszać bez uszczerbku na pozostałej farbie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 09:22

J.S, Ewciaa83, jangwa_maua, Berbecia, Nynka, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubki to oni jedza
    ciekawe jakby im wyszło malowanie? XD
    Patryk malował palcami wiec pewnie wyniósł z przedszkola

skrzacik
    super chłopak
    i blondynek <3 nie łysolek

aaa
    a na takie sypanie na klej to tez kupiłam-takie proszki kolorowe ;)
    ale to juz musi byc maz w domu XD

wiecie
    terapeutyczne jest juz nawet wyciaganie np makaronu z np piasku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 17:33

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Skrzat na klej sypie jadalnym. Tu mąka, kasza jęczmienna, kasza manna, płatki owsiane, jaglane, groch, cukier... ogólnie wszystko co w ręce wpadło po troszku 😊

Ja podziwiam za sztuki chłopaków przy stoliku. Nie mam odwagi poza krzesełkiem do karmienia, z workiem na śmieci pod spodem 😂

Edit. Urosły włosy i Skrzatowi. Już nawet u fryzjera był 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 17:46

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła wszystkie zabawy ale taaaak mi się nie chce 🤣 nigdy nie lubiłam, tetra się to nie zmienia

Kamcia, najbardziej mi się podoba, że Twoi chłopcy ubrani jak moja gwiazda: koszulka i dół. U nas często tylko koszulka. Bo jak oglądam zdjęcia cudzych dzieci to zawsze tak ładnie i kompletnie ubrane 😉

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    to sie nazywa minimalizm XD XD
    Piotrek ma gacie czyli nosi 2 czesci garderoby
    a mimo to prania góra XD

wowka
    w tym problem-jadalne jest jadalne i do jedzenia słuzy
    a krzesełko do karmienia od prawie roku w piwnicy XD XD
    no i nie mam trzeciego krzesełka o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia w ogóle nie chce puzzli. Ma z czu czu 2 elementowe i nie ma opcji. Rzuca odrazu tym.. Ale czuczulotto jest super.
    I z allegro takie guziki.. I juz, ma je trixhe, a z tymi planszami nic sie nie dzieje.. Dobrze wykonane. Taki pomysl, moze ktos skorzysta.
    https://allegro.pl/oferta/ukladanka-mozaika-gra-47el-duze-guziki-top-bright-8856010101?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

kattalinna, wariancja lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk to taki dziwny typ ze nie lubi takich zabaw w ogóle-puzzle, układanki, czytanie...
    Piotrek natomiast(slowami np logopedy) woli nauke od zabawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 19:10

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, nie korzystam. U nas w bibliotece publicznej dają kody do Legimi z informacją, że nie dotyczy kindla. Ale nie wiem czy to Legimi nie udostępnia formatu mobi czy biblioteka jakieś ograniczenia ma. Legimi na szczęście nie jest jedyne 😉

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci nie malują ,strach pomyśleć co by się działo jakbym im farby dała do zabawy ,ale spełniają się w kuchni robią różne kisle ,babeczki ,bitą śmietanę,jajka sadzone ,kakałko ,płatki z mlekiem co tam który wymyśli że by zjadł ,jesteśmy w komfortowej sytuacji z ogrodem więc jak tylko trochę cieplej to wiadomo. Gorzej że mój codziennie w pracy od rana do wieczora, no i wczoraj bojler padł. To znaczy zrobiła się dziurka i przecieka tak że nie mam cieplej wody musimy to szybko naprawić ,znaczy kupić nowy i zamontować, oczywiście jesteśmy dwa dni przed wypłatą jak na złość co oznacza że musimy czekac na przelew.

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ekstra chlopaki 🤩

Wowka, Skrzacik jaki debesciak! Jak mu wlosy urosly 😍

Kattalina, teraz podobno dziala Legimi, ale chyba jest limit do 7, cos tam takiego czytalam. A z jakiej biblioteki korzystasz? Jesli moje oytania sa denne to wybacz, ale to bedzie moj pierwszy czytnik, jestem totalnie zielona 😂😂

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytania są normalne 😄 na stronie Legimi jest info, że 10 książek miesięcznie. Ja korzystam z chomika 😉 ostatnimi czasy bardzo mało czytam, obecnie Anię z Zielonego Wzgórza, ogólnie dostępną. Z biblioteki wirtualnej jeszcze nie korzystałam, też kupiłam jakiś kryminał, dużo mam od znajomych. Kindle ma też aplikację na smartfona, teraz z niej korzystam - mam dostęp do całej biblioteki z czytnika, czytanie można kontynuować bez względu na to na którym urządzeniu się zaczęło. Zdecydowanie jednak czytnik fajniejszy 🙂 aplikacji używam czytając w nocy, żeby nie trzeba włączać światła. Dlatego polecam czytnik z podświetleniem 🙂

Legimi 14 dni za darmo można wypróbować. Empik teraz na 60 dni.

Edit: artykuł sprzed roku ale pewnie większość działa https://lifegeek.pl/skad-brac-darmowe-ebooki-na-kindle/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 21:34

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia chłopaki super się bawią, te działa sztuki z farb ☺️ jutro otwieram swoje😁 ale Skrzacik się zmienił, kochany, fajne te serduszko ☺️♥️

Wowka lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakaś patologia rośnie 🙈
    https://youtu.be/nc_24vHMlKU

kattalinna, kamciaelcia, Wowka, Nynka, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola hahah !🤣🤣🤣

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola 🤣🤣🤣🤣

age.png
‹‹ 2766 2767 2768 2769 2770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ