Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna, odstawilam z dnia na dzien, na plasterek i "chorego cycysia" (btw prawy bolal mnie tak, ze mnie skrecalo z bolu przy kazdym przystawieniu). W sobote ostatni raz nakarmilam przed drzemka, powiedzialam ze wychodze do lekarza, wrocilam z zaklejonymi brodawkami i po dzis dzien nie karmie. Wczesniej, przez kilka dni, wspominalam, ze cycy boli, ze Mala jest juz duza dziewczynka i ze z pewnoscia zrozumie jak trzeba bedzie powiedziec mleczku papa. Oczywiscie zapewnilam, ze ja kocham i bedzie sie mogla przytulac ile chce do cycy.
Nie bylo, zadnych histerii, rzucania sie na podloge, wrzasku o karmienie, nic... po prostu zrozumiala ❤ Teraz czasem zawola w porach karmienia, ale powtarzam ze cycy ala, ew pokazuje plasterek i odpuszcza. Glaszcze, przytula sie i idzie sie bawic.
Nastawialam sie na walke, a poszlo calkiem ok. Troche mi bylo przykro mimo wszystko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 18:30
Ewciaa83, kattalinna, Katy, Mała Matylda, kamciaelcia, Berbecia, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka powodzenia na prenatalnych,daj znać po jak się ma dzidzia☺ Ja z Lila na pierwszych prenatalnych już poznałam płeć.
Długo "prostowała" się główka Skrzata? Wyczytałam że powinna się wyrównać do końca 3 miesiąca, max do 4. U Lili asymetrie widać głównie jak leży na brzuszku, główka jakby schodzi w prawą stronę. Czytałam właśnie o tych poduszkach na krzywą główkę, póki co kładę na boczki i będę obserwować czy będzie poprawa. Powinnam kłaść tylko na jeden bok, czy na przemian?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 13:34
-
nick nieaktualny
-
Patryczek jak wydoroślał! Jestem wielką fanką jego czarnych oczu🤩
Wszystkiego najlepszego dla Kacperka z okazji dumnego wkroczenia w okres niemowlęcy😊
Jaka ślicznotka z Darii🥰
Wojtuś jest niesamowity! Zosia śpiewa alfabet i liczy do 11, ale nie wie jak wyglądają literki czy cyferki.
Dzisiaj rano zaczęło się u nas odpieluchowanie. Majtki zostały przyjęte entuzjastycznie, już wczoraj Zosia każdemu komu tylko miała okazję powiedziała, że „kuliel psyniósł mi majtki”😋. Wstała dzisiaj o szóstej, do 8:30 zasikała 5 par🤯. Drugie tyle było sukcesów na nocniku. Zosia posiada bieliznę w liczbie 7 egzemplarzy, więc matka w stresie zamówiła 12 kolejnych za główne kryterium wyboru przyjmując czas wysyłki🤪. Na szczęście później było już lepiej, zdarzyła się tylko jedna wpadka, przerwy pomiędzy oddawaniem moczu się wydłużyły. Mimo wszystko prosimy o kciuki.
Nina, cieszę się że już lepiej. Pierwszy trymestr mija, mam nadzieję że wraz z nim odejdą wszystkie nieprzyjemne dolegliwości.
Wowka, Twoja pozytywna ocena samopoczucia bardzo mnie ucieszyła☺️. U mnie też już lepiej. Czasami zdarzają mi się słabsze chwile, ale staram się nie rozpamiętywać, skupiam się na teraźniejszości i przyszłości. Kciuki za wizyty (Twoją Nina również), przede wszystkim niech się odbędą i będą źródłem dobrych informacji🙂
Majowa, niestety nie mam wiedzy na temat asymetrii główki, ale może mogłabyś uzyskać poradę telefoniczną od jakiegoś fizjoterapeuty lub chociaż pediatry?wariancja, Ewciaa83, kamciaelcia, Katy, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Jak bedzie okazja wyjscia na miasto do sklepu😁 tez musze zaopatrzyc Wojtka w majtochy no widze ze to co mamy kilka par nie wystarczy ehh ciekawe jak to bedzie u nas.
Malamatylda kciuki oczywiscie ja narazie nad tym mysle ale nie mam odwagi 😂😂
Zosia moja chyba tez ma leciutka asymetrie ale tylko na czubku tak jakby, ona glowke ladnie dzwiga sama z boku na bok wiec czekam moze jeszcze sie uformuje skoro do 3 miesiecy moze byc.
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
majowa
póki jest ciemiączko, główka moze zmieniac kształt
lekarz nic innego nie powi niz układanie główki na przemian
bo w przypadku dziecka nie mozna niczego robic jednostronnie...
ostatecznie (ale to tak tylko dla wiedzy a nie propozycji) istnieje metoda kaskowa
ja znam te z Berlina, teraz chyba wiecej "podróbek" -
Jakie my tu mamy zdolniachy na forum☺️! Mój też jest zdolny, najbardziej w wyprowadzaniu matki z równowagi ;p mam nadzieję że też będę mogła się kiedyś pochwalić takim ładnym czytaniem czy też piosenka ☺️ Kacperek już taki duży? Kiedy to przeleciało...słodziak 😍 gdzie zamawiacie majtki?
Mała Matylda, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia widziałam te kaski, przerażający dla mnie widok, ale to się chyba stosuję już w konkretnych przypadkach i na pewno nie na własną rękę.
Póki co nie panikuje, zrobię to co mogę i będę czekać z nadzieją, że się ładnie wyrówna.
Konsultację z jakimś fizjoterapeuta czy lekarzem pewnie można by przeprowadzić on line, ale się wytrzymuje póki co.
Też mam problem z dobraniem rozmiaru butów, bo nie mogę Zuzi dokładnie zmierzyć stopy, a po za tym jeden sprzedawca piszę że wkładka ma taką długość, drugi że inną. Chciałam kupić kapcie i głupieje, chyba kupie sandałki tekstylne renbut, jak się okażą za duze będą na dwór na lato.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 16:50
-
U nas dzisiaj 10 par nie wystarczyło🙈. Zosia ma na sobie 12 majtki, przy czym jedne ucierpiały przez zupę ogórkową, a nie mocz🤪. W ciągu dnia były dwa kryzysy podczas których po kilka razy w krótkim czasie mocz trafiał nie tam gdzie powinien, a poza tym Zosia radziła sobie w miarę dobrze. Już wiem, że czasami nie opróżnia pęcherza do końca - tak się cieszy że zrobiła siku do nocnika, że wstaje zanim skończy, ubiera się, a potem szybko jest wpadka. Liczę na to że jutro będzie lepiej. Albo chociaż pojutrze 😉
Ja w poniedziałek dorzuciłam majteczki do zamówienia w Next i przyszły w środę. Dzisiaj kupiłam z C&A, ale zamówiłam przez Allegro u sprzedawcy, który gwarantował wysyłkę jeszcze dzisiaj😉. Jutro będą. Całe szczęście bo dzisiaj była walka z czasem - szybkie pranie ręczne po każdej wpadce i suszenie na kaloryferze w łazience ustawionym na maksymalną temperaturę 🙈.