X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, odstawilam z dnia na dzien, na plasterek i "chorego cycysia" (btw prawy bolal mnie tak, ze mnie skrecalo z bolu przy kazdym przystawieniu). W sobote ostatni raz nakarmilam przed drzemka, powiedzialam ze wychodze do lekarza, wrocilam z zaklejonymi brodawkami i po dzis dzien nie karmie. Wczesniej, przez kilka dni, wspominalam, ze cycy boli, ze Mala jest juz duza dziewczynka i ze z pewnoscia zrozumie jak trzeba bedzie powiedziec mleczku papa. Oczywiscie zapewnilam, ze ja kocham i bedzie sie mogla przytulac ile chce do cycy.

Nie bylo, zadnych histerii, rzucania sie na podloge, wrzasku o karmienie, nic... po prostu zrozumiala ❤ Teraz czasem zawola w porach karmienia, ale powtarzam ze cycy ala, ew pokazuje plasterek i odpuszcza. Glaszcze, przytula sie i idzie sie bawic.

Nastawialam sie na walke, a poszlo calkiem ok. Troche mi bylo przykro mimo wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 18:30

Ewciaa83, kattalinna, Katy, Mała Matylda, kamciaelcia, Berbecia, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, trudno uwierzyć, że u nas to możliwe...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, mozna sie przyzwyczaić, ale nie zdecydowalabym sie na to drugi raz :p Wole karmic osobno na pewno niz obu na raz, ale przy Kamilu ciezko bo on musi jak widzi, ze Kacper je...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka powodzenia na prenatalnych,daj znać po jak się ma dzidzia☺ Ja z Lila na pierwszych prenatalnych już poznałam płeć.
    Długo "prostowała" się główka Skrzata? Wyczytałam że powinna się wyrównać do końca 3 miesiąca, max do 4. U Lili asymetrie widać głównie jak leży na brzuszku, główka jakby schodzi w prawą stronę. Czytałam właśnie o tych poduszkach na krzywą główkę, póki co kładę na boczki i będę obserwować czy będzie poprawa. Powinnam kłaść tylko na jeden bok, czy na przemian?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 13:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja nieraz muszę robić Zuzi butle jak idę karmić Lili 😆 Zuzia myśli że to dla niej i wskakuje do wózka, jak jej nie dam to jest wyk, ale z butelki siostry się nie napije, rozróżnia że to nie jej😀

Katy lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczek jak wydoroślał! Jestem wielką fanką jego czarnych oczu🤩

Wszystkiego najlepszego dla Kacperka z okazji dumnego wkroczenia w okres niemowlęcy😊

Jaka ślicznotka z Darii🥰

Wojtuś jest niesamowity! Zosia śpiewa alfabet i liczy do 11, ale nie wie jak wyglądają literki czy cyferki.

Dzisiaj rano zaczęło się u nas odpieluchowanie. Majtki zostały przyjęte entuzjastycznie, już wczoraj Zosia każdemu komu tylko miała okazję powiedziała, że „kuliel psyniósł mi majtki”😋. Wstała dzisiaj o szóstej, do 8:30 zasikała 5 par🤯. Drugie tyle było sukcesów na nocniku. Zosia posiada bieliznę w liczbie 7 egzemplarzy, więc matka w stresie zamówiła 12 kolejnych za główne kryterium wyboru przyjmując czas wysyłki🤪. Na szczęście później było już lepiej, zdarzyła się tylko jedna wpadka, przerwy pomiędzy oddawaniem moczu się wydłużyły. Mimo wszystko prosimy o kciuki.

Nina, cieszę się że już lepiej. Pierwszy trymestr mija, mam nadzieję że wraz z nim odejdą wszystkie nieprzyjemne dolegliwości.

Wowka, Twoja pozytywna ocena samopoczucia bardzo mnie ucieszyła☺️. U mnie też już lepiej. Czasami zdarzają mi się słabsze chwile, ale staram się nie rozpamiętywać, skupiam się na teraźniejszości i przyszłości. Kciuki za wizyty (Twoją Nina również), przede wszystkim niech się odbędą i będą źródłem dobrych informacji🙂

Majowa, niestety nie mam wiedzy na temat asymetrii główki, ale może mogłabyś uzyskać poradę telefoniczną od jakiegoś fizjoterapeuty lub chociaż pediatry?

wariancja, Ewciaa83, kamciaelcia, Katy, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie okazja wyjscia na miasto do sklepu😁 tez musze zaopatrzyc Wojtka w majtochy no widze ze to co mamy kilka par nie wystarczy ehh ciekawe jak to bedzie u nas.
    Malamatylda kciuki oczywiscie ja narazie nad tym mysle ale nie mam odwagi 😂😂
    Zosia moja chyba tez ma leciutka asymetrie ale tylko na czubku tak jakby, ona glowke ladnie dzwiga sama z boku na bok wiec czekam moze jeszcze sie uformuje skoro do 3 miesiecy moze byc.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda
    pisałam ze 10 par na dzień XD XD
    powodzenia
    my zasikalismy tylko 3 pary przez pół dnia, ale na szczescie Patrynio odpuscił

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    póki jest ciemiączko, główka moze zmieniac kształt
    lekarz nic innego nie powi niz układanie główki na przemian
    bo w przypadku dziecka nie mozna niczego robic jednostronnie...
    ostatecznie (ale to tak tylko dla wiedzy a nie propozycji) istnieje metoda kaskowa
    ja znam te z Berlina, teraz chyba wiecej "podróbek"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 par na dzien 😂😂 oby w tesco limity na majty nie bylo bo bedzie problem

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie my tu mamy zdolniachy na forum☺️! Mój też jest zdolny, najbardziej w wyprowadzaniu matki z równowagi ;p mam nadzieję że też będę mogła się kiedyś pochwalić takim ładnym czytaniem czy też piosenka ☺️ Kacperek już taki duży? Kiedy to przeleciało...słodziak 😍 gdzie zamawiacie majtki?

Mała Matylda, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jest zdolny tez-w piskach i krzykach :) nie ma rownych sobie
    moze kiedys nagram :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najtansze majty w pepco(tych 98/104 mam ze 20 par XD )
    dobrej jakosci sa z lidla
    nosimy tez c&a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 14:56

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uzywacie majty w sensie slipy? Bo kiedys widzialam tez takie male bokserki?? Ale nie wiem czy ona sie nadaja do nauki??

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia widziałam te kaski, przerażający dla mnie widok, ale to się chyba stosuję już w konkretnych przypadkach i na pewno nie na własną rękę.
    Póki co nie panikuje, zrobię to co mogę i będę czekać z nadzieją, że się ładnie wyrówna.
    Konsultację z jakimś fizjoterapeuta czy lekarzem pewnie można by przeprowadzić on line, ale się wytrzymuje póki co.

Też mam problem z dobraniem rozmiaru butów, bo nie mogę Zuzi dokładnie zmierzyć stopy, a po za tym jeden sprzedawca piszę że wkładka ma taką długość, drugi że inną. Chciałam kupić kapcie i głupieje, chyba kupie sandałki tekstylne renbut, jak się okażą za duze będą na dwór na lato.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 16:50

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,ajowa
    powtórze
    póki jest ciemiaczko, główka pracuje
    kaski zakładają i w 8.miesiacu
    wiem, bo korespondowałam długo z Berlinem ;) (do Berlina mam blizej niz do Krakowa)
    ale odpusciłam
    nawet nie wiesz kiedy jest dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz przy trzecim stosuje poduszke head care ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia
    a tego co widze to Piotrusiowi lepiej w slipach
    bokserki jakos mu sie kojarza ze spodenkami

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 10 par nie wystarczyło🙈. Zosia ma na sobie 12 majtki, przy czym jedne ucierpiały przez zupę ogórkową, a nie mocz🤪. W ciągu dnia były dwa kryzysy podczas których po kilka razy w krótkim czasie mocz trafiał nie tam gdzie powinien, a poza tym Zosia radziła sobie w miarę dobrze. Już wiem, że czasami nie opróżnia pęcherza do końca - tak się cieszy że zrobiła siku do nocnika, że wstaje zanim skończy, ubiera się, a potem szybko jest wpadka. Liczę na to że jutro będzie lepiej. Albo chociaż pojutrze 😉

Ja w poniedziałek dorzuciłam majteczki do zamówienia w Next i przyszły w środę. Dzisiaj kupiłam z C&A, ale zamówiłam przez Allegro u sprzedawcy, który gwarantował wysyłkę jeszcze dzisiaj😉. Jutro będą. Całe szczęście bo dzisiaj była walka z czasem - szybkie pranie ręczne po każdej wpadce i suszenie na kaloryferze w łazience ustawionym na maksymalną temperaturę 🙈.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, też myślałam, że się nie uda. Mądre te nasze maluszki mimo wszystko 😊

Zostawiam sobie temat odpieluchowania na lato. Chętnie poczytam jak to sie robi. Piszcie 😉

kattalinna lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
‹‹ 2762 2763 2764 2765 2766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ