Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNina, kochane Maleństwo
Mój i męża dziadek to Józki. Mi się podobają imiona, które ładnie brzmią oficjalnie i mają ładne zdrobnienia. Syn miał być Leon, bardzo podoba nam się to imię, Leoś, Leo (moja kuzynka ma syna Leo, mieszka w niemczech).
Z Lilianką było tyle myślenia, a teraz nie wyobrażam sobie, żeby miała mieć inaczej na imię.
J.S. dobrze, że tak szybko miałaś usg.
Też dostałam zwrot po kilku dniach (chyba 4), byłam w szoku, że tak szybko i tak dużo Przehuśtałabym trochę na siebie, bo nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam do ubrania (nie licząc bielizny i legginsów ciążowych ) a tu na złość sklepy pozamykane i chyba kupię za tą kase garnki, albo inne potrzebne rzeczy do mieszkania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 21:17
Nina83 lubi tę wiadomość
-
Majowa, jakbyś chciała przehuśtac kasę na garnki to polecam Tefala, a nie polecam Gerlacha, Ambition i Berghofów 😉 Edit. Patrząc na cenę to chyba miałam jakaś podróże Berghofów, bo tyle na pewno nie kosztowały 😃
Od dziś czuję prawdziwe ruchy. Wcześniej jakieś tam bąbelki itp, ale dziś to już ruchy. Ale zapomniałam już jak to jest, bo dłuższą chwilę się zastanawiałam o co chodzi 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 21:31
kamciaelcia, kattalinna, J.S, pawojoszka, Nina83, edwarda20, White Innocent, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie oglądam tefala, nie chce tych z odpinaną rączką, jakieś konkretne polecacie? Najlepiej zestaw i żeby uszy się nie nagrzewały.
Czy może ktoś mi urządzić mieszkanie w ramach hobby ? To nie dla mnie, jak mam szukać, wybierać, myśleć jak to będzie wyglądało to nie ogarniam ;/ nie mam wizji i nie umiem sobie tego wszystkiego wyobrazić. Kasy na projektanta brak
Dzisiaj mąż mnie pyta gdzie chcemy wieszaki w łazience mówie mu że jak zamieszkam to się zdecyduję, bo teraz to nie mam pojęcia.
Wowka, ale fajnie Te ruchy dziecka w brzuchu to takie magiczne momenty. -
Kamcia, no właśnie leci szybciutko. A z drugiej strony trochę się ciągnie, bo ja niecierpliwa i chciałabym już 😉
Edit. W moim rejonie Polski bociany zwiastujace ciążę to te stojące na polu. Jak lecą to do kogoś innego 😉
Majowa, ja mam tefal elementary w zestawie. Na indukcji nie grzeją się rączki, ale nie wiem jak na gazie np. Co do mieszkania, to co nie zdecydujesz to będzie dobre, bo to Twój dom 😊
Ja teraz walczę z podwórkiem. To moje pierwsze kroki w charakterze ogrodnika. Wyznaczyłam rabaty, wybrałam nasadzenia, w weekend mąż wysypie kamyczkami. Trawa zasiana, czekam na efekt 😊 na tarasie posadziłam zioła i bratki, pomalowałam kratki i położyłam kolorowe poduchy na fotelach. Jest fajnie 😊 Mam zamiar na lato już cieszyć się ładnym ogrodem 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 22:23
kattalinna, Nina83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ,widzę że same dobre wieści dzisiaj no i super .
Juzio fajne imię ,zresztą każde jest fajne zależy co kto lubi .
Woowka serio jak u ciebie już taki etap to śmignie ta ciąża ,żebyś tylko zdążyła się nacieszyć.
Kamcia no to ekspres ja czekałam miesiąc i u nas niestety nie szczepią bo dzwoniłam i pytałam ja bym wolała szczepić ale co poradzisz jak się nie da .Nina83 lubi tę wiadomość
-
pawojoszka
rozmawiałam o szczepieniach z lekarka i pielęgniarką (że nie wszędzie szczepią) i ogólnie procedura ciezka, ale to kwestia przychodni
u nas tez tak "inaczej"
teren szpitala zamknięty, wejscie tylko jedną brama przed która stoi wojsko(o czym pisałam w przypadku naszego poniedziałkowego soru z Piotrusiem)
przychodnia jest na ty terenie choć nie jest powiązana ze szpitalikiem
podjechałam autem, stanełam przed zamknięta brama, zadzwoniłam na rejestrację i wyszła dziewczyna otworzyc bramę...kazała isc na dzieci zdrowe, tam wychodziła inna matka z dzieckiem, byłam jedyna w całej przychodni i w sumie ostatnia (godz 12:45)
reszta juz po staremu-wazenie, mierzenie, badanie, recepty i skierowania
za mna zamknęła tez sie brama -
Majowa, ja mam Tefal duetto zestaw. Na gazie rączki trochę się nagrzewają ale to też zależy jak się ustawi garnek. Bo jak stoi dobrze, czyli ogień nie wali dookoła garnka to są tylko ciepłe. Jak coś jest bezpośrednio nad płomieniem to nie ma siły, każde się nagrzeją 😉 garnki fajne ogólnie, mamie kupiliśmy też tefala, chyba hero. Pytanie tylko czy faktycznie zestaw jest Ci potrzebny. Ja teraz brałabym na sztuki bo np największy gar u nas wykorzystywany jest raz na rok albo rzadziej. Wowka pewnie często z niego korzysta bo gotuje dla trzech okolicznych wiosek 😂
Bociany kłamią... Chociaż tego lata co w ciążę zaszłam to chyba ich sporo widziałam 😉
Nie pamiętam dobrze tego pływania w brzuchu. Z to rozpychanie się lokatorki bardzo i mam na milionie filmików 🙂
Czekam na nowe ciąże!Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny