Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój Mały ma nieskończone możliwości tego, jak będzie wyglądał. W naszych rodzinach jest prawdziwa mieszanka. Największe prawdopodobieństwo jest, że będzie miał ciemną karnację i zielone/niebieskie oczy. Włosy może mieć i blond, i czarne, raczej kręcone za młodu. Modlę się o wieelkie oczy po tatusiu ale to ma raczej zapewnione, wszyscy z tej rodziny je dziedziczą. W ogóle, jak poznałam mojego Męża i nie miałam w planach ani dzieci ani małżeństwa a raczej szczęśliwe życie singielki otoczonej wieloma kotami, powiedziałam mu, że jak będę chciała mieć dziecko, to do niego przyjdę po starej znajomości, po te oczy.
Mała Matylda, super zakupy.Obiecałam sobie nie kupować ciuchów, bo dostałam prawie nowych i nowych zapas na pierwsze 12 miesięcy życia dziecka, ale byłam ostatnio w galerii i nie dałam rady.
To moje pierwsze i ostatnie ciuszkowe zakupy na jakiś czas, mam nadzieję, z jednym zastrzeżeniem - w HM widziałam śliczne, czarne, body i ewentualnie na nie zrobie wyjątek. Pochwalę się też, a co.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d36a9f7f15ee.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8f038f216a6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:11
Wowka, Feeva, Mała Matylda, malwka08, kattalinna, Kropka88, Hoope lubią tę wiadomość
-
A mi dzisiaj doszły ostatnie drobiazgi-butelka, smoczki czy grzechotka
Ale stawiam na lovi i avent, po jednej sztuce, bo jednak to dziecię o uzuytkowaniu zdecydujewięc ładne są te powyżej
ale stawiam na powszechną dostępność a potem ewentualne poszukiwania przy wybrednym dzieciaczku
Przyszedł też żyrandol PatrysiaKropka88 lubi tę wiadomość
-
Fermina, rewelacyjne te ubranka! Twój synek będzie bardzo stylowy
Dominiqe, szary sweterek jest z Tesco. Ubranka z Next kupuję bezpośrednio na ich stronie internetowej, od 150 zł mają przesyłkę za darmo. Sama nie korzystałam, ale widziałam oferty nowych ubranek Next na Allegro – jedne były korzystne (jakieś starsze kolekcje), inne zupełnie nieopłacalne np. identyczny trzypak pajaców kosztujący w Next 95 zł na Allegro kosztował ok. 120 zł
-
U nas też jest loteria co do włosów
Ja zawsze byłam szatynką (chociaż do wieku podstawówkowego byłam jasną blondynką), rodzice też, Mąż ma ciemne włosy, jak są długie to się kręcą, teściowa całe życie miała blond loki, wyprostowały jej się na starośćTeść niemalże czarny, ale od trzydziestu lat siwy
Oczy Mania może odziedziczyć po tacie, ma śliczny kształt, duże, jasna tęczówka z ciemną obramówką i nieziemskie rzęsy-długie, czarne i podkręcone!! (to nie fair, że faceci mają lepsze rzęsy od kobiet).
Po mnie może odziedziczyć usta (bo Mąż ma wąskie) i ma już mój nosek
Ja będę niebawem z galerii to poszaleję po sklepachWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:29
-
wowka
kupiłam żyrandol jak Piotrusiowi ale mniejszy model i inny kolor
Piotrus swój uwielbia, wystarczy zakrecic śmigłem i spokojnie ulezy na przewijaku
taki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1983229d12aa.jpgSela, Wowka, kattalinna, Hoope, Mała Matylda, pawojoszka, malwka08, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość
-
też stawiałam i stawiam na gryke piankę kokos
u mnie robali nie ma i nigdy nie było
kokos dla noworodka, gryka dla starszego
teraz Piotruś dostał pianka strefowa-kokos
spi na piance, kokos usztywnia od spodu
az 11cm wysokosci, ale on juz jest starszyporównując-ten jest bardziej miekki choc uchodzi za średnio twardy, testowany narazie dwie noce
-
nick nieaktualny
-
kattalinna wrote:Kamcia, gdzie kupiłaś ten żyrandol?
allegro
110zł mały, darmowa wysyłka
duzy jest ciut drozszy
A to Piotrusiowy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/609ffbcc652c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:30
kattalinna, Dominique1995, Wowka, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Ja też sie ostatnio zastanawialam jaki mój synek będzie miał kolor włosów bo ja gdzies do 5-ego roku życia byłam jasna blondynka potem włosy mi zaczęły ciemniec i teraz mam dosyć ciemny brąz, chłopak też miał za dzieciaka jasniutke włosy (ale dłużej ode mnie), a teraz ma taki ciemny blond :p Szczerze to wolałabym żeby miał jasne włosy (mam hopla na punkcie blondu, sama się długo farbowalam na ten kolor) , ale raczej nie bardzo ma po kim
Kręconych na pewno nie będzie miał bo też nikt w naszych rodzinach nie ma :p
-
Fajnie tak wybierać do kogo dziecko będzie podobne, szkoda, że często ma się to nijak do naszych oczekiwań
Najstarsza jest do mnie podobna z twarzy ale figurę i charakter ma po teściowej. Czaicie to? Moja córka jest jak teściowa! A teściowej nie lubię... Jest też niska. Jak teściowa.
Druga z kolei strasznie przypominała brata mojego TZ (co za niefart)... którego też nie znoszę. Teraz to cały tata, na szczęście, z wyglądu jak i charakteruTylko kolor oczu ma mój.
Aż się boję myśleć, do kogo syn będzie podobny, jeszcze paru osób nie lubię
Tak czy siak urodziłam się łysa i włosy miałam białe, jak już urosły, a moje córy kudłate i ciemne.
Fajne ciuszkiSzkoda, że dzieci tak szybko rosną. Samolot też super.
Katy, kamciaelcia, Feeva lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka