X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, gratuluję, duże już te Twoje córeczki :D
    Spałam do tej pory (z przerwą od 4 do 7), zbierając motywację do wstania z łóżka czytałam forum - trzymałam kciuki od przeczytania, że czekasz na wizytę po informację jak było :P

Kattalinna, mogłabym zrobić kopiuj-wklej z tym co napisałaś na temat stosunku do różu XD
    Początkowo byłam bardzo wrogo nastawiona do tego koloru, z czasem trochę złagodniałam, ale na palcach jednaj ręki mogłabym policzyć rzeczy Malutkiej z elementami w tym kolorze. W wyprawce dominuje kolor biały, szary i czerwony :)

Feeva, piękne rzeczy :D
    Też widuję przypadki matek i córek, dla których róż jest religią ;)
    Mdli mnie na ich widok…

Pawojszka, nie strasz! Ja przyjęłam odwrotną strategię - wpadłam na pomysł, że do osiemnastych urodzin będę ukrywała przed córką istnieje tego koloru XD

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeżyłam test obciążenia glukozą! Łatwo nie było, ale spiełam się i mówię: jak nie dziś to kiedy? I się udało. :)

Uczucie gorąca i wymiotów da się przetrwać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 10:24

Patk, Mała Matylda, kamciaelcia, Wowka, Kropka88, kattalinna, Hoope, Sela, Cola87, XKamaCX lubią tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo, dzielna kobita. Ale kto jak nie babki mają znosić takie rzeczy. Mamy tę moc XD

malwka08 lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka, gratuluję!

Mnie to czeka jutro, trzymajcie kciuki dziewczyny aby skończyło się na jednym podejściu ;)

malwka08 lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, 1kg to brzmi dumnie :)
    Malwka, suuper :) sztuką jest utrzymać tą glukozę :)
    Mała Matylda, to jutro trzymamy kciuki za Ciebie :)

A ja lubię różowy. Akurat taki blady, pudrowy wręcz i nie od góry do dołu :) ale jakieś dodatki to chętnie i od niejednej osoby słyszałam że do twarzy mi w takim kolorze. Ale też mnie zęby bolą od nadmiaru ŕóżu u niektórych, co za dużo to niezdrowo :)

Mała Matylda, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. :)
    Łączę się w chorobie.. Obudziłam się z bólem gardła, katarem i bez głosu. :/ Oczywiście profilaktycznie poszłam spać dalej, obudziłam się znowu, ale poprawy nie widać. Zaraz idę szykować armię czosnku, cytryny i imbiru. :)

Różu unikała moja siostra z córeczką, ale i tak musiała przejść fazę, w której dla małej nie istniał inny kolor. Na szczęście to mija. Przynajmniej u niektórych. :P

Katka- gratulacje! Rosną jak na drożdżach!

J.S. znowu jakieś przygody? Może Cię też w firmie zatrudnią, jako wsparcie. :)

W ciąży mam jakąś nadwrażliwość na wyimaginowane zarazki. Wszędzie chodzę z żelem dezynfekujacym. Przestałam tykać kocią kuwetę a po zwierzakach myję ręce dwa razy. Wcześniej tak nie miałam, ciekawe czy minie.

Czas ruszyć konkretniej z wyprawką a ja tak nie lubię zakupów. Może dziś wezmę na tapetę aptekę internetową..

J.S, Katka. lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, u mnie też raczej różu jak na lekarstwo, choć mój wczoraj puszczając wodze fantazji (za dobrze mu poszło mieszanie kolorów przy malowaniu sypialni) co do koloru pokoju małej stwierdził, że będzie różowy.

Noooo nie ma opcji :D

Jak chce to może se różowe kropki, gwiazdki, albo jakiś delikatny wzorek na jednej ścianie walnąć, ale po całości różem nie :D

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

J.S czy mi się wydaje, czy MIAŁAŚ O SIEBIE DBAĆ I UWAŻAĆ?

Hehe skąd ja to znam, brak różu u córek, oj Wy naiwne matki pierworódki XD Ja nie miałam nawet zabawek w tym kolorze, córka nie chodziła do przedszkola i nie mamy telewizora a ona KOCHA różowy. I na zwierzątka mówi, że są słodkie. A potem maluje sobie szramę przez oko i jest wojownikiem. Kocha też sukienki, spódniczki i falbanki (odwrotnie niż ja) a jeśli ubranie się świeci, jest wniebowzięta jak sroka.

Mam tylko nadzieję, że to okres przejściowy, choć przechodzi już kilka lat... Pawojoszka ile lat ma Twoja landryna?

Kattalinna, Fermina zdrowiejcie. Nie wiem po co Wam te chorowanie, nudzicie się?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, haha, zaproponuje im to, doobre :D

Ja tez nie lubie zakupow, ostatnio bylam w smyku, ogolnie w galerii i czulam sie przytloczona, nie potrafilam nic znalezc, kiedys uwielbialam zakupy a teraz przychodzi mi to z trudnoscia. Mam na razie kupione rzeczy w smyku, czekam na paczke az laskawie wysla, mam nadzieje ze potwierdza mi to meilem ;) Musze sie wziasc za ta apteczna wyprawke, ale jakos kompletnie nie mam na to weny. Maj mnie zastanie z takimi ruchami.

Ja nie cierpie tych wsciekle rozowych wozkow, rozowa gondola a do tego takie jaskrawe kola, dla mnie dramat, zdecydowanie tez wole stonowane kolory, delikatny pudrowy roz - ok, ale takie wsciekle kolory to nie dla mnie.

Uwazajcie dziewczyny, kurujcie sie, bo niezla grypa panuje, ja jestem odizolowana bo moj tata ma grype, a goraczka trwala u niego ponad cztery dni a byl na pogotowiu i bral zastrzyki, a ona znowu wracala :/ Nieciekawy okres teraz panuje.

Hoope, uwazalam! Ale jak sobie pomyslalam, ze on tam stoi zmarzniety sam, to mi sie go zal zrobilo, wiec zapakowalam sie do auta i w droge. Z pospiechu zalozylam legginsy tyl na przod. Misja jednak spelniona, tylko wiecie jak to teraz, on marudzi ze umiera z wycienczenia, ach te chlopy :D

Wypijmy cos, mam dzis studniowke...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:42

kattalinna, Kropka88 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

My raczej stawiamy na unisexy, ale kilka typowo dziewczęcych ubranek w wyprawce się znajdzie ;)
    Wczoraj wpadłam na firmę Suavinex i zakochałam się w ich designie smoczków czy butelek. Szukam teraz info o tej firmie, ale wydają się solidni :)

Katka - duże dziewczynki już <3 Wspaniale, że tak dobrze rosną :)

Malwka - gratuluję ;)

Ja lecę się szykować na wizytę :)
    Potem dam znać co u nas.

EDIT: J.S. Kupiłam szampana bezalkoholowego - miałam wypić na imprezie sobotniej, ale stwierdziałam, że poczeka na Twoją studniówkę! Więc Wasze zdrówko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:51

J.S, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, rzeczywiscie cudowne te smoczki i butelki, baardzo mi sie podobaja. Chyba dopisze to do listy, bo sa przeurocze.
    Czekamy na info :*

Super, wypijmy zdrowko nas wszystkich, coby w maju piekne bobaski sie porodzily :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście, słodkie te akcesoria :)

Katka, gratuluję :) <3

Trzymam kciuki za śmierć glukozową :P

Ja jestem nieprzytomna po wstaniu o 5:30... Łeb mnie ciśnie jak cholera.

Mała Matylda, Katka. lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. wypiłam z okazji Twojej studniówki kubas mleka z masłem, miodem i czosnkiem, także procenty zaliczone :-)

Malwka, brawo za glukozę, dobra robota :-)

Katy bidulko, oby przeszło i nie wróciło już!

Katka, jak te Twoje dziewczęta pięknie rosną :-D

Kciuki za wizyty dzisiejsze i jutrzejsze ulepki :-)

Fermina, dawaj czosnek, odstraszymy wszystkie wirusy i wampiry z okolicy!

Róż jako taki mi nie przeszkadza. Teraz np. leżę w wyrku w różowym szlafroku, różowych skarpetach i z różowymi elementami przy piżamie. Ale wiem, że w przypadku małych dziewczynek nie istnieje coś takiego jak umiar. Dlatego póki ja mogę mieć coś do powiedzenia jeszcze, wybieram nie-roż :-) poza tym jest bardziej niż pewne, że jakieś różowe rzeczy będzie miała w spadku po innych dziewczynkach oraz dostanie nie jedno w prezencie. Rodzice będą starać się zachować więc balans ;-) choć jako niebieskooka blondyneczka (początkowo łysa zapewne) będzie wyglądać uroczo w wersji landrynkowej :-P

Bardzo ubolewam nad tym, że tak mało jest czarnych ubranek dla dzieci, a jak już to ceny nie zachęcają...

J.S, Mała Matylda, malwka08, Katy, Katka. lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka gratulacje ślicznie rosną moja ma 855 gram. Właśnie wyszłam od lekarza
    Moja córcia ma już prawie 7 lat tak że jeśli to okres przejściowy to strasznie długi. Tak jak mówicie my możemy sobie planować i przewidywać co to te nasze dzieci będą albo nie będą lubić ,nosić czy robić a one mają te nasze plany głęboko gdzieś. Ale wyobraźcie sobie moja traumę jak mi Wojtuś zaczął się w sukienki ubierać i mówić że on chce być dziewczynką. Na szczęście mu przeszło

Kropka88, kamciaelcia, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję za Wasze zdrowie zakwas buraczany :D

kattalinna, J.S lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna też tak sobie wyobrażałam moja córeczkę z błąd loczkami a ona urodziła się z czarną czupryną , potem miała te błąd loczki ale to dopiero koło roczku i zaraz zaczęła je wyrywać . Miała taki nawyk ciągnięcia włosków że się skończyło tym że była prawie łysa z jednej strony a z drugiej burza loków ,byłam załamana bo musiałam te włoski ciągle przycinać żeby nie wyglądała jak kosmita . Mówię wam macierzyństwo to nigdy nie kończąca się przygoda ,dzieci mają taką wyobraźnię że nie jesteśmy w stanie nawet się domyślać co nas czeka

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obserwacji mojej chrześnicy i innych znajomych dziewczynek - wybraznia chłopakowa jakoś bardziej mi pasuje ;-) ale damy radę i z dziewczyńską. Oby tylko nie miała charakteru mojej szwagierki... Oboje się tego boimy i to na serio. Tamta ma prawie 40 lat a całe życie jakaś naburmuszona, sfochana, z problemami, które sobie potrafi tworzyć, jeśli nie ma realnych. Od dziecka była taka... Ja już nawet przeboleję nos czy kolanka po mamusi, oby tylko charakteru po cioci nie miała ;-)

Co do włosów - nie ma po kim być ciemna :-) także raczej nie przewiduję wersji małej brunetki, nawet przez chwilę ;-) tylko loczków pewnie nie będzie, a proste druty...

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wrogość w stosunku do różu jest powszechnie znana, więc nikt się nie ośmieli kupić czegoś różowego ;). Poza moim mężem, który teoretycznie też różu nie lubi, ale zgadnijcie jaki kocyk wybrał :P
    Sama kilka razy się przełamałam i śladowe ilości różu w wyprawce występują – ok. 40% różowych rzeczy widać na zdjęciach XD
    To różnego rodzaju okazje cenowe z ostatnich dni, te cieplejsze rzeczy są w rozmiarze 68. W koszyku czeka zamówienie z Next, ale zwlekam z nim do czasu przemeblowania pokoju i kupienia komody dla Malutkiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 23:36

Feeva, Patk, Wowka, malwka08, kattalinna, Kropka88, Hoope lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda śliczne ciuchasy <3 A szczególnie te sweterki :D <3

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Moja wrogość w stosunku do różu jest powszechnie znana, więc nikt się nie ośmieli kupić czegoś różowego ;). Poza moim mężem, który teoretycznie też różu nie lubi, ale zgadnijcie jaki kocyk wybrał :P
    Sama kilka razy się przełamałam i śladowe ilości różu w wyprawce występują – ok. 40% różowych rzeczy widać na zdjęciach XD
    To różnego rodzaju okazje cenowe z ostatnich dni, te cieplejsze rzeczy są w rozmiarze 68. W koszyku czeka zamówienie z Next, ale zwlekam z nim do czasu przemeblowania pokoju i kupienia komody dla Malutkiej :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe22e848fd32.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bdb0549d121.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4495beb3e5e.jpg

Skąd ten szary sweterek?
    I gdzie kupujesz ciuszki next ?

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ