X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia fajne łóżeczka, ja bym tylko dodała szufladę :)

co do wagi dzieci to ja jej nie znam...:( ciągle jestem badana tylko ginekologicznie a wizyty mam co 2 tyg...

co ja tu czytam, dzielicie się facetami??? :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże dzieci już :)
    Ja się cieszyłam jak w 24+4 mój ważył 680g, ale przy Waszych obecnych wagach to szczupak :) ale to już było prawie 2 tygodnie temu więc na pewno i on przypakował :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zresztą jeśli rozpatrujemy podobieństwa, to będzie chudziutki, ale niestety nie po mamie :P ja jestem raczej niska i normalna z wagi (przynajmniej przed ciaza), a mój mąż ma 2m wzrostu i jest bardzo szczupły. Ale raki mi się podobał i nadal podoba. Był za to najchudszym noworodkiem, jakiego widziałam na zdjęciu :) ja jako dziecko tez bylam filigranowa. Spodziewamy się blond włosów i niebieskich oczu bo obydwoje mamy, na usg widzieliśmy że syn ma mój mały nos, A za to duże usta mojego męża :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale urocze te buźki na zdjęciach! Moja malutka unika na usg zdjęcia buźki, może następnym razem. :)

Nawilżacz powietrza też mamy i uważam, że to super sprawa. Najbardziej w sezonie grzewczym.

My kupiliśmy zestaw komoda i łóżko z szufladą 140x70 i później będzie tapczanik. Dalia Grey.

http://mebleklups.com.pl/klups-dalia-grey.php

Fatalita lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich calkiem jasnych blond, to ja tez nie lubie, o nie nie. Moj ma ciemny blond i zarost, bo nie znosze jak facet jest calkiem gladki na twarzy, po prostu dziala to na mnie aseksualnie :D Wlosy na klacie odpadaja, nie lubie.

Fatalita, super i juz troszke wazy, mala klusia :D

Kattalina, no wlasnie, grunt ze bakterie pojda precz!

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to gadanie do kogo dziecko podobne. Zwłaszcza u mojej teściowej :) nasze dzieci ogólnie na tak wczesnym etapie mieszane bez jednoznacznego wskazania
    Ale dla teściowej i tak w skrócie pada haslo że podobne do mamusi :) kocham te chwile!
    Córka urodziła się kruczoczarna. Ma po kim-mąż brunet. Ale i tak zrobiła się szatynka :) po mamusi :) karnacja nasza, ciemna
    Kudlata też po mnie. W wieku 6m.spinka w ruch w domu a latem dwa kucyki

Syn urodzil się mniej kudlaty. Nie zapomnę reakcji męża. Że to nie nasz syn. Gdzie on ma wlosy??też o tym pomyslalam jak mi go pokazali po wyjeciu. I szatyn. I jest szatyn. Latem podchodzil pod blond. Ale fryzjera wymaga od 9.miesiaca :)
    A karnacja? Kardiolog nie mogla sie napatrzec i nachwalic :) taka ciemną mial karnacje. Opalenizne w mig złapał choć smarowany. Ale oczy powoli brazowe-po tacie :)
    U nas odstajace uszy po mamie niewatpliwie. Nawet pokazywalam swoje zdjecie i syna :) identyczni :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka
    Nie znajdziesz noworodka w tak dużym łóżeczku. Synek teraz dostał u sie smiejemy że dwójka bedzie w nim spała. Wzięłam opcję bez szuflady bo dobrze dojrzalam że szuflada u nas nie funkcjonowwalaby z opcją tapczanika

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    MajowaMamusia fajne łóżeczka, ja bym tylko dodała szufladę :))

własnie się zastanawiałam nad tym, ale chyba wole bez szuflady i mieć miejsce na pudła, myślę, że więcej w nich upchnę, po za tym 139 zł za szufladę to trochę przesada.

Ten nawilżacz mi się spodobał i ma dobre opinie, ma może któraś?
    https://www.ceneo.pl/39821293#tab=reviews

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://marex.info.pl/pl/p/Lozeczko-z-szuflada-ARCO-Biale-Materac/18829

ja się zapatruję nad takim, pod łóżkiem mam juz pojemniki i mnie denerwuje kurz osadzający się na nich więc łóżeczko wybieram z szufladą :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na szufladzie też kurz się zbiera :) a pojemniki umyje pod bieżącą wodą chociazby

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ale na szufladzie też kurz się zbiera :) a pojemniki umyje pod bieżącą wodą chociazby
    są plusy i minusy, gusta i guściki :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne ubranka i żyrandol ;)
    U mnie w rodzinie dzieci mają zazwyczaj blond włosy, a rodzice ciemne ;)
    Jestem ciekawa jak u moich córek będzie

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    są plusy i minusy, gusta i guściki :)
    Dokładnie
    A jak materac jest wysoko to i pokrywa szuflady brzydko wygląda. Wtedy sprawdzaja się te oslonki. Nie wszystkie szuflady maja pokrywy. Teraz starszy swiadomie dostal bez szuflady

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Fatalita - cudowne zdjęcia <3

Dziewczyny, wczytałam się w moje skierowanie na badania - poza tymi typowymi mam zbadać czystość pochwy. Zastanawiam się dlaczego lekarz nie pobrał próbki podczas badania ginekologicznego i jak to będzie wyglądało w gabinecie zabiegowym... jak to było u Was w obecnej lub poprzednich ciążach? Czuję się raczej mało komfortowo z myślą, że zamiast podwijania rękawa będę zdejmować majtki XD

Fatalita, Cola87 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o pobieraniu takich materiałów w laboratorium :) ale ja z małego miasta :) może się nie znam :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nie słyszałam o pobieraniu takich materiałów w laboratorium :) ale ja z małego miasta :) może się nie znam :D

Ja chodzę do przychodni przy szpitalu ginekologiczno-położniczym, wizyta była prywatna. Próbki typu krew są pobierane przez położną w gabinecie zabiegowym i przekazywane do laboratorium o określonych porach. A tego badania jakoś nie mogę sobie wyobrazić... Miałam nadzieję, że napiszecie, że to normalne i powszechne w takich miejscach, byłoby mi jakoś raźniej ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Diagnostyce na tym paciorkowcu i tam mieli osobny gabinecik z fotelem ginekologicznym :D Też miałam taką rozkminkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:26

Mała Matylda lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej serio to pobiera sie w laboratorium a nie u ginekologa? :D
    W ogole mi ginekolog o tym nic nie mowil, mialyscie wszystkie juz to badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:29

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, dziękuję - trochę mnie uspokoiłaś :)

J.S, chyba najczęściej wykonuje się o badanie w III trymestrze, ale w internecie spotkałam się też z zaleceniem aby zrobić trzy razy: przed 10 tc, 15-20 tc i 35-37 tc. Nie wpasowuję się w te przedziały, do tej pory nie miałam tego badania, ale ostatnio zmieniłam lekarza i mam wrażenie, że chce mnie przebadać na wszystko ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam czystość pochwy ale przed zajściem w ciąże, wygląda jak normalne badanie ginekologiczne, jak cytologia coś takiego i sama zawoziłam materiał do labolatorium

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ