X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia fajne łóżeczka, ja bym tylko dodała szufladę :)

co do wagi dzieci to ja jej nie znam...:( ciągle jestem badana tylko ginekologicznie a wizyty mam co 2 tyg...

co ja tu czytam, dzielicie się facetami??? :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże dzieci już :)
    Ja się cieszyłam jak w 24+4 mój ważył 680g, ale przy Waszych obecnych wagach to szczupak :) ale to już było prawie 2 tygodnie temu więc na pewno i on przypakował :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zresztą jeśli rozpatrujemy podobieństwa, to będzie chudziutki, ale niestety nie po mamie :P ja jestem raczej niska i normalna z wagi (przynajmniej przed ciaza), a mój mąż ma 2m wzrostu i jest bardzo szczupły. Ale raki mi się podobał i nadal podoba. Był za to najchudszym noworodkiem, jakiego widziałam na zdjęciu :) ja jako dziecko tez bylam filigranowa. Spodziewamy się blond włosów i niebieskich oczu bo obydwoje mamy, na usg widzieliśmy że syn ma mój mały nos, A za to duże usta mojego męża :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale urocze te buźki na zdjęciach! Moja malutka unika na usg zdjęcia buźki, może następnym razem. :)

Nawilżacz powietrza też mamy i uważam, że to super sprawa. Najbardziej w sezonie grzewczym.

My kupiliśmy zestaw komoda i łóżko z szufladą 140x70 i później będzie tapczanik. Dalia Grey.

http://mebleklups.com.pl/klups-dalia-grey.php

Fatalita lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich calkiem jasnych blond, to ja tez nie lubie, o nie nie. Moj ma ciemny blond i zarost, bo nie znosze jak facet jest calkiem gladki na twarzy, po prostu dziala to na mnie aseksualnie :D Wlosy na klacie odpadaja, nie lubie.

Fatalita, super i juz troszke wazy, mala klusia :D

Kattalina, no wlasnie, grunt ze bakterie pojda precz!

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to gadanie do kogo dziecko podobne. Zwłaszcza u mojej teściowej :) nasze dzieci ogólnie na tak wczesnym etapie mieszane bez jednoznacznego wskazania
    Ale dla teściowej i tak w skrócie pada haslo że podobne do mamusi :) kocham te chwile!
    Córka urodziła się kruczoczarna. Ma po kim-mąż brunet. Ale i tak zrobiła się szatynka :) po mamusi :) karnacja nasza, ciemna
    Kudlata też po mnie. W wieku 6m.spinka w ruch w domu a latem dwa kucyki

Syn urodzil się mniej kudlaty. Nie zapomnę reakcji męża. Że to nie nasz syn. Gdzie on ma wlosy??też o tym pomyslalam jak mi go pokazali po wyjeciu. I szatyn. I jest szatyn. Latem podchodzil pod blond. Ale fryzjera wymaga od 9.miesiaca :)
    A karnacja? Kardiolog nie mogla sie napatrzec i nachwalic :) taka ciemną mial karnacje. Opalenizne w mig złapał choć smarowany. Ale oczy powoli brazowe-po tacie :)
    U nas odstajace uszy po mamie niewatpliwie. Nawet pokazywalam swoje zdjecie i syna :) identyczni :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka
    Nie znajdziesz noworodka w tak dużym łóżeczku. Synek teraz dostał u sie smiejemy że dwójka bedzie w nim spała. Wzięłam opcję bez szuflady bo dobrze dojrzalam że szuflada u nas nie funkcjonowwalaby z opcją tapczanika

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    MajowaMamusia fajne łóżeczka, ja bym tylko dodała szufladę :))

własnie się zastanawiałam nad tym, ale chyba wole bez szuflady i mieć miejsce na pudła, myślę, że więcej w nich upchnę, po za tym 139 zł za szufladę to trochę przesada.

Ten nawilżacz mi się spodobał i ma dobre opinie, ma może któraś?
    https://www.ceneo.pl/39821293#tab=reviews

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://marex.info.pl/pl/p/Lozeczko-z-szuflada-ARCO-Biale-Materac/18829

ja się zapatruję nad takim, pod łóżkiem mam juz pojemniki i mnie denerwuje kurz osadzający się na nich więc łóżeczko wybieram z szufladą :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na szufladzie też kurz się zbiera :) a pojemniki umyje pod bieżącą wodą chociazby

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ale na szufladzie też kurz się zbiera :) a pojemniki umyje pod bieżącą wodą chociazby
    są plusy i minusy, gusta i guściki :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne ubranka i żyrandol ;)
    U mnie w rodzinie dzieci mają zazwyczaj blond włosy, a rodzice ciemne ;)
    Jestem ciekawa jak u moich córek będzie

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    są plusy i minusy, gusta i guściki :)
    Dokładnie
    A jak materac jest wysoko to i pokrywa szuflady brzydko wygląda. Wtedy sprawdzaja się te oslonki. Nie wszystkie szuflady maja pokrywy. Teraz starszy swiadomie dostal bez szuflady

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Fatalita - cudowne zdjęcia <3

Dziewczyny, wczytałam się w moje skierowanie na badania - poza tymi typowymi mam zbadać czystość pochwy. Zastanawiam się dlaczego lekarz nie pobrał próbki podczas badania ginekologicznego i jak to będzie wyglądało w gabinecie zabiegowym... jak to było u Was w obecnej lub poprzednich ciążach? Czuję się raczej mało komfortowo z myślą, że zamiast podwijania rękawa będę zdejmować majtki XD

Fatalita, Cola87 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o pobieraniu takich materiałów w laboratorium :) ale ja z małego miasta :) może się nie znam :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nie słyszałam o pobieraniu takich materiałów w laboratorium :) ale ja z małego miasta :) może się nie znam :D

Ja chodzę do przychodni przy szpitalu ginekologiczno-położniczym, wizyta była prywatna. Próbki typu krew są pobierane przez położną w gabinecie zabiegowym i przekazywane do laboratorium o określonych porach. A tego badania jakoś nie mogę sobie wyobrazić... Miałam nadzieję, że napiszecie, że to normalne i powszechne w takich miejscach, byłoby mi jakoś raźniej ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Diagnostyce na tym paciorkowcu i tam mieli osobny gabinecik z fotelem ginekologicznym :D Też miałam taką rozkminkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:26

Mała Matylda lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej serio to pobiera sie w laboratorium a nie u ginekologa? :D
    W ogole mi ginekolog o tym nic nie mowil, mialyscie wszystkie juz to badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:29

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, dziękuję - trochę mnie uspokoiłaś :)

J.S, chyba najczęściej wykonuje się o badanie w III trymestrze, ale w internecie spotkałam się też z zaleceniem aby zrobić trzy razy: przed 10 tc, 15-20 tc i 35-37 tc. Nie wpasowuję się w te przedziały, do tej pory nie miałam tego badania, ale ostatnio zmieniłam lekarza i mam wrażenie, że chce mnie przebadać na wszystko ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam czystość pochwy ale przed zajściem w ciąże, wygląda jak normalne badanie ginekologiczne, jak cytologia coś takiego i sama zawoziłam materiał do labolatorium

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ