Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanda wrote:Mój lekarz tylko przypomina, że takie rubryki w karcie są i warto odbyć te konsultacje i mieć je odnotowane, bo w szpitalu zależy na kogo się trafi. Ale nie naciska, znam dziewczyny co nigdzie nie były. Ja to dla siebie robię przede wszystkim.
Czasem nie sprawdzają a czasem patrzą czy zęby wyleczone, bo stany zapalne w zębach mogą wpływać znacząco np. na crp. -
nick nieaktualnyJa juz po wizycie. Mam nie dzwigac. Mały wymiarami bardziej 28 tydzien, a nie 26+5. Nie wiem, czy sie tym sugerowac. Co myslicie? Wg lekarza "raczej chlopak". Od innego juz slyszalam wczesniej "na 100%", więc sie potwierdzilo. Patryk wazy 1020g. Ulozony podluznie główkowo.
Feeva, Katka., Cola87, Kamska, Sela, pawojoszka, Hoope, Kropka88, Mała Matylda, Fermina, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja znam zdanie prowadzacej po 24 tygodniu pessar nic nie pomoże.
Ale inni lekarze zakladaja raczej tak na zasadzie nie zaszkodzi a moze pomoc i tak powiedzial mi ten. Ja do tego mojego miejscowego lekarza chodze od samego poczatku i on wie ze ciaze prowadzi mi druga lekarz zreszta profesorka ale przebieg mojej ciazy zna. U niego tez będę rodzic jest ordynatorem w szpitalu i powiedzial ze stosuja zakladanie pessaru nawet w 32 tygodniu.
Wowka ty masz doświadczenie w tym temacie. Jak myślisz? -
kattalinna wrote:A ja takie wizyty odbywam, ale poza moim ginem i położną to nikt nawet na kartę nie próbuje spojrzeć.
Ja zaczynam wizytę od tego, że chciałabym odbyć konsultację bo potrzebuję wpis do karty ciążykattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Feeva, ja stalam na skrzyzowaniu do skretu w lewo, a on nadjechal i mnie obrysowal, bo scial zakret, a twierdzil ze to ja ruszylam i w niego wjechalam, a tak naprawde nie bylo. Myslalam ze sprawa nie odbedzie sie zaocznie, a bede miala mozliwosc sie jakos usprawiedliwic i wytlumaczyc jak to bylo.
Fermina, a wtedy bedzie sprawa normalna a nie zaoczna? Bo wzieli zeznania i protokol z policji, w sumie nic nowego do sprawy tak jakby nie mam, jak sie odwolam to odbedzie sie jeszcze raz? To trwalo ponad miesiac to wszystko, boje sie ze bede musiala sie ciagac, tyle nerwow mnie to bedzie kosztowac.. wiecie moze czy moge odwolac sie tylko od grzywny czy jednak musze od calej sprawy?
I jeszcze obawiam sie, ze znowu przegram i te koszty wzrosna o kolejna kwoteAle mam nerwa, masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:18
-
O kurczę, to są takie rubryki w książeczce? Nie wiedziałam. Do okulisty idę w tym tygodniu, ale do dentysty nikt mnie nie zagoni. Jak nie boli, to nie ma takiej opcji. Jeszcze coś znajdą. Ale po porodzie pójdę, bo wiem że w ciąży mogą bardzo zęby polecieć. Wiadomo, że najlepiej prywatnie do dentysty, a teraz inne wydatki są, więc mi nie po drodze do niego.
-
Jeżeli złożysz sprzeciw w terminie to dotychczasowe rozstrzygnięcie traci jakąkolwiek moc i będzie normalna rozprawa od początku, bez znaczenia czy będzie Ci chodziło o tylko o wymiar kary czy o samo rozstrzygnięcie o winie. To w tym momencie jest jedyny środek odwoławczy. Masz jakichś świadków? O tyle jest różnica, że będziesz mogła przed sądem opowiedzieć wszystko z Twojej perspektywy, tak sąd się opierał na aktach policyjnych a tam nie wiadomo jak jest wszystko opisane. Niebezpieczeństwo kosztów w razie przegranej niestety zawsze istnieje..
Zawsze możesz zażądać wglądu w akta sprawy - zobaczyć jakie mają dowody i wtedy zdecydować czy chce Ci się i warto walczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:29
-
Kamcia, no a wygrac z zusem to sztuka, chyba jestes nieliczna ktorej sie udalo
Fermina, niestety nie mam nikogo, jest napisane ze spowodowalam zagrozenie dla kierowcy i jego pasazera bo niestety on ma swiadka z ktorym jechal, ja nie mam nikogo. Jedyne co to albo pozostaje odwolanie rzeczywiscie tylko ze to po prostu tak na mnie dziala, ja nienawidze takich sytuacj i boje sie o malego, ten caly stres a z drugiej strony nie wyobrazam sobie tego zaplacic, to jakbym wyrzucila kase do smieci -
Mycha666 wrote:O kurczę, to są takie rubryki w książeczce? Nie wiedziałam. Do okulisty idę w tym tygodniu, ale do dentysty nikt mnie nie zagoni. Jak nie boli, to nie ma takiej opcji. Jeszcze coś znajdą. Ale po porodzie pójdę, bo wiem że w ciąży mogą bardzo zęby polecieć. Wiadomo, że najlepiej prywatnie do dentysty, a teraz inne wydatki są, więc mi nie po drodze do niego.
Ja bym jednak poszła, jak już ząb boli to i leczenie z reguły też bolesne.
Mnie nic nie bolało i dwie plomby założone bez znieczulenia, bez najmniejszego bólu.Matylda
-
J.S ja bym się odwolywala. Masz do tego prawo i z tego korzystaj. Nie było na tym skrzyżowaniu żadnego monitoringu?
Jeśli chodzi o "ścinanie" to bardzo dużo kierowców tak robi i to jest mega wkurzające, bo to właśnie jego wina ale nie udowodnisz bo ma świadka i wiadomo świadek zezna na jego korzyść. Bezczelne dziady. Ja bym dostała takiej piany, że na sam widok by ode mnie uciekali bo by się bali że jestem chora na wścieklizne...
Dlatego wideo rejestrator na szybę i następnym razem będziesz miała wszystko udowodnione i nikt ściemy nie będzie walil, skoro będzie nagrane. Ręce opadają na takich ludzi. W ogóle czasami jak patrzę na tych wszystkich kierowców czasem to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Przydałoby się wysadzić gamonia z samochodu, wyrzucić kluczyki i niech szuka
Ale odwołaj się, a nuż na sprawie niezaocznej jakoś inaczej się to rozstrzygnie
Dziewczyny gratuluję udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:40
J.S lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
My zaczęliśmy odświeżanie mieszkania. Gadaliśmy z właścicielka mieszkania, zostajemy tutaj i nie przeprowadzamy się do rodziców już na pewno
Więc teraz mały remont uskuteczniamy
J.S. nie wiem gdzie mieszkasz, ale może Twoja gmina umożliwia spotkania z prawnikami itp.? Albo żeby pójść gdzieś bezpłatnie i się dowiedzieć czy w ogóle jest sens? I tak jak Fermina pisze - wyciągnąć akta sprawy i je przeanalizować z tym prawnikiem. Współczuję Ci stresów
Odnośnie zębów - jednak lepiej kontrolować zanim zaczną boleć
Ja wczoraj spanikowałam, bo mi zauważyłam, że mi się kamień pojawil na tylnycg zębach. Z dnia na dzień niemal. Dzisiaj poleciałam po kilka past na przebarwienia i kamień i muszę się z tym szybko rozprawić
Wcześniej trochę się śmiałam w duchu z Waszej paniki na nowy rozstęp, który okazywał się zadrapaniem albo odciśnieta fałdką od spodni...
...zwracam honor
Przed chwilą miałam atak histerii na widok kilku "rozstępów" na brzuchu...po chwili sobie przypomniałam, że mnie swedział i się po nim drapałam 5 minut wcześniejMała Matylda lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Feeva, nie bylo wlasnie nic, a on swiadka ma, a monitoringu nie ma tam bo policja chodzila i sie pytala o kamery - niestety brak.
Dokladnie, wielu kierowcow tak robi, tylko ze jestem w szoku, facet nie mial dokumentow od auta wszystko musieli mu przywiezc, generalnie no zal po prostu bo brak mi slow juz na to, jestem w totalnym szoku. Mam wrazenie ze zasadzili mi taka grzywne ze wzgledu na zarobki ale to mozliwe? Czy oni na to wgl nie patrza?
Dostalam odszkodowanie z AC i tak, bo szkoda zostala zgloszona, to tyle dobrze ze chociaz cos mi wyplacili.
Ja tez dostalam piany, ale nie spodziewalam sie ze tak to sie rozstrzygnie i w ogole zaocznie, myslalam ze normalnie bedzie sprawa sadowa.
Kamcia, ale ile trwal proces?
Fatalita, tam nawet nie ma akt sprawy w zasadzie, po prostu slowo przeciwko slowu i wolalabym zeby wina juz byla obupolna, ech.
A co do rozstepow hahah to uwielbiam ten atak panikiKilka razy juz tak mialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:44