X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat92 wrote:
    Powrót mega mdłości w 3trymestrze? Wtf?...

Niestety zdarza się. Mnie w pierwszej ciąży nie ominęło, teraz czuję że będzie podobnie bo miałam już kilka epizodów.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też jesteście dziś wyplute? Ja powinnam się wziąć za robotę, miałam intensywny dzień zaplanowany a nie robię nic. Spalabym... Śniadanie zjadłam koło południa - nasmażyłam racuchów z jabłkami. Były też na drugie śniadanie albo lunch i obiad też załatwią. Nie mam totalnie weny na nic... Mam nadzieję, że to pogoda i jutro będzie lepiej

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna mam to samo...
    Tyle tylko co pulpety ugotowalam w sosie pomidorowym, zjedliśmy z Mężem i jak zległam na kanapie tak siedzę. Mieliśmy jechać na zakupy ale nie chce mi się. Włosów też mi się nie chce myć :/ Chyba będą musiały wytrzymać do jutra XD Jutro już będzie mus bo na 12:00 mam szkołę rodzenia :P

Czemu w domu nic samo nie może się zrobić? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 15:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy też będą czekać do jutra... "Rano" tylko do sklepu skoczyłam po mleko - musiałam windą zjechać na dół bo spożywczy w bloku. Kurtka na domowy dres, włosy w kucyk i tyle. Jutro rano przyjeżdża koleżanka na kawę, też będzie powód do wstania.

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ależ robi się samo. BAŁAGAN.

Feeva, Katy, Wowka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję jakiś krótki wyjazd pod koniec wakacji z małym, ale gdzie w obrębie województwa. Może jakaś agroturystyka albo nad jezioro. Mój mąż nie ma prawa jazdy, więc nie chcę sama prowadzić gdzieś dalej. Zresztą najważniejsze, żeby zmienić otoczenie i trochę psychicznie odpocząć. Góry i morze to jak mały będzie większy. Tylko najpierw trzeba zmienić auto na większe. Mamy duży wózek i niestety może być problem z jego zapakowaniem do auta.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, masz rację. Tylko to się robi samo XD i to jak perfekcyjnie!

My planujemy z Małą ruszyć jakoś na przełomie sierpnia/września na weekend na Mazury chociaż. Gdziekolwiek, cokolwiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:02

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope żeby tak wszystko się samo i szybko robiło jak bałagan miałabym tyyyle wolnego czasu. Ja żałuje że dzień nie ma 48 godzin ,jak mam w miarę dobry dzień i mogę coś porobić to czas śmiga tak szybko że szok i z połowa nie zdążam

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się nic nie chce a dodatkowo jestem jakaś wściekła. Musiałam jechać do endokrynologa rano i tak mi się nie chciało, że myślałam, że coś rozwalę po drodze ze złości, że muszę. Teraz jestem po kontroli u dentysty, znalazł, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, jakiś ubytek - a bezpośrednio przed ciążą było idealnie. Pierwszy sprawdzian przed porodem - borowanie bez znieczulenia - zaliczony. ;)

Ja mam mdłości cały czas. ;) Ale podobno mogą właśnie w 3 trymestrze wrócić.

My w wakacje mamy huk pracy i pewnie nigdzie się nie zdołamy wyrwać, ale wrzesień na pewno. :)

Przyszły do mnie dresiki ciążowe z HM- o mój Ty cudzie...chyba kupię jeszcze cztery pary i będę je nosić na każdą okazję. Poza tym zamówiłam w końcu koszule ciążowe i szlafrok do szpitala, zawsze to jakiś postęp. ;)

Ze sprzątaniem musze uważać, bo w ogóle nie czuję, że się męczę a potem nagle padam na kanapę jak nieżywa i mam wyrzuty sumienia.. jakoś nie jestem w stanie się przyzwyczaić, że wydolność jednak nie ta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:24

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o dziwo mam przypływ energii, spożytkowałam go na sprzątanie.
    Dentystę mam odhaczonego, dwa zęby miałam do naprawy - oba dałam radę bez znieczulenia, wpis do karty mam już zrobiony :)
    Jeszcze okulista.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ciezko dzis oddycha, nie mam sily.
    Jestem wsciekla, pamietacie jak wtedy mialam stluczke i sprawa poszla do sadu? Uwierzyli niemcowi, sprawe odbyto zaocznie, mam do zaplaty 650 zl grzywny. Mam takiego nerwa, ze nic mi sie przez to nie chce.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S no co Ty o.O
    A przypomnij to było coś z Twojej winy? Pamiętam że coś było i dzwoni, ale nie wiem w którym kościele :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. zgłaszaj sprzeciw! Wtedy będzie normalna rozprawa i będziesz miała większe szanse żeby podać swoje argumenty. Nie ma co się poddawać..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie USG oceniajacej dlugosc szyjki wynik 3.1 cm. Nie jest zle ale zważywszy na to ze w niecaly miesiąc skrocila sie ponad 1 cm i mimo magnezu i luteiny brzuch mi twardnieje ten drugi lekarz do ktorego chodzę nie prowadzący radzi zalozyc pessar. Moja ginka prowadzaca na ostatniej wizycie mowila ze juz nie ma wskazan do założenia wiec pewnie nie będzie zadowolona jak na kolejna wizyte pojade z pessarem. Co byscie zrobily bo ja chyba wole sie zabezpieczyć tym pessarem?

Hoope lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się słuchała lekarza prowadzącego i nie podejmowała działań bez jego wiedzy, w końcu po to go wybieramy, żeby to on prowadził ciążę. Kwestia tego, czy ufasz swojej prowadzącej... Zawsze ją możesz przycisnąć o pessar.

Kamska lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska trudne pytanie. Są lepsze i prawdziwe leki na to niż tylko witaminy. Szyjka krótsza ale czy miękka? Pewnie nie. Ja bym jednak posłuchała lekarza prowadzącego, ma szerszą wiedzę i powinien decydować.

Chyba powinnaś podjąć decyzję ze swoim lekarzem.

A tu taki artykuł.

https://mamaginekolog.pl/porod-przedwczesny/

Kamska lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, u mnie te okulista w marcu i po kontrolach. Zapomniałam wpisu do karty - ktoś sie o to upomina? Mi osobiście wystarczy, że ja wiem. ;)

Kamska, nie mam pojęcia, co bym zrobiła. Kiedy byłaś u prowadzącej? Czy ona jest świadoma jaki jest teraz stan szyjki? Może do niej zadzwoń, powiedz jej co i jak, i jeszcze dopytaj?

I: uwaga, uwaga, kupiłam dziś glukozę, idę jutro na stracenie. Na kolację dużo białego pieczywa na wszelki wypadek, gdyby się okazało, że już nie mogę. Słodycze też dziś wpadły. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:08

Kamska lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po badaniu
    Mały jest śliczny waży już 1350g
    Ułożony glowkowo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ac3103ddef0.jpg

Kropka88, Tanda, kattalinna, Fermina, kamciaelcia, Sela, Feeva, Katka., Cola87, Kamska, amygdala, J.S, Mycha666, Wowka, efwka83, Hoope, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Tanda, u mnie te okulista w marcu i po kontrolach. Zapomniałam wpisu do karty - ktoś sie o to upomina? Mi osobiście wystarczy, że ja wiem. ;)

Mój lekarz tylko przypomina, że takie rubryki w karcie są i warto odbyć te konsultacje i mieć je odnotowane, bo w szpitalu zależy na kogo się trafi. Ale nie naciska, znam dziewczyny co nigdzie nie były. Ja to dla siebie robię przede wszystkim.
    Czasem nie sprawdzają a czasem patrzą czy zęby wyleczone, bo stany zapalne w zębach mogą wpływać znacząco np. na crp.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix piękny! Ja właśnie szykuje się na wizytę mam nadzieję że tym razem mały będzie współpracował, że nic mu nie odpadło i nadal pozostanie Wojtkiem ;)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ